icon

Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?

22. jan 2020

Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?

jvlo
23. jan 2020

O boze......ty robis svojmu zenatemu synovi desiatu do prace? A zadok mu neutieras? Nie je ti smutno,ze su pri sexe sami? Chuda nevesta...

basska23
23. jan 2020

Hmmm ak by nerobila nič tak zasa by bolo zle.Mozte byt rada ze vam pomaha,ze navari vy pridete domou a mozte si oddychnut.Hmmm nevesta sa nikdy nezavdači svokre.Jednoducho je vidiet ze sa o vas chce postarat ze vas ma rada ze navari pre celu rodinu.Aj ked to je vasa domacnost mali by ste prejavit vdaku a podakovat synovi ze si nasiel úžasnú zenu.Toto je moj nazor lebo nieco podobne mam aj ja ale ja nebyvam zo svokrou ale vsetko co spravim je na hovno.Takže mila svokrička pekne sa podakujte neveste lebo mate doma zlato. 😉

simca06022011
23. jan 2020

No, tak dohodnite si, kto kedy bude varit, kto kedy bude upratovat, mozes to dat na "srandu", ze aby si uplne nezabudla ako sa to robi. Ak ti prekaza, ze ti perie veci, tak jej povedz nech to nerobi, ze si to rada robis sama a predsa aj nejake sukromie potrebujes. Hotovo 🙂 Mna by tiez netesilo keby mi svokra spinave pradlo triedila, robila to iba raz aj to bola otazka zivota a smrti :D Teraz ma ide porazit ze u nas budu dve noci strazit dom a uz mam katastroficke scenare spisane... Ostatne by som neriesila. Ved takto vsetci su spokojni, najedeni, upratane je... co by som riesila je ich odstahovanie sa do vlastneho, alebo rozdelenie domu na dve bytove jednotky, lebo takto nik z vas nema sukromie (alebo ako to planujeme riesit o 20 rokov my, ze my pojdeme do mensieho a dcere dom nechame). Ked sa na syna ona oduva, a hadaju sa, je to ich vec a asi maju dovod. Musia si tym vsetkym prejst. Na strane druhej, ty si zasluzis mat svoju domacnost a klud a nie aby ti tam niekto smietky utieral atd (a rovnako aj oni) . Ale aj ine veci... ja si rada dam obed, veceru s polovickou sama, nepotrebujem sa pozerat na mamu/otca a riesit kto komu co pochvalil... (priapdne aj dceru :DDD ALe tej sa tak skoro nezbavim :DDD ) PS: K CVHALENIU: Nechaj jej minutu slavy, mne kadysi polovicka aj prihoreny caj pochvalila, teraz nic nepocujem po 15r len ako co jeho mamicka vari a robi, uzasne, najlepsie, nafajnovejsie... (o tom, ze si to uz poriadne nepamata, pomlcim)

brita7777
23. jan 2020

@jvlo ja som v soku 🙂

lenka2710
23. jan 2020

Dúfam,že si robíš srandu!!!! Tak ty co máš pochváliť nevestu,že navarila,tak si radšej vymýšľaš,že čo si varila??? Nehnevaj sa,ale keby ešte niekto chystal mužovi desiatu do práce,tak by ma to asi nasralo!
Veď ty ho stále vnímaš ako chlapca a nie muža a manžela
A čo keď sa udobruje,aj keď nemusí! Jemu to zjavne nevadí,ale ako vidím teba to štve,že sa nebodaj ponižuje!! Je to ich život,ako si ho zariadia,tak ho budú mať,ty sa staraj o svoje manželstvo a ich nechaj tak

lenka2710
23. jan 2020

@jvlo presne môj názor 🙈

katrin21
23. jan 2020

akože tato tema a otazka je realna? toto važne ti vadi, Bože, co by za to ine dali, kde nevesta sa sprava ako na navteve, neurobi nic a necha si varit, obsluhovať a pomaly aj o deti sa stara babka ? Nuž, bud rada, že je schopna, sikovna, možno ju to fakt bavi...
Ak ti to neprekonatelne vadi, navrhni jej, že si rozdelite tyždne, jeden bude varit a upratovať ona, druhý ty 🙂
alebo nech si vari len pre seba a muža. To sa tiež da.. aj nakupy. Ja som bývala s muzom nejaký cas u nasich a vsetko sme si kupovali aj varili sami a mama si robila svoje jedla, nakupy, pripadne niekedy sme sa dohodli, ze co spolu, alebo jedna pre obe sttrany..a le kedže oni skor klasicka kuchyna a my sme skor radi varili moderne jedla, tak sme si robili zvlast, neni problem.. AJ v chladnicke sme mali svoju policku, kde sme mali nieco , co sme pottrebovali pre seba. ziadne konflikty 🙂 pohoda.. u svokry sa to robi sicce horsie,ale je to o komunikacii... urcite by som si s nou sadla a dohodla sa , ako pisem na zaciatku 🙂 .

