Nosenie dieťatka v šatke
Ahojte baby. Ktorá z vás nosí malinke od narodenia v šatke a ako ste s tým spokojne a aká značka je najlepšia za celkom rozumnú cenu?
Mam o to veľký záujem...
Malinka sa ma narodiť v začiatkom júna.
Ďakujem za odpoveď.
Ahojte ja mám tiež 7 mesačného nosencia nosím cca od 4 týždňov a mne nás začiatok dosť pomohla elastická šatka keďže maly je dosť nervak a pevnú som si Nevedela dobre viazať takze kým som skončila tak vrestal že som ho musela dať von. Ekasticku som si nadviazala šupla ho tam rýchlejšie a bolo v pohode 🙂 Keď som sa naučila dobre viazať už to bolo v pohode aj v pevnej. Inak by som asi satkovanie vzdala. A je to super pomoc. 😉 prvá šatka bolo yaro broken twill
@noname26 no je pravda, ze na leto su kratke satky lepsie, novorodencom a zaciatocnikom sa ale skor odporuca ta zakladna dlzka, co je v tvojom pripade 5. Ine uvazy uz potom vies viazat aj s kratsimi, najviac uviazes so zakladnou dlzkou -2, cize u teba 3. Ale podla mna v tej broken twill v pohode leto zvladnes
@arcttica ano, niekto na zaciatok potrebuje start cez elasticku ☺ ale uplne v pohode sa to da zvladnut aj s pevnou, len si treba verit a viackrat to vyskusat. Ja som ju ale parkrst s nervami veru slahla o postel 😂
@lindusss2016 veď som si verila len ten drobec neveril mne 🤣 určite je pevnejšia lepšia to viem elastická sa mi nasťahovala uz keď mal 4,5 kg ale u nás to ináč nešlo mama musela pevnú dobre natrénovať 😊😉 ale dala som to
@lindusss2016 dakujem.inak ja som ako zaciatocnicka tiez volila predtym elasticku.naviazala sa mi super lahko len po chvili uz sem tahalo, tam sa uvolnilo.mala sa navyse pri viazani dost hybala,zacinala som skoro ako s 3mesacnou,tak sme sa trosku nabojovali.prejst do zumbuccy bola ulava, ale tentoraz chxem zacat nosit skor tak idem znova skusit satku.dufam si rychlo zvykneme
@redlola asi aj pani K.niekto nosil a vypadla rovno na hlavu, ja uz nemam slov, ako dokaze takto lobovat proti noseniu...
@lindusss2016 pozri ako sa lobuje proti klokankam. Ona mohla vidieť tie deti v klokanach sa hompalat, na mamach s prehnutymi chrbátmi. Tak o tom hovori
@redlola len ma sokuje, ze taka fundovana odbornicka nevidi rozdiel medzi visenim a podsadenim
@lindusss2016 prosila som neoznacovat, ale OK..
Fyziomamu osobne poznam...
nosiaca mamicka sa nemusi zaklanat na to, aby podsadzovala panvu...
Joga? Joga je fajn, ale ak ma zena co i len trochu ochabnute brucho, tak nemyslim navonok, ale vnutorne struktury ( transversus abdominis napr.), tak jej uskodi, lebo asi aj ty kazes mozno klientkam dychat " do brucha" tak, ze ho vypucaju.... dychat sa ma do branice.... a s tymto na vacsina ludi problem, ani nevie, ako to je..... ano, hlboko treba dychat,a le nie do brucha... Prirovnavala to pani k tomu, ze mas brucho uvolnene a ty zacnes nafukovat, ako balon, co asi ten sval spravi?
