Neznášam môjho psa
Ahojte. Aj sa velmi hanbim, aj mam nervy tritisicmilion.
Mam 12 rocneho velkeho psa, kupovala som si ho na VS. Vzdy bol iny, nebol to laskavy pes, najlepsi priatel cloveka. Nebol zly, len ma mal v pečku. Neslo ho vycvicit. Ja som s nim trenovala polovnicky vycvik, chodili sme po sutaziach, nieco dokonca vyhral, ale vela nas aj vyhodili kvoli poslusnosti.
Od cca 8 rokov ma choru kozu, brutalne plzne a supinatie. Neda sa ho ani pohladkat lebo hned ma clovek sivomastnu ruku. Cize zije izolovany na chodbe, on nikdy o mojkanie nestal, a teraz uz nestojim ani ja.
Narodili sa mi dve deti. Ignoruje ich, ma ich v pecku tak ako mal vzdy mna. starsi ma uz 3, furt za nim pride s palickou - pes ho ignoruje, drgne donho. Akurat piskotu si od neho vezme.
A co ma najviac stve, tym ze ten pes nie je schopny posluchat, furt po nom treba kricat, cukat voditkom a deti mi to proste stale vidia :( co im to dava do zivota, co sa naucia vo vztahu ku zvieratam?
Dnes sme boli vonku vsetci (pes vzdy na voditku, nech sa nevrieska celu prechadzku) a pustili sme ho na chvilu. Preplo mu a poculo ma cele sidlisko zas, potom zas drgol do syna, a syn sa po nom nervne zahnal rukou.
Strasne ma to nastvalo.
Mozno je chyba aj vo mne, mna ten pes uz tak stve, ze k nemu nedokazem byt laskava. Na druhej strane, syn k nemu pristupuje milo ale ked ho ten cokel furt ignoruje a potom ho len drga...
Toto je asi vylozene vylev, neviem aku radu cakam. Citim sa prosto hrozne, lebo by som sa toho psiska fakt najradsej zbavila. Taky pes to je, ze vzivote uz nikdy psa nechcem, viac pozornosti a lasky mi dava moja masozrava rastlina. A pritom mat psa by malo byt fajn, lezat na gauci a skrabat ho za uchom... Cele detstvo som zobrala o psa, potom som si kupila a dopadlo to takto... :'(
@dkethe tiež neber tie reči vážne čo sa týka toho kožného ochorenia. Ja som sa tŕapila u jedného psa s demodexom 3 roky , nakoniec to mal tak hrozné že sme ho dali na doporučenia veterinára utratiť. Čo sa týka vzťahu deti a psa , myslím že ich to nepoznači. Moje deti zažili rôzne povahy aj maznavé aj take že daj mi pokoj , nepohryziem ťa ale nesiahaj moc na mňa. Čoho by som sa však obávala, že vekom toho psa sa to bude zhoršovať, teda tvoj postoj k nemu, lebo pridi aj iné problémy už spojené s dožívanim. Umiestniť ho myslím u nikoho neumiestniš, príliš starý a s kožnou chorobou.
Skôr sa len nastaviť na to že je aký je a troška zmierniť svoj postoj k nemu.
@dkethe si si nemala zadovážiť psa tobôž deti, prepáč chudák pes výmen sa ty!
@dkethe no, ja sa radsej rozpisovat nebudem, lebo skarede slova mi lezu na jazyk, a dievcata tu uz vacsinu mojich pocitov vystizne pomenovali. Pes vzdy oplati lasku ktora je mu davana mnohonasobne, to aky mas k nemu vztah, naznacuje uz len tvoj vyraz ,,s tym coklom"... A ty sa trapis nad tym ze tvoj pes moze ovplyvnit tvojim detom vztah ku zvieratám?? Nie pes, zly priklad im davas TY!!
No moja.. Tebe jednu poriadnu facku, aby si sa prebrala ☝️☝️☝️ a v živote ti psa (iné živé stvorenie) ,, do ruky,, nedať a veru to píšeš jedine dobre, že čo tie TVOJE deti vidia, ako sa správaš k živému tvoru, kt s tebou strávil kus života ! Bud mu nájdi urychlene iný domov alebo ho daj radšej uspať.. Jemu to pomôže viac, ako pri tebe prežiť zvyšok svojho života !
@dkethe nebude dokonaly je to jeho povaha...ale mozno to niekomu nrbude vadit.
