icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

macamac
6. mar 2012

@katkamarek tak to v TN strašná slabota ohľadne dojčenia. a vytáčala ma glukóza zarobená v poháriku na stole. studená, hnusná. malá sa z nej akurát strašne pogrcala a odvtedy-dosť.žiadna glukóza. a dokrmovali z fľaše. behom 5 minút som ju mala na izbe späť. po plači od hladu prišla spokojná a extrarýchlo najedená. to tiež pomôže na laktáciu 😒

olifcek
6. mar 2012

@minewka ze si nedojcila kvoli tlaku kladenemu na dojcenie...omg

carodejnica
6. mar 2012

@olifcek mne laktačné poradkyne v pôrodnici klobúčiky predali (jedna bol dílerka), kázali dojčiť každé tri hodiny, vážiť pred a po dojčení, na upokojenie dávať bábätku cukrovú vodu z fľaše, nejesť nadúvajúce veci na "k" (kel, kapustu, karfiol", citrusové plody (vrátane nektariniek) a strukoviny, že je normálne, že po cisárskom deti veľa plačú a dojčenie je problémové a proste kopu fakt zaručene "dobrých" rád, že sa čudujem, že som vôbec dojčila (a dojčím 😉 , ale to len vďaka internetu a annag), @katkamarek takže asi toľko k poradenstvu v pôrodniciach. Inak boli milé, trpezlivé, chodili často na izbu, snažili sa pomáhať, venovali sa každej mamičke, ale mám dojem, že moc tomu nerozumeli. 😒 😖 No, ale zase česť výnimkám, pevne verím, že nejaká lastovička sa niekde po slovenských pôrodniciach pohybuje. Škoda, že sa pán Jack Newman (muž, ktorý rozumie dojčeniu viac ako my ženy) nedá naklonovať a zamestnať v každej pôrodnici. 😵

kalifa28
6. mar 2012

@mandragora22 a ja viem presne z ktorých 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

baklik
6. mar 2012

@katkamarek baby, to znie ako z nejakeho idealneho pribehu... to mne sa v ZH o nejakej laktacnej poradkyni mohlo len snivat! tam prisla v noci sestra, polozila vedla mna spiace dieta a vraj nakrmte si ho. a ja po sekcii s malymi prsiami a plochymi bradavkami - no tazko nieco takto nakojit v lahu. na druhy den prisla dalsia, skonstatovala len , aby mi priniesli klobuciky, ale ze ona nema cas sa venovat a dovidenia. potom mi muz tie klobuciky priniesol a nakoniec mi dieta pomahal prikladat ON, prosim pekne! no bola som velmi rozcarovana tym pristupom...

mandragora22
6. mar 2012

@kalifa28 neviem, ci vies, ale neda sa menovat, proste z tych, ktore si myslia, ze to, co robia oni, je to jedine najlepsie na svete a beda tomu, kto to robi inac! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

minewka
6. mar 2012

@olifcek pretože tlak na moju psychiku bol proste neúmerný, odvšadiaľ som počúvala prečo nekojím, všade som o tom čítala, nie práve lichotivé príspevky o UM, všade boli len články o MM, laktacne poradne, srdcervúce príbehy mamičiek o ich úžasných a sladkých chvílkach počas dojčenia a bla bla bla - už som o tom veľa písala,nechce sa mi zase dookola.

Ja osobne preferujem nadhľad, keď sa z komára nerobí somár, kľud, pohodu - a hlavne - pekne krásne možnosť výberu - napr. aj v pôrodnici - mamička, zatiaľ sa vám mlieko nerozbehlo - čo si vyberiete - dokrm, alebo počkáme? My dokrm neodporúčame/odporúčame - rozhodnite sa ale sama, budeme to rešpektovať. Niečo podobné očakávam aj od LP (čo je ale úplná utópia momentálne)

