icon

Nosíte ešte prilby mimo obce na bicykli?

kosovic
26. nov 2020

Pred mesiacom, ked bolo este pekne pocasie, som isla zo synom na bicykli na kupalisko dp vedlajsieho mesta.
Kedeste boli helmy povinne pre dospelych, ich skoro vsetci nosili. Ako samozrejmost si ich vsetci nafasovali na hlavy a az tak isli z nasej dediny, napr. do vedlajsieho mesta.
Ja som za zrusenie povinnych prilieb pre dospelych, ale kedze boli dlho povinne a ludia to brali ako samozrejmost sa bicyklovat z helmou, tak som myslela ze ich väcsina bude nadalej nosit.
Ako je to u vas?
Nosite prilby nadalej mimo obce, resp. co vidite ludi, nosia ich nadalej?
A to nemyslim tych sportovcoch v dresoch, ale ludi v "normalnom" obleceni, co idu napr. nakupit do vedlajsiej dediny, alebo na kupko do mesta.

Strana
z3
kosovic
autor
11. aug 2021

@viestta No super ze si sa ukludnila. Tebe stale unika podstata mojej veci. Zda sa mi akoby si ma pokladala za prilis benevolentnu matku. To nie som. Nepoznas ma a na syna som v takych veciach prisna, moja mila. Mozno neveris ale syn ma onedlho 11 rokov a musi sediet v sedacke z opierkou hlavy a chrbtovou castou. Ma 149 cm a stale sa do nej zmesti aj ked ma nadvahu.
Helmu syn nosi na bicykli a na klzisku.
Ked ide len po obytnej ulicke tak si vydobil ze ju nemusi nosit. Co je aj ok. Ja osobne chodim bez helmy na uplne kratkych trasach do 1 km ku kamoske. Ked idem do obchodu tak cesta je 2 km a idem po hlavnej ceste v obci ilava. Vtedy helmu mam. V nosi mam nielen prilbu ale aj reflexne prvky na kabelke plus na bicykli. V zime je aj dobre ze mam na vetrovke dalsie reflexne prvky.
Som za to aby bolo povinne mat dieta do 150cm alebo 36 kg v sedacje aj z operikou hlavy a pliec.
Povinne by malo byt aj mat reflexne pasy na sebe ked ides na bicykli mimo obce v tme. S tym mas pravdu. Nezalezi na tom ako dlho ides. Napr uz aj nosia na kratke streky aj pubertiacky prilby u nas. Uz to nieje nic vynimocne.
Jediny rozdiel je v tom ze ja by som to nepokutovala ked niekto ide bez helmy. Skoro nikde to nieje povinne.
Väcsina ludi bola na za zrusenie mimo obce. A nie v dedinskej krcme, ale na webstrankach a v lajkoch v komentarovej sekcii.
Zodpovednost ma mat kazdy za seba a ja mam zodpovednost za syna. Ja urcujem ze si tu helmu musi dat, sediet v sedacke atd.
Ty ale chces svojpravnych ludi nutit, pokutovat a dalej pokutovat az kym si vsetci tie helmy nasadia. Smutne
Nemam uz chut dalej z tebou vypisovat. Sme rozdielneho nazoru.
Napriek tomu ti prajem vsetko dobre a aj tvojej rodine🙂

mircalla
11. aug 2021

@kosovic Podstata unika asi vsetkym..

viestta
Odpoveď bola odstránená
krstn003
25. aug 2022

ano nosíme aj bicykle aj prilbu mám z www.cyklospeciality.sk

marca12
25. aug 2022

@kosovic nosim prilbu kvoli bezpecnosti,nie pre povinnost. Mnohi nenosili aj ked bola povinna. Malokto si uvedomuje,ze mu moze zachranit zivot.

Strana
z3