Mozno niekomu nebude vadit ze ma ruky spinave od hladkania psa...
Mozno niekomu nebude vadit ze pws ma robit opicky vtedy ked ai zmysli...
Mozno niekomu nebude vadit ze je uz stary
Mozno niekto mu da vaetko co u teba za posledne roky postrada...
Daj mu sancu
@dkethe ja mám psa a zbožňujem ho. Ale viem si tvoju situáciu predstaviť. Rozumiem ti, nevšímaj si negatívne komentáre, títo diskutujúci žijú vo svojej realite, nie tvojej. Daj toho psa preč. Neviem kto takého bude chcieť, ale zbav sa ho. Nestojí za to si koli psovi otravovať život. Je to naozaj len pes, ty mysli na deti, to je dôležitejšie. A potom, po čase, si možno budeš chcieť zaobstarať iného, celkom iné plemeno, ktoré žije len pre svojho pána. Tak aj deti budú mať dobrú skúsenosť. Držím ti palce!
Chudák psík, nechcem byť zlá, ale keby mohol, zbavil by sa určite rád aj on teba,este skôr ako ty jeho. V prvom rade neverím, že neexistujú nejaké lieky alebo vitamíny na to, aby sa mu jeho koža ci iné zdravotné problémy aspon trochu zlepšili, no on si sám nevie pomôcť. A ak chceš zmenu, začni od seba a správaj sa k nemu aspoň trochu laskavejsie. Co čakáš, že ako sa ma správať, keď ani nevie co je to pohladiť, cíti od teba ze ho neznášas ako sama píšeš? A keď to nedokážeš, daj ho vážne niekde, kde svoj život kľudne dožije aspoň s kúskom lásky.
Ja mám tiež svosjkeho psa. Áno dáva lásku, ale až moc vlezly je. Nikto k nám kvôli nemu nechodí lebo proste keď niekto príde tak len skáče jak pingpongova lopta po ňom. Tiež je veľmi ne vychovaný. Mam ho od 13, teraz mam 21. Sútaže, športy, triky, Bull Športy mame za sebou pár rokov.. Je to parson russel. Milujem ho takého aký je.. Teraz mám pol ročne babo, jasne ze pes šiel trochu bokom ale určite sa mu venujem stále a neotravuje ma.. Trochu si ho viac skus vážiť keďže nie je to hračka a zostarol.. Keď ma stále energiu skus sa mu viac venovať, ísť vetovi s tou kožou.. A uvidíš.. Alebo mu nájdi nový domov nech ho niekto ľúbi
Je mi luto,ze si sa ocitla v takejto situacii.Drzim palce,aby ste to cela rodinka aj so stvornohym tvrdohlavcom v pohode a zdravi zvladli 😉 Prajem pevne nervy.Snad najdete dobre riesenie. A neboj,hoci zvysis aj hlas,deti urcite vnimaju aj to,ze sa o psika staras. Vela im vysvetluj a podari sa ti vypestovat v nich ku zvieratam pekny vztah.
@dkethe
Asi ziarli na deti...
@dkethe poviem len tolko...bud rada, ze pes odide ked sa dieta priblizi...dieta nauc to chapat, ze ma voci nemu respekt a chce svoj klud nakolko je starsi...mozno ked boli deti malinke, ty si ho odstrkovala aby sa k nim nepriblizoval...mozno to bolo uplne podvedome a ani o tom nevies a tak sa naucil "pride dieta = odchadzam". Moj prvy pes bol pre mna stelesnena dokonalost a zboznovala som ho najviac na svete ale uprimne ti poviem, ze moj druhy pes keby bol prvym dalsieho neberiem...uzila som si s nim uz neskutocne vela a najma ked prislo dieta...utocil na dieta hned ako sa vydalo jeho smerom. Dieta mi niekolkokrat pokusal, pri hre s palickou mu prehryzol prst omylom...nikdy som psa netrestala...a vies co? zvladol to...na dieta utoci len fakt ked si zasluzi a robi mu zle, no znesie hrubsie hladkanie, mackanie, tulkanie...Bohuzial, teraz vidim to zrkadlo! robi to, co som robila ja ked som bola v strese....nakolko moj pes neznesie 80% inych psov a vonku po nich utoci...ziaden trener nevedel rady...ale stale sa to zlepsuje pomalinky....a hoc moje dieta nema dva roky, zacina ho povelovat a pes spolupracuje!!!! No nesmiem nikdy, nikdy, nikdy ich nechat osamote spolu....nakolko dieta robi zlobu psovi a pes skratka neodide!!!!
