Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?
Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?
Ani sme tam spolu neboli ja som bola inde oni plávali inde akurát cesta domov spolu.
tak zober ty kamaratky...podla mna sa nudis, si osamela, doteraz bol syn ten, ktory ti vyplnal cas a zrazu citis, ze ho stracas a to sposobuje napatie a zlost voci tej, ktora ti ho berie
No tak veď vravím, ono až tak nie je chyba nevesta, ale to, že ty sa cítiš nepotrebná a nevieš sa niekde zaradiť. Vzťah s mužom je asi veľmi zlý, kamarátky nula bodov a hobby bola celý život tvoja domácnosť. Takže keď príde nevesta, ktorá ti "vzala" tvoju jedinú radosť a "zmysel života" tvoje dieťa, tak už nevieš čo robiť. No možno by teraz bolo na čase objaviť svoj nový zmysel života a neupierať sa na syna. Nauč sa žiť bez syna. Znovu objav vzťah s manželom. Nájdi si kamarátky. Ty si musíš uvedomiť, že tvoj život nekončí.
A ešte k tomu že sa zdúva - možno toto je jej spôsob ako sa zachovať bezprostredne pri konflikte - hoci nešťastný, lenže na to musí prísť ona a ona si musí potom nájsť inú cestu.. preto som písala, že každý má svoju minulosť, a aj z toho vyplývajúce chyby...
Niekto sa zduje, niekto sa rozreve, niekto začne nadávať, a niekto komunikuje k veci a na úrovni. Jaj a potom sú ešte ľudia čo sú ticho a len si myslia... 😉
A tebe akože ide o co?Co konkretne ti prekáža.
Že vie synova žena dobre varit,že ti dokazala ,že je dobrá žena a stará sa o domacnost,že je ochotná si odkrojiť so svojho času a obetovať ho pre 'nej' cudziu rodinu?
'Májgot'...keby si doletela z práce a mala sa o všetko postarat sama..zas by tu bola diskusia o tom ako sa staráš o všetko sama.
Píšes ,že toho máš dost,a nebaví ta stale vymýšľať čo varit..tak ti odbremenila a ešte sa ti nepáči 😒
No ja neviem teda...stále sa nadáva na "mladé" ale svokre tuším nevyhovies ani tak ani tak 👎
Tak syn a nevesta už sú samostatná rodina. Možno to vyznie kruto, ale oni nie sú povinní niekam brat svokru, ani na kúpalisko, ani na prechádzku a podobne. Ak syn pracuje mimo domu a nevesta z domu, tak zrejme sa vidia malo a, proste chcú len byť sami, či na kúpalisku, či v parku. U nás je to tirz tak, že ja opatrujem svokrinu tetu, a manžel celé dni pracuje, vidíme sa večer a v nedeľu a to chceme byť spolu,nie ísť niekam so svokrou 🙂. Nájdi si koníčky, a hlavne buduj vzťah s manželom,s nim chod na to kupalisko, nesústred sa tak na syna, na nevestu, či sa oni po hádajú, kam idú, prečo tam idú a podobne. Oni ti ani nemusia vravieť, kam idú.Mozno máš pocit, že si stratila syna,prero tak citlivo berieš všetko, čo nevesta robí, a ako sa správa. Ale oni sú samostatna jednotka. Už to nie je tvoj milovaný malý synček,ktoreho chceš chrániť pred "zduvanim a hundranim". Už je to muž a budúci otec rodiny... Inak povedané, odpútaj sa trochu od neho, pretože práve toto mi príde ako ten hlavný problém....
