icon

Nezdajú sa mi pravidlá na internáte. Môžu nasilu zamykať 18 ročných?

mariobenky123
12. dec 2019

zdravým dámy
chcel by som sa vás opýtať,
či sa nejaká z vás venuje tomu
alebo vie odpoveď
a ide o to že známej syn je na internáte má 18
a ide o to že oni tam majú VRAJ pravidlo že od 16:00 do 17:00 musia byť na intráku
a majú sa venovať štúdiu, vychošky zamykajú dvere na chodbách. a dokonca kontrolujú izby či sú všetci na nich, von nepustia nikoho,
a pýtam sa- je takéto konanie legálne?
môžu ich ľudia ktorý za nich majú VRAJ za nich zodpovednosť
aj keď iba na internáte/ majú na podpísaný papier/
a či môžu dospelú osobu takto držať?
dakujem za odpoved

Strana
z2
mariobenky123
autor
12. dec 2019

@najk to mňa sa už nepýtajte, to musia vedieť oni

mariobenky123
autor
12. dec 2019

@lubmar ta veduca je tam od 8:00 do 14:00 a pochybujem že by to rešila

mariobenky123
autor
12. dec 2019

@ukulela nie je to internát ktorý patrí škole, a ano je to naozaj tak o 20:00 musia mať zhasnuté

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
lenqua_12325
12. dec 2019

@maciatkolulu no my sme teda na strednej od 18 neriešili ospravedlnenky.. Triedny sa pýtal kde si bol/a teda pokiaľ to nebolo pravidelne tak to neriešil. Pod 18 hneď kontroloval ospravedlnenky od rodiča ale alebo Dr a to už dávno nemám 18..

mariobenky123
autor
12. dec 2019

@lenqua_12325 ja ked som bol na strednej, tak sme si ospravedlnenky mohli pisať sami,

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
jankapepe
12. dec 2019

@mariobenky123 Hmmm keď sa niekto hrdí že je dospelý a nepáčia sa mu pravidlá......tak sa ako dospelý odsťahuje a platí si vlastný byt, či zoberie hypotéku a platí vlastný dom. Len pozor!!! Aj tu platia pravidlá ktoré musí dodržiavať!
To že má niekto 18 ho nezbavuje povinnosti dodržiavať pravidlá.

jankapepe
12. dec 2019

@maciatkolulu pozor oprava. Nie rodičia aké zákonný zástupca. Dovŕšením 18tky si sám sebe zákonný zástupca 😁 takže ak v tom čase chodí človek ešte na strednú je len na ňom a rodičoch ako funguje.

cluiy39
12. dec 2019

@mariobenky123 Áno, bývala som na dvoch internátoch... na jednom to bolo takto ako píšeš na druhý ešte horšía prísnejšie pravidlá, keďže ten druhý bol dievčenský cirkevný inetrenát 🤦🏼‍♀️😂

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
jankapepe
12. dec 2019

@maciatkolulu čítaj môj príspevok čo som písala zakladateľovi témy.
Áno je pravda že z morálneho hľadiska má aj dospelé dieťa ktoré stále živia rodičia povinnosť ich o škole výsledkoch atď informovať a rodičia majú právo sa ucastnit rodičovských či vedieť o jeho zdravotnom stave.
Ale len morálne.
Dospelý človek je dospelý a zo zákona nemá žiadnu povinnosť posielať rodiča na rodičovské atd.

nela82
12. dec 2019

@mariobenky123 ked sa jedna o sš tak čo sa čuduješ?Je to úplne prirodzené.Vždy to tak bolo.Jasné....teraz dieťa dovrší 18 rokov a buuuum patrí mu svet.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
patka06
13. dec 2019

Na internáte musí dodržiavať pravidlá, je ale dospelý tak môže ísť pokojne na privat

kittykat22
13. dec 2019

@mariobenky123 komu sa nepaci moze ist do podnajmu. Ma 18? Moze ist do prace. Moze v pohode zarabat po skole a pocas vikendu. Uplne easy. Potom si staci si priplatit 300-500% za byvanie byte, a ma slobodu o akej sniva. To vies, na intraku v 18 to je celkom jednoduche - kedze teraz sa konci zakladna ked maju deti 15. Potom hravo koncis gympel a obchodku v 19 a hotelovku v 20ke. To si ako predstavujes, ze vychovavatelky budu mat koli tomu, ze niekto dosiahol plnoletosti na intraku kocurkov? 😀 Hura, Jurko ma 18, tak sa postavime sa na hlavu do pozoru 😀

kittykat22
13. dec 2019

@mariobenky123 a mily Mario, ty si presne pripad preco tie pravidla musia existovat. Pretoze si myslis, ze mas 18 a mozes si robit co chces, chodit kam chces a mat vsetkych na haku. Lenze rodicia, skolstvo a stat niesu idioti, a vedia, ze dokoncene len zakladne vzdelanie nie je nikomu ku prospechu.

jankapepe
13. dec 2019

@maciatkolulu ešte raz opakujem je to len o dohode. Ak by sa tvoja 19 ročná dcéra vydala a odsťahovala kto by jej chodil na rodicko? 🙃
Ja chápem že si sa s tým nestretla ale to neznamená že to neexistuje s tak ako platia pravidlá pre žiakov aj školy musia dodržiavať zákony a nemôžu len tak spraviť z dospelého znovu nesvoj právne dieťa 🙂
Aby sme sa chápali....áno je rozumné a správne ak rodičia chodia na rodičovské atd aj dospelému.....ale je to len a len o dohode 🙂

modrykoniicek
13. dec 2019

Šak choďte na VŠ intrák alebo na ubytovňu keď vám vadia pravidlá.Mne mama odsúhlasila VŠ internát kedže vedela, že nechodím chlastať v piatky.A bez mamičky som bola v zahraničí ako 18 ročná.Pracovala som tam počas prázdnin.Takže po dohode s rodičmi si to vieš vybaviť.Načo ten trucing.Je všeobecne známe, že na SŠ internáte to takto funguje.A preto som tam ani nešla.Lebo som vychovavateľku nepotrebovala.V zahraničí mi tiež nikto okolo zadku nebehal.

A na rodičovské združenie nie je rodič povinný chodiť keď je študent plnoletý.
Ja som si robila autoškolu popri škole a nikto si papier od rodiča nepýtal.Doniesla som papier z autoškoly a bolo.Alebo od lekára.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
modrykoniicek
13. dec 2019

@maciatkolulu U nás bolo rodičko o 16:00 mne mama vtedy skončila ešte len v práci a tak zavolala.
Videla môj prospech na internete.

jankapepe
13. dec 2019

@maciatkolulu vyžadujú to na každej škole. Ale reálne nemajú ako donútiť dospelého aby posielal do školy rodiča kvôli jeho známkam..... 🙂🙃🙂
A áno myslím si že je správne že školy žiadajú od dospelých ,, deti,, aby sa na dohľade podieľali rodičia pokiaľ ich stále živia.

marca12
14. dec 2019

@mariobenky123 kriste pane,to je nasa buducnost takato mladez!!! Vsetko im vadi,ziadne pravidla nic

Strana
z2