icon

Nevydarené kondičné jazdy

7. mar 2025

Ahojte,

Pred cca 8. rokmi som si urobila vodicak. Prestala som ale soferovat. Pred 2 mesiacmi som sa dala na kondicne jazdy.

Prvy lektor bol mily, ale odchadzala som, ze nic neviem. 😀 tesila som sa na dalsiu jazdu, ale oznamil, ze nema na mna uz cas. Ma toho vela. Ok. Nasla som dalsieho, isla som teda druhykrat za volant, a a prvykrat s novym. Krical, nadaval, ale dobre vysvetloval. Tak si hovorim, nevadi, pojdem zas. Vyslo to na kazdy druhy tyzden...... Pri tretej jazde som bola s nim tak vystavena, ze som spala 3 hodiny po jazde. Krical, nadaval, zdoraznoval, ze vsetko robim zle, nic si nepamatam. Atd atd. Bola som tak vystresovana, ze som naozaj zabudla aj index dat, aj sa pozriet do bocneho zrkadla... Jednoducho, ako keby som bola zmyslov zbavena.
2 tyzdne opat pauza, lebo bol chory. No a dnes to bol des. V prvych 20 minutach som sa chcela zastavit a realne vystupit z auta a nechat ho. Dalsich 20 sa mi triasli usta a bolo do placu. Neustale skm sa citila ponizena, neustale krik, naco to robis, ako to robis, co robis, ved to nie tak treba, na skuske by si nepresla.. Atd. V poslednych 20 minutach som ho uz nepocuvala a robila vsetko po svojom, aby aspon ja som mala zo seba trochu sebavedomia. Uz ked sme isli jazdu dokoncit a uvidela som nasu cestu som sa rozhodla, ze v zivote k nemu uz nejdem. A ked sa jazda skoncila, a som vystupila, tak povedal, ked vychadzam na cestu s autom sama, mam aspon znamych a kamaratov informovat o tom, aby som aspon s nimi nemala havariu. 🥲 a odisla som.

Ja ale potrebujem soferovat. Viem, ze to dam, a viem, ze som sikovna, ale momentalne citim, ze moje sebavedomie je na bode mrazu. Ako dalej?

Strana
z3
thereisabear
7. mar 2025

Nájdi si iného inštruktora.

lucka27391
7. mar 2025

Jednak zmeň inštruktora a daj si jazdy aspoň 2-3 krát za týždeň a nie raz za dva týždne

lucka27391
7. mar 2025

A vodicak si spravila v pohode?

autor
7. mar 2025

@lucka27391
@thereisabear a co je na tom pravdy, ze sa clovek nauci sam?

autor
7. mar 2025

@lucka27391 Jasneee, ved som milovala soferovat. Len... Nemala som auto, rodicia mi ho nechceli pozicat, tak som prestala so soferovanim.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lucka27391
7. mar 2025

Akože sám? 😅 chceš to risknúť a ísť sama šoférovať? No ak ti to nejde na kondicnych jazdách, ja by som asi neriskovala.. radšej si zaplať 10 jázd najprv

thereisabear
7. mar 2025

Tak ja som začala šoférovať po 10r. Mala som asi 3 kondičné jazdy, nemala som po nich pocit, že mi to extra ide. Ale tak začala som chodiť sama, lebo som musela. Najprv do najbližšieho obchodu, potom ďalej a tak postupne.

pribinak
7. mar 2025

Nechápem prečo si vôbec šla ďalšiu jazdu s takým nervóznym chlapom

Druha vec je že ukludni sa,

luccija
7. mar 2025

Nájsť nového rýchlo zabudnúť na to, čo ti povedal a mať každý castejsie

michaela329
7. mar 2025

Nemôžeš jazdiť s kamošmi? Ja som tak zabiehala sestru a susedu - po 10 rokoch bez šoférovania, dali sme to pekne v kľude, najskôr spolu, potom som za nimi išla na svojom aute. Do dvoch týždňov jazdili.

