Nevydarené kondičné jazdy
Ahojte,
Pred cca 8. rokmi som si urobila vodicak. Prestala som ale soferovat. Pred 2 mesiacmi som sa dala na kondicne jazdy.
Prvy lektor bol mily, ale odchadzala som, ze nic neviem. 😀 tesila som sa na dalsiu jazdu, ale oznamil, ze nema na mna uz cas. Ma toho vela. Ok. Nasla som dalsieho, isla som teda druhykrat za volant, a a prvykrat s novym. Krical, nadaval, ale dobre vysvetloval. Tak si hovorim, nevadi, pojdem zas. Vyslo to na kazdy druhy tyzden...... Pri tretej jazde som bola s nim tak vystavena, ze som spala 3 hodiny po jazde. Krical, nadaval, zdoraznoval, ze vsetko robim zle, nic si nepamatam. Atd atd. Bola som tak vystresovana, ze som naozaj zabudla aj index dat, aj sa pozriet do bocneho zrkadla... Jednoducho, ako keby som bola zmyslov zbavena.
2 tyzdne opat pauza, lebo bol chory. No a dnes to bol des. V prvych 20 minutach som sa chcela zastavit a realne vystupit z auta a nechat ho. Dalsich 20 sa mi triasli usta a bolo do placu. Neustale skm sa citila ponizena, neustale krik, naco to robis, ako to robis, co robis, ved to nie tak treba, na skuske by si nepresla.. Atd. V poslednych 20 minutach som ho uz nepocuvala a robila vsetko po svojom, aby aspon ja som mala zo seba trochu sebavedomia. Uz ked sme isli jazdu dokoncit a uvidela som nasu cestu som sa rozhodla, ze v zivote k nemu uz nejdem. A ked sa jazda skoncila, a som vystupila, tak povedal, ked vychadzam na cestu s autom sama, mam aspon znamych a kamaratov informovat o tom, aby som aspon s nimi nemala havariu. 🥲 a odisla som.
Ja ale potrebujem soferovat. Viem, ze to dam, a viem, ze som sikovna, ale momentalne citim, ze moje sebavedomie je na bode mrazu. Ako dalej?
Šoférovať nezabudneš, mňa len prekvapuje ako strašne si musela íst, keď mal také nervy? Čo si nevedela? Značky alebo čo? lebo nechápem
Ja som zacala po viac ako 30tich rokoch. Najskor na nevyuzivanej ceste som sa naucila rozbiehat a radit, potom s manzelom na cestach v sobotu a nedelu, rano a vecer, ked nebolo vela aut. Potom sama za slabej premavky. Teraz uz idem v pohode, len s parkovanim mam este trochu problem. Inak ok.
Ak ťa manžel v pohode učí, tak chodievaj s ním viac a viac aj ďalej - neboj sa naučíš sa 😉
Ja som si robila vodičak v roku 2007. Do roku 2023 som presla presne 10km. Potom som si dala 3x1,5h kondicnych jazd (po parkovisku, mimo velké mesto a po velkom meste) a naznala som, ze už mi je luto penazi a donutila som vtedajsieho priatela, aby jazdil so mnou. Sobotu, v nedelu. Potom sama.
Takže ak sa vieš základy, potrebujes jazdit. Tak jazdi. S niekým, potom sama. Na kondicne každý kašli.
Správanie inštruktora bolo vrcholne neprofesionalne a nemala si si to nechať. Je úplne irelevantné, či si šla dobre alebo zle, on má byť profesionál a nemá čo strácať nervy. Rieš to aj dodatočne, sťažnosť majiteľovi autoškoly, ak teda takýto hulvát nebol práve majiteľ. Nikdy viac by som nesadla do auta s takýmto hulvatom. Vykašli sa na jazdy s inštruktorom, popros muža, kamoša/kamošku, proste niekoho, komu dôverujes a bude mať na teba nervy. Tiež som začínala po dlhom čase, najprv som chodievala s mužom tú jednu jedinú najdôležitejšiu trasu. Chodili sme v nedeľu ráno, keď boli prázdne cesty, potom postupne menili čas tak, aby bola nejaká premávka a potom v špičke ráno. Trasu som poznala na 100%, takže som nemusela premýšľať nad križovatkami. No a postupne som sa odvážila aj iné. Dnes síce zase nesoferujem, ale mám iné dôvody.
