icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

ani3012
8. mar 2012

@bodka70 a ja ti ani radšej neodpoviem 😀 ale ako sa povie: všetkého veľa škodí a ak má to dieťa bitku na dennodennom poriadku,tak potom to nemá žiadny výchovný prostriedok,ako si podaktorí myslia.... ach jaj....
inak ja som vždy viac rešpektovala maminku (tá mi dala možno 3 facky ,ale riadne,poslednú v 17. rokoch 😅 ) ako otca,pri ktorom som koľkokrát ani nevedela,že za čo 😝

miska1917
8. mar 2012

Ahojte ja som sama na deti maju 6r a 5r,ano su dost po sebe ja to viem,mozno som mala pockat ale je to takto,aj za to ma vela ludi urazalo ze som zla mama a tak.Ale aj ja dam detom kazdy den sladke,troska ale dam,aj na zadok obcas dostanu je mi to vtedy luto ale inak to uz asi vtedy nejde.Aj varechu vytiahnem,ale ta je skor na take upozornenie aby prestali.Nebijem svoje deti,netyram ich.Obcas pokricim ale ako som videla robia to viacere mami ale aj tak,ked sa to stane neviem sa zbavit pocitu ze som zla mama,ze som to nemala urobit mam vycitky.Syn kazde rano do skolky place,cely tyzden od pondelka do piatku,ostante kazde rano v takychto podmienkach pokojne,myslim ze maloktora mama to dokaze,obcas som velmi kludna a ignorujem to poviem si nech place,a obca kricim uz od rana,ale zalezi to aj od toho ako sa vyspim a tak jedno s druhym.Asi tolko 😝

stanusa999
autor
8. mar 2012

@miska1917 Nevidim v tom nic zle, ze mas deti po roku...aj ja by som tak chcela, len neviem, ci by som to zvladla, takze mas moj obdiv 🙂 Moja starsia dcera tiez vie, co je to dostat po zadku....a tiez je to vacsinou o mojej nalade, niekedy jej toho prepacim viac, inokedy menej...ale podla mna je to uplne normalne a to, ze dieta capnes po zadku este neznamena, ze si zla mama.... 😵

miska1917
8. mar 2012

@stanusa999 Dakujem,ale mam stoho vzdy taky zvlastny pocit,ked dam na zadok.Ale to len syn,dcera ako chodi do skolky je taka uz ina.Uz to je slecna,ale tiez ma hlavu tvrdu ako baran. 🙂

minewka
8. mar 2012

@miska1917 ja si tiež nemyslím, že si zlá mama, keď dieťa capneš po zadku 🙂 Uvidím, čo budem robiť ja, zatiaľ mám nejaké predstavy, ale je otázne, či sa mi podaria a dosť tie predstavy tvorím podľa toho, čo mám ja rada/nerada 😀

Inak - aký majú deti vzťah, keď je medzi nimi takýto vekový rozdiel?

mandragora22
8. mar 2012

preboha zeny, vy teda mate odvahu, pisat tu o tom, ze tlciete svoje deti! ved vas supermatky prevalcuju 😀 😀 😀 😀

minewka
8. mar 2012

@mandragora22 ma nesrď...šak som to tak pekne..milo..nežne..nooo.. 😀 ..ale ako čakám, kedy dostanem po hlave...už som jedno upozornenie dostala do IP.. 😀

mandragora22
8. mar 2012

@minewka nehovor, za to, ze bijes dieta? 😀 😀 😀 ja tiez capnem, ked si zasluzi, ma len 2 roky, ale uz rok "trpim" jej vzdory a strasne tvrdu hlavu - po tatovi 😀 😀 😀 😀 a poznam jednu babu, ktora ma trosku mladsie dieta sice, ale co to dieta s nou robi, vyslovene s nou "máva". ja som jej raz povedala, ze toto by si moja nikdy nedovolila, ze vie, ze by vyfasovala po prdeli. tak jej odpoved znela (asi pred 6.mesiacmi), ze ona svoje dieta bit nikdy nebude. nuz, preslo polroka a jej sa dieta pýta na ruky sposobom, za aky by som sa uz ozaj hanbila, natahuje sa, vrieska, hadze sa o zem, ryci.... (vonku pred ludmi). samozrejme, ta znama jej vzdy vyhovie, potom sa s nou vlaci na rukach, vyšťavená.. no comment. nuz moja dcera uz davno vie, ze toto si dovolit proste nemoze. ja sa za nu vonku pred ludmi nebudem hanbit. ze sa hadze doma o zem? stara znama vec, ale to mi je tak jedno, vysvetlim, poviem, a ked si neda povedat, nech sa hadze, tu ju vidim len ja, nik iny. ale mimo domu mi cirkusy nerobi, dobre vie, ze za to sa zlostim. a takto je vedena a vychovavana uz od roka, kedze ona mala vzdory uz tesne pred prvym rokom zivota. no uzila som si doteraz dost. a este viac ma este caka 😅 😅 😅 😕 😀

minewka
8. mar 2012

@mandragora22 nie nie, za diskusiu o kojení tuto 😀 😀 😀

No počuj - aj moje dzecko, teraz bude mať rok - si skúša vzdory..vezmem jej niečo, s čím sa nemôže hrať - začne sa zlostiť, revať, kopať, trhať sa..

