Nová horalka
Ženy jedli ste už "akože " novú Horalku-nový obal ? Ja som taký humus ešte nejedla..... to bolo normálne slané a čistá chémia.... kapitalizmus nám zničí aj horalky.... fuj

@diamondsspaces áno rozhodujeme, ale ľudia sa rozhodujú podľa svojej peňaženky. Ja som prestala kupovať sladkosti. Kupujem suroviny a varím, pečiem doma. Ale zo zvedavosti som ochutnala tento výrobok - no čistý hnus, musím povedať. Ale sú ľudia, ktorí nemajú na drahšie kvalitnejšie potraviny, tak kupujú v akcii, lacné, nekvalitné. Žiaľ, kým to tak bude, nič sa nezmeni
@daniela2202 akože tento tvoj príspevok som nepochopila. ,,Novú horalku,,? je slaná? Veď je to arašidové maslo a to je slané. Ale asi netušíš čo tým chcel výrobca povedať, keď si toto zadrela.
Ja sa priznám, že po tejto diskusii som si ju včera zo zvedavosti v Kauflande kúpila, aj muž chcel ochutnať. Jemu síce chutila, aj keď sa vyjadril, že je to zvláštna kombinácia, mne nie. Ale on má rád aj tú čokoládu so soľou, alebo chilli, má iné chute.
Takže aspoň vieme, aká je a už ju neplánujeme kupovať. Cieľ diskusie bol asi splnený 😆😆
@jaskolka tomu sa hovorí reklama 😂
Však nejedz kto ťa núti 😂😂 keby tu každý fotil čo mu nechutí to by bolo 😂
Aj negatívna reklama je reklama, tuším si idem tú novú horalku dať.😉
@kvetinka75 keby sa ľudia prestali nekontrolovateľne množiť a robiť si sami zo života peklo ,neboli by ľudia odkázaní na nekvalitné potraviny. Milujem , keď tu ženská píše , že chce dieťa a to ma doma už tri, ktoré sa úplne na nič stravujú (lebo nie sú peniaze) ale ona ho chce lebo je to pekné, je to láska a podobné blbosti. Ľudia by si mali uvedomiť , že dieťa nie je dieťa ale je to človek , ktorý má právo na zdravú stravu, strechu nad hlavou , lásku , hobby a pod. Veľa detí nevie čo je koza,ovca . Nevedia používať telefón na iné veci ako hry . Škola ich nezaujíma, rodicia ich k tomu nevedú lebo sami sú buď sprostí alebo nemajú čas. ČESŤ VÝNIMKAM,ktorí zbrali rolu rodičia zodpovedne a vedú ich k normálnemu životu . Ja sa držím vety:. Nevieš sa o seba postarať sám? , tak skap! Dospelí sa nevedia stravovať, nemajú základné vedomosti , finančná gramotnosť, to ani nevedia čo znamená a množia sa . Tu je podľa mňa najväčší problém spoločnosti v 21. storočí .
@diamondsspaces tak ale čo je zdravé, zelenina v obchode a ovocie tiež neni sláva, bio potraviny tiež nie stále sa niečo sťahuje z obchodov,,, zdravé je len to co si človek doma vypestuje co sa ja snažím
@zuzulka558 áno lebo slovenske fajne paradajočky jedia západné krajiny a tu nosia tie ich ... Keby máme ísť podľa makrobiotockej výživy, tak by ľudia na Slovensku nemali vedieť ako chutí banán, mango, ananás, .... Lebo sa to u nás prirodzene nepestuje.
@diamondsspaces lenže s týmto nič nespravíš. Určitá skupina ľudí tu bude stále, ktorá bude trošku mentálne nižšie na tom. A potom sú tu takí, ktorí roky žijú v zaužívaných koľajach a potomkovia ich preberajú a ide to s nimi stále. Dokážeš ovplyvniť iba určité veci. Ďalšia vec - ovocie, zelenina - bez chémie v obchode už nekúpiš. Ak niekto predáva kvôli zistku - viď teraz tie krásne reďkovky s priemerom pomaly 10 cm. Myslíš, že sú úplne bez chémie? Nebudú to predsa riskovať. Možno jej obsahujú viac ako tie menšie napr. z Kauflandu.
@diamondsspaces ale máš ich aj u nás. Ale za také ceny, že si dôchodca kúpi radšej tie španielske alebo neviem odkiaľ, pretože sú lacnejšie
@zuzulka558 nie každý má tú možnosť vypestovať si svoje. Ale tiež to už nepovažujem za 100%né. Voda, vzduch, rôzne postreky od susedov, ani nevieš čo všetko sa ti do toho dostane. Určite je toho menej ako v tých z obchodu ale 100% čisté už nie je pomaly nič
Zaujímavé, ako viete rozvíriť debatu o novej príchutí v kampani Horalky
Mne osobne chuti. Milujem Horalku ako taku a nová príchuť to iba obohatila. Pritom nenávidim zmenu . Ale toto ma moje ANO 🥰
@andreatytler Tak Amici celkovo nemaju dore sladkosti. Takze o tom ani diskutovat nemusime.
@missdiva tak nepodporis Sedita, lebo jasne, slovenske vyrobky su o nicom. Ale taka Milka, sladke je to ako....okolo cokolady to ani nepřešlo a Modelez ako vyrobca milion kauz. tak isto Kinder, Ferrero stale nieco stahuje z trhu lebo to a hento. Ako vlani ci predvlani (uz si presne nepamätam= ale bolo to takto okolo Velkej noci postahoval vsetky Kindervajcia a tu v DE este aj ine ich Kinder vyrobky, lebo nasli salmonely atd. A o vela veciach (co sa deje v zavode na urovni personalu a "vyssiehoi poschodia") sa svet ani nedozvie.