@petracandle
@zuzubb007 Necitim, ze som isla zle. Napriklad, isla som v 3 pred nami robili cestu oproti mne isli auta. Dala som neutral zagulala a zastavila, kym odisli auta. Dala som jednu, index a isla, a on po mne zacal, ze.... NOOOOOOO, RYYYCHLEJJJSSSIEEEE, CO ROBIIIIS????? UZ SI DAVNO MALA DAT DO 2. CO SI TAKA POMALAAAA? TAKTO DO TEBA VRAZIA ZO ZADUUUUUU. A taketo.
@barka1 klobuk dole!
@akvi sikovna si velmi!
@janka_266 ja som začínala tak, že v noci som si prešla v meste trasu, ktorú som chcela ísť cez deň, najprv krátke trasy, potom postupne pridávať ulice
joj prepacte ja si to nemozem odpustit. Automat je cesta, automat je laska a ziadny stres.
btw instruktori su zli ale ty vies, ze si sikovna 😀
Muz nech ta vezme na velke parkovisko a ucte sa hore dole dokola. Potom sa spolu naucite len jednu trasu - do skolky a naspat
No to si mila ze si nechala zarobit nejakemu psychopatovi
Šoférovať som bola donútená temer po 20rokoch od vodičáku, navyše v BA, a autoškolu som robila v malom meste. Taktiež som nadabila na takého cholerika ako ty, zdeptal ma, tiež mi vykrikoval, nech sa neopovazim deti naložiť do auta. (Nebol to ten istý???) Manžel ma upokojil a našiel iného a ako @akvi, ten ma natrénoval na trasu dom-robota-skolka-skola. Iba tú som chodila hádam 2-3mesiace. Postupne ja sama som pridala obchod, odbočku, krúžky... Po každej úspešnej zmene som bola na seba pyšná. A teraz pokojne dávam aj zahraničie, šoférovanie ma baví.
Mala si blbeho instruktora … ja som kvoli takemu blbcovi odisla z autoskoly … Mbecka srot na sr .. a hucal ako zmyslov zbaveny … v inej autoskole mali feldu (polku skk vratlili) a vtedy stal vodicak par Skk … ked som spravila vodicak par mesiacov na to mi ukradli auto a dalsie som nadobudla az v Barcelone … najskor som chodila do prace o 6.00 rano aby som bola na ceste sama 🤷🏻♀️naucila som sa … sice aj ro zle ale urcite to zvladnes … Neboj to by musel byt pako aby Ti vliezol do kufra alebo sa pchal tak aby obuchal vlastne auto … vacsina mysli na seba a svoj majetok takze mysli do predu. Az na par debilov .. ak aj niekto zatrubi aleno urobi svetla … no Stress … do kufra Ti nevlezie oprava stoji €
Raz by na mňa kričal a správal sa ku mne tak ako si to opísala, tak by som jazdu ukončila, sťažovala sa a žiadala vrátiť peniaze a už by ma tam viac nevideli. Ja nechápem ako niektorí dovolia, aby sa k nim ľudia takto správali. Hrozné.
Nemusela vôbec robiť nič zle. Mala som šťastie na jednu takúto osobu (nie v autoškole), od ktorej utekali ľudia ako o dusu, fluktuacia u nej bola taká, že ak si tyzden vydržal a nezrutil sa, tak super. A myslím to DOSLOVA, nie obrazne. Samozrejme VSETCI boli zlý, neschopný. To bolo proste tak neuveriteľne, ako sa dokáže jeden človek do nepricetna vytočiť a z ničoho, že dovidenia. Najhoršie bolo, že si nikdy nevedel kedy a čo to u nej vyvolá záchvat a trieskanie. Chodila som domov roztrasená, v kuse biele až priesvitné pery, hrudník celý červený, na wc som chodila revat. Sú proste takýto ľudia. Autorka, držím palce, nevzdávaj sa. Ináč, posepnem, najmä ak šoférujem vo väčšom meste: automat je zázrak 😁
Davam hlasenie, zobral ma manzel do skolky pre syna. Aj napriek tomu, ze sa mi triasli kolena a zaludok sadla som si za volant........ Zeny...... 🥹 ako dobre som to spravila. Isli sme pomaly, ziadny krik, ziadny stres. Povedal, v ktorej zakrute co dava a preco. Uplne super bolo. A pochvail ma cestou naspat aj moj syncek. 🥲 Skoro som sa od stastia rozplakala. 😀Ja neviem, co som bola teraz tak precitlivena 🥲 ale kazdy Bozi den budem chodit pre neho zatial s muzom. Aj som zaparkovala ako pani medzi 2 auta CHAPETE? 😀🥲🥲🥲🥲🥲🙏🙏🙏🙏🙏
@oblecenie99 Nieeeee 😟😟😔To mi je luto velmi. Nechapem naco potom ucia tito pani...
