icon

Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?

22. jan 2020

Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?

giuli
22. jan 2020

Z moralneho urcite,z pravneho nie....ale ked ziju spolocne v jednej domacnisti preukazatelne maju voci sebe zavazky....

didaa
22. jan 2020

Mladá rodina má bývať SAMA. A vtedy nie sú žiadne nezhody.

autor
22. jan 2020

@giuli to majú samozrejme, v podstate sa medzi nimi nič nezmenilo, akurát sú zosobášení

miadi
22. jan 2020

Ty nemas vodicak ze Ta musia rozvažat? Tak si ho skus urobit a vsade sa dostanes aj sama nebudu ti musiet robit rozvoz. Zas ten syn v nemocnici by jeden den bez tvojho jedla snad prežil. Manzelka tvojho syna mà uz vacsi narok na jeho volny cas ako ty. Aj ked nemaju este deti.

nini1010
22. jan 2020

Myslim si ze mas skvelu nevestu,ktora sa chce u vas citit uzitocna,vazi si vas a chce tym vyjadrit vdaku ze byvaju u vas.Prides na hotove a este sa stazujes???A ak ti to naozaj tak vadi,tak si s nou sadni,uprimne jej podakuk za jej snahu,urcite to tiez nie je lahke aj pracovat aj varit aj upratovat a navrhla by som jej ze sa budete striedat parny neparny tyzdrn,aby to bolo fer.Stale netusim co sa stazujes...ze je aj zakurene? 🤦‍♀️

autor
22. jan 2020

@nini1010 áno chodí kúriť ona ku kotlu s uhlím , akurát jej syn nachystá triesky lebo si ich nevie a nevládze urobiť sama

autor
22. jan 2020

@miadi nemám vodičský... Bol tam asi dva mesiace.

popolusska
22. jan 2020

A tak dospele deti zu nie su na to, aby to vyplnali volny cas. Jesin zena, najdi si vlastne zaluby!

popolusska
22. jan 2020

Co to splietas, ze sa ti to nezda plnohodnotne, lebo este nemaju deti! Tvoj syn ma manzelku=vlastnu rodinu=vlastny zivot... Na mieste tvojej nevesty so zbalim svestky, muza a stahujem sa od teba...

brita7777
22. jan 2020

Kazdy si zodpoveda za seba. To ze chcete chodit za synom kazdy den, budiz..je to syn. To ze brat nechce chodit za bratom kazdy den kazdy druhy treti atd to je jeho volba...kazdy sa riadi podla seba, zijeme len raz v tejto konstelacii aspon myslim a pravo slobodneho rozhodnutia by malo byt stale, predsalen su to vsetko dospeli ludia, nie deti..skuste sa na to pozret ocami dospeleho nie ocami rodica...skuste im byt oporou, zacnite sa vzdelavat, citat je vela dobrych psychologickych kniziek alebo o sebarozvoji, nieco co vas bavi..
Doporucujem Zdenku Blechovu, urcite ju vygooglite, poriada aj zajazdy kde spoznate ludi..Vase deti Vas uz tolko nepotrebuju, je to narocne obdobie, ale vzdy sa da najst pomoc a ak s tym mate problem sa vysporiadat vyhladajte psychologa ved to nie je hanba....
Odcudzenie vztahu, ked uz su obe deti dospele, tiez byva, aj s tym sa da pracovat...
Skuste odslecovat svoje myslienky co Vam bezi hlavou piste si...riesite seba, ci len mladych ? nevestu ? Neriesite ich , ju, lebo nechcete riesit seba ?
Niekedy sa lahsie riesia druhi ako ja...je to jednoduchsie.
Skuste si uprimne odpovedat sama v sebe..

jvlo
22. jan 2020

Prepac, ale o co ti ide. Tvoj syn ma zenu, vzal si ju, ma ju rad. Jeho zena sa snazi postarat sa o neho aj ked v cudzej domacnosti a ty na nej hladas chyby. Prosim ta, ak mas svojho syna aspon trochu rada, nemiesaj sa im do vztahu, neries, ze sa poskriepia, nenominuj sa im na vylety, nechaj ich utuzovat si manzelstvo. Oni 2 su rodina, tvoj syn ti nepatri, si stale jeho mama, ale teraz ma byt pre neho na prvom mieste jeho zena....

stevvvka
22. jan 2020

Vas syn sa ozenil, ma novu rodinu. To, ze byvaju s vami, neznamena, ze su deti. Len je Dnes tazka doba a chceli usetrit nieco na podnajme. Kvoli tomu vam nevesta pomaha, chce vas odbremenit od povinnosti z vdacnosti.