Ja by som mu našla iný domov. Co sa týka psov, ono ked chces psa na skrabkanie atd mala si si kupit retrivera. To je nekonečny zdroj lasky, hrania, empatie ale hlavne bordelu, slintania, chlpov a tak. 😅 Každy pes je iny. Ja mam 3 psov a z nich iba jeden ide ruka v ruke (labke) so synom, pritom syn ich stiska všetkych rovnako ale len jeden mu to opatuje. Jednoducho zaleži od psa. 🤷🏻 Tohto svojho novym kuskom nenaučiš a čo sa tyka kože, pes za to nemôže. Ja mam psa epileptika, denne ma zachvaty, syn vidi ako to psa chyti a tak ho trasie a hadže že hocikedy mam strach aby aj mna nekusol v tom "tranze" ale nikdy by som ho nedala preč kvoli tomu...
@lenocka12345 ten Tvoj kocúr podarený. U nás je bežné toto 😀😀😀
Chudák pes. Ty nie si dobrý človek a ten pes to cíti. Bud ho niekomu daruj alebo ho daj radšej uspať. Všetko lepšie, ako to martyrium s tebou. Len dúfam, že k tvojim deťom máš v sebe viac citu a empatie.
No zena, toto si nemala robiť.písať o problémoch so psom na mamickovskom fore je tusim horšie ako tyrat svoje dieťa.radsej to tu zmaz lebo aj napriek snahe si 1.adeptka na upalenie na hranici.
Hotový hon na carodejnice.
Niektorym psomilom prepinalo uz pred coronou....
Tak si si mala vybrať malého psa s ktorým nebudeš mať tolko práce (výcvik a pod.)... a keď si si ho vtedy brala, prečo chovateľ neupozornil na povahu? Veď kamarátka si teraz brala psíka z útulku a pobehala fakt asi všetky na slovensku skoro, všade jej vždy povedali akú má psík povahu, pre koho je vhodný a pre koho naopak nie. Či má rád deti alebo mu vadia. To je všetko od povahy, ale aj od plemena. Keď ta toto vtedy nezaujímalo tak sa nečuduj že je teraz takyto a nechce sa hrať s tvojimi detmi. Asi je taký povahovo. Nehajte ho starčeka tak. Má veľa rokov, zachvílu už nebude keď aj čitam že má nejake zdravotné problemy so strstou, len ho do ničoho nenúť, je to skratka flegmatik a užívaj si posledné chvíle, ver tomu že potom tam ostane to prázdne miesto a bude ti chýbať
Pes citi,ze ho nemas rada,ze ti vadi...mozno ma zdrav.problemy a kasles nanho.urcite by mu bolo lepsie v rodine,kde by ho zahrnuli laskou,ale zas na druhej strane,pre zviera je to tiez stres,ak sa musi prestahovat,obzvlast,ak cely zivot prezil v jednej rodine...je mi ho velmi luto ☹
@dkethe so starým psom je ťažko. Ako s ľuďmi, v starobe sú tvrdohlavy, nervózny, spomalený ale všade sa natrepu aby boli prvý a nič im neušlo.
Mam doma takého dôchodcu, je to malý psík ale je to s nim ťažké. Ma takmer 17 rokov, hluchy ako poleno, rapídne sa zhoršujúca starecka demencia, ostrihať ho alebo okefovat je nadludsky výkon, vrci, kúše tými prehnitymi zubami (pritom 15 rokov to znášal úplne v pohode), prestal dodržiavať celý život naučené pravidlá (napríklad neísť za bránku aj keď bola otvorená). Cele dni iba spi alebo sa prechádza, od dverí k miske s vodou (nenapije sa len tam strčí hlavu a cumi) naspäť k dverom, potom zas k miske a toto cele dookola....
Mam ho rada starceka ale občas ide hrozne na nervy.
Mam aj druhého psa, ten je ale veľký, v starobe bude ta veľkosť asi prekážkou. Je to stavač (ako aj vyzla) a áno aj on vie drgnut, plesknut chvostom, nerobí to naschvál. Pri deťoch sa pokúša byť jemnejší, ale je to také tela, keď sa teší zabudne na svoju veľkosť.
Psy majú rôzne povahy, tak to je. Pre niečo si si ho vybrala, niečo ta mal naučiť. Neviem možno si aj ty taka svojská povaha a pes ti to iba zrkadli.