lenka2710
23. jan 2020

Inak veľmi mi to pripomína tému,čo tu bola! Kde matka bola nespokojná so životom svojej dcéry, ktorá namiesto toho aby si kúpila byť,tak si kúpila chatku, namiesto toho aby si našla prácu,chodila po brigádach! Matka mala právo na 21 dní dovolenky,dcéra si spravila aj tri mesiace voľno! Vsetky sme tu do nej hustili,že akú má šikovnú dcéru a ona si aj tak šla svoje 🙈
A toto skoro to isté, len svokra a nevesta! Každý by chcel pre svojho syna takú ženu ale autorke aj tak nieje dobrá

bagre
23. jan 2020

Nech sú aspoň v noci sami.... až to počuť? Ako ja nechápem už o čo vlastne ide? Závisť? Choroba? 🙈🙉🙊 a vypínam diskusiu lebo mi je už zle

brita7777
23. jan 2020

@bagre pani svokra si necita komenty...
@lenka2710 ano presne aj mne to pripomenulo tu temu, ziadne uvedomenie nic..
jasne, ze odputat sa od deti, ktore su vychovavane roky nie je malina, ale da sa s tym pracovat.
osobne si vsak myslim, ze spoluzitie v jednej domacnosti s rodicmi v tom veku je nerealne. mozno docasne hej, ale dlhodobo nie.

bagre
23. jan 2020

@brita7777 to už je jedno.. zo začiatku som myslela že to je normálna otázka, ale tak v polovici mi došlo podľa reakcií že s kostolným poriadkom nie je ok niečo iné... a prestala som reagovať. Ale keď som videla ten posledný koment autorky, tak sa nedalo ostať ticho, čo je veľa, to je dosť..
Bože, ktovie či tu niektorá nepozná mladú žienku čo robí z domu, žije u svokrovcov, perie, varí, nakupuje, kúri uhlím, má po nociach sex s mužom, švagra mala mesiac v nemocnici, vzťah svokrovcov je na h... a často sa odúva. Ešte dnes by sa mali vysťahovať

sticker
simca06022011
23. jan 2020

@bagre aaano, podme ju zohnat, ved ked pracuje z domu, koňa isto pozná :DDD uz aj by mala prestat pomahat #nevestakdesi :DDD

katrin21
23. jan 2020

tak som si dala namahu a precitala tých 8 stran a dopoviem toto:

nie, nie je OK, aby si dospeleho syna, ktorý ma svoju ženu denne obtažovala tym, ze treba zaniest bratovi do nemocnice jedlo ! prepac, bola som 13 dni v nemocnici, muz mi doniesol sunku, maslo, džem, dali sme do chladnicky a k tomu nejake sladkosti a pribinaciky atd... ale rozhodne mi nenosil obedy a pod !! preboha, hadam chudacik chlap neumrie z nemocnicnej stravy ! aspon kazdy druhy den si to mohla obmedzit.. a autobusy nic??? hadam chodia u vas aj tie, nie???

po druhe : rodina je aj muz a zena bez dietata.. co maju hovorit tí, ktorým pan Boh nedoprial dieta? su akoze nic? neplnohodnotní? tak si to nazvala.. pomooooc, ty si važne mimo, prepac, nechceem ta urazit, ale.... mas divne nazory.