Tak ju pekne položím na zem, sadnem si a poviem, že sa kľudne môže zlostiť koľko chce... 😀 😀 Tak za 5 sekúnd stíhne...pototm cvične skúsi 2-3x a keĎ vidí, že nič - prevalí sa na 4nožky a ide objavovať svet 😀 😀 😀

vidím na nej, že bude potrebovať prísnu, ale láskavú výchovu.. 😀 Ale s niektorými vecami mám pochopenie...včera sme mali tvorivé dielne s PUPOU (moje maľovatká) 😀 😀 😀 😀

mandragora22
8. mar 2012

@minewka no ja ti prajem vela stastia. aj u mna to zacinalo tym, ze som ju nechala a po par sekundach bolo ticho a vsetko OK. ale ako rastie, tak vie byt niekedy tak strasne protivna, ze uz ked vyskusam vsetko od trpezlivosti, cez vysvetlovanie, potom uz aj hlas zvysim a su dni, ked fakt zlosti ale ze fakt cely den a potom veruze aj po zadku dostane jednu vychovnu. vychovna neboli, ale jej ego ako trpi 😀 😀 😀 😀 poreve si minutu a potom sa ku mne chodi tulit a bozkava mi oci, nos, usta, celo, lica, proste celu hlavu, az mi je smiesne 😀 😀 😀 😀 😀 a fotka je teda zaujimava.... ja do tych centier nechodim, jednak mi to casovo nevyda, jednak by som ju tam musela strazit, aby si hlavu nerozbila, lebo je to maly zivel, robim to doma cele dni a doma to uz aspon poznam, takze sa netrepem na cudzie miesta 😀 😀 na druhu stranu, co tu v okoli poznam mamicky, ktore tam chodia, tak podla ich reci som si utvorila obraz, ze oni tam deti v podstate "odlozia", maju velmi pokojne deti, ktore posadia, deti sa hraju a oni klabosia. takze nic pre mna a moju vrtosivu dceru, ktoru ovela viac a lepsie zvladam doma a von, nez niekde v cudzej uzavretej miestnosti 😉 😉 😉

minewka
8. mar 2012

@mandragora22 ti si pipiiiiiiii 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 čosi, ja na nejaké reálne spoločné tvorivé dielne veľmi nie som 😀

to sú domáce tvorivé dielne alias Alicine beťárčiny 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Dokázala nejak nechápem ako, tie šminky otvoriť a celá sa ogebrila, od hlavy až po päty..som totiž zanedbala najsamzákladnejšie pravidlo - keď je ticho, robím nejaké zbojníctvo 😀

Skončilo to vo vani 😀

No a jasné, že výchovné capnutie po zadku dostane aj malá, speje to k tomu 😀 aj keĎ sa už naučila malá robiť nononono a dvihnúť varovne prstík... 😀..príde k dvdčku, začne tam šťuchať..keď jej poviem "Alicaaaaaaaaa" - sa otočí, dvihne ten malý prstík a pokýve ním a povie nonono 😀 😀

janica81
8. mar 2012

@miska1917 podla mna jedna vychovna po zadku nie je naskodu....!!! mne mama ked som bola capla vzdy a bol chvilku pokoj a mam s nou super vztah.... praveze ja robim s detmi a MOJ nazor, ze deti ktorým je vsetko len a len slovne vysvetlovane prerastli rodicom cez hlavu.....!!! jasne nie za vsetko capnut...ale ked nieco nebezpecne vyparatí....urcite dieta z toho traumu mat nebude 😀

janica81
8. mar 2012

@minewka u nas nonono skusam ,ale nezabera...vcera plesla ovladacom po TV a ja ze nonono a ona mi kazala TUK TUK po cele... 😀 😀 😀 a potom zostan vazna 😀

janica81
8. mar 2012

@mandragora22 presne takto vyzeraju deti ktorým sa dohovara....ako dieta Tvojej kamosky!!! Jedna preventivna po plienke urcite nezaskodi 😀

mandragora22
8. mar 2012

@minewka aháááááááááááá, uz som sa zlakla, ze si jedna z tych co navstevuju materske centra 😀 😀 😀 😀 😀 niezeby som proti nim nieco mala.... ale som nazoru, ze velmi zive a vrtosive deti v tych centrach nevydrzia ani 5 minut 😀 😀 😀 😀 tak to hej, tvojimi malovatkami sa doriadit. ja sa primalujem tak raz za tyzden, ked idem "studovat", nech vyzeram ako clovek, a tych par srandiciek, ktorymi to robim (malovatka), mam na vysokej skrinke odlozene, takze u nas taketo tvorive dielne nie su 😉 zato vselico ine sa najde 😝 😅

