icon

Neznášam môjho psa

dkethe
4. apr 2020

Ahojte. Aj sa velmi hanbim, aj mam nervy tritisicmilion.
Mam 12 rocneho velkeho psa, kupovala som si ho na VS. Vzdy bol iny, nebol to laskavy pes, najlepsi priatel cloveka. Nebol zly, len ma mal v pečku. Neslo ho vycvicit. Ja som s nim trenovala polovnicky vycvik, chodili sme po sutaziach, nieco dokonca vyhral, ale vela nas aj vyhodili kvoli poslusnosti.
Od cca 8 rokov ma choru kozu, brutalne plzne a supinatie. Neda sa ho ani pohladkat lebo hned ma clovek sivomastnu ruku. Cize zije izolovany na chodbe, on nikdy o mojkanie nestal, a teraz uz nestojim ani ja.
Narodili sa mi dve deti. Ignoruje ich, ma ich v pecku tak ako mal vzdy mna. starsi ma uz 3, furt za nim pride s palickou - pes ho ignoruje, drgne donho. Akurat piskotu si od neho vezme.
A co ma najviac stve, tym ze ten pes nie je schopny posluchat, furt po nom treba kricat, cukat voditkom a deti mi to proste stale vidia :( co im to dava do zivota, co sa naucia vo vztahu ku zvieratam?

Dnes sme boli vonku vsetci (pes vzdy na voditku, nech sa nevrieska celu prechadzku) a pustili sme ho na chvilu. Preplo mu a poculo ma cele sidlisko zas, potom zas drgol do syna, a syn sa po nom nervne zahnal rukou.
Strasne ma to nastvalo.
Mozno je chyba aj vo mne, mna ten pes uz tak stve, ze k nemu nedokazem byt laskava. Na druhej strane, syn k nemu pristupuje milo ale ked ho ten cokel furt ignoruje a potom ho len drga...

Toto je asi vylozene vylev, neviem aku radu cakam. Citim sa prosto hrozne, lebo by som sa toho psiska fakt najradsej zbavila. Taky pes to je, ze vzivote uz nikdy psa nechcem, viac pozornosti a lasky mi dava moja masozrava rastlina. A pritom mat psa by malo byt fajn, lezat na gauci a skrabat ho za uchom... Cele detstvo som zobrala o psa, potom som si kupila a dopadlo to takto... :'(

tomiholjubavi
6. apr 2020

@aceris mne sa raz stalo (bolo to pred rokmi a už som to tu aj určite písala), že som venčila psa. Boli sme na Pagu a v našej dedine mimo sezóny nie je skoro nikto (aj teraz je tu len tak 5 ludí). No teraz bol na pláži chlap s dieťaťom. Dievčatko bolo v tom veku, keď už vie chodiť, ale ešte nie dobre hovoriť. Zrazu len zakričala, že aha havo a s piskotom sa rozbehla k nám. Pes, vtedy ešte len šteniatko, sa zľakol a začal utekať od dieťaťa preč.
A vieš ako zareagoval jej tatko? Schytil malú na ruky a do mňa a môjho psa začal hádzať kamene z pláže!!! A kričať, že čo tu do p*če robím so psom a že napadame jeho dieťa!! (išli sme po verejnej ceste nad plážou a nikoho sme nenapadli.)
Nedal mi ani povedať, že wtf ja tu bývam... Až keď prišiel môj muž, zmenil rétoriku.
Toho istého idiota som potom leto čo leto videla útočiť na každého, kto mal psa. Či domácich, či turistov...do psov hádzal kamene, ľudom nadával a zaháňal sa po nich slnečníkmi...No čistý psychopat. Pár razy naňho aj policajtov volali a on zakaždým tvrdil, že to robil v sebaobrane, lebo "pes sa nebezpečne priblížil k jeho dieťaťu."
A predminulý rok som počula, že ho opustila žena a dieťa (teraz už školáčka) chcelo bývať s mamou, lebo ona chce psíka 😂😂
Malá má teraz troch jorkov a keď ide k tatinkovi, vždy si ich všetkých berie so sebou. Na chlapovi až vidno, jak ho trhá od jedu. Po dedine trúsi, že "tá k*rva bývalka" mu to urobila naschvál. 😂
Hlavná vec, že jeho dieťa sa "tak strašne bálo psov" až musel terorizovať pol dediny.