Každopádne je starý, moc času tu už nebude, musíš to s nim nejako vydržať. Rešpektuj ho aký je. Ze nemá rád deti? Moja prvá fenka ich nenávidela, hlavne tie úplne malé do tých 3 - 4 rokov, ta sa pratala preč keď nejaké dieťa zbadala a keď nemala kam uniknúť tak vrcala na ne.
juuuj, ale som sa vytočila na tejto téme.. .😠
Hlavne tá veta, že nevysvetlíš synovi, že pes je bez energie a s bolesťami, mi zdvihla tlak. Pripomenula mi jednu neutešenú spomienku:
Raz ku nám prišiel na návštevu mužov spolužiak s manželkou a asi trojročným chlapcom menom Borna. Usadili sme sa na terase a začalo peklo. Malý vrieskal, škriekal, štípal a šticoval oboch rodičov, vyhadzoval nám hlinu z kvetináčov, rodičom povylieval občerstvenie, čo sme im ponúkli a poháre hodil o zem. Nedalo sa vôbec o ničom rozprávať, lebo sme sa ani poriadne nepočuli. A nie, chlapec nebol žiadno zdravotne znevýhodnený. Jeho mama nám povedala, že Borničku neohraničujú v jeho prirodzených prejavoch. Ja som tolerantný typ, tak som len ticho čakala, kedy konečne odídu. No vtedy si Borna všimol nášho psa. (brabantíka).
Kým len robil bordel na terase a demoloval nám kuchynský servis, bolo mi to jedno. Ale keď sa pustil do nášho miláčika, nezostala som chladná. Hneď som mu povedala, nech prestane, lebo psík nemá také rád a naháňanie a poťahovanie mu je nepríjemné. Jeho mama sa ešte zdula, že prečo mu nechcem "požičať" psa? Veď pes je na to, aby sa hral s deťmi a malému nevysvetlíš, že nechce.
Aj chlapca moje slová zaujímali asi ako minuloročný sneh a zas začal ťahať za chvost. Znovu som jasne povedala, že nie! a jeho mater, že: Borna môžeš. A tu sa malý rozohnal a z celej sily, čo mu noha stačila kopol psíka do rebier. Ja viem, že trojročné dieťa nemá sily ako dospelý chlap, ale aj brabantík je malá rasa.Keď som počula, ako od bolesti zakňučal, postavila som sa, až vietor zasvišťal. Schytila som psa a tak som zručala: BORNA!!! že v sekunde zostalo ticho. Malý na mňa prekvapene čumel, ani sa nerozplakal. Asi naňho ešte nikto nikdy nezvýšil hlas. Ale prisahám, ja som len s najvyšším vypätím síl zastavila nutkanie prefliaskať ho a potom dať cez papuľu aj jeho materi.
Navšteva skončila tak, že ja som sa povadila s matkou aj mužovým spolužiakom, zobrala som psa a zavrela sa v dome. Oni odišli do 10tich minút a odvtedy u nás neboli. Už je to pár rokov a skoro som na to aj zabudla. Ale tá veta, že dieťaťu nevysvetlíš, že pes je starý, chorý, má bolesti a keď mu tvoj syn má chuť hádzať palicu, pes má láskavo zdvihnúť riť a aportovať mu, mi totálne pripomenula situáciu.
Čiže: Podľa mňa, dieťaťu vysvetliš. Dieťa je inteligentný, rozmýšľajúci tvor. Moja neterka má tiež tri roky a celkom bežne vie pochopiť, že teraz treba byť ticho, lebo babka spí, psíkovi netreba ubližovať, lebo ťa môže pohrýzť, treba si dať čapičku, lebo vonku je zima... Dieťa nemusí byť budúci jadrový fyzik, aby pochopilo základné veci. Stačí mu akurát objasniť, že pes nie je vec, ani hračka, ani nejaký staroveký otrok, ktorý nám musí byť vždy po vôli a v tichosti znášať naše maniere. A dá sa to. Poznám kopu rodiniek so psami aj malými deťmi, ktorí si harmonicky nažívajú. Ale ako to vysvetlíš synovi, keď sama nemáš pre chudáka psa pochopenie?