Ved jasne ze tebe vadi Ked mas pocit ze sa nechova pekne alebo spravne k tvojmu dospelemu dietatu..a zas jej mame by vadilo nieco ako sa on chova k nej co ty Mozno nevidis. Ale to je uz ich vec malo by to byt len medzi nimi. Preco vlastne žiju u teba? Ono je to fajn ze syn bude na jej strane. Lebo snou bude zit do konca zivota. Ale tak si ich oboch posad a dohodni sa snimi tieto veci ze kto kedy uvari a co., je to tvoja domacnost tak chces mat prirodzene nejaky pocit kontroly nad tym co sa deje. Musite si o tom pokecat inak ti budu vselijake detajli vadit. A oni ked chcu mat vsetko po svojom tak jedine vo svojom byvani. To ti musia uznat, ty len potrebujes mat snimi ujasnene pravidla fungovania. Nic z toho co si opisala by ti nevadilo keby ste si o tom predtym pokecali a mala by si pocit ze vsetko sa to deje s tvojim suhlasom. Inak sa citis mimo odstrcena vo vlastnom hniezde.
Myslím, že máš super nevestu a môžeš jej ďakovať každý deň, že sa takto stará o celu rodinu.
Na kupko za odmenu vezmi ty ju a vôbec sa netráp, že ta tam potom neotravuje a môžeš si plávať podľa seba.
prosim ta, neries nakladanie jedla, jednoducho v niektorych rodinach sa to nerobi tak, ze sadneme si a mama vsetkym nalozi. jednoducho sa zmier s tym, ze uz su velki a im nakladat na tanier netreba. bud nechcu jest teraz, alebo chcu viacúmenej. alebo skratka to tak nechcu a hotovo. na co im naklôadas? je navarene, najedia sa sami. ako som pisala, mne, keby chcel niekto nakladat jedlo, tiez sa mi to nepaci ...
kupalisko - ono mozno to vnimaju tak, ze ste stale spolu doma a chceli aspoj cez vylet byt sami. ty to vidis inak, nudis sa a vyhladavas spolocnost ... ale pre nu/nich to moze byt oberanie o sukromie. vzhladom na to, ze sa nevite dohonut na systeme varenia/prania, tam je vyrazna chyba v komunikacii. bariera.
V spolocnej domacnosti to byva naopak, svokra nedovoli neveste nic robit, vsetko porobi sama a vtedy zeny pisu ze ju povazuje za neschopnu, ze ona dokaze vsetko najlepsie.....ak mate dobre vztahy mali by ste si robotu rozdelit a komunikovat vela....mna osobne by to nahnevalo keby sa mi niekto iny nabural sebecky so zabehnutej domacnosti....pozor na to aby si vas nezacala komandovat....aj take sme nevesty 😅
@ukulela no napríklad minule syn vzal aj mňa s nimi ... Síce bola urazená ale potom ju to prešlo. Druhý syn k nám chodí na návštevy aj ma berie s priateľkou na výlety a neurazí sa. Bývajú sami.
Nerozumiem, prečo by ta mali brat na výlety, ešte ak bývate spolu a chcú byt aj sami. Veď to je úplne pochopiteľne, potrebuju si takpovediac “oddýchnuť”, prebrať veci v súkromí, sami, prediskutovať možno byvanie. Druhy syn s vami nebýva, tak to možno berie ako možnosť byt s tebou.
Mala by si sa skôr orientovať má svojho muža. Deti dorástli, osamostatnili sa a vy by ste mali začať žiť spolu, nájsť si svoje koníčky, kamarátky, alebo doma niečo robiť, a nie čakať, kým ta vezmú deti na výlet.
@hettinka možno zo slušnosti tiež sa mi nechce byť stále doma....
Žena zájdi ku psychológovi (psychológ je úplne normálna vec a pomôže človeku sa na veci pozrieť z inej strany) prosím ťa, lebo nepočúvaš alebo nechceš počúvať iných aj keď ti vážne radia dobre. A nie nemusia ťa nikde volať, na výlety máš manžela, nie svojho dospelého syna so svojou ženou.
