Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?
Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?
Lepšie by bolo, keby ste volný čas trávili s manželom alebo priateľkami, ale viem si to predstaviť, že je to asi ťažké, že sa to nedá ešte stále so synom - lebo on už má svoju rodinu,
ja mám len jedného syna (ešte slobodný) a asi by mi veľmi chýbal, keby si už takto založil rodinu a tej sa venoval.
Možno proste len vidí že toho máte v práci dosť. A možno ju to proste baví. Si spraví chvíľku pauzu pomedzi prácu.
@mpg Tak si treba spomenut ake to bolo ked si sa vydala.. ci sa tvoj muz venoval viac tebe či mamičke? Moj syn mà dnes TP este sa nenarodil a uz viem presne aka svokra nechcem byt. A ked sa bude chciet oženit tak najprv si bude musiet poriešit byvanie lebo vtačik mà vyletiet z hviezda a postavit si svoje.
Cauko,jak nevies co s nou,posli ju ku nam. Ja neznasam bytostne varenie,takze by som prijala mat kazdy den navarene. Ale chapem,ze mozno je to pre teba taky zasah do sukromia,ze veci,ktore si kedysi robila ty teraz ako keby po tebe niekto prevzal..ja by som sa jej podakovala a vyjadrila by som jej navrh,ze ked ju to prestane bavit,nech da hkavne vediet, nie ze zas tu neskor ona bude pisat,ze musi vkuse varit a pratat doma;))) no a ty si to uzivaj,nie je nic lepsie,ako prist po praci do cistej domacnosti a ak je to k tomu este aj navarene,tak je to super;)
@simculllka ale tam je skutočný problém inde, len to chce prečítať všetky reakcie, len z úvodného to tak vyznelo
ahoj,prepáč,k tomu,ze sa pohádali so synom. ty ako mama branis svoje dieťa,klasika. ale ako dospela osoba,manželka,nikdy za celý čas čo si vydatá si sa s mužom nepohadala??? nikdy si nebola ofucana, alebo aspoň mala chuť mu jednu plestit panvicoupo hlave??? nie??? vidíš, a tu je to,že keďže sa,rozhodli zobrať sa,postaviť na vlastné nohy,mali by ísť do vlastného bývania, hoc s hypotekou. takto môžu zaplatiť ešte väčšie úroky v podobe zlého manželstva, pretože ak sú v manželstve 3,mladí a,svokra,tak to neveští nič dobre. nič proti tebe, ale príliš im vidíš do hrncov. aj moja známa ma šťastne,dlhoročné manželstvo,deti,sem tam sa pohadaju, všetko,ale svokra nema rada zátka. lebo zatik už ma chyby, už niečo povie jej dvere. ale veď oni si to vyjasnia. najprv som myslela,že tento príbeh je vtip. aby sa niekto sťažoval, že mu nevesta pomôže v domácnosti . no rýchlo zvážte samostatne bývanie všetci a ty si prečítaj niečo o zlých na cestách,potom budeš vďačná za tu svoje
Podla mna si ju mala zdzubat pod ciernu zem a vyhodit z domu. Matko zem, kde nie je probkem, tak si ho vyrobim?
Alebo napríklad pred dvoma mesiacmi mal druhý syn úraz chodila som za ním každý deň lebo nemocničná strava nič moc a nech tam nie je sám... Už bol problém že prečo so mnou chodí každú chvíľu za ním že by mohli ísť aj oni niekam nie sa mne stále prispôsobovať aby ma mohol odviezť a zaviezť domov.... Začula som ich rozhovor bola veľmi nahnevaná no nech sa nehnevá je to jeho brat..... Nevidím na tom nič zlé niekedy sa čudujem aká dokáže byť ....
@simculllka áno ale potom čo poviem čo som robila celý deň druhému synovi keď sa spýta
@bombulka1987 no minule hovorila že pomedzi prácu sem tam čosi porobi a keď to robí priebežne nezaberie to veľa času.
@bagre no niekedy mi príde že má čosi proti nášmu vzťahu ....
@miadi môj syn áno je šikovný vie variť aj o domácnosť sa postarať, prať všetko... Niekedy jej večer donesie do izby vianočku s grankom alebo uvarí krupicu .... Niekedy sa urazí pre hlúposti a to syna vytáča ale aj tak za ňou príde a povtiera sa jej nech nevrčí....
Áno, tiež mám podobnú skúsenosť. Ale či má aj iné pohnútky, žiaľ ťažko posúdiť.
Už to pochop, tvoj syn má už SVOJU rodinu a JEHO MANŽELKA má byt preňho na 1. mieste. Nie mamička, nie brat. A naozaj by aj mna štvalo, keby sa môj manžel stále prispôsoboval niekomu inému na úkor vlastnej rodiny. A je normálne, že sa občas podchytia a naozaj krásne, že sa potom vedia udobriť. No ak sa budeš do nich stále miešať a vyžadovať “službičky”, rozbijes im vzťah.
