Nezaočkovaná tehuľka - opatrenia
Ahojte chcela by som sa vas opytat ci mi neviete povedat ako to funguje s opatreniami pre tehotne… neviem sa to nikde docitat ako to je s obchodmi atd… v skratke v Nemecku mozem ist vsade ak sa preukazem testom a tehotenskym preukazom.. a nemusim absolvovat karantenu …
@janinah odporucaju lebo draha moja to je vsetko len jeden velky biznis … cele ockovanie .. z mojej rodiny su 3 ludia lekari a niesu zsockovany a ze by ste sa aj cudovali kolko lekarov neni zaockovanych..ale to samozrejme neviete .. a tiez vedia preco sa ockovat nedali…
@janinah áno mnohí sú až zmagoreni...nikdy by som sa nedala očkovať počas tehotenstva a počas dojčenia...vakcína kt.nedavno vznikla .svojim podpisom si rucis za nepreskumamane vedľajšie účinky...vakcíny a ich účinky sa testuje roky aby mohla vyjsť daná vakcína na trh ...tu sa predbiehajú výrobcovia vakcín proti covidu lebo zistili aký to je biznis
Nahlasila som ta.
@zuzika8512 však sa nedaj,nikto ťa nenúti...to však neznamená,že tí čo sa dali sú debilkovia....ak chceš,tak si prečítaj na odborných stránkach ako vakcína vznikla,čo je to skrátené testovanie atd....
@janinah nebojim sa, viem že zakaznikov budú mať a že ja im chýbať nebudem, beriem to opačne, ide mi skôr o pomoc tým ktorých sa to dotklo najviac a to sú malé podniky. A konečne som si uvedomila že treba podporovať lokálnych, oni na oplátku podporia teba.
A zas firmy kde si predtým míňala svoje peniaze ta dnes nepustia do svojej predajne, to je pre mna vrchol, moje rozhodnutie nie je za účelom poškodiť im ale rozum mi to už nedovolí.
@somtunovaa mne stačí,že podporujem slovenské predavačky,hoc pracujú v zahr. reťazcoch,ale maju robotu..a snažím sa kupovať slov.výrobky...na nákupy do rakuska či polska ma nik nedostane a v omikroe ani keby tam dávali zadarmo....ale chápem,že niekto býva v hornej dolnej a má tam mini obchodík,tak sa nepotrepe po chlieb a mlieko do mesta,lebo mini obchodík obchádza opatrenia...
Ďalšia zbytočná diskusia na vyvolanie nevraživosti medzi ľuďmi. Ľudia sú už aj tak dosť neempatickí a niektoré tu máte potrebu to aj vyjadriť. Ži a nechaj žiť!
A nie je to tak, že v nemecku majú tehotné (nie dojčiace)výnimku z očkovania a teda môžu s testom tam kde inak by nemohli? A tú karanténu nemusia absolvovať ak majú negativny test? Ktorý? PCR či Ag?
A neviem si celkom predstaviť, že ja tehotná doma príklad muž chorý s pozitívnym testom a ja si urobím test dajme tomu hneď 1.deň a keďže bude negat. lebo bol robený príliš skoro veselo chodím kade tade lebo však ja tehotná mam výnimku.
Vieš ja poznám prípady 2 dávno pred koronou, očkovaním a zdravé bezproblémové tehotenstva skončili smrťou bábätiek v 2. polovici a jedno dokonca týždeň pred pôrodom. Príčina neznáma.
A ešte jeden z druhej vlny, 3mesacne vnúča učiteľky mojej dcéry skončilo s covidom v nemocnici. A báli sa teda fest.
Každý sa rozhodne podľa seba aj následky znáša potom podľa svojho rozhodnutia.
Ak chceš vedieť presne pravidlá chod na stránku nczi a keďže tehotné nie sú u nás vo výnimkach, vzťahujú sa na teba pravidlá ako na obyčajného človeka.
a čo si myslíš že ako tehotná nemôžeš dostať Covid? či byť prenášačom? ak si raz neočkovaná a dôvod je hocaký tak si neočkovaná a vzťahujú sa na teba pravidlá ako pre neočkovaných.....aj tí, čo sú neočkovaní zo zdrav.dôvodov musia mať potvrdenú výnimku + musia mať test....
@janinah och bože 😂🤦♀️
Vieš čo? Tie firmy o ktorých tvrdíš, že majú z očkovania biznis, majú oveľa väčší biznis z toho, keď sa niekto nakazí 😁
Ahoj, ja sa tiez chystam na Slovensko, nie sme ockovani. Tu v Norsku to nikto neriesi a nikdy neriesil, chodime si kam chceme, restiky, proste vsade. Zaockovanost naroda je 85% a vcera sme tu mali 25 000 novych pripadov.
Cize zijeme si normalny zivot a akonahle pridem na Slovensko, ani sa nedostanem do obchodu, hoci aj s negativnym testom. Hoci nikto neriesi ze zaockovani to roznasaju hlava nehlava. Na tomto vidno ze tu nikomu nejde o bezpecnost ludi alebo seniorov, alebo chorych ludi, ktori su v ohrozeni hoci aj Po 7 davkach. ale v hre je nieco uplne ine.
Rozhodne sa nedaj zaockovat v tehotenstve. Nieco nahodou vystreli a kazdy sa na teba vykasle, nikto o teba Ani nezakopne a budes musiet niest nasledky Po cely zivot.