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 bože-šak pomenuj 😀
aj keď sa medzi nimi nájdem-neurazím sa 😀
veď ja rešpektujem všetkooooooooooo 😀 😉
@mandragora22 dá sa menovať,prečo nie?
ja som nemala problém konkrétnej mamine napísať, čo si myslím 😉 a zato sme sa nepohádali 😉

kalifa28
6. mar 2012

🙂 🙂 🙂 tak tak! sranda tento kon 🙂 aj niektoré týpky... v sukromi ich volám fanatici 🙂

kalifa28
6. mar 2012

@macamac juj ale na moj momentálny ,,iný,, stav 😅 to veľmi zle vplýva taketo virtuálne konflikty 🙂

kalifa28
6. mar 2012

ale jedno mi nedáááá... olifcek je pecka!!! príde, zamudruje, resp. za....... a zduchne, lebo vždy sa strašne ponahla riešit niečo ine a nie tu stracat čas...

minewka
6. mar 2012

@kalifa28 😀 😀

@mandragora22 ťa vytiahli zo zeme a už pištíš, mandragora jedna??? 😀 😀 😀 chýba mi tu mávajúci smajl

mandragora22
6. mar 2012

@macamac nemam cas studovat vsetky prispevky, preto ani nemenujem, napokon, naco menovat cloveka, s ktorym som sa aj v minulosti stretavala v istych temach a mal tvrdu hlavu? 🙂 vies...dojcenie, nedojcenie, ja budem stale ako papagaj opakovat (v temach, ktorych sa to tyka), ze ja mam prakticky nedojcene dieta, ukoncila som to v 4.mesiaci, po styroch mesiacoch mojho trapenia, aj trapenia dietata - viac-menej zdravotne problemy mojho dietata. dnes mozem vyhlasit, ze ked porovnam svoje dieta s jeho rovesnikmi (4-5 ks tu v okoli), tak tieto deticky boli a su dokonca dodnes kojene a boli omnoho viac chore, ako moje dieta, nehovoriac o pliagach, ako je alergia atd atd atd, proste ja zastavam nazor, ze v dnesnej dobe pokazenej atmosfery, vzduchu, vody, proste vsetkeho... uz materske mlieko nie je ani zdaleka to, co byvalo, jedinu vyhodu vidim v usetrenych peniazoch za UM 😉 😉 😉 preto mi je smiesne, ked sa tu natahuju baby, co je spravne a dobre pre dieta a co nie je.. a o tomto je tato tema, presne to zakladatelka uviedla ako problem, ze ked ona robi inak, ako supermatky, tak je okamzite ociernovana a "zla" 😉 😉 😉

kalifa28
6. mar 2012

@macamac už ti niekto povedal, že sa strašne podobáš na Andreu Vadkerti?

mandragora22
6. mar 2012

@minewka chod do ritky 😀 😀 😀 😀 😀 mne chyba grcajuci smajl pre urcite osoby 😀 😀 😀 😀 😀 😀 rada ta vidim, zase mam pocit, ze pisem z ineho PC a z ineho nicku, ked ta stretavam 😵 😵 😵 😵 😵

minewka
6. mar 2012

@kalifa28 presne toto si vždy pomyslím, keĎ kuknem na jej foto 😀 😀

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 ty si čísloooooooooooo 😀 😀 😀 😉
a aký je to momentálny stav? 😀 😉

katkamarek
6. mar 2012

@carodejnica to ze ty si mala negativnu skusenost, este neznamena, ze vsetky LP v nemocniciach su malo kvalifikovane radit. Ty akurat mozes hodnotit svoju skusenost z nemocnice, tak ako ja mozem hodnotit iba svoju. Ja ti neberiem nazor, ale nemam rada, ak clovek zovseobecnuje iba na zaklade jednej svojej skusenosti, alebo co ma z rozpravania kamaratok a vyjadruje to ako "nazor na laktacne poradkyne v porodniciach vseobecne"
"moja" LP sa venovala, klobuciky zakazovala atd. Vedela poradit fundovane, do veci sa rozumela.
@baklik mozno to znie idealisticky, ale bolo to tak, asi som mala stastie. tiez som bola po cisaraku, ale mliecko sa mi spustilo hned, nie som toho nazoru, ze sposob porodu ma vyrazny vplvy na cas, kedy sa mliecko spusti.

minewka
6. mar 2012

@mandragora22 počuj, nemám dobrý signál, stále sedím na jedli, vieš.. 😀

Prečo máš pocit, že píšeš z iného nicku a z iného PC?? Nejaká som nedochápavá dnes 😀

