Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?
Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.
@nikolka1986 A ty vnímaš čo píšeš? Len by mi niekto skúsil dať po papuli za to, že vôbec nič neporušujem. Rovnou cestou na políciu. Pre nechápavých o tomto hovoril ten, o ktorom som písala vyššie. A sorry, myslím že je viac kompetentný na výroky ako ty.
@nikolka1986 Hlavne, že ty sa vyjadruješ inteligentne. Ano pýtala som sa, lebo som nepostrehla čo tu platí a čo ešte nie. A nemala som na mysli subjektívne názory ale fakty. Máš s tým problém? Či ďalšia čo predbehla zákon?
@nikolka1986 Tak s týmto sa obráť na kompetentných....
@nikolka1986 Tebe z toho už prepína kompletne, už radšej ani nedýchaj, pre istotu. A odporúčam mega dávky umelého D-čka.
@nikolka1986 A ešte aj praješ ľudom zle, pekne ťa vychovali.
na kazdeho sa voda vari, nenos, dufam ze sa nakazis :D tebe mozno nebude nic ale nakazis si mamu, otca a potom tu nezabudni skriekat ze zato moze stat ty vypatlane tela :D:D hlavne ze to stale omielaju noste ruska, ak idete niekam na prechadzku, kde nikto nie je tam netreba, to znamena ze mas ist s ruskom a ak uz budes v lese daj si ho kludne dole ....ale v uliciach si fakt tupa??? ked je dosah nakazenia na 4 metre a hodiny to lieta vzduchom, tak ti tlieskam za tvoje iq co si si z riti vytiahla papa
@lubiss vzduchom to nelieta a ja som nikde nehovorila, že budem od niekoho bližšie ako 5 metrov, tak sa nauč čítať. Hovorila som 20 m okolo nikto, tak mi nepríde nenormálne že nemám rúško keď je prázdna ulica.
A určite nikoho nenakazím, keďže trčím buď doma alebo v prírode kde nikto nie je. Tak ma neurážaj.
ty si fakt vzduchotesna :D:D ty sa nauc chapat to bude bohato stacit a hlavne to bude prospesne pre spolocnost :D :D nech sa ti dari respektive nech sa ti dari tak ako si zasluzis 😘
@nikolka1986 Ty si chorá...
Prečo si založila vôbec túto tému? Podla tvojich vyjadrení, v nosení rúška veľky zmysel nevidíš. Budeš to nosiť len preto, lebo ti to niekto nariadi. Iní sa riadia vlastným zdravym rozumom, chránia seba aj inych a nemusí im to nikto nariadovat. Bud taká dobrá, nevysvmievaj sa z inych a nebud ironicka. Volakedy radili odbornici 1 metrovy odstup, potom prisli na to, ze treba aspon 4,5m, teraz zistuju ako dlho virus prezije vo vzduchu a na roznych predmetoch. Opatrnosti nikdy nie je dost. Takze ak vyjdes na prazdnu ulicu teraz, mala by si vediet, kolki tade isli pocas uplynulych 2-3 hodin, aby si mala 100% klud.
Svojim postojom tu niektorych vytacas. Ty sice sedis doma a nudis sa mozno. Iní vsak maju doma svoje deti, alebo partnerov, rodicov v roznom zdravotnom stave a chcu sa chranit. Preto si radsej ruska nosia. A na neruskovanych pozeraju s nedoverou. Skus byt aj ty empatická voci iným. 🙂
@loliki Máme v rodine vážne ochorenia, príbuzných v zahraničí takže mi nič lahostajné nie je. A dodržiavam všetko čo sa dodržiavať má. Ale sú aj ľudia ktorí pracujú, aj kolektívy a tým veru rúška nepomôžu. Za prvé ich nepoužívajú 100% správne, nevymieňajú ich každú chvíľu za nové sterilné, a taktiež odborníci stále tvrdia, že pred vírusom neochránia. Ako najvyššia ochrana je dostatočný fyzický odstup, a izolácia. Som teda nečakala že jedna otázka vyvolá takéto reakcie. A naozaj ja ako astmatik nebudem nosiť rúško v prírode a demolovať svoju imunitu aj nedostatkom prírod. vitamínov. Ja neviem, či to je tak nepochopiteľné. Všetko. Ja ironická nie som, ale keď tu nezmyselne na mňa niekto útočí a vyhráža sa prípadne oplutím a bitkou...tak čo je veľa, to je moc.