A k teme fyzioterapeutou.. boli tam baby, co boli u fyzio a uplne zle im radili.. moja kamaratka bola na diagnostike u jedneho fyzio a povedal jej, ze nema problem a predstav si, ze ho ma, ma striesku ako hrom a este ju aj uplne zle vysetrovat ( nohy dala hore do praveho uhla, to sa tak vobec nevysetruje).. A tak si odpovedzme na otazku, kolko fyzio je doveryhodnych... Aj fyziomama je skvela na Vojtovku, ale ci vie nieco viac o diastaze, nez len to, co si vieme kazdy vyhoglit? aj lekari maju s tym problem, lebo funkcnu anatomiu casto neriesia .. treneri v posilkach detto.... a to citujem pani na prednaske, to nevravim moje nazory, pisem co vravela ona a prepac, ale pre mna je to rozhodne TOP zenska na toto, chodi prednasat aj na lekarske kongresy, poriesila take zeny, co im pomaly nikto nevedel pomoct , alebo ich strasili operaciami a ona im pomohla bez nej...
A este.. to ze ty mas take brucho je super... ale to neznamena, ze mas aj stale dobre drzanie tela a... a mozno si sportovala v minulosti a mas pevne telo. ale vacsina z nas nie... a to je problem.... pevne telo vydrzi pri spravnej strave aj to nosenie, ale vacsina zien, nedajboze s trochou nadvahy si zaraba na problem, to mi ver..... a uz len fyzika ta nepusti, nech sa snazis ako chces, neexistuje, aby si sa neprechybala viacej ako bez brucha - bez zataze na nom...
A ku Kiedronovej.. ja som od nej citala len jedni Knihu - Nezna naruc rodicu a vobec nehovori nic take, ze nechat dieta len tak, hovori aj o noseni deti , vobec nikde nevravi, ze si dieta nemas tulit, praveze cela jej kniha je venovana NOSENIU DETI a preto ma aj taky nazov. takze ziadny mimozemstania, neviem, ci si ju vobec citala, ale ak nie, precitaj , pochopis, ze pises nepravdy. NIc take nehovori, ani neradi.... ona len vysvetluje AKO spravne nosit
A to ze dieta nieco spravi skoro, nacas, to este vobec nesvedci o tom, ze ma OK brusne svaly... 😃 to je zas na inu dlhu debatu, nechcem tu spamovat uz viac.... ale stale je to o tom, AKO dieta robi jednotlive veci, nie kedy .. moze stvornozkovat a pritom nemat rovny pevny trup m alebo viac zapajat jednu stranu a laik si to ani nevsimne, dokonca aj ke je to evidentne ( vlastna skusenost s jednou mamickou a dietatom, dieta vobec nepouziva pri plazeni pravu stranu a ona ze ved nevadi).. rovnako sa moze same zacat stavat do vertikalnej polohy a pritom mat zle postavenie trupu, zle drzanie tela...atd atd....
PRoste mame na to iny nazor, nevadi.. ale niekomu to moze pomoct, ked si to precita...
a vobec to nebrani vztahovej vychove a tuleniu sa s dietatom...
https:/www.facebook.com/1636258996647081/photos/a.1866...
akoze, ta zena vie co robi, bodaj by takych fyzio bolo viac.... fakt je skvela a nie, neziskala vedomosti len v skole.. ona sa neskutocne vzdelavala dalej, hladala info , chodila k porodom, na pitvy, vsetko mozne, aby pochopila spravnu funkciu anatomiu a vytvorila svoj system cvicenia, ktory vam nikto iny neukaze.. je to JEJ technika.. a 4tis zien jej preslo rukami ... to len tak na ilustrtaciu o com hovorim. pekny den,,
uz ma fakt neoznacujte, prosim 🙂 dakujem
@lindusss2016 este dodam mimochodom, pani fyzio Monika neuznava pani Kiedronovu, predstav si 🙂 takze.. bezpredmetna diskusia ...
Moj prispevok sa vobec netykal ziadnej Kiedronovej, tu si spomenula az ty, aj pisem o inej pani , vid ten link na FB,,
@agathachristie dala som do linku uz.. popozeraj kludne.... ale ved teba to nezaujima, nie?
ona sa venuje zena, nie detom
@katrin21 prosim ta, ty si uz bola na mojej lekcii, ze vies, ako ja kazem klientkam dychat? Po prve so zaciatocnikmi dychove cvicenia vobec nerobim a po druhe ja som si robila lektorsky kurz u velmi uznavaneho jogina a sportovca, ktory sa ohladom tohto vzdelava po celom svete, tak ma, prosim ta, neuc, ako sa dycha. Joga presne posiluje tie vnutorne vrstvy svalov, o ktorych vies iba ty.
Suhlasim jedine s tym, ze ak ma niekto vyrazne zle drzanie tela alebo nebodaj problemy s chrbticou, tak mu dlhodobe nosenie prospesne nie je. Ale kratkodobemu noseniu sa nevyhne ziadna matka, ci uz na to pouziva pomocky alebo nie, takze podla tejto logiky by nemali mat deti so zlym drzanim tela a obezne uz vobec nie.
A ako uz bolo spominane,.ked nechces, aby ta tu niekto oznacoval, tak.neprispievaj, kedze ani.nevies odpovedat na danu otazku.
@katrin21 dobre, netvrdila som, ze to bola prednaska kiedronovej. Len som napisala, ze ak sa dobre pamatam, ty sa k jej uceniu hlasis
My sa od narodenia nosime v satke ellevill a som spokojna. Mam ju od jednej pani, ktorej prisla zla dlzka a preto ju predavala. Teraz mame takmer 8 mesiacov a pomaha nam zaspavat ak nemoze maly zaspat, lebo sa nervaci kvoly zubkom
Pani Katrin je v zlej komunikácii, zjavne nepochopila, že zakladateľka témy sa nepýta na to či má alebo nemá nosiť, ale prosí radu od nosiacich mamičiek. takýchto blbostí okolo nosenia som sa už načítala🙂 chudáci černoškovia, chodia kriví rad zaradom, však... tam sú nosení od narodenia do 8 rokov🙂 pani keď chce niečo tvrdiť, nech si najskôr danú tematiku preštuduje z viacerých zdrojov a nie byť "múdra" z jednej akejsi pochybnej prednášky... strata času s takýmito prednáškami. Prednášky si treba vedieť vybrať, aby potom človek nebol mimo realitu.
@chovancova27 prosim ta, cernosky maju geneticky uplne ine upony, fascie,geneticky maju vacsiu driekovu lordozu ( preto tie kacacie zadky ), ano aj toto pani na prednaske riesila a vysvetlila, lebo ved aj tam boli nosiace mamicky... takze aj tento argument je nespravny .. Vraj aj chirurgovia to vedia potvrdit, gynekologovia detto.... su inak stavane od prirody, lebo stale museli pred niecim utekat, alebo za niecim ( lovit atd) a ano ,nosili deti, ale skor na chrbte 🙂
a praveze si prednasky vyberam a velmi dobre som si vybrala , viem, preco som tam isla a mozem ti povedat, ze uz davno som sa nestretla s tak odbornymi a komplexne podanymi suvislostami a vedomostami.. Klobuk dole, pani robi velmi zasluznu pracu, pozri si jej stranku a pochopis.... NOsenie bolo spominane okrajovo, lebo je to jedna z veci ( mnohych), ktore vplyvaju na to, ci ma zena , alebo nema problem ... ono velmi vela ludi ma celkovo zle drzanie tela a nosenim si to moze zhorsit a vobec nevravime o nejakom zaklanani... vobec sa clovek nepotrebuje zaklanat, aby zle nosil, alebo stal.....
Ale nema to vyznam, proste nosiace maminy to je komunita ,ktora nema chut ani volu si ani len vypocut iny nazor, takze preto som aj napisala, ze nechcem, aby ste na moj prispevook regovali, lebo som PRESNE TOTO cakala a nechcela som to.. vobec to nie je o tom, ze enchcem diskutovat, ale skor ze to NEMA VYZNAM diskutovat, lebo vy mate svoju pravdu a ziadna ina, ani naznakom info nema pre vas evidentne vahu....