a po tretie : desiatu robit 22-23r synovi do prace? ked ma aj zenu? fuha.. ja nerobim muzovi, ani ranajky, ( ani dcere asi od 10r) , ani mu nenakladam obed, hadam je svojpravny a ma ruky,,, preco by som mala robit ??
Mam pocit, že ty si doteraz zila len tým , že sa staras len o deti, s mužom je vzťah na bode mrazu( mimochodom mozno aj preto ), nemas kamaratky, konicky, si stale sama doma doma... nudaaaaaa.. si osamela....
jasne, že potom si hladas taketo aktivity, ktore uz ale nie su vhodne v synovom veku.. najdi si nejaku zalubu, chod do kina, hoc aj sama... hačkuj alebo co ja viem co.... daj sa na nejaký kurz, kružok, chod cvicit do kolektivu, mozno si tam aj najdes spriaznenú dušu.. čitaj knihy atd.... nauc sa travit cas po svojom..
Mas syndrom vyleteneho hniezda ( aj ked tebe ten vtacik uplne nevyletel, je doma, ale uz nie je tvoj ! uvedom si, ze uz je pre neho na 1. mieste žena a tak to ma aj byt. Aby sa este kvoli tebe nerozviedol )

conquestor
23. jan 2020

To varenie by mi nevadilo,chce sa asi ukazat ze nie je prizivnik a ze sa vie postarat....ved ono ju to casom prestane bavit 🙂 ale to pranie mi zasa pride uz trosku cez ciaru...akoze ist svokre kt.to neziada a nepotrebuje gatky,a trenky prat je zasah do sukromia...je to tvoja domacnost,pokial to chces riesit diplomaticky,kup si dalsi kos na pradlo,povedz ze oni maju svoj a ty svoj a nech pere iba svoje pretoze ked vsetko porobi Ty sa nudis....a hlavne sa nedaj odbit...proste povedz nie,prat si budes sama...

conquestor
23. jan 2020

pardon oprava...citam diskusiu az teraz.....si divna..odstrihni si snuru...ale je pravda ze prat ti nemusi

derdia
23. jan 2020

No ja by som sa s nou napr dohodla,ze veeelmi si vazim co vsetko robi ale ze by sme si mohli rozdelit dni ktora kedy bude varit...a ostatne cinnosti..aj tak moc tomu co ste napisala neverim😅😂🤣

nini1010
23. jan 2020

A preco preboha?To je aka hanba mat nevestu ktora navari??nehnevajte sa ale vam asi sibe?!a uplne ste ma zabili tym ze sa jej montujete aj do toho ci nachysta vkastnemu muzovi sama teple na stol ona alebo vy?!ved je to jej manzel!!pani-najprv manzelka a az potom mama,po svadbe jento tak.Vase spravanie je trapne,vrcholne trapne a verte mi ze sa nakoniec otoci proti vam.Pamatajte.Len velmi malo mam vyhra nad manzelkou a ostanu vam len oci pre plac.Ak sa neuvedomite a nestiahnete,tak aby raz nezariadila ze budete aj vnucata vidavat len sporadicky.Dakujem Bohu za taku svokru aku mam,lebo vy ste zly sen!

cacianka
23. jan 2020

Bože zena ty si fakt prepnuta.robíš desiatu dospelému synovi ?a este sa zduvas ze ti to dovolí nevesta ?tvoj syn je svojpravny, ruky ma zdrave a kľudne by mohol robiť desiatu celej rodine.... To ze mu utekás naložiť veceru je tiež mimo, jednak plati ti s tými rukami, potom ze ved ty si to nevarila a nemáš mu čo behať okoli riti. Aj ty prídeš unavena z práce tak prečo beháš !! Všetko s mierou !!!
Ze ved su spolu 6-10 ! To je tak vela ze ti to az vadí ?! Ty si fakt nepamätás ako ti boli vzácne chvile s milovaným muzom krátko po svadbe ?!
To vymýšľanie a klamstvo kto varil - to sa ti tak bridi pochváliť nevestu ze ta tak sikovne odbremenila ?!
Aj to neustále behanie za 2. synom do nemocnice je na bednu a este nútiť ineho aby behal s tebou.tak toto je tiež sila !
Vôbec by som sa nečudovala ze ta synovia a ich zeny začnú neznášat lebo sa odpudzujuco na nich lepis a nenechas ich dychat.

