Nezdá sa vám v oblečenie v obchodoch drahé?

23. máj 2023

Nezdá sa Vám v oblečenie v obchodoch drahé? Aby jedno detské pyžamo stalo 20e, aby jedno dámske tričko stalo 30-50e, nič výnimočné, len ako tak slušné veci. Ak niečo stojí do 20e, je to totálna handra. Neviem no, asi prejdem na sekáče, alebo vlastné šitie. Aký je váš názor?

mamickalisticka
23. máj 2023

Tak každý sa prikryje takou perinou akú má, niekto si kúpi tričko za 30eur v pohode a nesere ho to, niekto si kúpi tričko za 6 a nosí ho do roztrhania..ja mam kopec lacných vecí, ktoré som si kupila ešte na strednej a nosim doteraz (čo je 8rokov) dajú sa nájsť aj lacné kvalitné veci..

zzuunnaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
palculienka40
23. máj 2023

Ako vsetko je drahe tak aj oblecenie.

melanta
23. máj 2023

Nie, nezdá sa mi, tričko za 30 eur je pre mňa lacné tričko a neočakávam od neho žiadnu kvalitu. Čo sa týka sekáčov, nechodím tam, ale mi príde normálne, ak niekto nakupuje v sekáči alebo si šije. Hoci šitie nepovažujem za úplne lacný špás. Chodievam do obchodov s látkami a teda kvalitné a pekné látky nie sú lacné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
23. máj 2023

Ceny sli hore - energie, praca, tak idu hore aj ceny oblecenia. Na topankach je to extrem. Bohuzial je to na kazdej jednej kazdodennej polozke, jedine, co nestupa umerne, je asi plat...

tehotna40
23. máj 2023

@anjelicek26 plne súhlasím.
Keď sa dcérka narodila nemala som problém kúpiť barefoot kvalitné topánočky do 40eur, teraz ze 64 a to som ešte objednavala z tých lacnejších. Je to energiami a dobou. Skus šiť doma alebo niečo vyrábať, koľko času, energií a materiálu minieš. Ten stoj tiež ide na elektrinu nie na vzduch. A co sa týka deti, posúvame si veci po rodine, jasne ze im niečo kúpim ale musí sa mi to už naozaj páčiť, inak len topanky kupujem, nato si potrpim to musia mať vždy nové, nikdy neobujem po nikom ,ani po súrodencoch. A reálne dospelý človek kolko oblečenia potrebuješ? Potrebuješ si stále niečo kupovať? Alebo je to len rozmar?

lavender94
23. máj 2023

Fakt nemám pocit, že by oblečenie bolo drahé. Ako keď si predstavím, koľko stojí výroba toho trička a v akých podmienkach sa to šije, tak mi je zle. Ale čo ja viem, nekupujem toho oblečenia tolko aby som kvôli pár kúskom ročne živorila. Počkám si na výpredaj a zájdem do obchodov, kde som spokojná s kvalitou. Určite by som si za 50€ nekúpila nekvalitnú handru. Detské oblečenie sa dá kúpiť aj na bazari, alebo pozri tesco, Lidl. Tam majú dobré ceny a kvalita tiež nie je na zahodenie. Treba sa naučiť nosiť základné kúsky, nie kupovať dookola hlúposti, ktoré stoja v skrini, alebo veci typu "do toho schudnem". Toto budem učiť aj dcéru keď bude staršia. A teda ešte jedna taká úvaha. Čo je drahé? Kabát za 300€, ktorý vydrží 5 a viac rokov mi nepríde drahy. Ale kabát z hmka za 100-150, ktorý po jednej sezóne môžem vyhodiť, drahý podľa mňa je. Ale teda cena nerovná sa kvalita.

anjelicek26
23. máj 2023

@tehotna40 tiez posuvam veci po detoch v rodine a sestra este sesternici 😂 Plus sliedim vypredaj, teraz april-maj som pokupila topanky, overaly a bundy na dalsiu zimu (moje deti rastu minimalne a cena je tretinova/polovicna), proste kalkulujem popredu... neda sa to inak, ked chce clovek v dnesnej dobe kvalitne veci ... letne kupujem ked idu zlavy aktualne polka juna pojdu vsetky ceny dole, to uz pockam, s minuleho roka maju dost... a hej co sa tyka nas dospelych, je to skor rozmar no...ale clovek si rad dopraje, aj ked nie stale a tolko, ako detom...