Je vrcholne nevhodne a neslušne počúvať ich hádky a ešte to vypisovať na fóra. Ty sa už spamätaj a prestrihni pupočnú šnúru.
no pockaj, mas snad aj muza...preco ta nevozil k synovi on, ved je to aj jeho syn...a preco tam nebola aj jeho priatelka
Prvá svokra v histórii čo jej toto vadí....väčšina si na takéto veci práveže veľmi rada posvieti.... 😂😂😂 Nič v zlom nechcem nikoho uraziť ani zosmiešniť....je to iba nestranný koment na nikoho neútočim....zrejme bude treba debata a vyskytovať si medzi sebou všetko čo treba a určiť si pravidlá pekný zvyšok večera
a ty akoze zavidis, ze sa jej syn liska???myslsim, ze na tvojom vztahu k synovi je nieco chore.....ty normalne brutalne ziarlis....alebo zavidis, ze ty si takeho muza nemala....a co ej an tej krupici, vianocke, co ti vadi?
@bombulka1987 a prekážalo vám to? Čo nevesta robila?
@hettinka keď sa hádajú je naozaj všetko počuť aj keď nechcem.... Rodina ešte nie sú kým nežijú sami nemajú dieťa .... Takto mi to príde že to nie je plnohodnotné a naozaj párkrát v týždni ísť mohol. Manžel pracoval do večera , nemohol. Syn mal vtedy voľno aj ona.
@gelifil to bol príklad že nie je neschopný. S mužom už dávno taký vzťah nemáme sme skôr na pokraji rozvodu.
prosim ta, aku pracu to robi z domu, ked ma aj volno?
no omyl! rodina už sú, - sú manželia... akože ak by sa im nepodarilo mať dieťa tak nikdy podľa teba nebudú rodina? to hádam nie...
Prepac,ak dvaja zobrati ludia nemaju deti,tak nie su rodina...??🤔..musim povedat mojmu manzelovi,-nemsme splocne deti...,ze od dnes ho budem volat spolubyvajuci.....🤣🤣
Cely tvoj pohlad na nevestu mi pripada zly,skus sa viac zamerat na svoje konicky,priatelov,cestovanie a bud vdacna za nevestu...kolke by tu dali neviem co ,keby im nevesticka bez reptania upeatala,navarila....ja len dufam,ze sa odputas od syna a nechas ho volne zit...kazde dieta potrebuje kridla...
@giuli ale ja ho nechám len mi nepríde že je všetko s kostolným poriadkom
ptoblrmnje v zom, že ich stále berieš ako deti.
Sú mladi, bývanie nedoriešené, takze dobre, že ešte nemajú dieťa. Napriek tomu sú plnohodnotni manželia. A áno, sú rodina.
Pomôcť by syn mame v rámci možnosti mohol... ale nemusí.
Radšej popracuj na záchrane svojho vzťahu a manželstva. Synov treba nechať žiť si svoj život. A ty si začni zit ten svoj. Máš syndróm prázdneho hniezda, asi si sa príliš obetovala deťom, chalani vyrástli, osamostatňujú sa a ty cítiš len prázdno.
Ale nie je fér voči tej mladej zene, že si z nej robis hromozvod svojich nálad. Ona sa evidentne snazi, aj porobiť, zapáčiť sa ti. Aj prekusne svokru na ich výlete (nie s úsmevom, ale ina by robila asi poriadne rodeo). Aj ti navarila ... ale tebe nič nie he dosť dobre. Chuďa, zachráni ju len rýchle sťahovanie hoci sj do podnájmu.
A co nie je podla tebs v poriadku?
Mne sa zda az velmi ok....
@hettinka keď mi tak obíjate o hlavu to že je jeho žena, čo by menilo má situácii keby je to iba jeho priateľka alebo snúbenica? Bol by váš názor inakší?
Priateľku ani snúbenicu svojho syna by som si nenastahovala do bytu. Manželku len dočasne, kým si zozenu byt.
Asi som v tomto tradičná a proste je to pre mna iné, kým spolu len chodia a keď už sú zobratí.
Len ja som asi ina, teším sa, že si raz budeme užívať s manželom “slobodu”.
Inak, s mužom sme sa brali ja 24, on 23. A bola dom rada, že moji aj jeho rodičia nás brali ako dospelych a nie ako sopľave deti. Aj keď, svokra sa ťažšie odpútavali od najmladšieho syna, ale mne to nikdy nedala najavo. Len som videla, že predsa len, posledný už vyrástol a chýbal jej.
Absolutne nie,ziju v spolocnej domacnosti...a to uz v dnesnej dobe môžme pokladat za rodinu...nemusi to byt bunka ako volakedy ....mama ,otec ,dieta=rodina..

@tncka haha...ale tu je insi problem