ukulela
23. jan 2020

desiatu? dpc, desiatu???? kristova noho, ty robis dospelemu synovu do prace DESIATU?????
zo zakladetelkinych reakcii mi vychadza:
BUD je ta tema fakt vymyslena
ALEBO ma zakladatelka vazne nejaku diagnozu (a mozno aj preto sa ju nevesta snazi odbremenit)
ak ani jedno, ani druhe, zakladatelke sa ospravedlnujem a odkazujem: tvoj problem je:
-nefunkcny vztah s manzelom
-nedostatok socialnych kontaktov
-oboje vyssie spominane si snazis nahradzat kontaktom s jednym synom (druhy sa zjavne obrnil/odisiel ...)
deti maju 20+, ty mas mozno 40+, max 50 rokov. kriste pane co cches robit 30 dalsich rokov? chodit von so synom??? zena, spamataj sa, napln si zivot vlastnymi zaujmami, aktivitami, ... toto je na psychologa ..... sledovat, kedy sa mladi pohadaju a kedy spolu sexuju ... aj ty si sexovala, mas dve deti. alebo kriste ziarlis, ci co???
ze chces, aby mal teple syn z prichodu na stole - na tom vidiet, ze tvoj svet sa za tie roky scvrkol na varenie, pranie a sluzenie v domacnosti. tvoje obzory su (s prepacenim) od zranice rano po zranicu vecer. a hanbit sa za to, ze nemam co povedat, co som varila????? bozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. daj chlapovi zrylovat pol dvora a prpli sa v zahrade cely rok - budes mat casu dost, kednemusis varit a prat. nazavaraj jahody, leco, uhorky, calamadu ..... a mas sa cim chvalit. alebo chod cvicit, alebo sa prihlas na dedine (ak ste z dediny) do klubu slovenskych turistov a budes po vyletoch chodit s nimi ....
zlata moja svokra, necha ma zit, opyta sa, co potrebujeme, ked ju poprosim, navari, ked nechcem, nic neriesi.
no nic, desiata, este ze ta necha mlada urobit synovi desiatu ... desiatu rob MUZOVI!😈😠🙈😨😕 kde je ten emotikon, co si bucha hlavu o stenu????

sticker
hettinka
23. jan 2020

To tu už škoda slov. Ta žena je prototyp otrasnej svokry. Snáď to ta nevesta zisti včas, a odsťahuje sa s mužom aspoň 200km preč.

gelifil
23. jan 2020

@caciankao 22.00 svokra asi zahlasi :VEČIERKA!!!

popolusska
23. jan 2020

@ukulela presne...a mozno ak by autorka robila desiatu muzovi a nie 23-rocnemu synovi, nemusela by sa natiskat synovi a neveste na kupalisko, ale povyrazila by si muzom, s ktorym vztah by nebol na pokraji rozvodu...ja v kutiku aj dufam, ze tato tema je len vymyslena, lebo inak mi je tej nevesty fakt luto...

gelifil
23. jan 2020

Baby, ako tu to citam, cim dalej, tym viac mam pocit, ze je to vymyslene aniekto sa naramne bavi 🙂...Lebo toto nemoze byt pravdaaaaaaa

sticker
ukulela
23. jan 2020

@gelifil ak je realne, tak podla mna je uplne mozne, ze pani trpu nejakou psychiatrickou diagnozou. vazne. lebo takto sa normalny clovek nesprava.

gelifil
23. jan 2020

@ukulela ktovie, ci to bol vobec napad, zostat tam byvat..

brita7777
23. jan 2020

jej syn to navrhol a chcel...

gelifil
23. jan 2020

@brita7777 aha...

luccija
23. jan 2020

Neprehanajte moja mama robí desiatu 24 r bratovi a žije s frajerkou s nimi.Co je na tom, že chce, aby sa lepšie stravovali?keby bolo na ňom kúpi bagetu a Colu.Strasne si dovoľuje na autorku.Aby sa mama cítila trápne, že jej na ňom záleží.Ostatne ju už na hrane ako naberania jedla, keď príde, ale budiz.Su aj také mamy lepšie ako tu čoraz častejšie čítam alkoholicky, rozvratene rodiny, vychovávajú babky, či deti utekajú v 18 tke po podnajmoch.Keby to mladému vadilo spraví si sam desiatu.
@ukulela

lubkavargova1
23. jan 2020

a ta premyslam, ze ako je t pocas sexu? Tam maju aspon klud?

ukulela
23. jan 2020

@luccija nie je to normalne. oni su manzelia ... matka sa stazuje, ze nemoze synovi nalozit na tanier jest a ze nastastie jej este nevesta nezakazala robit synovi desiatu ... je to smiesne. chlap si ma jest spravit sam. alemo ma zenu. toto takto napisane je zufalost zo strany matky - aspon desiatu mu urobit este mozem, keduz navari mu zena ... o tom sexe uz aninehovorim. robi toto tvoja mama?