martul
7. mar 2025

A v rodine sa nenájde nikto, s kým by si začala jazdiť? Najprv len po ulici, večer keď už nie je premávka, potom napríklad za dedinou alebo mestom na nejakej cestičke, postupne pridávať...?

tulipanik12
7. mar 2025

Mňa naučila šoférovať kamarátka- veľmi dobrá šoférka-chodila so mnou pokiaľ som sa neodvážila ísť sama

autor
7. mar 2025

@thereisabear Ako si prekonala strach? Ja tiez musim uz.

autor
7. mar 2025

@michaela329
@martul ale ano, pojde so mnou muz kazdy den do skolky pre syna. Aspon takto, kym naberiem vacsiu odvahu.

autor
7. mar 2025

Bude to iba 10 minutova jazda tam a spat, ale predsa...

autor
7. mar 2025

@tulipanik12 a kde ste sa ucili? Ako ti v tom pomahala?

thereisabear
7. mar 2025

Tak nemala som na výber. Skúšaj si potrebnú trasu viackrát. Najlepšie zo začiatku keď je menej áut, ráno cez víkend alebo počas sviatkov.

veronicka1901
7. mar 2025

Chapem spravne, ze ty si si zaplatila kondicne jazdy a dotycny pan na teba krical? No to je snad zly sen :(. Najdi si ineho instruktora, lebo toto nie je normalne.

michaela329
7. mar 2025

A ešte jedna malá rada, nedaj sa. Fakt, Ty si platiaci zákazník a pán inštruktor Ti poskytuje službu, nemá právo po Tebe hučať☝️ Detto manžel je dufam kludas- suseda jazdila so mnou práve preto, že muž po nej hučal a ona ho poslala po jednej jazde do...😃

tulipanik12
7. mar 2025

sedela pri mne a najprv tak v nedeľu, keď chodilo málo áut alebo vybrala opustenejšiu cestu a tak postupne až som sa odvážila chodiť už aj sama

autor
7. mar 2025

@michaela329 Ano, manzel je v pohode. Bola som s nim na parkovisku. 😀 Vyskusam s nim dnes, kym mam este cerstve soferovanie v hlave.

autor
7. mar 2025

@tulipanik12 sikovna si!

bystrozraky
7. mar 2025

Určite ti pomôže, ak si spomenieš na ten pocit, ktorý si mala, keď si vedela šoférovať, napríklad počas skúšky. Ten pocit v sebe drz uz ked ides do auta. Objednaj si toho kľudasa na tie kondičné jazdy, alebo ešte lepšie, toho, s kým si robila vodičák. Prajem veľa šťastia

janka_266
7. mar 2025

za mňa je najlepšie ísť sama, napr. v sobotu/nedeľu ráno, keď je minimum áut na cestách, začať cestami, ktoré potrebujete....dom-škôlka/obchod, postupne rozširovať okruh

basska_b
7. mar 2025

Za toto platit? Dakujem pekne. Aby na mna daky s prepacenim nevyspaty kamionista hulakal. Ved takto sa nic nenaucis. To radsej jazdit fakt v slabsej premavke s dakym trpezlivym kamaratom/muzom

autor
7. mar 2025

@bystrozraky
@janka_266
@basska_b pojdem dnes pre maleho do skolky aspon s manzelom. On je v pohode. Uz mam 140e vyhodenych za nervy.....

stanulienkat
7. mar 2025

Stazuj sa v autoskole. Si platiaci zakaznik, nema sa s tebou co takro bavit. Normalne by som vystupila z auta a odmietla zaplatit za tu hodinu.

biba_18
7. mar 2025

pre toto som naliehala na muža že auto synovi hneď jak dostane vodičák!

deti95060810
7. mar 2025

to sa vážne od skúšok na tebe nič nenalepilo?
aj keď je pravda že jazdiť teraz a pred x rokmi je rozdiel - min. v tom počte áut.
a tiež aké je to mesto....
asi by som si privstala a jazdievala na svitaní po meste... jasné že sama. nepotrebuješ chlapa čo sa neovláda.

Strana
z3