@tomiholjubavi ale vysvetliš aj dieťaťu. Moj syn ma rok aj 4 mesiace, keď začal ťahať psov za uši, chvost, laby (mam doma 50 kilove psy) prvy krat som mu povedala Riško nemôžeš, druhy krat so zdvihnutym hlasom Richard nesmieš a na 3ti krat dostal po riti. Ako bohužial ale aj pes ma svoje hranice a od vtedy psov už nepotiahol za nič. Si zapamatal že nemôže ale keď rodičia si nevedia ustražiť decko, dostala by aj jeho mater s nim ..
@dkethe vidím že niektoré sú tu zasa utrhnuté z reťaze a už by fackovali, aké prekvapivé. Ja ťa chápem, tiež by ma mrzelo keby pes o ktorého sa starám ukazoval mne a deťom že má na háku. Ale podľa toho čo píšeš, tak je taký odkedy ho máš, nie? Potom prišli deti, nie každý pes má rád deti a vonkoncom ak je starý, nech je v hocijakej forme. Proste je blbá povaha ale určite ťa má rád, a svojim spôsobom aj deti. Len nemá záujem jašiť sa s nimi. Starého psa novým kúskom nenaučíš, buď sa s tým zmierite alebo sa vzdáte..kto si vezme do starostlivosti staršieho psa s kožnými problémami a blbou povahou? Kruté ale je to pravda
@tomiholjubavi
@saskia_98 bratranec mal tusim 2.5 roka. Tahal ich psa za usi kopal do neho ked pes zavrcal este pes dostal ze preco vrxi ze nesmie. Prisli k nam nas pes je zvyknuty na deti na šalenie aj ja ju potiahnem zlostim ale s mierou ked sa šalime. Videl ze pes biely ako ich zacal provokovat psa tahat a kopat pes zavrcal neuhryzol zavrcal trocha. Co je to za psa kt vrci na deti? Hovorim preco vrci? Lebo do psa sa nekope. Maly sa zlakol chudatko? NECH nas pes neni hracka tym som skoncila. SAKRA MALA MALA ako Tvoj @saskia_98 cca rok a pol a pochopila ze macky sa netahaju za chvost ze do psa sa nekope tak nech mi nikto nehovori ze nepochopi 🤬 to ma vie tak na.ebat s prepacenim ze decko je male na take veci 🤬🤬🤬
@saskia_98 joj, bud stastna...nie kazde dieta je take🙈 svojmu synovi som zakazala, vysvetlovala, dostaval po rukach, nohach, po riti, zatvarala som ho sameho v postielke do izby a rucal jak tur...slubil, , ze uz to nespravi a znova, znova,.znova...uz sice nekope ale obcas sa zazenie rukami, capne po chrbte ci skrieka mu do ucha...pes sa neschova..on zostane stat a ocakava zesi to dieta rozmysli a nakoniec sa zazenie zubami...ja nemam minutu, nepoznam, ze sa dieta hra v izbe a ja uvarim co i len caj...stale som pri dietati, ked vidim, ze sa blizi ku psovi tak mu vysvetlujem, zakazujem, capnem...aj tak si ide svoje...pripadne sa postavim pred psa aby sa k nemu nedostal, alebo ho poslem do budy a zatarasim k nemu cestu...chvilu ho necha a zacne znova....takze nemozete to pausalizovat na vsetky deti..niektorym iste obdobie trva dlhsie...preto som aj autorke napisala, ze ma byt stastna,ze sa pes odprace prec...ten moj nikdy...obaja maju svoju hlavu a klbcia sa ako bratia...

Z určitého uhla Ťa rozumiem. Mali sme Bordeaux dogu, bol na výcviku všetko fajn a zrazu prepinak a čau. Z večera do rána mi začal odmietať schody a to bol mladý mal 2 roky. Bol síce mojkadlo, ale z ničoho nič po mne skočil, keď som mu šla napraviť obojok. Bohužiaľ bol chorý a odtiaľ všetko pramenilo. Noo, ale k podstate vysvetlí mi prosím prečo tu chorobu srsti neriešiš???? Tomu nerozumiem, to necháš psa sa trápiť, lebo určite to nieje príjemné ani jemu. Ja som dávala psa dokopy takmer pol roka, čo dostal po očkovaní alergiu, bojovali sme dlho, aj keď sme bohužiaľ dobojovali a už mu je dobre na "druhom svete". Ale nikdy by ma nenapadlo sa takto vyjadrovať o psovi, ktorý bol členom rodiny. Ty máš voči nemu alergiu, až "agresiu" pes to cíti. No 12 ročného psa už nemáš, kde dať.