aceris
7. apr 2020

@tomiholjubavi cisty zakomplexovany idoiot🤦 isto strach zo psov mal len on...aj to uz som videla, ze dedusko sa bal psov a ked sa moj priblizil tak dieta rychlo schmatol a dvihal nad hlavu a krical ze pes nebezpecny😅 a to bol ten co sa aj palicou nehal tlct a deti nikdy nevyhladaval no napriek tomu im toleroval vsetko....este som s nim aj do skolok chodila ucit ako maju pristupovat k psovi...ale fakt to nevedeli ani tie, co psa doma mali...🙈

zdrsjsjiwwi
5. aug 2020

@lune Prečo by pes nemohol ísť do bytu? Ak pozná základné povely ako sadni, ľahni, zostaň, ku mne...a poslúcha, tak prečo nie? Nejde o plemeno, ide o výchovu psa. A ak ju niekto nezvláda, tak hold smola, psa si musí aj tak nechať, pes sa nemôže len tak vyhodiť, nieje vec.

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Takto...Každý pes ide vycvičiť, len sa mu treba riadne venovať. No žiaľ výchova psa na tvojej strane zlyhala. Nie je to žiadny ,,čokel", ako ty píšeš. Skús sa nad sebou zamyslieť. Psa z vodítka nepúšťate a ty si myslíš že keď ho pustíš tak ťa bude počúvať? Spamätaj sa prosím ťa. Privolávačka sa učí aj niekoľko mesiacov!

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Najradšej by som ti jednu strelila ty hus. Najprv si niečo o psoch zisti, potom si ho zadováž. Pochybujem že má vôbec PP, čiže ešte aj podporuješ množitelov!

lubiss
31. jan 2021

ty vole ty si psa nikdy nekupuj za prve ho nevies vychovat a za druhe supinatie a plzne no asi preto ze ma nejaky problem zeby s krmivom, zeby kozny parazit ????? zasnem...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
dkethe
autor
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi ty si riadne sprosta... Citala si vobec diskusiu?? Ani na teba nebudem mrhat cas s vysvetlovanim 🤮

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Že ja som sprostá.Ty si teda riadne mimo. Diskusiu som čítala celú. :D Ty sa proste nevieš postarať o psa. Niekomu ako si ty by som do rúk psa nedala anibna 1 deň. Pes nie je hračka, je to záväzok. Ale niekto tak hlúpy ako ty to nepochopí. Hlupaňa

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Ty si nejaká kynologička? Venuješ sa chovu psov? Tak láskavo drž zobák a daj toho chudáka psa niekomu inému.

dkethe
autor
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi definuj "kynologa" podla tvojho velavazeneho vedomia?

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Čo mám na tom definovať? Nerozumieš tomu slovu? Google ti pomôže. Ty konečne pochop že ak sa tomu psovi venuješ 24/7 tak sa dokáže naučiť hocijaký trik? Každý, KAŽDÝ pes. Či je veľký, malý, s PP, z útulku... Ak si ho trénovala, tak asi zle. Skús si niečo o výcviku psa prečítať. To je jedna vec. Teraz tá druhá... tie jeho kožné problémy rieš s veterinárom. Musia na to existovať nejaké vitamíny atď. Skús zmeniť krmivo. Kúp drahšie...napr Brit, N&D. A nazývať svojho psa slovom ,,čokel" je viac než úbohé. Bodaj by tvoje deti zažívali to isté ako ten pes ;)

dkethe
autor
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi ty si fakt na grc.
Na definiciu som sa ta opytala cisto z vtipu, lebo nech by som napisala cokolvek, vyhodnotila by si to negativne 😅

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Áno negatívne, lebo ty nič rozumné zo seba vypustiť nevieš. Má tvoj pes PP?

dkethe
autor
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi ak si taka mudra a vraj si to tu citala, na odpoved by si mohla prist aj sama 🤔

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Pretože to je taký problém to tu napísať však? Nejdem sa hádať s niekým kto nič o psoch nevie. Ak PP nemá, nebude mať ani vyhodnotenie genetických testov a mnoho psov bPP má väčšiu šancu na rôzne ochorenia.

dkethe
autor
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi pretoze primitivnym ludom ako si ty sa neoplati nic vysvetlovat, vsetko aj tak zhodite a znegujete

zdrsjsjiwwi
31. jan 2021

@dkethe Jediný primitívny človek si tu ty. Ty napíšeš že nenávidiš svojho psa a my ťa tu máme čo? chváliť? Uvedom sa trošku.