Ale tie malichernosti, co riesite.. Pochopte uz, vas syn je dospelý! Je zodpovedny sam za seba. A nepotrebuje ani vas, ani zenu, aby si nalozil na tanier. Zvladne to sam. Ale ked uz mz ma niekto nakladat na tanier, je to jeho MANZELKA, ktora ma prednost.

Ste nezdravo naviazana na syna.
Rieste vztah s vasim manzelom. Ak ste na pokraji rozvodu, rozvedte sa a najdite si hobby, kamaratky. Uzite si volno, onedlho sa budete staraz o vnucence.. Nechajte mladyM priestor, nemontujte sa do nich, neznicte im vztah.

suzitok
22. jan 2020

Ženy, ja mam troch synov, mam sa na co tesit 😃 najstarší uz ma nejaky vztah...dievca sa mi nie prilis paci, ale ja toto absolutne neriesim, vybral si ju syn, on snou bude, vidim, ze im je spolu dobre nikdy by som do toho nezasahovala, ani keby sa hadali, skriepili a následne udobrovali, je to proste ich vec...
Co sa týka tvojej nevesty, myslím, ze to vnima z toho uhla, že je cely den doma a snazi sa porobit, navarit , co samozrejme nemysli zle, chce pomoct a byt vdacna..
Ak ti čokoľvek z toho vadi , normálne sa snou porozpravaj, ako si co zadelite, kto bude kedy varit, komu varit...atd...je sikovna, snazi sa, pochválila by som ju, ale zároveň ty si ta, ktora ma dat hranice...mozno by nebolo odveci ich prestat az tak riešiť a sledovať každý ich krok, ci je ofucana, ci zhukla na tvojho syna, ci on jej uteká robit palacinky......ved ich nechaj, je to ich vzťah, nech si ho buduju a formuju...🙂
Este by som dodala, ze ich nechaj "na pokoji" , oni sa tiež necitia komfortne, ze musia byvat u vas...pokial to nie je nutne, neotravuj syna, aby ťa vozil...oni tiez chcu a potrebujú byt sami, iba dvaja a nestaci na to len vecer a noc, nepriraduj sa k ich zivotu, ich planom...
Moj syn ma tiez auto, kolkokrat sa ponukne, ale nejdem snim, proste si riesim veci individualne, raz som ho poprosila lieky z lekarne aj doniesol...nehovorim, ze žite vedla seba a pritom zvlášť, ale treba ich nechať dychat, dost ich dusis a ja za tým vidim žiarlivosť...daj pozor, aby sa ten vztah nerozpadol kvoli tvojim zasahom....nikdy nie je dobre, ked mladí bývajú so "starymi" ...

emuska888
23. jan 2020

lepsie ako leniva lemra 🙂

seblicek
23. jan 2020

@suzitok Len to je ťažko sú maminy, ktoré to berú tak, že šak nechcem zle, ja im chcem len dobre, chcem im poradiť a pritom je z toho len peklo. Tiež som si to zažila chvíľku so svokrou, ale našťastie sme si to všetko vyrozprávali. Najlepšie je mať svoj kľud. Svoje bývanie. A starať sa o svoje veci 🙂

cacianka
23. jan 2020

Ona navarí a ty im naložís ? Co maju dolamane ruky ? A je to trochu trapne - akoby si sa chválila cudzou prácou....
Modelova situácia : je navarene.
Kazdy si naberie kolko chce a aké kúsky chce.zje vtedy keď je hladný.
alebo
Zohrejem dam na stôl, každý si naberie a jeme spolu za stolom.