@yanni toto si aj ja pamätám, 2 týždne pred sviatkami to vtedy bolo...
@michellemary to bolo na nervy. Hlavne, ked clovek uz mal nakupene Kindervajcia na sviatky. Kontrolovat vsetky sarze ako u blbych. V obchodoch to vsetko stiahli z regalov a ked uz v regaloch nic nebolo, tak uz nechceli ani spät brat. A este to dlho aj tutlali.
@kvetinka75 áno som to chcela dopísať ze ani ja to. Nemám 100% ale zas až tak písať je cez, ved ani taký čo na to majú a poznám sa zdravo nestravuju
@diamondsspaces priznam sa akurát to mango ani ananás nemusím,,, len čo vidím v obchode každému stačí obal slovenské aj keď to môže mať len obal slovenský alebo klasika dobre sa vyvezie zle zostane tu
Niekedy mi padne mäso do oka obal, vychovane inde, zabite inde a balené inde, tak si vyber odkiaľ je a potom ver co kupuješ 😅 poznala som takeho co predával kuracinu doviezol z poľska, napísal ze slovenske a za tie naše ceny to aj predával, možno aj preto už dopodnikal 🤣
@victory7897 To som chcela aj ja napisat. Si ma predbehla. Keby kazdy zakladal diskusiu ako nieco nechuti, tak by sa tu uz o nicom inom ani nediskutovalo. Najlepsie by bolo pisat o tom, co slovenske deti nedaju do ust. Ja mam totiz taky pocit, ze tu deti nic nejedia. Lebo to nemaju radi, s tym a tym ich treba nahanat po dome aby aspon za lyzicku nieco zjedli atd. Ale sa ani necudujem. Ked dospela osoba povie na jedlo (jedno ci je to teraz sladkost, alebo hlavny chod) fuj a ble, tak z tych deti jasne ze vyrastaju nejedaci, fujkaci. U nas sa na jedlo ensmie povedat fuj. V sobotu sme mali sparglu. Mala 4 rocna povedala, ze ona to jest nebude, vyzera to cudne (aj ked sparglu samozrejme pozna). Fuj nepovedala. Ja som sa najskor drzala v "pozadi". Starsia 7 rocna jeje zacne vysvetlovat: no ved vies ako to je, ked to neuchutnas nebudes vediet ako to chuti. Mozno ti to bude chutit, mozno nie. Ale ked neuchutnas, nemozes nic povedat. Tak s kyslym ksichtom dieta trosku dalo do ust. nakoniec spackala 4 biele a 2 zelene. A na veceru zjedla zvysok. A nepotrebovala k tomu ani zemiaky, ani sunku, ani omacku. A takto je to aj s tymto keksikom. Ochutnam, nechuti, dobre uz nekupim. Ved nik ma nenuti to kupovat.
@daniela2202 sedite sa uspesne vyhybam uz dlhu dobu. A aj pri tom ostanem.
@yanni presne mne raz staršia povedala na niečo fuj už nepamätám co to bolo iba do toho rypala, zobrala som jej to a povedala nech si teda niečo urobí lepšie, po 3 hodinách si to vzala a zjedla ešte aj duplu dala 😉 ja keď som videla ako raz skúšala zabijackovu kašu odišla som lebo to fakt nemusím ani vidiet ale nekomentovala som jej to,, kamošku zas mam otroka každému vari zvlášť lebo ten ľúbi iné, ďalší nechce to atď, no nehrozí u nás
@zuzulka558 Moji skusia vsetko. Ja sa ani nepytam, ze co by si dali, co mam varit. Nemam cas vyvarat kazdemu zvlast. To je hold, ako si clovek deti nauci od mala. jasne, chiute sa memia.Mne najmladsia jedla v popode paradajky. Potom ich za cas nechcela a od minuleho leta sa ich nevie dojest. Ale tiez rozozna chute. Ked kupim v supermarkete, tak hned povie, ze noooo to nie su ako od starkej. jasne, na SK vypestorvene v zabrane na slniecku a bez chemie. A este aj od druhu zalezi. Ono ja ich jest lenutim. nechcess, nechcess. Ale ine nedostanes. Cez viken sa vzdy dohodneme, co budeme varit. Ale cez tyzden fakt nestiham vyvarat vo velkom.
@yanni manžel povedal že skoro odpadol jaká je fajna ta nova horalka..sto ľudí sto chutí..ale zakladať diskusiu dospelá žena 🤦🤔 veľa máme ,tak si nevážime nič , ani koľko jedla máme po ruke v obchodoch a všade prakticky pod nosom ...
@victory7897 vidis. Moj muz by to asi tiez zjedol. Tiez ma rad arasidove maslo, aj ked to nejak nekupujeme, lebo len on to je. Ale v sobotu sme boli na vylete a potom na zmrzke a on si kupi salted caramel. Ta to je cely on. Ale zase diskusím o tom založit hm Ale tak az tak na skodu to nebolo. my sme v zahranici, tak aspon viem, ze je zase nieco nove😉
@victory7897 a ano. Sme rozmaznani. Vela sa vyhadzuje. Keby vsetko zredukoali na polovicu, aj tak by sme este mali hojnost vsetkeho.
@jaond19 prečo?

@annm81, úplne vážne. Aj keď väčšinou v cukrarnach, čerstvé, ale mali aj v normálnych obchodoch už balené. A cez net posielajú aj Poliaci, aj mentolove. 🤩