icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

minewka
6. mar 2012

@moniciak to s tou kravou a vedrom bolo dobrééé 😀...

katkamarek
6. mar 2012

@baklik Vnimam rozdiel medzi sekciou v celkovej narkoze a v spinalke, to ano. Ja som mala spinalku a malu mi doniesli hned na prisatie, co pri celkovej narkoze nie je mozne. A ano dostavala som infuzie, to je standard si myslim, po cisaraku. Ale mala som to stastie, ze sa mi mlieko spustilo skoro, no kojila som kratko. Kamoska rodila tak ako ja, ale mlieko nemala ani na piaty den, potom sa to rozbehlo a koji uz viac ako rok, takze vyber si :D Je tam podla mna vela faktorov a neda sa to tak zovseobecnovat. Nie som lekar a ani odbornik, nepoznam zlozenie epiduralky a spinalky, ale laicky mam pocit, ze je to velmi podobne. Cize nevidim rozdiel medzi porodom "prirodzene" s epiduralkou a sekciou v spinalke co sa tyka vplyvu na tvorbu mlieka. A to neratam pri prirodzenom porode vyvolavacky a neviem co este zenam davaju v infuzkach 🙂

katrinka8
6. mar 2012

@moniciak - kuk, co som napisala @baklik Predo mnou sa nemusis obhajovat, ale ani skumat to, co by som robila, keby to alebo ono. Ja som uz vyssie napisala, ze naozaj netusim, co by som robila, keby som bola v inej situacii, v akej som bola 😉 Dojcim - no a co? Nedojcis - no a co? Co koho do toho? 😀

minewka
6. mar 2012

@katrinka8 nikto tu nikoho neosočoval, kým neprišli radikálne žienky - a nezačali písať o našom alibizme a podobne..a keďže cesty páne sú spletité, došlo to až ku kojo/nekojo...

macamac
6. mar 2012

@olifcek jaj,ok, už sa nebojím tatovho bočáku 😀
a nezmenila som sa odvtedy moc 😀 😉
takže som rada,že na tetu Vadkerti sa až tak nepodobám 😀 😉

i keď dievčence-mi trvalo sa tak zaksichtiť a la Vadkerti 😀
@minewka
@kalifa28

macamac
6. mar 2012

@moniciak a že dík za poklonu 😉 🙂

olifcek
6. mar 2012

uz davno plati spokojna mama rovna sa spokojne dieta a naopak

minewka
6. mar 2012

@kalifa28 jednoznačne, aj to má vplyv, že nekojila, ale neber mi ilúzie, spolieham sa na jedľu.. 😀

olifcek
6. mar 2012

bru noc vsetkym

kalifa28
6. mar 2012

@macamac to poznám.. ja mám nacvičenú Angelinu 😝 😝

baklik
6. mar 2012

@katkamarek ok, ja som, bohuzial, musela mat celkovu narkozu kvoli nedostatku krvnych dosticiek, co by bola velka komplikacia pri spinali - tam sa musi po vpichu vytvorit krvna zatka, aby nedoslo k zakrvacaniu do miechoveho kanala, co by sa mne pri neodostatocnej zrazanlivosti nevytvorila...

macamac
6. mar 2012

@minewka nie-došlo to až ku Vadkerti 😀 😀 😀 😉

katkamarek
6. mar 2012

@baklik ano, obdiv, neobdiv bol adresovany niekomu inemu 😀 A neviem preco si nadobudla ty pocit, ze som si myslela, ze si ma odsudzovala 😀 Ta druha cast prispevku, uz nepatrila priamo tebe. Ja som len nadobudla pocit, ze si myslis, ze dojcim doteraz, tak som len chcela uviest veci na pravu mieru 😉

kalifa28
6. mar 2012

@minewka hold... jedľa je jedľa 🙂 s tým moc nenabojujem... nie je tam hore zima takto neskoro večer??

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 😀 😀 😀
no vidíš-aj tá je celkom pekná 😀
inak-táto foto je výstrižok z foto z práce,kde sme sa fotili kolegovci 😉

carodejnica
6. mar 2012

@katkamarek Pokiaľ viem (ale opravte ma, ak sa mýlim) žiadna pôrodnica na SK negarantuje laktačné poradenstvo, ale najmä štandardizované postupy v zmysle protokolov Jacka Newmana, čo je v súčasnosti autorita v podpore dojčenia a záruka efektívnej podpory dojčenia. Takže moje tvrdenie o nedostatočnosti poradenstva a podpory dojčenia v pôrodniciach vychádzajú z tohoto faktu. Možno jednotlivé sestry na novorodeneckom majú certifikáty, a to som predsa aj tvrdila, že česť výnimkám, ale paušálne si stále dovolím tvrdiť, že je to bieda. ☹

minewka
6. mar 2012

Dzedo śedži pred telku a hutori: "Ej tote šmolkove aľe vyrošľi" . "Ne
dzedu, to Avatar"

kalifa28
6. mar 2012

@macamac kolegovci z STV?? 🙂 teda SRTV?

minewka
6. mar 2012

@kalifa28 je tu zima jak v ruskom filme.. 😀 😀 😀 😀 musím podpojiť nejakú veveričku... 😀

kalifa28
6. mar 2012

@minewka aj by som ti poradila nech už konečne ideš dolu z tej jedle, ale už by som nebola originálna 😝 😝 😝
inak dievčence, bolo mi ctou, ale ten moj sa dožaduje povinností 🙂 nerobte si ilúzie, potrebuje pomasírovat chrbát 😝 😝 😝 tak dobru noc 😀

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 😀 jj, kolegovci 😀 😀 😀
zo ZŠ 😀 😀 😉

mandragora22
6. mar 2012

@kalifa28 pochop, ze niekoho ozaj uz unavuju iste temy, ked tu travi 24 hodin denne 😀

minewka
6. mar 2012

@kalifa28 šak ja zleziem.. 😀..dobrú 🙂

macamac
6. mar 2012

@kalifa28 😀 😀 😀 tak masíruj 😀 😀 ten chrbát 😀 😀 😉
a dobrú noc 🙂

mandragora22
6. mar 2012

@minewka
@kalifa28
@macamac idem aj ja prec, do sprchy a tak.. cochvila budem musiet nakojit moje dieta z flasky 😀 😀

kalifa28
6. mar 2012

@mandragora22 no ved toto 😝 😝

mandragora22
6. mar 2012

@kalifa28 dobruuuuuuuuuuuuuuuu 😀

katrinka8
6. mar 2012

@minewka - priznajme si - obe strany - vela z toho, co tu padlo sme si vztiahli na seba a prisposobili svojmu vnimaniu pravdy, hoci to tak myslene vobec nebolo 😉 Myslim, ze tym vzniklo vela konfliktov - zbytocnych. Plati to pre obe strany. Nebudem menovat, pretoze by to bola robota pre vraha hladat to spatne, ale vsimla som si to v mnohych prispevkoch.

minewka
6. mar 2012

@mandragora22 nezabudni na lásku..a nechaj chvíľu nenutritívne sať prázdnu fľašku 😀 😀 😀

Ja idem dačo popratať, že by sa nepovedalo.

aliza
6. mar 2012

@minewka perfektny vtip, dobre som sa zasmiala 🙂