autor
23. máj 2023

@tehotna40 asi len rozmar 😀

lelelienka
23. máj 2023

Nakupujem v takych obchodoch, kde sa mi zda cena ok, este som v zivote za tricko nevyhodila 50€, to radsej pojdem napriklad do divadla 😉 Na znacky si nepotrpim a nenosim ani “totalne handry”, ktore by sa hned rozpadali. Proste bezne veci z obchodov, da sa niekedy dobre nakupit ked maju zlavy. A najma, nekupujem vela oblecenia, takze na to nejak extra neminiem. Len par veci mam takych, kde som uplne nebola stotoznena s cenou, ale vyhrala proste marnivost, ze to musim mat 😁
Sekac som skusila parkrat a ja som tam ziadne super ulovky nenasla, asi na to nemam nervy 😁

shee11
23. máj 2023

Podla mna by malo byť oblecenie drahé, aby si ludia vázili co majú a mali radsej menej a kvalitné oblecenie, pri ktorom sú slušne zaplatené krajčírky a zabezpečená ochrana pracovníkov pri pestovaní bavlny (momentálne to spĺna iba certifikát GOTS).
V Ázíí ženy šijú za dolár za den vo fabrike s toxickým vzduchom plným plesne a chémie, častokrát v tých fabrikách aj spia a niekde po kútoch majú odložené aj svoje malé deti. Je to otroctvo, nazvyme to pravým menom.
Napr. pyžamo kúpiš za 20 €, detské. Ja šijem a viem, že ani látku za 20 € nekúpim. Ušitie mi trvá asi 4 hodiny. Ak by som si za ušitie vypýtala 10 € za hodinu nikto mi to nekúpi. Lebo proste pre ľudí je šitie lacná robota. A pritom je to brutál babračka. A tak krajčírky šijú za 2 eurá na hodinu, aby im to niekto kúpil, lebo v Azii je to tak ako to je.
takze oblečko je podla mna lacné. A najhoršie je to, že chudobní na to doplácajú životom a naša planéta brutálnym znečistením.

lelelienka
23. máj 2023

@lavender94 mne sa este teda nikdy nestalo, ze by som akykolvek kabat vyhodila po jednej sezone, ani lacnejsi. Co s tym oblecenim ludia robia, ze ho tak znicia? 🤷‍♀️

janetinka27
23. máj 2023

ahoj, asi ako ktore. ked som bola este na VS, prisli k nam do mesta prve nakupne centra, zahranicne obchody a vtedy som kupovala oblecenie ovela drahsie ako teraz. teraz to tam maju snad za tu istu cenu ako vtedy, ale navyse teraz maju aj rozne akcie, kedy sa da kupit pekne oblecenie aj lacno. ale najviac si kupujem z bonprixu, aj ked tam maju vela akoze siat, ale to su len take trickoviny, tenke latky, tie uz vacsinou poznam.
ale maju aj pekne kusky, pekne saty, len treba objednat viac tovaru naraz, lebo clovek aj vela vrati naspat, ked zbada, aky je to material atd. a mam aj pekne saty napriklad z HM alebo lindexu, kde boli vo vypredaji za par e a teda mala som ich aj na svadbach a mam niektore z nich uz par rokov a v lete ich dookola periem a stale su ako nove.
a teda tricko za 50e som este nikdy nemala a ani by som si ho nekupila. navyse ani nenosim tricka, iba doma.

simsalabim
23. máj 2023

Ja mam kopec triciek, ale ani jedno za 30-50€ 😲 Toto by pre mna bolo drahe tricko 😇 Da sa kupit o dost lacnejsie. A nie, nenakupujem v Pepcu.

muchotrafka298
23. máj 2023

Ano, v niektorych obchodoch su predrazene veci ale to je proste trhove hospodarstvo a dopyt/ponuka. Kto chce kupi, kto nechce nekupi. Da sa najst online aj za ovela lepsie peniaze, len treba mat cas a hladat. A pocitat s tym, ze to mozno nesadne a bude to treba vratit a kupit dalsie. Aj v obchodoch sa daju kupit pekne veci za dobre ceny vo vypredajoch. Len ked nieco potrebujes okamzite, tak potom Ti ostava len to, co je v beznych obchodoch a vybra tz toho.