A čo tak s manželom chodiť? Alebo s kamarátkami?neber to zle, ale ozaj nechápem, načo by ta mali brať so sebou... To si nepripadás potom ako prívesok? Preboha, my ani nehovoríme doma svokre, že kam ideme, nie aby, s nami sla
Prečo by ťa mladí mali brávať na výlety? A nechce sa ti stále byť doma? To nemáš kamarátky? Prečo nechodíš s nimi? Mladí majú žiť sami, už to bola chyba, že si to dovolila...Mňa naši furt niekam volajú, ale nejdem....sú celý týždeň v robote, tak nech si užijú spoločný víkend. A k tomu pomáhaniu...fakt nechápem, že tak divne reaguješ....na jednej strane by som nebola nadšená, ak by sa mi niekto hrabal v koši na bielizeň a kutral mi v hrncoch, ale na strane druhej sa ti snaží pomôcť, aby si toho nemala veľa, keď prídeš z práce
No ako to celé čítam skôr hľadáš nejaké zámienku Ken ako ju nemáš rada, lebo synček už nie je namickyn, ale na svoju lásku.
Celkom sa tu bavím, lebo toto co robí nevesta je úplne normálne ak niekde býva ma šáš arat o domácnosť a podobne. To hádam aj ty si robila doma. A co s týka toho, že občas zvrci na syna a podobne no ruku na srdce ty si niekedy nebola protivna na muža? Tu je problém úplne niekde inde. Zmier sa s tým ze syn dospel. Dopraj mu šťastie a jeho život. Ty bud rada, že máš nevestu takúto 😉
Ospravedlňujem sa za "guláš" no píšem rychlo a mobil si to upravuje a aj chyby som si našla 😂
Nic v zlom, ale vyzera to tak, ze kto chce, ten si problem najde..problem nie je v nej, ale v tebe bohuzial..a ak maju nejake konflikty vo vztahu (ci uz male alebo velke) tak to absolutne nie je tvoja vec..aj ked je to tvoj syn, ale raz sa ozenil a jeho manzelstvo a vztah je cisto medzi nimi..a to ze je obcas zduta ma zrejme nejaky dovod..nemozes vediet ci to ma alebo nema realnu pricinu..neidealizuj si svojho syna, ked nemas 100% informacie co sa deje za dverami ich spalne a netusis co a ako jej povedal..a ze sa s tebou nechceli ist kupat? To je vcelku logicke - kedze s tebou byvaju, tak chceli byt chvilu sami..tvoja nevesta sa jednoducho neciti a ani nikdy nebude citit v tvojej domacnosti ako doma..ona vie ze taha za kratsi koniec a je tam akoby host (a vzdy bude)..tak chce aspon pomoct v domacnosti, co je od nej pekne podla mna..ona to pravdepodobne nerobi z vypocitavosti, aby si sa ty citila menejcenna alebo neuzitocna, ale robi to skor z vďaky za to ze mozu u vas s manzelom docasne byvat..ked ti to vadi, sadnite si a porozoravajte sa 😉
ešte raz, možno už trochu hnusne... prečo berieš manžela žene pre ktorú sa ten chlap sám rozhodol? Prečo sa tam natískaš? Už sa ničomu nedivím... Na to, aby si nemusela chodiť von sama máš doma SVOJHO muža... kamošky... a niekto ide aj sám keď CHCE...
aaaa ktovie koľkokrát vrčí lebo možno vidí nezdravý vzťah syn - matka... to je pre nevestu boj ktorý sa nedá vyhrať :( . Syn je dospelý a má svoju ženu a teda rodinu! Tak ju nerozbíjaj! Zo slušnosti!
Na dovolenky, výlety spolu dobrovoľne chodia len rodiny, ktoré si jednoducho sadnú, alebo si vzťah vybudujú a keďže vedia kde je ich pozícia teda sa necítia ohrozené...