Tak ako ty tu prezentuješ svoj názor, ze nosenie rúška je zbytočné, lebo dostatocne neochrani, niekto moze podobne vyjadrit nazor, ze je zbytocne pri kychani zakryvat si usta rukou, lebo to nie je dostatocna ochrana sirenia kvapôckovej infekcie, takze ti moze priamo kychnut do tvare (oplut). Ale na to si sa ty urazila.
@loliki Ona myslela opluť za to že nemala rúško + zbiť, nie opluť ako kýchnuť do tváre. Ja nehovorím, že je zbytočné, ale nezmyselné ak je človek niekde v priestranstve sám. A ano, je to môj názor ale aj názor niektorých kompetentných. Nikoho neohrozujem, tak nechápem tie reakcie.
Necitam vsetko, to, čo ti prejde cez rúško, ta nemusi vobec nakazit, lebo to je mini mnozstvo, niekedy jedna castica. Telo pravdepodobne tych par virusikov zlikviduje, alebo nie su tak zivotaschopne. Ale bez ruska moze byt omnoho vacsia koncetracia, co telo uz nemusi zvladnut. Ak su tam tych ciastociek miliony. Hovori o tom aj ta ceska mikrobiologicka. Uplne jednoduche. Netreba spekulovat, fakt by ste vo vysokej kontamicii isli vonku bez ruska, pri akejkolvek chorobe. Ked si neustale davas dole rusko tak sa infikujes.
Dobre, bola to jej reakcia. Asi sa vytocila viac, ako bolo treba. A ty co sa nad tym rozculujes?
Proste si polozila otazku, ktora niektorych vytaca a nasledne teba vytacaju reakcie ludi. Tak uzamkni temu a nabuduce polož lepsiu otazku.
Niekde som citala: Co ta rychlo napadne, rychlo nenapis. Co rychlo napises, rychlo neodosli. Alebo sa potom nečuduj. Maj sa. 🙂
@nikolka1986 ty nevetras? Nie si na balkóne, terase a to keď vetras máš rusko? V podstate non stop? Jasne, ze treba sa chrániť a teda aj ostatných, ale nie na miestach, kde nikto nie je, tobôž, les a pod. A naozaj si treba poriadne naštudovať o tom a potom byť nepríjemná. Ja neviem no, ale u nás nikto nemá, nikto nikomu nič neželá, v obchodoch je dezinfekcia, čo je podľa mňa ešte viac dôležité. Nikto na nikoho nezauera a ešte sa aj slušne pozdravila ľudia keď prejdú okolo seba. A skôr sa drží odstup. Sused bol testovaný na coronu, na sk by ho už podľa mňa udupali, no momentálne je to jediný človek o ktorom viem, že je zdravý a kašeľ je fakt astma👍, mimochodom výsledky mal do hodiny a ja som sa v kľude s jeho ženou rozprávala. Hysteriou, ooluvanim, žalobou atd sa nič nevyrieši
Povinné nie, zodpovedné voči sebe a ostatným určite. A u nás (TT kraj) sa chvalabohu do potravín, drogérie či lekárne sa bez rúška ani nedostaneš.
@e_lenka ona sa pýta na voľné priestranstvo
Keď to máte dostať tak to dostanete a ani rusko ani silácke reči na modrom konikovi nás nezachránia. Btw som milo prekvapená že v ba pekne ľudia nosia rúška
Inak ja mam pocit, že keby sa vypustlo do éteru, že červené ruská odpudzuju vírus, tak by za chvíľu celá ba a Sk ako také svietilo na červeno, pardon za ironiu😉
Ľudia vy sa vonku nemáte vôbec stretávať, mate byť doma, pripadne v lesoch, veľkých prázdnych priestranstvách, u nás max 5 ľudí spolu a keď nie, je pri vás policajt, nerieši rusko, ale zgrupovanie, ono to rusko ta totižto nemusí vôbec ochráni, vyvoláva falošný pocit istoty, že waw som chránená a pritom môže byť už skôr škodlivé. Takže čo z to dievky svarne vyplva???? Ne hodiť tam, kde je viac ludi, keď nemusíte, potom, za A nebudete hystericky, B nebude vás slina svrbietC nebudete mať o com na koni😉pekný slnečný deň. Apropo WC papier netreba doplniť, neklesol stav pod 10 balikov😉
Toto je ok???? Asi hej
https://refresher.sk/82197-Niektore-lekarne-uz-...