Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč
Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...
@mandragora22 nemala si tu dnes fotku v profile? 😕
inak-som triezva 😀 ja totiž nepijem 😉 ale zdalo sa mi 😉
@katrinka8 Ahojte ja si tiež myslím že informovanosť o dojčení by mohla byť dostupnejšia ale zas si nemyslím že musíme dojčiť aj za tú cenu že dieťatko mi bude plakať od hladu pri prsníku... U mňa to tak bolo lebo som chodila od malej viac preč (škola) askrátka tie dojčenia chýbali aj keď som si odstriekavala mlieko aj do fľaštičiek a mrazila... Snažila som sa ale keď už malá malinko priberala a bola hladná a nepokojná začala som prikrmovať keď mala okolo 4 mesiace... Neľutujem to a myslím si že aj keď žena nechce kojiť je to jej vec a myslím si že svoje dieťatko miluje rovnako ako ktorákoľvek do troch rokov dojčiaca mamka 🙂 Myslám si že táto téma má príznačný, skvelý názov konflikty by tu nemali byť asi na to tu je 🙂
no baby, hlavne tie s fotkami. To nie je dobry napad vypisovat, ze ste nedojcili (z hocijakeho dovodu)...aby tie kojofundamentalistky nezalozili jedneho dna dojcensku policiu a kazdu, ktora nedojcila aspon tri roky, verejne zlyncuju.
@macamac no to ti je take cele divne... aj som to pisala v teme o adminoch, uz o tom nejdem ani pisat, nemam sil ani slov. mala som ju stopnutu, potom mi ju tu vycapili a potom ma obvinili, ze nie je moja...
zacinam premyslat nad tym, ze ta bonznem, ze si pouzila fotku vadkerti 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@baklik Ved o tom hovorim, nie je to o sposobe porodu, dnes aj ta co rodi "prirodzene" tak ma v sebe davku medikamentov, nejde o to ci rodi cisarskym alebo "prirodzenym", vacsinou kazda v sebe nieco ma. Iba vyslovene, ked sa nestihne nic podat, alebo si to zena nezela (co momentalne malokde funguje) vtedy sa da povedat, ze rodila prirodzene. 😉 Napr. domaci porod, tomu sa da hovorit v dnesnej dobe prirodzeny porod 😀 Cize ten vyskum mozno ma pravdu, co sa tyka vplyvu medikamentov na tvorbu mlieka ale podla mna nijako nesuvisi so sposobom porodu.
juj baby ako sorry ale vy z nas dojciacich robite nejake obludy a neviemco.... ako sorry ale mam z poslednych tem na MK pocit ze skor my dojciace si musime obhajovat preco tak robime, my sme tie divne a exoti co robia nieco inak.... a nie aby sme vas my verejne lyncovali..... fakt zacinam mat pocit ze ked clvoek napise ze dojcil a nedajboze este mal aj problemy pociatocne tak uz je to cele zle...
@mandragora22 😀 😀 😀
no premýšľaj, som to ja? nie som to ja? 😀 😀
a kebyže mám kradnúť-tak určite dajakú kočku vycapím a nie Vadkerti 😀 tá sa mi neľúúúúbi 😀 😀
a ani ja sebe sa neľúúúúúúúúúúbim 😀 😀 😉
@katkamarek lenze - logicky, ked mas cisarak, tak mas toho v sebe neumerne viac ako zena po prirodzenom porode. neviem ako tebe, ale mne este aj po museli infuziou podavat silne analgetika proti bolesti a potom mi furt nieco pichali, raz vraj na spanie (aj ked neviem naco) a potom uz ani neviem co... narkoza sa v ziadnom pripade neda porovnavat s prirodzenym porodom. ja som toho mala v zdravotnom zazname vypisaneho na tri riadky...