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2023

Asi bude fajn, ked prejdes na vlastne sitie, potom mozno pochopis, ze ceny nie su az take vysoke😉

kluska
23. máj 2023

vzdy to tak bolo, ze na slovensku je drahe oblecenie a topanky, v zahranici su lepsie ceny

zuzuliennka1
23. máj 2023

drahe ani nie, resp. ako vsetko dnes uz, nejak extreme to necitim, minuly tyzden som si kupila mikinu za 19€, som sa dostala sama do obchodu kvoli vlastnym nakupom asi prvykrat za posledneho pol roka… skor ale ma zarazilo, aky je vyber - farby ziadne, vsetko len sive, cierne, bezove,…
asi sa vratim k online nakupom, je vacsi vyber, nez v kamennych obchodoch

canis_lupus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
23. máj 2023

@zuzuliennka1 mam rovnaky dojem, takmer vylucne nakupujem online. Preferujem obchody, kde viem tovar vratit zdarma. Mam cas vec dokladne vyskusat, skombinovat a rozhodnut sa. V podstate vsetci v rodine tak nakupujeme... vacsi vyber ci uz farieb, strihov a velkosti... v obchode uz malokedy natrafim na daco, co ma oslovi.

muchotrafka298
23. máj 2023

Hlavne je podla mna problem aj v tom, ze v tych obchodoch su kvanta rovnakych veci ako keby. Ze ten trh je uplne a totalne zahlteny tonou lacneho textilu. A castokrat to je na jedno pouzitie, ze po oprati je to katastrofa. Ja som na tom tak, ze uz si vacsinou objednavam len z internetu, z vybranych eshopov, kde vratim zdarma. A su to veci, ktore nie su u nas v kazdom obchode rovnake.

evkamotka
23. máj 2023

Detske pyzamo kupujem v next, hm, takko a stoja 9-12e. Pridu mi kvalitativne dobre

zuzkapap
23. máj 2023

Ano zda sa mi drahe... nakupujem buď v akcii vypredaji alebo na bazaroch - často ľudia predávajú buď úplne nové veci za polovicu alebo úplne v top stave ešte za menej 🙂 ojedinele keď niečo veľmi súrne potrebujem kúpim aj v plnej cene, ale to je tak možno 10percent času. Topánky, spodné prádlo samozrejme len nové..

lavender94
23. máj 2023

@lelelienka na každom nekvalitnom kabáte sa mi urobia žmolky na rukávoch a na zadku. Trením. Keď to niekomu nevadí a nevníma to ako zničene tak to asi môže nosiť aj viac rokov. Už som skúšala HM, Orsay, Tesco, C&A. Na každom ten istý problém.

harmona
23. máj 2023

Nekupujem detske pyzama za 20 eur a ani tricka za 30. Daju sa kupit aj lacnejsie a kvalitne veci.

romana1110
23. máj 2023

@anjelicek26 môj malý má prázdnu komodu 🤣🤣🤣 Ako má ale nie veľa lebo ja kupujem malo , drahšie a nosi to pokiaľ sa tomu niečo nestane alebo s toho nevyrastie 🤣 . Napr. Legíny sú nám kratšie tak ich má ako trojštvrťové nohavice 🤣🤣 a nik nevie ,že predtým to bolo dlhé legíny a mám rada , keď mu kúpim väčšie a oviniem(malý aj tak nemá rád obtiahnuté ) ...
Z minulého leta nič neostalo tak teraz som kúpila 3 kraťasy , 5,ks tričká s krátkym rukávom , 2 body s krátkym a také jak tielocka 3 ks a to mu stačí .aj tak nemá rád nič na sebe keď je teplo 🤣 ...
Jediné čo tak kupujeme tak sú topánky lebo pravidelne ich ničí na motorke 🤣🤣🤣 ...

lelelienka
23. máj 2023

@lavender94 aha chapem, ja nosim vacsinou “bundove kabaty”, kde tento problem uplne odpada, ale je zas pravda, ze tie klasicke zmolkuju to ano

anjelicek26
23. máj 2023

@romana1110 moji vela sportuju, aj to blbe sportove oblecenie na rozne typy sportu potrebuju ine, tak mne sa to kopi no :( Bez opratia po treningu to nejde, hlavne u pubertiaka 🤐

romana1110
23. máj 2023

@anjelicek26 tak to áno . Môj je zatiaľ malý takže mne to takto vyhovuje ale viem ,že keď bude tiež väčší tak bude potrebovať toho omnoho viacej ..