icon

Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?

22. jan 2020

Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
pieksamaki
23. jan 2020

Ahoj.necitala som vsetko...vyzera ze mas pracovitu nevestu...je to fajn....ze takto pomaha...ved to je super v takom mladom veku...
Ale aj tak sa snazte aby ste boli oddelene....myslim ze oni dvaja zvlast domacnost a ty s manzelom zvlast.....ja som toho nazoru ze vzdy je lepsie radsej samostatne...od rodicov....aby sa naplno mohol rozvinut ich vztah....docasne riesenie fajn...ale ja by som nechcela...max.na par mesiacov....kazdy to ma vsak inak, niekomu to vyhovuje...

jaskolka
24. jan 2020

Už sú rodina! Zo akože keby sa im nepodarilo mat deti, tak nie sú rodina? Počúvaš sa vôbec?? Už mi to pripadá, že ozaj potrebuješ odbornú pomoc. Dúfam, že sa, čím skôr im podarí osamostatniť, lebo normálne tu nevestu ľutujem, mat takú svokru...

jaskolka
24. jan 2020

@kvetinka75 tam je iný problém. Vôbec nie je príčina to, že nevesta vari a perie. Matka sa proste až chorobne upla na syna, a nevie sa zmieriť s tým, že on už má na prvom mieste manželku.

lubkavargova1
28. jan 2020

a teraz si predstavte ako sa tu nevesta a svokra nasli...to muselo byt ine rosambo teda doma..

nistika
28. jan 2020

hallooo ste to vy dve? ako to dopadlo doma? dajte aj nám vedieť či je to lepšie 🙂

gelifil
28. jan 2020

@nistika alebo si to ty jedna??

nistika
28. jan 2020

@gelifil prosim ?

gelifil
28. jan 2020

@nistika ze aj taka by mohla byt otazka...

elizita
28. sep 2020

mna by zaujimalo, ako sa to vsetko da porobit popri praci z domu.. lebo ja ked sadnem k praci o 8, naskor vstanem o 11,12, curat alebo jest a potom pokracujem do 15..

lune
20. nov 2020

Asi nevarite to, co jej chuti tak urobi podla seba...treba sa dohodnut ma striedacku s varenim.

leuchtturm
20. nov 2020

nemam problem, tak si ho vymyslim...o tom je tato tema.

reni1512
Autor odpoveď zmazal
sonkaxxx
20. nov 2020

Ahoj ja byvam v spolocnej domacnosti so svokrovcami. Svokra pracuje od rana a pride az poobede. Ja som doma na MD s dvomi detmi a cez den sa snazim navarit aby sme neumreli hladom aj poprat a dat do susicky. Mame dohodu ze ja varim v tyzdni svokra cez vikend. Uplne v pohode to funguje. Svokra je aj rada namaka sa cez den v praci tak ju caka poobede tepla vecera. Mozno by to chcelo sa troska porozpravat.

lenkamatus1989
Autor odpoveď zmazal
fino
5. mar 2021

Keby to nerobila tak je tu otázka čo robiť s nevestou ktorá doma nič neurobí

petruska21
26. mar 2021

Ja napíšem z pohladu nevesty. Mám to totiž doma takto. Tiež varím každý den okrem nedele pre 5 člennú rodinu keďže som na materskej upracem, svokrine veci neperiem to sú jej osobné veci, do toho by som sa určite nestarala, rada navarím ale pre 5 dospelých ľudí je to niekedy pre mna dosť, som tehotná a niekedy fakt nevládzem a pól dňa stráviť v kuchyni no na to tak varenie neobľubujem, keby sme s manželom bývali samy tak varím každý druhý den. Len keby som mala čakať kým príde z práce o 15:00 a rozhodne sa variť bol by aj večer a boli by sme hladní. :D no nechcem sa tu sťažovať ale už veľmi chcem mat vlastnú domácnosť lebo jedna kuchyňa a 2 gazdiné hrozné, máme odlišné názory čo sa týka domácnosti, ale snažím sa vychádzať s ňou dobre aby sme si zachovali dobré vzťahy. 🙂

ailiba
16. aug 2021

No, ja by som to brala hneď. My mame každý svoju domácnosť a podla toho kde sme, ten sa stará...ale keď bývate všetci spolu, tak je to ine. Keď je taká šikovná a nevadí jej to... A stíha ešte skôr, ako prídete domov. Podľa mňa je to super.

