Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč
Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...
@baklik Vnimam rozdiel medzi sekciou v celkovej narkoze a v spinalke, to ano. Ja som mala spinalku a malu mi doniesli hned na prisatie, co pri celkovej narkoze nie je mozne. A ano dostavala som infuzie, to je standard si myslim, po cisaraku. Ale mala som to stastie, ze sa mi mlieko spustilo skoro, no kojila som kratko. Kamoska rodila tak ako ja, ale mlieko nemala ani na piaty den, potom sa to rozbehlo a koji uz viac ako rok, takze vyber si :D Je tam podla mna vela faktorov a neda sa to tak zovseobecnovat. Nie som lekar a ani odbornik, nepoznam zlozenie epiduralky a spinalky, ale laicky mam pocit, ze je to velmi podobne. Cize nevidim rozdiel medzi porodom "prirodzene" s epiduralkou a sekciou v spinalke co sa tyka vplyvu na tvorbu mlieka. A to neratam pri prirodzenom porode vyvolavacky a neviem co este zenam davaju v infuzkach 🙂
uz davno plati spokojna mama rovna sa spokojne dieta a naopak
bru noc vsetkym
@katkamarek ok, ja som, bohuzial, musela mat celkovu narkozu kvoli nedostatku krvnych dosticiek, co by bola velka komplikacia pri spinali - tam sa musi po vpichu vytvorit krvna zatka, aby nedoslo k zakrvacaniu do miechoveho kanala, co by sa mne pri neodostatocnej zrazanlivosti nevytvorila...
@baklik ano, obdiv, neobdiv bol adresovany niekomu inemu 😀 A neviem preco si nadobudla ty pocit, ze som si myslela, ze si ma odsudzovala 😀 Ta druha cast prispevku, uz nepatrila priamo tebe. Ja som len nadobudla pocit, ze si myslis, ze dojcim doteraz, tak som len chcela uviest veci na pravu mieru 😉
@katkamarek Pokiaľ viem (ale opravte ma, ak sa mýlim) žiadna pôrodnica na SK negarantuje laktačné poradenstvo, ale najmä štandardizované postupy v zmysle protokolov Jacka Newmana, čo je v súčasnosti autorita v podpore dojčenia a záruka efektívnej podpory dojčenia. Takže moje tvrdenie o nedostatočnosti poradenstva a podpory dojčenia v pôrodniciach vychádzajú z tohoto faktu. Možno jednotlivé sestry na novorodeneckom majú certifikáty, a to som predsa aj tvrdila, že česť výnimkám, ale paušálne si stále dovolím tvrdiť, že je to bieda. ☹
Dzedo śedži pred telku a hutori: "Ej tote šmolkove aľe vyrošľi" . "Ne
dzedu, to Avatar"
@kalifa28 pochop, ze niekoho ozaj uz unavuju iste temy, ked tu travi 24 hodin denne 😀
@mandragora22 no ved toto 😝 😝
@kalifa28 dobruuuuuuuuuuuuuuuu 😀
@minewka - priznajme si - obe strany - vela z toho, co tu padlo sme si vztiahli na seba a prisposobili svojmu vnimaniu pravdy, hoci to tak myslene vobec nebolo 😉 Myslim, ze tym vzniklo vela konfliktov - zbytocnych. Plati to pre obe strany. Nebudem menovat, pretoze by to bola robota pre vraha hladat to spatne, ale vsimla som si to v mnohych prispevkoch.
@mandragora22 nezabudni na lásku..a nechaj chvíľu nenutritívne sať prázdnu fľašku 😀 😀 😀
Ja idem dačo popratať, že by sa nepovedalo.

@moniciak to s tou kravou a vedrom bolo dobrééé 😀...