Inak, keď vidím tvoj nick - stále si spomeniem na jednu pasáž z rozprávky na kazete ešte -Spejbl a Hurvinek - Hurvinkova strasidylka - konkretne na tuto vetu - "..co si dáte? Máme tady dusenou mandragoru se strouhanými paznechty" 😀 😀 😀

kalifa28
6. mar 2012

no ved DRUHÝ predsa 🙂 🙂 🙂 ved hovorí sa: v druhom stave, nie? 😝 😝 😝

macamac
6. mar 2012

@mandragora22 no- o tom vzduchu a celkovo o prostredí, v ktorom žijeme,som dnes presne písala 😉

mandragora22
6. mar 2012

@minewka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak toto nepoznam, nepozerala som tie postavicky, ani ako dieta 😀 😀 😀 😀 😀
@minewka no proste mam niekedy pocit, ze mas tak rovnake nazory a odpovede, akoby som ich ja sama pisala, ale z ineho pocitaca 😀 😀

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 jaaaaaaaaaaaaaaaj 😉 prepáč, neprečítala som si tvoj pas-ale už teraz áno 🙂
gratulkooooooooooo 🙂 nerozčuľuj sa 😉 my už môžme-čo to máme za sebou 😀 😉

baklik
6. mar 2012

@katkamarek nemusis byt toho nazoru, ale vyskumy to dokazuju 😀 a ja aj moja kolegyna sme toho dokazom 😔 cim viac medikamentov v tele, tym neskorsi, resp. problematickejsi nastup laktacie...

kalifa28
6. mar 2012

@minewka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 jedlu si zabilaaaaaaa

mandragora22
6. mar 2012

@macamac necitala som vsetko, mam co cez den robit...problemy so stolicou 😀 😀 kto nezazil, nepochopi... behat za deckom s vyvarom z vlociek, s cajom, lebo nechce pit, s ovocim, z ktoreho ho napina, proste s vlakninami a tekutinami a ono ti nechce ani jedno ani druhe a kadi raz za styri dni a s rykom a bolestami...no co ti budem hovorit 😀 😀 😀 😀 fakt som necitala celu diskusku, ale niekedy sa uz len pousmejem nad tymi cudnymi hadkami a nazormi 😉

minewka
6. mar 2012

@mandragora22 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj..do kelu..taká poklona a ja nechápem.. 😀 😀 😀 😀 to tá jedľa, vieš... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

To je super rozprávka, treba vypočuť - je naša generačno rodinná ja a moji 3ja bratia ju vieme naspamäť...

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 😀 kokos-fakt áno,povedal. tuším min. týždeň v téme Ako ste spokojné s pôrodnicou v Trenčíne-či ako to je 😀 tam baby tiež hodili-že celá Vadkerti 😀 😀 ale mne sa ona neľúúúúúúúúúbi 😀 😀
zas tí,čo ma poznajú osobne,tak podaktorí že: / z rodiny chlapec/ teta,ja som vás včera videl v televízii. /fakt?/ áno,vy uvádzate Poštu pre teba 😀 😀
no jedno lepšie ako druhé
ale skrátka-patrím na obrazovku 😀 😀 😀
ale zas moji najbližší vravia,že na divadelné dosky 😀 😀
som proste talent 😅 😀 😉

katrinka8
6. mar 2012

@minewka - Ten obdiv nie je kvoli dojceniu, ale kvoli tomu, ze napriek tazkym okolnostiam maju silu bojovat - tak, ako maju silu bojovat za inych okolnosti aj ini ludia, napr. chori ludia s chorobou. Ale za ine veci ich mozem obdivovat 😀 Ja tie, co sa "poprali" obdivujem za to, ze zabojovali za nieco, co pre ne stalo za to, a to napriek tomu, ze mali problemy. A tuto vlastnost vlastne obdivujem u kazdeho, nielen u dojciacich matiek 😉 Tak to bolo myslene.

kalifa28
6. mar 2012

@minewka podla mna aj to, že ta mama nekojila, ci?? 🙂 🙂 🙂