Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?
Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?
Ty jednoducho nevieš prekusnúť, že je v niečom lepšia ako ty a náhodou synáčik by uvidel, že mamička už nie je top. Normálne máš z nej komplexy... a čo že uvarí? A čo že uvarí lepšie ako ty? Keby čakala kým ty prídeš z roboty a uvaríš a upraceš, tak na 100% by si tu vypisovala, aká je lenivá, ty chodíš do práce a ešte musíš potom unavená aj variť. Neuveriteľné, aké nasilu chyby na nej hľadáš.
na, tu máme peknú ukážku, že svokre nevyhovieš, či robíš tak alebo onak. Mám známu, ktorá ako svokra zas hundrala, že jej nevesta doma na materskej ale večne čaká kým ona príde z roboty a niečo navarí, mladá zrejme práve preto, že jej bolo trapné s ajej hrabať v kuchyni to nechávala tak a väčšinou - čo som na vlastné oči videla - sa pýtala: Mám uvariť k tomu zemiaky?mám upiecť bábovku? A ona tá moja známa jej vždy odpovedala pokrytecky: Nie nemusíš, veď ja uvarím. A nevesta odišla a ona mi na ňu kydá, že nič neurobí. No doslova som nevestu ľutovala, lebo ako teda mala z tohto von? Slušne sa pýtala bola ochotná, ale vždy dostala odpoveď nie nechaj tak, tak nechala, no a aj tak bola zlá. Keby to bola robila bez pýtania, tak by sa asi zase sťažovala ako autorka tuto, že jej zasahuje do niečoho čo by podľa nej nemala. No nevyhovieš. Dúfam, že sa tvoj syn s nevestou skoro odsťahujú, potom budeš asi spokojná, hm?
bola by som stastna, ze mam schopnu nevestu a vie sa mi o syna postarat, tesila by som sa, ze mi takto pomaha, ked ti vadfi, ze si odsunuta, tak jej pekne povedz, ze si to velmi cenis, ze je skvela, ale niekedy ti chyba varenie a proste si to nejak podelte, ved vsetko je o komunikacii, ale vazne by som bola rada, ze na to nie som sama, 🙂 a mam cas aj na seba, co ti vadi si vysvetlite pri kavicke 🙂 ona mozno anii netusi ake mas pocity, 🙂
Nuž, pokiaľ ti to nevyhovuje, treba určiť pravidlá - tvoj dom-tvoje pravidlá.....Nevesta so synom sú zrejme radi že u vás môžu bývať, tak to riešia takouto výpomocou....Pokiaľ nechceš aby varila aj pre vás, tak jej to povedz nech varí len pre seba a muža...alebo sa môžete striedať s varením - to rozhodnutie ako to chceš mať nastavené je na tebe - ty si pani domu
Co si myslim ja ? Že dobru chut ! A po jedle nezabudni pochvalit a podakovat. Ked sa ti nepaci Tak si to snou vykomunikuj a nevyhovaraj sa na syna ze koli nemu neveste nemozes nic povedat. Tvoj dom tvoje pravidla. ( ale myslim ze hladas z principu problem kde nie je)
Ja by som bola vdacna za pomoc, mozno to pranie spodneho pradla by ma znervoznovalo, preto by som si asi kupila iny kos na spodne pradlo a poprosila nevestu, nech to neperie, ze to urobim sama
@petkaaa ja ju mám vo svojej podstate aj rada aj keď sa niekedy k synovi nespráva pekne alebo po ňom zvrčí, hádajú sa a niekedy chodí sfučaná po dome to mi trochu prekáža .... Syn jej pochváli obed všetko a mne ani nie .... To je skôr výnimka
@halienka no mne nevadí že tu bývajú ...
@limetka69 mne v podstate ani to varenie nechýba....
@miadi nechcem si syna kvôli nej pohnevať držal by jej stranu a mňa nechápal nechcem robiť konflikty
Tak dnes som už asi čítala všetko 🤦 ženská ješitnosť a žiarlivosť nemá koniec 🤦 Dráha mamička, nájdi si nejaké hobby a nesnaž sa súťažiť so svojou nevestou, ktorá je asi veľmi šikovná. Tvoj synček si našiel ženu, ktorú miluje a ešte je aj veľmi šikovná a chce ti pomôcť. Pre neho budeš vždy jeho mamou a tu nenahradí žiadna žena, ale prosím ťa pekne nechci byť pre neho niečo čo nie si. Ty ako matka máš nechať svoje dieťa ísť a hlavne sa tešiť z toho, že je šťastný a že má partnerku, ktorá je taká aká je. A ak by aj varila lepšie ako ty, prala lepšie ako ty, upratovala lepšie ako ty, veď natom predsa nezáleží. Ona teba nikdy nenahradí, lebo mama je len jedna, ale ty sa nesnaž nahradiť ju a súťažiť s ňou, lebo tvoj syn si ju vybral a má ju rád a asi aj ona jeho. Skús si k nej nájsť cestu, kľudne sa nechaj aj poučiť v niektorých receptoch alebo v niečom čo vie ona lepšie, veď predsa nikto šikovný a dokonalý z neba nespadol a každý sa máme stále čo to učiť. Odporúčam ti trošku menej žiarliť a viac sa venovať sebe.
