icon

Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?

19. mar 2020

Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
23121974
19. mar 2020

@jana_eyre_2 Tiež som si všimla,že asi to nenapadá pľúca,ale spôsobuje agresiu a nepríčetnosť 🙊

mata71
19. mar 2020

@katulienkax toto si hovorili určite aj v Taliansku a dnes ich odnašaju mrtvých nákladne autá...

lenuliatko84
19. mar 2020

No nosim ho vsade a co teraz
@maciatkolulu

lenuliatko84
19. mar 2020

@soldi och tolka namaha pisanoa,ani sa mi to nechce citat

lenuliatko84
19. mar 2020

Sledukem odbornikov a nie fb

lenuliatko84
19. mar 2020

Koniec....tolko hejtov na mna ze som si dovolila nosit rusko aj v lese,aj na poli, aj na lúke kde som sama.uvedomte sa vy slepice

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
soldi
19. mar 2020

@lenuliatko84 mudry si precita, hlupak sa unuvat nebude. 😉

autor
19. mar 2020

Fakt, ani samotný vírus nie je tak škodlivý ako iracionálni ľudia. A to, čo sa tu deje je spôsobené čisto panikou a ľudskou blbosťou.

pehavcek
19. mar 2020

@martinatom1 no ak som bola v obchode alebo v praci tak ano. Ak len so psom vonku tak nie. Ale ano suhlasim. Chyta sa to vsade.

helka17
19. mar 2020

Minulý mesiac chripkove obdobie čakárne u dr plne ľudí a nikto nemal rúško, teraz sa bojíte vyjsť z domu na cestvy vzduch bez ruska

autor
19. mar 2020

@maciatkolulu Však, aké je zaujímavé, že samotní lekári sú celkom v pohode. Moja kamarátka išla k lekárke s kašlom veľkým a lekárka jej kázala dať dole rúško, sama ho mala a v pokoji ju vyšetrila, predpísala antibiotiká a nemala ani skafander. Ale poniektoré tu by ju odlifrovali už vo dverách. Lebo najnovšie sa kašle už iba z korony.

dkethe
19. mar 2020

Vonku rusko nenosim. Dnes som sa prechadzala po kosickom sidlisku a fučal nam tu typicky VKV... bolo mi smiesno zo vsetkych ludi v ruskach. Trochu zdravy rozum...

jantato
19. mar 2020

na čerstvy vzduch mimo ludi bez ruška, jak kažu aj odborníci, treba sa nadychať čerstvého vzduchu. Medzi ludi,obchody.... vždy s ruškom.

lubiss
19. mar 2020

a co ak si nakazena bezpriznakov a rozvlakas to kade tade, treba uvazovat takto v prvom rade!!!! uz ma tieto dementne otazky vytacaju chcete v lete chodit bez ruska a mat pokoj??? tak si krista zakrivajte tie huby uz raz a navzdy..

simca06022011
19. mar 2020

@lenkakravcova vírus lieta vo vzduchu.. 8 hodín... Jasne 😎

petra199099
19. mar 2020

U nás v dedine áno hlásia to aj mikrofóne

autor
19. mar 2020

@lubiss A kde by som sa nakazila keď som bud doma alebo vonku kde široko ďaleko nikto alebo kilometer odo mňa niekto s rúškom? Môj detto.

jana_eyre_2
19. mar 2020

@lubiss tak navždy, či v lete pokoj? 🤔
@lenuliatko84 nikto ti neberie tvoje rúško, vklude ho nos aj doma na toaletu, je to tvoja vec.. ty tu chces opluvat ľudí, ktorí nariadenia dodržujú a nič neporušujú, svojim vymysleným pravidlom o.noseni ruska do lesa kde si uplne sama.. ak by si sledovala odborníkov ako píšeš, tak by si hovorila inak..

Smutné ako sa dokážu ľudia k sebe správat.. ale to vždy vyjde najavo v krízových situáciách..

mimike91
19. mar 2020

No neviem, podla mna vo vlastnom zaujme by to kazdy mal nosit. Ja to nosim automaticky ked idem niekam, aj na ulici. A mne je to jedno či to je vladne nariadenie alebo nie.

autor
19. mar 2020

@mimike91 To je v poriadku, ak niekto chce, nech nosí aj doma. Ale nie je v poriadku osočovať druhých keď vlastne nič neporušujú.

lenuliatko84
19. mar 2020

@lubiss no mna za tieto komenty ukamenovalu tu na tomto fore,zablokovala som ich,vela stastia a hlavne zdravia nam rozumnym co tie ruska nosime

nefertiti5843
19. mar 2020

@caroline_ Tak ho skús mať nepretržite 14 hodín na ksichte v robote, či by si si ho nechala ešte aj cestou z roboty....hlava mi neberie niektoré ženy, čo tu dávajú...a ešte keby ma niekto na ulici upozornil, tak ho opľujem :(

anjika44
19. mar 2020

Ja dám hned prať rukavice, ktorými sa človek dotýka klučie...ale prať vetrovku sa mi zdá zbytočné...ved zavesím ju v predsieni a riadne si umyjem ruky. Ten vírus na mna neskoči, ked pojdem okolo.

halci
19. mar 2020

Rusko nie je ani tak o tom, aby clovek chranil seba, ale aby chranil druhych, ak je nakazeny. Ja ho nosim vsade, kde su ludia, aj vonku. Davam ho dole jedine v lese, kde siroko-daleko nikto nie je.

autor
19. mar 2020

Takže vy odborníčky....dúfam, že ste teraz pozerali mimoriadne správy a vyjadrenia riadit. kancelárie svetovej zdravot.organizácie v SR - rúška majú nosiť chorí, zdravotný personál, nie ľudia vonku, v uliciach. Ak nevieme kto je nakazený a kto nie, napr. bezpríznakový, tam je dôležitý fyzický odstup a karanténa možných infikov. A bol v štúdiu bez rúška.

autor
19. mar 2020

A predpokladám,že ten fyzický odstup nemyslel kilometrový

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená