icon

Nová verzia štátnej hymny vyvoláva diskusiu

eva8
24. okt 2024

Uprava melodie nasej statnej hymny vraj prebieha od r. 2011, aby sa priblizila mladym 🙃 Za 13 rokov sme "nezostarli"? Mladi hymnu beru aka je.

Nová úprava štátnej hymnyŠimkovičová poverila Oskara Rózsu, ministri o projekte nevedeli https://www.postoj.sk/164447/dnes-treba-vediet
Šimkovičová nahrávala vo filharmónii novú štátnu hymnu https://www.ta3.com/clanok/963699/ministerstvo-...
Martina Šimkovičová chystá prekvapenie – mení podobu slovenskej hymny. Na nahrávanie dohliadala osobne
https://www.aktuality.sk/clanok/TV8pTQl/martina...
Zmena hymny je podľa Matovičovho hnutia absurdným krokom. Šimkovičová nerieši závažné problémy, ale zástupné témy
https://www.finreport.sk/agenturne-spravy/zmena...
Slovenská hymna dostane novú podobu. Na nahrávanie dohliadajú Martina Šimkovičová a Lukáš Machala
https://hnonline.sk/slovensko/96175640-martina-...

tetapetra
24. okt 2024

@eva8 uvidíme

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra o nom je to naozaj davno zname.

eva8
autor
24. okt 2024

Má ísť o veľký a pravdepodobne drahý projekt, na ktorom pracovali orchester, filharmonický zbor a dva detské súbory - Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a Bratislavský chlapčenský zbor.
https://www.ta3.com/clanok/963699/ministerstvo-...

janinah
24. okt 2024

Celá kauza má zopár aspektov..
Oskar hoc skvelý hudobník týmto podrazil nohy kolegom.ktory vyhlásili Martinke kultúrny štrajk.teraz s ňou a machalom bandu bit môže len chrapun...
Nikde nijaká súťaž vyhlásená nebola.oskar si to vybavil lebo má podobné dezo zmýšľanie ako Martina so svojím poskokom...
Koľko celá paráda skutočne bude stáť nás daňových poplatníkov sa nedozvieme nikdy...
Ten cirkus okolo hymny je presne ten najpalcivejsi problém.ktory Slovensko potrebuje akútne riešiť...
Btw poskok machala berie mesačne 5700 eur a od nov.2024 do júna 2024 dostal v odmenách 42835 eur...
Treba pokračovať?????

jana_eyre_2
24. okt 2024

Odhliadnuc od tejto témy chcem niečo spomenúť na margo našej úžasnej vlády, lebo už mám pocit že je tu malo politických tém..

Keď tu bola korona a matovicove placovky, už celý národ grcal a bol frustrovaný z jeho chaosu a stále sa niekto sťažoval ako sa tam hadaju..

a preto ma strašne šokuje koľko ľudí pri tejto vláde ešte stále drží sympatie a nevidí tu hystériu a chaos čo sa tu denno denne deje.. ľudia tu na sk pomaly drapali steny lebo mali lockdown a toto choré konanie všetkých tupcov čo teraz denne vymyslia si nevšímajú.. ako je to možné? Ako je možné že si ešte nevšimli hystericky plač Fica čo má asi postraumatcky syndróm a denne plače ako mu ublížili, nič iné nerieši len svoju pomstu ktorú smeruje na úplne nezmyselné smery, pre neho iná premierska tema nie je len brojit proti súperom.. potom tu máme huliaka s dankom, čo jeden deň spolu chlascu a druhý deň sa hádajú ako také pubertacky na internáte, posielajú si teatrálne odkazy.. taraba čo je vyslovený agresor a simkovicova s tým jej poskokom (alebo je to naopak? ) je vyslovene zlá žena vystrihnutá z Harryho Pottera čo vydáva denne svoje šialené dekréty.. dúfam že ju čoskoro chytia kentauri.. a mnoho, mnoho ďalších a predsa toľko ľudí sa ich zastáva.. strašne by som sa na všetkom tomto smiala keby to nebolo tak strašne nevýslovne smutné, pretože sa to týka aj mňa a mojej rodiny..

nyusika
24. okt 2024

inak, ja dufam, ze tato nova verzia sa bude povinne pustat vo vsetkych potravinach.
aby euforia z novej piesne prehlusila beznadej sposobenu vyskou cien potravin.

a vlastne...aj na poliklinikach, aj na urgentoch, aj v nemocniciach...aj ako ten podmaz na linke ked sa chcem dovolat do piustovne a na akykolvek urad.