brigitte93
8. máj 2022

Treba urobiť kompromis napr : dva dni vari ona , dva dni varis ty.
Nevesta sa snaží , keby nerobila nič tak by si písala aká je lenivá, robíš všetko ty a ona ma na haku . Porozprávajte sa normálne v kľude povedz akú máš prestavu ty a dohodnite sa.

katarinamiskovova
7. feb 2023

Ja mam opacny nazor... zivotne okolnosti ma doviedli k tomu ze po 12 rokoch som sa s 2 detmi vratila k rodicom...dom je velky, prace vela. Ale napriklad nakolko som bola 12 rokov zvylnuta fungovat sama, taks a snazim fungovat s detmi ako samostatna rodina... nase pradlo do nasho kosa, periem si sama, vesiam sama, zehlim svoje veci, nakupujem.to co mame radi, skolku obchadzam sama, v dome mame dve kupelne, jedna je vyhradne nasa takze nase priestory upratujem sama... mamka by aj chcela pomahat ale teda dohodla som sa s nou ze ona je babka a ja mama takze su veci co si chcem po svojom a respektuje to... Takze treba to rozhovor... ze vam je neprijemne ze perie vase pradlo, ke to predsa dost intimna vec hlavne spodne pradlo... a na vareni sa dohodnite... u nas varim raz ja, raz mamka... pripadne ja varim co chuti detom, ona zas co zvysku rodiny...takze treba komunikovat ale hlavne s empatiou...

kroska18
7. feb 2023

Ja by som sa tešila takej neveste. Mala by som pocit, že chce byť súčasťou rodiny, domácnosti.
Viete koľko je lenivý h neviest, ktoré sa snažia rodičov využívať? Ale zdá sa, že vy sa tým cítite byť ohrozená.
Skúste s ňou spolupracovať, ponúknite jej tiež nejakú pomoc. Prípadne sa raďte, čo si zajtra navaríte a tak. Chváľte ju.

cacianka
7. feb 2023
kroska18
8. feb 2023

No a?

saxana000
8. feb 2023

A to je problem si spolu sadnut a dohodnut sa?pocuj Janka Zuzka Marka.... nechcem aby si robila vsetko sama ja navarim v utorok ty vo stvrtok nedelny obed sa mozme striedat.ak nechces aby ti prala nohavicky povedz jej ty si per vase pradlo ja budem prat nase s ocinom.postavit do kupelne dva kose na pradlo a vybavene.Upratovanie si mozme podelit ja zotriem prach ty zmyjes podlahy ja spravim Wc ty kupelnu..podla mna sa snazi a je to od nej pekne ze ta chce odbremenit od domacich povinnksti.keby to nerobila zas je tu diskusia ze nevesta je cele dni doma a nepohne ani prstom..vzdy sa da najst kompromis.ste dospele tak sa normalne porozpravajte

saxana000
8. feb 2023

Mne z tvojich prispevkov vyplyva ze tomu dievcatu zavidis lebo ju ma rad aj syn aj muz a na teba tam zvysoka vsetci seru preto si sa podvedome nastavila proti nej..ale mozno by si sa mala.zamysliet preco ma k tebe muz taky postoj ze nie je ochotny ta ani odviezt za chorym synom.mozno mas pocit ze keby si sa pretrhla v domacnosti zasluzis si od nich vdacnost a uznanie..a aj o to ta vlastne teraz obrala nevesta.popracuj na sebe bud tolerantnejsia laskavejsia vdacnejsia a preboha nechaj tych mladych zit vlastny zivot lebo sa lahko moze stat ze za chvilu od vas utecu..

adamkopetko
Odpoveď bola odstránená
jaga61
9. nov 2023

Máš super nevestu.

hipollita
9. nov 2023

Myslim si, ze taka nevesta by mi velmi vyhovovala :D Uzivala by som si vdaka nej volny cas pre seba 😄

barrborka
10. nov 2023

Môj názor,..neurobí nič,zle je..urobí,aj tak je zle .Nevyhovie s každému.
Ja to chápem,ako to myslíte,ale treba to brať z lepšej stránky.
Chce byť len dobrou nevestou..