@stardust Asi tak moja 😀 Aspoň som sa zasmiala kojenie je večná téma ale dobre sa hovorí niekomu komu mlieko striekalo samo(to aj mne prvé mesiace- tiež som si hovorila že kozy nech sa posnažia ) Až potom som pochopila či budem to vzácne mliečko podávať hoci nezasýti alebo dám nie až takú vzácnu Európskou legislatívou schválenú náhradu 😀
@baklik a aby ti bolo jasne, aj napriek tomu, ze som mala dobru LP v porodnici, aj napriek tomu som kojila "iba" 3,5 mesiaca, lebo toto si asi nezachytila. Ja som len reagovala na prispevok, ze nie vsetky LP v porodniciach su s prepacenim za vyraz, na prd 😉 Ja som podla niekoho asi tiez nesuca obdivu, lebo som nevydrzala a dala som dietatu UM 😀 Lebo mne bolo prednejsie jej momentalne pohodlie ako trapenie s nejasnym vysledkom....
@dm1 pretože tu nejde o vás, ale o nás, nekojo...máte dosť skupín, kde vám pohladia ego, tu chceme, aby niekto pohladil ego nám. 😀
Ber to tak, že slepo závidíme, potľapkaj sa po pleci, povedz si, že si super a je to.
A inak - a to teraz myslím vážne a bez irónie - máš byť na čo hrdá 🙂
@macamac a ktorú by si si tu dala----fotku???? 😀
problem???????? a ty si kto olifcek?? chuck norris?? ved ked si unavená, chod sa zrelaxovat. a nereaguj na mna, ja tiež s tebou nedebatujem.
@katkamarek posledná veta slovo do bitky..šak to červenou zástavou mávaš, nešťastnica!!!!!!! 😕 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀
@macamac Náhodou pekná si neviem čo sa sťažuješ 🙂
@dm1 To tak nie je to je super že dojčíš ale dojčiace sa niekedy svojimi vyjadreniami správajú ako keby som práve podojila kravu neumytým vedrom by som to preliala do nevysterilizovanej fľaše a dala papkať 🙂 Alebo ako som sa tu dočítala že Sunár Nutrilon a všetky iné umelé mlieka sú plné konzervantov a našim deťom hrozia strašné choroby čo si myslím že nedojčiaci dosť ubliˇžuje pototýkam v tejto téme som sa zataľ s takýmto extrémom nestretla (Aby sa niekto zas neurazil ako je to tu vo zvyku 😀 )
@katkamarek a teraz toto bolo k comu? ak si to nepochopila, ja som praveze vyjadrila obdiv,ze niekde sa najdu dobre LP, ja som to stastie nemala a bola som tym znacne rozcarovana... a ja som od zaciatku musela maleho dokrmovat, tak neviem co mi tu adresujes. od dva a pol mesiaca sme plne na UM. tak neviem o akom obdive, ci neobdive mi tu pises... to asi malo byt niekomu inemu, ci?
a zachytila som, kolko sikojila, ael ty si asi nezachytila moje prispevky... lebo neviem, kde si nadobudla dojem, ze som ta niecim odsudila??? vsak sme na to podobne....
@baklik - ja som nepovedala, ze by som nechala dieta plakat od hladu a nedala mu UM. Ja len tvrdim, ze obdivujem tie, co dokazu bojovat - napr. s vlastnou bolestou, nepodporou okolia, zlozitym hladanim pomoci atd. Ak si pozries starsie prispevky, napisala som, ze keby som ja sama nemala stastie, neviem, ci by som to zvladla a dokazala bojovat. Ja sa od vacsiny nedojciacich mamiciek lisim len tym, ze som mala stastie a dojcim bez problemov. Na nikoho neutocim, nepresviedcam, ze nedojciace mamicky mali robit to alebo ono. Kazda mamicka robi to, co dokaze a to co povazuje za najlepsie riesenie ci uz pre seba alebo pre svoje babatko. A tak by to aj malo zostat. Nepaci sa mi tato tendencia - obhajovat svoje konanie, ktore tu mnohe povazujeme za intimne. Preto nevidim dovod pred inymi obhajovat a ani ostatnym vysvetlovat, preco kojim - nekojim. Naozaj si myslim, ze je to kazdeho osobna vec a zalezitost na to, aby sa v podstate cudzi ludia museli o tom hadat.
Baby, tato tema sa zvrhla zase na boj dojcenie - nedojcenie. A o to asi nemalo ist. Vlastne sa to skoncilo tak, ako to zakladatelka nechcela - osocuje sa tu za "inakost".

@macamac ale ked ti tak teraz kukam do tvare, fakt si to ty, andrea 😀 😀 😀 😀