athenais24
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi Ty nie si normálna, potrebujes odbornú pomoc. Ako do čerta sa opovaziš niečo takéto napísať na adresu dieťaťa.Pes je zviera, dieťa je človek, a kto vtom nevidí rozdiel, alebo si stavia zviera nad človeka to už je úbohé. A čo ta do toho že či ten pes má papiere alebo nie. Chorá doba

janulik2008
31. jan 2021

@zdrsjsjiwwi nesuhlasim so vsetkym co autorka pise ale ty by si mala krotit vasne. Co to ma s tym ci ma alebo nema pes PP. Je jedno ci ma alebo nema PP.
Druha vec ... my mame len jedneho psa no mame macky a keby nam slo o papiere nevezmeme i kocura preD vianocami ...
Tretia vec hoc zvierata zboznujem NIKDY opakujem NIKDY nebudu NAD clovekom. Zviera bude stale zviera ... hoc napr trz mi tu spi macka a netusim aku polohu mam zaujat aby som ju nezobudila 😁😁😁

zdrsjsjiwwi
1. feb 2021

@janulik2008 Najpr si niečo prečítajte o PP psov 🙂 Keď má fena čo i len jeden vrh a nemá papiere tak sa tí ľudia stavajú množitelmi. Čiže ak pes nemá PP a nemá vyhodnotené žiande testy ohladom zdravia šteňát, tak aj kvôli tomu môže mať jej pes problém s pokožkou. takže tak ;)

zdrsjsjiwwi
1. feb 2021

@athenais24 Vďaka za názor, ale nedávam zviera nad človeka. Ale keď niekto týra zviera, nebudem k nemu ohladuplná aj keby mal 20 detí :D

dkethe
autor
1. feb 2021

@zdrsjsjiwwi ma pp. Ake dalsie skvosty vypustis z papule?

zdrsjsjiwwi
1. feb 2021

@dkethe No to ti trvalo to napísať 🤣 Už sa k tebe ani k tejto téme radšej nejdem vyjadrovať,pretože ma tu tsunami mamičiek zválcuje za to, že som dala tvoje dietka na 2. miesto ☹☹☹ Ahoj a už si psa nakupuj..

zdrsjsjiwwi
1. feb 2021

@zdrsjsjiwwi **nekupuj

slniecko66
Autor odpoveď zmazal
zdrsjsjiwwi
1. feb 2021

@slniecko66 Nie. Ale vadí mi, keď niekto vydá takúto tému a ide sa tu obraňovať stále tými rovnakými argumentami...Tak som povedala aby sa jej deťom stalo to isté, to je toho. Aby ste sa všetci nezbláznili. Ale tak ničoho iného sa nedočkám, keď sú tu matky, a kynológov tu asi nenájdem 🤣

cajomila
1. feb 2021

@dkethe Ahoj, z pohľadu psíčkara ti aj rozumiem... mám už 7-meho psa.No niektorí zomreli tragicky, jeden zmenil majiteľa, jeden u nás dožil...jedného sme si zobrali priamo z ulice,jedného sme kúpili s domom, jedného sme si dokonca aj kúpili, ďalší ju sa ku nám presťahoval od kamošky a jeden je z útulku.Momentalne máme doma 2 ks.
A fakt ma dosť často stvu...presne je to v tých situáciách , keď ťa neposlúchajú a ja to vtedy tak strašne potrebujem.
Napr. nás utulkacik nemá rád mačky...a my mačky máme...takže celé tie roky ich pred ním musíme chrániť...má na svedomí aj nejaké to mačiatko.
Vieš koľko sliepok nám už zadrhol???
A tieto veci sa proste nejde označiť...za celé roky!!!

Takže, kto nemá dostatočne veľké skúsenosti so psami...nech je radšej ticho.

Áno, mali sme našu fenku"najduchu"...a tá mala úžasnú povahu, bola vycvičená, poslúchala...i keď na začiatku sa tak bála detí, že ich až obchádzala na chodníku (trvalo jej to roky s z toho dostať).

A to bol tip psa, ktorého by som chcela ešte raz v živote...malé plemeno, mäkká povaha.

leeo
1. feb 2021

@cajomila presne tak, ale to majitelky kabelkovych mutantov z bytu nepochopia.