Je vám vďačná a snaží sa ja by som pre svokru tiež to isté spravila aj pre muža sa snažím robiť všetko koľko kret mi povie nech si sadnem ale chcem mu ukázať (som na materskej) že kým on zarába aj ja robím aby on už doma iba hrať sa mohol s detmi💕poďakovanie váži si vás
Prosím tá prestaň sa porovnávať s nevestou ty si mama , na vždy ...
Ešte stále môžeš mat ďalšiu nevestu
Mama je len jedna . Neblbni
Ja by som sa veľmi potešila, máš dobrú nevestu. Nech jej to vydrží. A prosím Ťa. Nie že ju budeš za to kritizovať alebo ohovárať. Mala by si byť vďačná, že si syn tak dobre vybral. Môj syn má 20 rokov a ja len dúfam, že keď si nájde ženu, bude pracovitá ako tá Tvoja nevesta.
@777januska777 no tak hej je šikovná mala toj 21 rokov brali sa veľmi mladí ale tak čo už ... syn má 22... Viem že som jeho matka a to nikdy nikto nezmení ... Aj piecť pečie dobre, variť vie, prať upratať no nemôžem povedať ... Poučiť no to si aj tak urobím po svojom mám svoje recepty .... akurát niekedy mi nie je po chuti aj jej povaha výbušná .....
@matabb73 A žiarliť možno na tom niečo bude nebolo to tak dávno čo sme mali fajn vzťah teraz neviem či to tak je , je to komplikované aj s ňou no komplikovaná povaha keď niekde chcem ísť a spýtam sa či nepôjde so mnou no vadí jej to .... Muž ma síce auto ale aj tak on býva nervózny
No tak povaha, tú má každý svoju a každý má svoje chyby, dôležité je sa to naučiť vypúšťať a tolerovať. Veď aj synček má isto svoje muchy, ktoré nie sú úplne super, ale u syna to viete tolerovať, prečo aj u nevesty nie? Podľa mňa by ste nevestu mali viac spoznať a nájsť v nej to čo našiel váš syn, to prečo ju má rád. S každým človekom sa dá vyjsť, ak sa s ním dá komunikovať a ak si ľudia navzájom dôverujú. Ja s manželom tiež máme svoje chyby a isto má ku mne aj manželova mamina nejaké výhrady (veď predsa nie som dokonalá), ale dôležité je predsa to, že mám jej syna rada a že by som pre neho urobila všetko. Povaha človeka nie je vôbec dôležitá, dôležité sú hodnoty a tie skúste objaviť.
Tak my sme zo zaciatku byvali so svokrovcami, ale chodilisme vsetci do prace, tak veceru raz varil jeden, raz druhy (aj chlapi u nas vedia varit). Cez vikend svokra vacsinou. A prat jej veci by som si nedovolila, kazdy sme mali vlastny kos na pradlo. Prelozit do susicky a poskladat to ano. Ani som nezehlila jej veci. Upratala som spolocne priestory, do ich spalne, satnika som nechodila.
A ak napríklad ona nerešpektuje vás, tak tiež je možné, že žiarli, ale žiarlivosť sa môžete snažiť prekonať, tak že s ňou nebudete súťažiť. Ja keď som s mojím manželom chodila, tak sa musím priznať tiež som žiarlila na jeho maminu (mladá hlúpa), ale po čase som pochopila, že ona nie je môj nepriateľ, že ona sa nás nesnaží rozdeliť. Takže odporúčam zapracovať na vašom vzťahu k nej a aj k synovi, lebo žiarlivosť sa prekonáva úprimnou snahou o dobrý vzťah. Teraz máme so svokrou veľmi dobrý vzťah a som rada zato, že ona bola a je ten typ ženy čo sa nesnažila bojovať o syna, ale dôverovala mu a snažila sa si so mnou vybudovať vzťah.