Drahá moja, neviem či aj v Nemecku, či v Rakúsku vedia že tehotenstvo nie je choroba, to sa dá liečiť. Ja hrdá Slovenska to viem a čo ty?
@ummimaryam keby malo Slovensko zaočkovanosť 85% tiež tu nikto nič nerieši a žiaden vstup do obchodov by nikto neriešil.
@ummimaryam zaujímavé, že rozvinute krajiny s tak vysokou zaockovanostou žijú normálne. A ešte zaujímavejšie, ze v tých krajinách žijú prisťahovalci, ktorí sa správajú úplne inak ako skutoční obyvatelia krajiny, vid napriklad sa neockuju. Aj na tom vidno mentalitu ludi, jednoducho naša slovanská zakrpatena mentalita sa nezaprie.
@janinah veď ešte uvidíme tu inváziu autistických a inak psychicky narusenych deti po očkovaní tehotných žien. Ani ti Rakúšania nezaviedli povinne pre tehotné lebo sa obávajú pruseru ako bol v minulosti s tabletkami contergant, ktoré boli uvádzané ako bezpečne a prospešné pre tehotné ženy.
@777januska777 absolútny súhlas, zaockovanost aj správanie sa ľudí úplne presne kopíruje mentalitu národa…stačí sa pozriet na tie štatistiky, ktoré krajiny sú navrchu a ktoré úplne na spodu…to hovorí za všetko…a vlastne netreba ani mimo hranice, stačí sa pozriet na zaockovanost regiónov na SR…
@katulienkax jasné...veštica sa ozvala...o covidovych nedonosenych novorodencoch si si ale zjavne nevyvestila nič
Ďalšia dôležitá zo zahraničia, čo si prišla popindať na slovenské pomery 😀 veď ostaň v Nemecku, chod kam chceš, keď tam máš výnimku, vybavené ...
@ummimaryam nikto nerieši, lebo je tam vysoká zaockovanost.. a preto ty, nezaockovana Slovenka môžeš, lebo 85%, predpokladám Norov, sa dalo ...
@viestta nie je povinné,to znamena,že je dobrovoľné. A dobrovolné v normálnom svete znamená bez nátlaku,podmienok a obmedzení. A tie " výnimky " ockovanych ako sa to teraz nazýva sú úplne samozrejmé,potrebné bežné,normálne činnosti každodenného života. Teda aspoň v starom normálnom svete boli. Žijeme choru dobu a z toho vychádzajú choré pravidla a najhoršie je,že mnohým to príde normálne.
"Jedna pani" ti napisala a podla toho si sa rozhodla neockovat?! A tie statistiky z kazdej krajiny zalozene na tisickach ludi, ukazujuce ze neockovani maju nasobne vyssie riziko tazsieho priebehu a smrti si nevidela?
Výnimky sa vzťahujú na ľudí, ktorí majú potvrdenie, že nemôžu byť očkovaní.
Najlepšie si nakúpiš cez eshop, bez nutnosti OP a státia v rade 😉
Ty ver svojmu lekárovi a zdravému rozumu... Ja som si naivne myslela, že ľuďom sa už pomaly začínajú otvárať oči ohľadom toho kvázi očkovania. Ale vidím, že na koníku si dievčatá stále idú svoje 😁
Tu žiaľ nepochodis, lebo nie si ovca a nedáš do seba každého pol roka pichať experimentálnu vakcínu. Vakcínu ktorá mala opodstatnenie možno minulý rok, nie teraz keď je omikron na ktorý nebola vyvijana a neucinkuje. Ale niektorým odbornickam to tu proste nevysvetlis. Vakciny su nakúpené tak ich proste treba dominat. A tiež tieto choré opatrenia kde očkovaný prenášač ma väčšie "prava" ako otestovany neockovany zdravý jedinec. Ale ludom to proste nevadí. Detto ako tehotným. To zas bude deciek s ADHD syndrómom apod. Ale jasne, za to bude môcť zla zla zla MMR vakcina, ze? Inak by som chcela vedieť koľko tehotných napriek.ockovabiu ten kovid aj dostalo... ale také statistiky samozrejme nedajú. Sa mi paci uvažovanie ze dobry je iba ten lekar, co ti ockovanie odporuci, ten ktorý ti povie ze nie, je automaticky hlupák. Preto sa asi ti hlupáci tiez nedávajú očkovať. Preco sa potom boja dat povinne ockovanie lekarom? Sesternicin otec dostal po 2 dávkach epilepticky záchvat, pritom predtým.bol zdravý. Ale z vakcíny to teda v žiadnom prípade ani nahodou nemôže byt. Dokonca jeho obvodná lekárka mu povedala, ze co vymysla, nech sa da očkovať aj 3 dávkou, aspoň dostane 300€ (ma 63 rokov). Skuticne propacientsky prístup. Takze ju hneď aj vymenil.
Potvrdenie ti nikto nedá, lebo jednoducho nemôžu priznať ze nielen z kovidu mas trvale následky ale aj z vakciny. Tých, ktorých sa to netýka sa tu budu do teba navazat ze aká si blbá.odvolavat sa tu na štúdie kde jedna neguje druhu a pod.

kukni do nemocníc koľko tehotných zomrelo lebo sa nezaočkovalo. Ale je to úplne jedno. Si sa rozhodla a každý si je sám zodpovedný za svoje rozhodnutie.