Len aby tu zachvíľu nebola téma syna nechala hnusná žena...už od začiatku bola divná a robila kopu vecí v mojom dome

Az teraz som si precitala vsetko co pišeš. Mne to uz pride ako boj kto sa o 22r chlapceka lepsie postara ci jeho žena či mama. Fakt bud rada ze mlada vie dobre varit to uz nie je samozrejmost v dnesnej dobe. A vies ze jej vadi ked uvari a ty im nakladas., tak preco to robiš? To su take malichernosti. Ja ked nakladam svokre u nas tak jej dam presne to co chce a kolko a urobim to len preto ze som blizsie a naopak ked som u nej si nalozim sama ak je nas vela a nieco mi naklada ona tak presne kolko si poviem. Ani mamina nemam rada ked mi naklada lebo Ta mi chce dat viac ako by som zjedla a potom este ofrfle ze som nevylizala tanier😂, Dalej kym nemaju dieta Tak Ta na kupalisku vobec nepotrebuju. Ked budes babka ok.. ale nikde som nevidela mlade pàriky so svokrou na kupalisku čudnà trojka. .este pochopim ze koli odvozu domov sa snimi tam na konci dna stretnut. A to ze ona sa odula a on jej urobil palacinky je mile. Aj on je teda šikovny. Ona mà len 21 tiez este decko Mozno sa tiez vie odut pre blbosti z toho este vyrastie. V podstate nic zle sa nedeje len ich mas moc pod lupou pred ocami lebo žiju u vas. Ale ty sa musis snou naucit komunikovat ako by si komunikovala s dcerou. Nebrat ju ako votrelca . Radsej sa sustred na svoj vztah preco je muz nervozny preco nejdete na kupalisko spolu atd. Synovia ti nemozu nahradit partnera. Nevesta navari opere mas viac cas venovat sa sebe. Nemusis ju posielat na wellness ako Niekto radi. Posli seba 😎nejako sa uz zamestnaj aby si sa necitila nepotrebnà. A bud stastna ze syn mà dobru zenu neexistuje dokonala a ani on nie je dokonaly ale hlavne ze spolu su dokonalo stastni. Radsej sa zameraj na oživenie svojho vztahu s manželom. Mladi sa o par rokov odstahuju a uvidis ich par x za rok az potom zistis co mas doma.
Slušne by bolo nenanominovat sa synom na rande a/alebo na výlet s manželkou. Aj keby ta “zo slušnosti” volali.
Som šťastná, že moji rodičia (ani svokrovci, kým zili) odo mna nevyžadujú takýto typ “slušnosti”. Na výlety chodíme sami, ako rodina s deťmi. Keď sa deti osamostatnia, určite nebudem čakať, že má budú brat na výlety.
Si dospela, svojprávna a mala by si sa vedieť vybrať na výlet aj sama, alebo s manželom. Deti majú právo na svoj život. A vôbec by dom sa necudovala, ak sa pri tvojom správaní budú snažiť odsťahovať čím skôr. Ani neveste, že sa odula, keď jej manžel berie na ich výlet sj mamičku.
nehnevaj sa, ale pripadas mi,a ko male urazene dieta, ktoremu vzali hracku /syna/
Podakovala by som jej ,ze ta odbremeni ....
No to neviem ci mam chapat ako staznost ci ako?! Mozes byt rada a po 4mat nozky vylozene ked prides z prace,ist si zacvicit alebo prechadzka so psom,doma nemusis pohnjt prstom. Ja by som bola vdacna. Pokial teda navari tak,ze je to jedle 🙂
Inak pred par tyzdnami tu bola stažnost od nevesty ktora robila z domu a nestihla nic kym dosla svokra z roboty si nestihla uvarit ani oprat.. a hnevala sa ze svokra s jej paprčami chyta jej pradlo😂ze jej perie a vari .. urobte zamenu manželiek a bude dobre 😉
Mám dvoch synov a naozaj zo srdca dúfam, že neskončím ako ty. Ja normálne zvažujem, či nemáš nejakú diagnózu. To nemyslím v zlom. ale naozaj si na deti asi nezdravo upats alebo očakávaš od nich nereálne veci, ktoré sa v normálnom živote nedeju. Ty nechceš sedieť sama doma a tak predpokladás, že je slušné aby sa deti zobrali vyvenčiť? Ten čo nebýva s vami tak je jasné že s tebou pôjde na výlet lebo sa vidíte málo. Ale ten čo s vami býva a ste v dennom kontakte ti naozaj nemá ešte prečo robiť program na víkend aby ty si sa nenudila.

@777januska777 tak ja moc nechodím von s kamarátkami, som rada keď ma raz za čas niekam vezmú. A nie že sa zduje a je zlá atmosféra potom už bolo dobre ako tak....