pozri, problémy môže vyriešiť vždy len komunikácia, ak sa bojíš, že to nevesta zle prijme, tak to musíš podať tak aby to zle neprijala. Napríklad niekedy len tak keď budete spolu sedieť pri telke alebo tak, v nejakej pohodovej situácii, povedz, že ona ťa tak odbremenila od práce doma, že je to super, ale vlastne si na to nikdy nebola zvyknutá a teraz nevieš čo s tolkým časom, proste sa nudíš a je to síce aj tebe čudné, ale proste ti to chvíľami aj chýba. že čo keby sme sa dohodli ako to budeme robiť, aby som aj ja občas čosi porobila a aj ty, proste si to nejak podeľme, napríklad mne by vyhovovalo viac prať, žehliť, navariť cez víkend atď. atď. tam si už dosaď čo uznáš za vhodné. Ak jej to podáš v dobrom a nie akože robí niečo zlé, ale skôr to tak akoby stiahneš na seba, že ja som asi nejaká šiši, mne chýbajú domáce práce, s humorom, tak neverím tomu, že by sa nedalo dohodnúť. Možno to krásne uvoľní aj atmosféru medzi vami. Ona to určite nevesta robí všetko s dobrým úmyslom, tak nehľadaj za tým niečo zlé nasilu.
@777januska777 ešte som ani raz nevidela syna že by bol na ňu zlý alebo po nej vrčal ako možno sa stalo ale nepamätám si.
@martinuska tak tá bielizeň že mi chytá to mi až tak nevadí viem že ich iba hodí do práčky veď aj ja som jej tak prala a do skrine mi nechodí vždy mi to položí na posteľ alebo na chodbu na komodu mne skôr ide o to že nemám moc čo robiť asi alebo čo ....
@777januska777 tiež by som povedala že žiarli alebo také niečo ale ja neviem prečo veď ja som jeho matka , čo je na tom že keď príde z práce mu naložím večeru a umyjem po ňom alebo mu upečiem obľúbený koláč alebo tak .....nič na tom nie je
@halienka tak hej minule som jej už vzala z rúk prádlo že ja si to urobím keď ona predtým vyložila práčku
V každom prípade by som popracovala na komunikácii - všeobecne... ak naozaj varí lepšie ako ty, tak buď vďačná, - máš chutné jedlo a bez roboty.. a treba jej vďaku aj prejaviť (normálne ľudsky - veď ak niekto urobí radosť, tak je ok prejaviť mu vďačnosť, tak prečo nie neveste). Ak je niekde konkrétny problém tak sa dohodnite a hotovo. Ak by aj bola lepšia od teba v 10 veciach, tak určite neovláda všetko! Každý má nejaké + aj -... život sa mení, ktovie ako by bolo keby zmenila robotu, prišli deti, choroba... Nik nie je 100%ný! Mamou ostaneš navždy 😊.
To že vidno ako na seba reagujú pri sporoch, to je predsa normálne pri spoločnom bývaní, kým je to nie extrém tak to treba len odfiltrovať, je to ich problém.
Takže ak chcete pekné vzťahy tak si ich treba vybudovať - a je to na každom ☺. Dobrý vzťah nie je o peknej umeline, ale o tom, že keď niečo tak to riešime spoločne lebo chceme... a dokážeme to spolu.
Čo sa týka syna tak neviem ako je vychovaný v tomto smere, lebo pokiaľ by si len vyjadrila svoje pocity a želania vo v tomto prípade svojom dome, tak on by sa k tomu veľmi vyjadrovať nemal. Je to medzi tebou a nevestou. Iné je ak by to bola buzerácia... takže skôr mi to príde že u vás nikto nič nepovie len si myslí a čaká že ten druhý všetko vie a chápe.
@bagre no ako ho poznám tak by mi povedal že mám byť rada a čo je na tom, veď som koľkokrát povedala že to isté dookola variť, prať upratovať a zrazu idem niečo riešiť ... Že keby nič nerobila ani to by mi nebolo po vôli a nechce ju kvôli mojim rozmarom a "neviem čo chcem" zbytočne hnevať. Možno je v tom aj to že zrazu ostatní vidia že funguje aj ona a vie sa postarať a ja som bokom ... Uvidím po víkende ako bude ak bude chcieť variť asi jej už niečo poviem že spravím aj ja. Ak ma nechá tak budiš.
@bagre bol u nás jeden taký konflikt kedy bolo povedané že keď sa v našej domácnosti rieši nejaký problém, tak sa o tom rozpráva každý s každým a nie s tým, kým ma a naoko sa tvárime všetci ok.
A ak by to bolo opačne? Nevesta je doma, nenavari, Neuprace, neopere. Tak by to bolo lepšie? Tešte sa z nevesty. ale sadnúť si treba tak či tak.
ja sa vyjadrim z pohladu nevesty.. vidim to ako problem, ked mladi ostanu u jeho rodicov a mama dalej obsluhuje svojho syna.. je to super, ze sa nevesta snazi, ze su zmeny po svadbe, ze to nie je akoby doteraz ste mali 2 synov a teraz ste si "adoptovali" dcerku na staranie sa, ale naopak zije u vas nova rodina, ktora sa o seba stara a snazi sa fungovat samostatne..

Lepšie by bolo keby sedela a čakala na teba , ty by si po nich upratovala varila ?