Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?
Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.
@jana_eyre_2 Tiež som si všimla,že asi to nenapadá pľúca,ale spôsobuje agresiu a nepríčetnosť 🙊
@katulienkax toto si hovorili určite aj v Taliansku a dnes ich odnašaju mrtvých nákladne autá...
No nosim ho vsade a co teraz
@maciatkolulu
@soldi och tolka namaha pisanoa,ani sa mi to nechce citat
Sledukem odbornikov a nie fb
Koniec....tolko hejtov na mna ze som si dovolila nosit rusko aj v lese,aj na poli, aj na lúke kde som sama.uvedomte sa vy slepice
@lenuliatko84 nič v pohode, kľudne aj doma a aj v aute👍, ale neopluvaj tych, ktorým ostal zdravý rozum a držia sa rad odborníkov a reálne sa snažia vyhýbať cudzím ľuďom, trávia čas na slnku a v prírode, kde dýchajú čerstvý vzduch.
@lenuliatko84 pozri sa fakt ho nos kde chceš, ale pozor koho ooluvas, lebo to môže byť doktor, ktorý by ta pripadne liečil. Ako mi spomínala kamarátka, že plny les naivných cvokov v maskách a jediný pár bol jej sused chirurg s manželkou a čuduj sa svete bez respirátor, plynovej masky a potápačských okuliarov 😂😂😜😜😜
@lenuliatko84 mudry si precita, hlupak sa unuvat nebude. 😉
Fakt, ani samotný vírus nie je tak škodlivý ako iracionálni ľudia. A to, čo sa tu deje je spôsobené čisto panikou a ľudskou blbosťou.
@martinatom1 no ak som bola v obchode alebo v praci tak ano. Ak len so psom vonku tak nie. Ale ano suhlasim. Chyta sa to vsade.
Minulý mesiac chripkove obdobie čakárne u dr plne ľudí a nikto nemal rúško, teraz sa bojíte vyjsť z domu na cestvy vzduch bez ruska
@maciatkolulu Však, aké je zaujímavé, že samotní lekári sú celkom v pohode. Moja kamarátka išla k lekárke s kašlom veľkým a lekárka jej kázala dať dole rúško, sama ho mala a v pokoji ju vyšetrila, predpísala antibiotiká a nemala ani skafander. Ale poniektoré tu by ju odlifrovali už vo dverách. Lebo najnovšie sa kašle už iba z korony.
Vonku rusko nenosim. Dnes som sa prechadzala po kosickom sidlisku a fučal nam tu typicky VKV... bolo mi smiesno zo vsetkych ludi v ruskach. Trochu zdravy rozum...
na čerstvy vzduch mimo ludi bez ruška, jak kažu aj odborníci, treba sa nadychať čerstvého vzduchu. Medzi ludi,obchody.... vždy s ruškom.
a co ak si nakazena bezpriznakov a rozvlakas to kade tade, treba uvazovat takto v prvom rade!!!! uz ma tieto dementne otazky vytacaju chcete v lete chodit bez ruska a mat pokoj??? tak si krista zakrivajte tie huby uz raz a navzdy..
@lenkakravcova vírus lieta vo vzduchu.. 8 hodín... Jasne 😎
U nás v dedine áno hlásia to aj mikrofóne
@lubiss A kde by som sa nakazila keď som bud doma alebo vonku kde široko ďaleko nikto alebo kilometer odo mňa niekto s rúškom? Môj detto.
@lubiss tak navždy, či v lete pokoj? 🤔
@lenuliatko84 nikto ti neberie tvoje rúško, vklude ho nos aj doma na toaletu, je to tvoja vec.. ty tu chces opluvat ľudí, ktorí nariadenia dodržujú a nič neporušujú, svojim vymysleným pravidlom o.noseni ruska do lesa kde si uplne sama.. ak by si sledovala odborníkov ako píšeš, tak by si hovorila inak..
Smutné ako sa dokážu ľudia k sebe správat.. ale to vždy vyjde najavo v krízových situáciách..
No neviem, podla mna vo vlastnom zaujme by to kazdy mal nosit. Ja to nosim automaticky ked idem niekam, aj na ulici. A mne je to jedno či to je vladne nariadenie alebo nie.
@mimike91 To je v poriadku, ak niekto chce, nech nosí aj doma. Ale nie je v poriadku osočovať druhých keď vlastne nič neporušujú.
@lubiss no mna za tieto komenty ukamenovalu tu na tomto fore,zablokovala som ich,vela stastia a hlavne zdravia nam rozumnym co tie ruska nosime
@caroline_ Tak ho skús mať nepretržite 14 hodín na ksichte v robote, či by si si ho nechala ešte aj cestou z roboty....hlava mi neberie niektoré ženy, čo tu dávajú...a ešte keby ma niekto na ulici upozornil, tak ho opľujem :(
Ja dám hned prať rukavice, ktorými sa človek dotýka klučie...ale prať vetrovku sa mi zdá zbytočné...ved zavesím ju v predsieni a riadne si umyjem ruky. Ten vírus na mna neskoči, ked pojdem okolo.
Rusko nie je ani tak o tom, aby clovek chranil seba, ale aby chranil druhych, ak je nakazeny. Ja ho nosim vsade, kde su ludia, aj vonku. Davam ho dole jedine v lese, kde siroko-daleko nikto nie je.
Takže vy odborníčky....dúfam, že ste teraz pozerali mimoriadne správy a vyjadrenia riadit. kancelárie svetovej zdravot.organizácie v SR - rúška majú nosiť chorí, zdravotný personál, nie ľudia vonku, v uliciach. Ak nevieme kto je nakazený a kto nie, napr. bezpríznakový, tam je dôležitý fyzický odstup a karanténa možných infikov. A bol v štúdiu bez rúška.
A predpokladám,že ten fyzický odstup nemyslel kilometrový

@nienna no a opluvat.... To je proste no commnet, úplne vysoký stupeň IQ. Najmä keď nemajú ľudia byť pri sebe a zgrupovat sa