lenka2710
23. jan 2020

Prosím ťa, mi byvame s mužom už sami a vieš koľkokrát sa pozereme?? Ale o chvíľu sme udobreni, ale dám ruku do ohňa keby sme bývali u jedných alebo druhých svokrovcov, ti by ešte duchali do ohňa, on je taky a ona je taka! Veď je to pekne, ze si ju snaží udobrit, ty vidíš len na synovi aký je anjel a ona je zduta!
A na margo toho vozenia, moja svokra ma ešte ďalších troch synov a vždy keď treba nákup, zaviesť k dr alebo ja neviem co, vždy vola môjmu mužovi a áno vadí mi to! A jej odôvodnenie?? Ostatní musia chodiť do roboty, ústa som zabudla zavrieť, lebo sak môj muž celý deň na gauči leží! Lenže je živnostník a voľno si môže spraviť kedy chce, ale vždy mu to na výplate chyba, ostatní môžu zobrať deň voľna a majú to preplatene!
Nepoznám ženu, nevestu, ktorej nevadí, že muž stále niekde vozí mamičku, dokonca ju berie na vylety, mňa by asi kleplo a nešla by som, nech si ide s mamičkou!! A áno, už sú rodina, či sa ti to paci alebo nie, sú manžel a manželka
Rodiacia sa nemajú miešať do vzťahu mladým, lebo to vždy zleee dopadne
Napríklad mi keď sme sa brali, tak mi dal farár otázku : že či viem, kto alebo co môže za väčšinu rozvodov a ja mu na to, že ano viem: SVOKRA
Začal sa smiať ale potom prikývol, že áno, rodičia co majú deti podporovať, im kazia životy tym, že sa do nich priveľa starajú! Takže sa prosím ta uvedom, ži a nechaj žiť

cacianka
23. jan 2020

Dočítala som vsetko.zena ty si neodstrihla pupočnú šnúru so svojim synom.
S mužom ste si cudzí, na pokraji rozvodu a ty sa lepis na svojho dospelého zenateho syna a vtieras medzi manželov.ries si svoj život

lenka2710
23. jan 2020

A ešte ti poviem jedno, BOJIS SA!!! Bojíš sa toho, že keď syn odíde do svojho, ostaneš sama! Keďže sama píšeš, že s mužom ste na pokraji rozvodu!
A myslíš si, že týmto spôsobom, si ho priputas, že budeš hľadať chyby na neveste, aj tam kde nie sú, len aby syn videl, aká ty si úžasná matka a ona je len jeho zduta manželka!
Myslí na to, že kedysi budeš mat vnukov a ak si vzťah s mladými pokazís, nemusíš sa s nimi stretávať až tak často ako by si chcela
Nájdi si koníčky, chod cvičit, kúp si psíka, venuj sa sebe, a možno nájdeš aj kamošky, s ktorými si budeš rozumieť a nebudeš riešiť blbosti
Len sa prosím do nich nestaraj, sú mladí, mi mladí žijeme život inak ako staršia generácia! Naši celý život sedeli doma a len šetrili peniaze na to na to na to, načo??? Ostali sami, ja som preč, brat sa tiež odsťahoval! Ja s mužom a s malou chodievame na vylety, korčule, lyže, proste chceme tráviť čas spolu ako rodina! A tvoj syn so ženou už rodina sú a ty do ich vzťahu nepatris

kvetinka75
23. jan 2020

@reenie presne tak. Keby sa jednalo o svokru ktora vsetko riadi hned by nadavali. A u nevesty je to Ok? Mne by sa tiez nepacilo keny mi.nevesta vsetko organizovala. Maju sa dohodnut. A nie len podla jednej aby vsetko bolo

eliska13
23. jan 2020

Ja ju aj chápem😀 deti veľké, s mužom na figu tak sa snažila byť aspon užitočná, že navarila, upratala zabila čas.Teraz jej to niekto zobral a zostáva jej sedieť na PC do večera.Su ženy, ktoré nemajú veľa kamarátok, bývajú na dedine nie je kde chodiť a tak čo so sebou.Trocha ste nespravodlivé to, že mamu zviezli na kúpalisko a potom spat čo je na tom?
Mne sa zdá, že mama dcéra frajer je tolerovatelna zostava akonáhle je to mama, syn, frajerka je to mamičkár, nepretrhnuta pupocna šnúra.Kazda rodina je iná má iné zvyky ja poznám x takých, ktorí chodia na výlety spolu pomaly celá família.
Jesť by som im nenakladala, ale ja by som ani nebola nadšená, aby také mláďatá sa hneď brali a žili u nas.z tohto von jedine, že budeš konečne sebecká a začneš sa viac starať o seba

laguna28
23. jan 2020

Ja by som snadylen toľko, že syn si vzal takú ženu aký vzor videl od svojej mamky. To asi hoboriuza všetko. Podľa toho čo píšeš zjavne nie je lenivá, na práve naopak. Snaží sa pomôcť a trošku ťa odbremeniť od povinností. Ak máš nejaké výhrady treba jej to povedať. Určite s tým nebude mať problém. Ja by som brala takú nevestu. Možno by som si len prala zvlášť. 🙂