mandragora22
8. mar 2012

@minewka podarena vo vani 😀

macamac
8. mar 2012

no čítam a trochu sa smejem a spomínam 😀
my sme už vo vyššom leveli- moja sa opýta: si kompletná? 😀 😀 /ak sa jej niečo nezdá,ak jej niečo vysvetľujem, nedovolím/. či som normálna-to sa už nepýta 😀 😀

minewka
8. mar 2012

@janica81 😀 😀 😀 šak to...že treba občas aj vážny ostať 😀 😀..to ja veľmi neviem.. 😀...hrozne sa mi páči, ako tie deti obdivujú svet...včera malá otvorila šach..a tak sústredene vyhadzovala figúrku za figúrkou..že som ju proste nechala..každú vzala, pozorne obzrela a vyhodila.. 😀

mandragora22
8. mar 2012

@janica81 ja som raz videla asi 3-rocneho chlapca, ktoreho otecko (ale taky fajny, riadny, dobre stavany), niesol po ulici, a mal teda s nim co robit. chlapca vrieskalo, kopalo ho, mlatilo rukami do tvare, ja som vtedy este len kocikovala a povedala som si, ze toto nikdy nedopustim, aby moje dieta robilo.. hranice musia existovat. zial, dnesne "vychovne" metody speju mnohokrat k tomu, ze z deti sa vychovavaju egoisticke mrsky, cest vynimkam, pokial je dietatko kludne a raz za cas nieco vyparati, tak sa to da riesit dohovorom, ale ked dieta kazdy den robi nezbedu a prekracuje hranice a fakt uz nic nezabera, tak ta vychovna po zadku nemoze ublizit, len pomoct 😔

minewka
8. mar 2012

@mandragora22 tak ja som mala jedno maľovatko - čo keď sa zavrelo, bolo ako matrioška..a podcenila som intelekt svojho decka s tým, že to ešte potrvá, kým sa naučí to otvoriť...no netrvalo 😀

Tak materské centrá zatiaľ ma nejak nelákajú - ja som vyrástla medzi 3 bratmi - zo ženami si veľmi nerozumiem.. 😀 lebo som reinkarnovaný chlap 😀

minewka
8. mar 2012

@macamac 😀 :D :D to má odkiaľ to "si kompletná? " 😀

mandragora22
8. mar 2012

@macamac a si kompletna? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😵

macamac
8. mar 2012

@minewka 😀 šak odomňa-ako od "matere" 😀 😀 😀

mandragora22
8. mar 2012

@minewka ja mam sice sestry, ale vekovy rozdiel straaaasne velky. a vyrastala som tiez medzi chlapcami, co boli z toho isteho panelaku, co aj ja, hravali sme futbal, hokej, bili sme sa 😀 😀 😀 😀 😀 ty fakt nie si ja? 😀 😀 😀 😀

mandragora22
8. mar 2012

@macamac boze, mala by som si davat pozor na jazyk. ja sa malej velakrat opytam, ci je normalna? 😀 😀

macamac
8. mar 2012

@mandragora22 ja? jasné,že nie som kompletná a ani celkom normálna 😀 😀 😀
nevieš? šak robím veci inak 😀 😉

minewka
8. mar 2012

@macamac 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jeeežiš, keĎ mi toto raz povie malá, budem mať problém ostať vážna...ja sa vôbec neviem veľmi hnevať a už vôbec nie dlho.. 😀

minewka
8. mar 2012

@mandragora22 😀 😀...vidíš?? Načase sa zamyslieť nad sebou!!!! 😀

macamac
8. mar 2012

@mandragora22 😀 no-dávaj bacha, by si sa čudovala, čo si všetko zapamätá 😀
minule mi tato hovoril,ako mu šťavnato opisovala jednu "hádku" doma s mm /ako ja som sa vadila inými slovami 😀 /
ešte aj ukázala,že som hodila mobil na gauč 😀
takže-naši sú komplet v obraze, čo sa u nás deje. malá je také ich "spravodajstvo" a dramatizácia situácie v jednom 😀 😀 😀

mandragora22
8. mar 2012

@minewka
@macamac inak ta nasa hviezda nam zacala tancovat ritne tance. no to je ozaj ze sranda. neviem, kde na to chodi, doma mi nebezi ani mtv, ani ina hudobna stanica, ani na nete jej nic take nepustam, max. macko usko alebo bambulka a tam ritne tance nie su 😀 ona proste zacne vrtiet zadkom a rozhadzovat rukami, no sranda. a vzdy, ked ma nastve, tak to zacne robit, no potom hnevaj sa na nu 😀 😀 😀 😀