Pani ministerka, dakujeme za zlepsenie kvality zivota, nenadarmo sa hovori - hudba lieci a rozveseluje 😀

eva8
autor
24. okt 2024

@jana_eyre_2 nuz, niektori ludia si predstavuju pod volnostou diktaturu. Pocas pandemie im boli diktovane dezinformacie, teraz nasa vlada im diktuje "skromny zivot", ale hlavne, ze vedia, co robit a mozu vystrcit hlavu von z bytu, ale aj tak nic nevidia

nyusika
24. okt 2024

@janinah nezabudnime na dalsi aspekt - hymna, ako jeden zo statnych symbolov, nesmie byt len tak pozmenena.
vyzaduje to schvalenie parlamentnou vacsinou.

tetapetra
24. okt 2024

@jana_eyre_2 rada by som ti dala odpoveď, ale na túto otázku je takáto odpoveď, aspoň ja ju počúvam...lebo Matovič, Heger, Odor. Booooze veď to už vieme naspamäť 🤦🏻‍♀️

cafelatte
24. okt 2024

Škoda ze nezmenili aj slová, naša hymna na mňa pôsobí neskutočne depresívne. Nič o mieri, láske k zemi, rodine, Bohu..ako maju napriklad ine krajiny, min rok sme pocuvali vsetky okolite hymny, no poviem vam horšiu hymnu ako mame my, snáď nemá nikto, otrasne slová.. neporovnateľne krajšie sú ine hymny.

eva8
autor
24. okt 2024

@tetapetra vies, co mi napadlo, ked si spomenula optimisticke zakoncenie hymny? Aj za socializmu sme boli vsetci stastni. Take retro...

tetapetra
24. okt 2024

@eva8 no to áno. Ja som hrdá pionierka 🤣, ktorá chodila na kvízy o VOSR 😉
@cafelatte mne sa naša hymna páči. Je taká o nás, my sme národ holubiči(asi preto nepoužívame tú tretiu strofu..už Slovensko vstáva 😁😁)

jana_eyre_2
24. okt 2024

@cafelatte neporovnateľne sú krajšie hymny.. lenže zmena takýchto národných znakov sa predsa nerobí takto !!! Že jedna ženská či jeden plochochlap sa rozhodnú a zmenia! O tomto sa má viesť celo národná diskusia.. som zvedavá ako bude čoskoro vyzerať nás národný znak, ktorý si vymyslia a úplne bez akejkoľvek diskusie si ho zmenia akoby boli nejakí nadludia..

eva8
autor
24. okt 2024

@jana_eyre_2 ou, na znak este nedoslo 😉 A ak z pecate bude odstranene "love", bude SNS- ka Republika...

jana_eyre_2
24. okt 2024

@eva8 myslím že je to len otázkou času, úplne idú rozkladať všetko čo im príde pod ruku...

eva8
autor
24. okt 2024

Dobre spravy 🙂

Takto má vyzerať vylepšená hymna, o ktorej hovorí celé Slovensko. Už vieme, kedy sa jej dočkáme
https://www.dobrenoviny.sk/c/219373/takto-ma-vy...