@olimuc ❤️
ked som mala tesne po 18 a rodicia vedeli, ze sa prihlasim do autoskoly, tak ma vzali za dedinu na polne cesty, zjazdne, ale teda nemas tam co zrazit, a ucili ma hlavne radit a spojka/plyn lebo najma toto je pre ludi stres. toto sme robili kym mi to neslo uplne automaticky. potom na druhej kondicnej tiez na mna instruktor nahucal, a do dnes nechapem kde sa to vo mne vzalo v tom veku, poziadala som ho, aby sa viac ku mne tak nespraval lebo on ma ucit. odvtedy bol zrazu kludny. citam, ze s muzom ti to islo, zvysilo ti to sebaistotu, ale instruktora vymen aj tak. drzim palce
@lilke Ano, takto planujem vlasgne aj ja. Aspon jednu trasu na 110% a pomaly pridavat nove trasy alebo skor ulice 🥲😅
@tana85 Klobuk dole, ze si sa takto vedela ochranit! 🌷
Zacni jazdit sama podobne trasy, ja som autoskolu nemala rada skrz jedneho nervaka. Ja mam rada svoj klud a nie ze ma niekto komanduje. Muz vie, ze ma byt ticho, ale on nerobi taketo caviky.
Sak jazdi takto v klude s muzom, vodicak mas. V aute treba klud
prosim ta, ja citam a rozmyslam, ze co znamena “dala som jednu, index a isla”, akoze asi ze si zaradila jednotku ale co je index 🤷♀️ 😁
a tiez “neutral zagulala a zastavila”, zagulala je co v tomto zmysle? 😅
fakt rozmyslam a neviem si tieto dve slova zaradit
@qetka Smerovkaaaaa 😀😀😀😀😀 u nas sa vola index 🤣
a zagulala? 😂
Takto…
1.)pánovi nápis recenziu, aby ďalšie ženy vedeli, keď budú hľadať kondične jazdy, že aký je toto typ inštruktora 🤮😖
2.)nájdi si iného inštruktora (skús cez odporúčania známych) a daj si jazdy častejšie… pokojne rovnaký počet jázd, ale aspoň 2x týždenne. Rýchlo sa do toho dostaneš… to keď máš (po niekoľkoročnom nesoferovani) zase 2tyzdne pauzu, tak to vždy začínaš odznovu, vždy to máš ako prvýkrát 🙈
3.) Nedaj sa odradiť a nepochybuj o sebe. Pôjde to 😘✊🏻✊🏻
a inak hej, nema co po tebe hucat. to je seriozna autoskola? treba dat minimalne recenziu, alebo zrusit hodiny s tym, ze s chrapunom odmietas jazdit.
Inak s inštruktorom Ti to verím… ja som mala takéhoto v 18tke v autoškole. Vždy som sa doma vyrevala po jazde 😭 Raz som vystúpila z autá a odišla domov peši, proste to už bolo moc. Napísala som potom mejl na autoškolu, že z osobných dôvodov kurz prerušujem/nedokoncim. Majiteľ bol zlatý a volal mi a zisťoval a ponúkol iného inštruktora. Absolútne som nemala chuť to ísť znova skúsiť, mala som totálne už nechuť a stres sadnúť za volant… ale šla som a to bolo tisíc a jedna. Takže áno, je to v insteuktorovi. 🙏🏻

Na jednej strane nemá po tebe čo hučať! Je to nechutné po ľudskej stránke, a neefektívne z hľadiska výuky.
No na druhej strane si kladiem otázku ako príšerne a hlavne nebezpečne si musela ísť keď sa takto správal a toto ti povedal....