Radsej znevazite cloveka, ako by ste sa mohli zamysliet aj nad tym, ze mozno na tom nieco bude...
a nie, nerozumiem sa ani zdaleka vsetkemu, ako tu jedna napisala, ze mudrujem.. ja som napisala, ze to co pisem, su veci z prednasky, ktore som si zapamatala, neni to o tom, ze ja som si to vymyslela...alebo ze je to moja mudrost. vobec nie... ALe anoo, obdivujem ludi, ktori nieco vedia a rada sa zaujimam o rozne veci, velmi vela citam a studujem rozne veci z roznych oblasti, ale je to len taky vseobecny prehlad.. Nie kazdy ma tuto potrebu, tak to asi tazko pochopi.. nema potrebu ist do hlbky...
P.S: aj ja som zvazovala nosenie, aj nosic som doma mala pozicany, moja sa ani nosit nechcela, nepacilo sa jej to ... takze ani to nie je pre kazde dieta... a vlastne som teraz aj rada. okrem toho mi to brutalne aj zavadzalo, takze som nakoniec bola aj rada.. Kazdeho vec a nazor.
@katrin21 ďakujem za správu. Máš pravdu a ja to beriem, každá máme svoje názory. Ja si rada vypočujem názory, ale tiež rada vyjadrím ten svoj. V zásade, takéto reakcie si čakala, tak nemôžeš byť prekvapená🙂 a hlavne preto, že pani nežiadala rady ohľadne toho či nosiť, alebo nenosiť, ale ohľadne výberu šatky. Tak musíš uznať, že Tvoja reakcia tu nejaké opodstatnenie nemohla nájsť...🙂 všetko dobré prajem. Pre mňa bolo rok a pol nosenia krásny zážitok a prekrásne obdobie bezprostrednej blízkosti mňa a synčeka. Verím, že všetky robíme pre svoje deti to najlepšie.
@lindusss2016 ahoj, ja som bola na dvoch prednaskach v CR u p.Kiedron, psychomotoricky vyvin a nezna naruc rodicov, pristup k detom ma fantasticky, vedomosti odborne podchytene praxou. Vyslovene nebola proti noseniu, ale ani zastancom nosenia. Ja som nenosila a ani nosit nemienim, problem nosenia deti je zaklon hlavicky dietatka, jeho vychylenie z osi co moze mat vplyv na psychomotoricky vyvin ďietatka...a uz to ide, zaostala hruba motorika, jemna motorika, problem v reci..vsetko ide ruka v ruke. Vidim to v realite..stotoznujem sa s nazorom..ale je to kazdeho vec. Pre mna osobne satka nevyhovuje aj v tom, ze lepsie mi je dat si babo do kocika a zbavit sa tych kil na sebe, kedze z kojenia ma bolieval chrbat aj ruky a nosit este kila na sebe dobrovolne fakt nezvladam...A neviem ci aj toto je pozitivum-kamaratka nosila malu, mala bola pokojna, ale len v nosici..ked ju odtial vybrala hned rev..musela stale nosit ona alebo manzel, aj varila a upratovala s nou v nosici..akoze bol u nich cirkus humberto stale..mozno to bola nahoda neviem, kazde dietako je ine..Nech sa kazda mamicka rozhodne co najlepsie v zaujme svojho dietatka..
@nikola0412 niekde som zachytila, ze mas konf velkost 38/40 a bola ti doporucena vel 5. Tak to musim opravit. Vezmi radsej velkost 6 a pri ellevil aj 7 (maju viac skosene cipy)
A na margo prispevku katrin. Doteraz nebolo spomenute meno odbornicky, takze je to jpp. A pokial tato jpp neurobila riadny vyskum, je to co? Nepotvrdena hypoteza. A hypoteza je tak trochu k nicomu pokial sa neoveri, v tomto pripade vyskumom. No a jedna fyzio uz publikovala pracu, kde vyskum robila a cuduj sa svete ten vyskum ukazuje nieco uplne ine ako hypoteza pani jpp. Takze az pani jpp pride s vyskumom, nielen teoriami, bude to mat nejaku vypovednu hodnotu.