froneet
24. okt 2024

@cafelatte sedí ako riť na šerbel. To Slovensko naše dostial tvrdo spalo. Ale blesky hromu vzbudzuju ho k tomu aby sa prebralo. A spime a budeme dalej a nechame si všetko. 🤷‍♀️

cafelatte
25. okt 2024

@froneet to je smutocna aria...možno aj preto sú Slováci negativni

eva8
autor
25. okt 2024

@cafelatte mne sa vzdy viac pacilo ceske "Kde doov mu" Ta Slovenska vyzyva k boju proti utlaku, akoby sme nikdy nemali klud, vzdy v podruci niekoho. Vsak vznikla pri osamostatneni sa od Madarov, predtym sme zastavili Turkov. V podvedomi to vytvara, ze sa stale branime pred niekym, alebo sme hrdi a nebojacni? Boj, nie klud

mandarinka555
1. jan 2025

@sara07 Ale my vieme, prečo....aby sa niekto znova "nabalil"🙈

eva8
autor
1. jan 2025

Dobre rano 🙂 Ako sa vam pacilo nove prevedenie nasej hymny? Poculi ste?

aalt
1. jan 2025

Nova verzia sa mi nepaci. Celkovo pomala, koniec za mna zbytocne az extremne roztahany, nastup ziadny, spev tam nejak vobec nepasuje, striedanie muzi/zeny ... Staru som si doma nepustal. Platia obe, takze sa mozu pustat obe. Je mi jasne, ktoru si bude pustat SNS. Nova verzia podla vsetkeho porusuje zakon o statnych symboloch, lebo je pomalsia ako ten zakon predpisuje. O tom ako vznikla nema ani zmysel pisat ... proste klasika ako vsetko co chyti SNS. Hrdo, odborne a slusne ... Spravime si posvojom a komu sa nepaci, nie je pronarodny.

eva8
autor
1. jan 2025

@aalt pustila som si obe verzie Neviem ako to napisat, ale ta nova mi akoby liezla na nervy. Jedine sa mi paci zaverecna fujara. Ta stara verzia ma svoje odhodlanie, pointu. Pri novej ten "podton" mi zerie usi, fakt som sa nevedela dockat konca, kde ma milo prekvapila fujara.
Naozaj porusuje zakon o statnych symboloch?
Ako viem, obe verzie sa mozu pustat len pocas prechodnej doby. Nuz, zvykneme si 🙃

ibatanecnica
1. jan 2025

@eva8 no mne sa tam ta fujara vobec nepaci. Akoby znizovala dostojnost. Ale celkovo je ta hymna taka divna.
My ideme z extremu do extremu. Ja jednej strane progresivci - mimochodom.niekto tubspominal zenske kruhy a tanecky - tak ten tsnecek od Simeckovej priatelky je tiez.dost odveci a niektore predstavenia nasich umelcov tiez stoja za dve veci- na druhej strane zenske a ine kruhy
Tiez sa snazim zit v sulade s prirodou ale ked pocujem zenske kruhy a pod.vsetky chlpy mi stoja. Mam taky pocit ze prepina aj jednej aj druhej strane. Akokebybsa v tom pretekali. A ty mas na vyber jeden extrem alebo druhy

ibatanecnica
1. jan 2025

@jana_eyre_2 rozklad zacal uz davno a zacal ho niekto uplne iny

ibatanecnica
1. jan 2025

@tetapetra ludi treba nejako ovladat. Herecky maju svojich obdivovatelov takze sa daju vyuzit na pritiahnutie siersieho okruhu ludi. Oni za to nieco ziskaju komunita tiez. Ludia su spokojni ze su trendy a vsetko je tak ako ma byt..aj vlk je syty aj ovca cela

jana_eyre_2
1. jan 2025

@ibatanecnica kto iný? Fico tu s jednou prestávkou vládol 14rokov... Čiže stále jeden a ten istý človek so svojimi posluhovacmi..

yosi
1. jan 2025

Máme oddnes daň na minerálku, dohán a zvýšenú DPH. Prečo by sme si nenahrali novú hymnu?! Šak na to máme! Ako povedal autor: ,,Hymna nie je pre vás" (My to máme len zaplatiť). Na druhej strane oceňujem, že môj rodný Bardejov je 3x v prestrihoch a Bratislava len raz na konci 😁

ibatanecnica
1. jan 2025

@jana_eyre_2 okrem neho tu nebol nikto? Pred nim nic a po nom? To co sa tu dialo ppcas covidu ako sa niektori nabalili a zadlzili nas to nic?