nini1010
23. jan 2020

@kvetinka75 a co organizuje????co to splietas?ze pre rodinu navari,uprace a zakuri je organizovanie??ved nikomu nediktuje co ma a nema robit len pomaha v domacnosti v ktorej zije!!!keby to nechala na svokru tak tu vypisuje aka je leniva mrochna!keby to robil jej syn tak tu vypisuje aky je to uzasny syn a chlap a ma taku lenivu manzelku!tak o com to tocite!!!presne kvoli takymto nevdacnym vyryvacnym zenskym maju svokry taku povest aku maju. A to ze nie su rodina a ze chce s nim chodit po vyletoch a mali by ju vlacit so sebou 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ neexistuje facepalm ktory by na toto stacil.Drzim im palce aby sa od teba cim skor odstahovali.

v_ero_ni_ka
Autor odpoveď zmazal
eliska13
23. jan 2020

Autorka hlavne nebuď v roli trpitelka, že syn Tá nechce odviezť, nechcú ísť s tebou na vylet, nemôžeš navariť, tak sa trocha prejav buchni do stola a povedz, že polku týždňa varíš ty polku ona.Ved si tam doma.Keby bývali zvlášť nevidíš, že sa mladá zduva a odchádza z domu a syn robí krupicu.

suzitok
23. jan 2020

@seblicek to poznam tiež, nebyvame sice so svokrou, ale ma snahu nam strasne pomahat, starat sa, chodit....niekedy to uz prekracuje hranice a narusa nas zivot a sukromie...akurat treba vediet nastavit hranicu a nebat sa normalne povedať...a je jedno či je situacia z uhla svokry, dcery, nevesty...

v_ero_ni_ka
Autor odpoveď zmazal
ukulela
23. jan 2020

boze,ty si vazne chora. bud si tak jednoducha, ze nechapes, alebo si chora. neprestrihla si snuru pupocnu ... nosit kazdy den do nemocnice jedlu velkemu dietatu??? a zatazovat tym druhe dieta???? a mas muza! ach, noze. ty vyzadujes od syna, aby ti suploval prazdno v zivote, ktore mas, lebo nezijes uz vo funkcnom vztahu. btw, aj druhy syn ma partnerku, ved by mudoniesla aj ona, keby bolo treba ... ach.
vycitas synovi hadky s nevestou? z napisaneho sa hadaju casto kvoli tebe, tvojim narokom. a ty, co si na pokraji rozvodu nemas pravo kritizovat iny par, ci sa hadaju, ci nie.
manzel-manzelka JE RODINA. ma voci nej vacsie povinnosti, ako voci tebe. ak umrie, ona po nom dedi, dostane vdovsky dochodok. ty si matka, co neprestrihla pupocnu snuru.
zle zle, vsetko zle. z varenia je ovela vacsi problem. ale ty ho zjavne nechapes, resp vidis len svoju pravdu. ver tomu, ze bud im vztah rozbijes, alebo sa odstahuju a budes mat v zivoe este vacsiu dieru.
nenasla som smajla, co si bucha hlavu o stenu - tak si ho tu predstavte ........

eliska13
23. jan 2020

@v_ero_ni_ka nie veď čítam co píše prečo?veď všetky jej slová svedčia o tom, že sa cíti nepotrebna, niekto ju chce vyšachovat z kuchyne a potom sa nudí a je prehliadana a nepotrebna.

autor
23. jan 2020

@suzitok no odkedy od neho nič nechcem je ich vzťah lepší... Majú pre seba večer od 6 do 10 potom víkend. Ale cez týždeň niekedy syn ešte sa venuje svojim záľubám tak nemajú moc času ale však čo sú spolu každý deň aspoň tú noc. Až to niekedy počuť, ako sú sami.......
@seblicek
@cacianka tak keď príde syn z práce chcem nech už ma teplé na stole. Ale už ma začína predbiehať a robí si to sama .... Aspoň mi nechá urobiť mu desiatu do práce keď už nič....

@lenka2710 no niekedy to nie je ani jeho chyba a udobruje sa. Druhého syna s autom nechcem otravovať on nerád šoféruje. S manželom.som to dávno vzdala.

@nini1010 keď sa ma aj niekto spýta čo som varila si radšej vymyslím niečo nech nemusím priznať že varila ona.