No a mozeme sa spytat. Ako dlho (priblizne) ziju ludia v strednej europe? Ako dlho su kociky? Hmm. Tak co myslite, budeme viac geneticky prisposobeni noseniu deti alebo vozeniu v kociku?
@jatva http://www.rehabwomen.sk/
toto je jej stranka, tam by si mala najst info , kontakt a pod.
@chovancova27 🙂
@fiffinkaa Ako pises, kazde dietatko je ine. Moja dcera je uzasne pokojne dieta, kamkolvek ideme a to uz sa velmi nenosi, kedze som chvilku po porode.
Zaklon hlavicky je problem, to mas teda pravdu, ale pri spravnom noseni ten zaklon nevznika. Hlavicka sa otaca tak, aby bolo licko oprete o hrud matky a v tejto polohe sa aj zafixuje pruhom satky, ked dietatko spi. Zaklon hlavicky pri noseni som videla maximalne u zacinajucich mamiciek, tie zvyknu spravit par chyb na zaciatku, to je pravda, ale staci, ze sa opytaju niekoho skusenejsieho a opravia to, takze ak mamicka nosi dieta 2 - 3 x v nespravnej polohe, urcite mu to nijak neublizi. Naozaj mi nepride, ze nosene deti su zaostale vo vyvine, moja dcera este teda nema dva roky a hrubu aj jemnu motoriku ma super, tancuje, navlieka koralky (male, nie tie detske), kresli, lozi ako horolezec. Naopak mi pride, ze nosene deti maju ovela lepsi vyhlad na svet a je im umoznene nasavat viac informacii. Ale zastavam tiez nazor, ze kazda mamicka nech si svoju vychovu prisposobi tomu, co jej vyhovuje. Ja som velmi vdacna, ze som objavila satkovanie. S dcerou mam krasny vztah, nikdy nemusela vela plakat, teraz mam mesacneho chlapceka a zas ma susedy chvalia, ze ho ani nepocuju 🙂 no nepocuju, svoje deti ozaj plakat nenachavam a nez aby som ich nosila hodiny na rukach (prave vtedy nastavaju u matiek problemy s chrbticou), tak si ich dam do satky a je to. Nie su tam cele dni, ja v satke neupratujem ani nevarim, bojim sa, ze by som mohla malemu ublizit napr.pri sporaku a ani mi to nie je pohodlne. Ked je v satke, vychutnavam si jeho blizkost naplno, alebo sa hram so starsou.
Ale vazim si, ze si svoj nazor napisala rozumne 🙂
Musim suhlasit s @jatva nosenie je ooovela starsie ako nenosenie, takze predpokladam, ze fyziologia cloveka bude skor prisposobena tomu.
@jatva jej meno nie je tajne, je to Monika Šrenkelova z Košíc... dala som link na jej stranku na FB, akoze tam je jej meno, preto som ho nepisala priamo, lebo naco.... tam najdes vsetko, ale ked chces, tak ti ho napisem takto cierne na bielom... 🙂
mimochodom , prave pisu knihu spolu s jednou detskou skvelou fyzioterapeutkou, kde to chcu cele komplexne vysvetlit..
peace... dufam, ze uz viac fakt nebudem musiet reagovat 🙂 nech som neni trapna, ze napisem, ze nechcem pisat, ale stale musim este nieco upresnit a reagovat...
@jatva OK, tak uz hadam stranka ti pojde na priamo...
na FB je ako Rehab women diastasis recti abdominis .. link bol na konkretnu fotku pred a po kurze jej cvikov
skusim znova vseobecne jej stranku na FB mozno ta pojde
https://www.facebook.com/Rehab-WomenDiastasis-r...

Mam tuto broken twill https://www.klbkostastia.sk/yaro-broken-twill-4-2