icon

Nová vláda - ako to prežiť?

10. okt 2023

vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 Ale noo, pravidelne to vysvetľujú v diskusiách a rôznych debatách s oponentmi, naposledy som pozerala na Ta3 ,,Král na ťahu,,...Časť odborníkov z právnickej oblasti je za, časť proti, no sami povedali, že sa budú dávať pripomienky v 2.čít., pozmeňováky, úpravy...Ja neviem, no keby to opozícia nevytiahla ako ich (jedinú) aktivitu, ľudia by sa nad tým ani tak nevzrušovali...ale tak asi nemajú iný program PS-ko

777januska777
26. jan 2024

@ivka185 akoze fakt je Fico anjel? To pre vás existujú len dve strany? Na jednej matovic a na druhej fico? A keď nemáte radi matovica musíte mať Fica a teda žiadna kritika k nemu? Fico nie je absolútne na žiadnej strane, využil neschopnosť matovica, aby seba zachránil. Sranda je ze to robí tak okato a priamo, ani sa to neskúša nejako schovať a aj tak mu veríte, lebo matovic. Dokelu si uvedomte, ze toto nie je o nejakej strane, Fico má svoju vlastnú stranu a svoj vlastný plán a to je, využiť ludi a zviesť sa na vlne protimatovicovej nenavisti, pretlačiť trestný zákon a zničiť dôkazy o sebe, ešte niečo ukradnúť s eurofondov, takže niečo také ako rozhodovanie si eu neprichádza do úvahy a potom po vládnom obdobi už bude jedno co bude. On bude v pohode.

danyelia
26. jan 2024

@hanaxxx Ahoj, myslím, že sa to dalo čakať, od začiatku sa javil ako nominant PSka cez prezidentku. Ide tam, aby mohol obhajovať politiku, ale nemyslím si, že tú v prospech Slovenska, ale skôr takú liberálnu, západnú ,progresívnu 🤔

777januska777
26. jan 2024

@danyelia Fico v debatách s oponentami? To aké diskusie ty pozeráš, lebo co ja viem Fico nemá nikdy oponenta, ide vždy do monológu, bez oponenta, lebo vieš tam sa lepšie keca aj klame. Jasne v druhom čítaní, prosím ta pozri si ako také schvaľovanie prebieha, ako funguje v zrýchlenom a ako v normálnom. Toto sú čisté kecy ako vždy co smer dáva. Ved on niečo vytiahne a následne to na druhý deň poprie a urobí úplne inak, stačí fakt čisto pozerať na Ficovu aktivitu a jeho reči a uvidíš, že taky clovek s tak meniacim názorom ani neexistuje.

hanaxxx
26. jan 2024

@danyelia sranda, tusim som jasnovidec, takuto odpoved som predpokladala. Dakujem.

maminaria
26. jan 2024

@danyelia ty si sa teraz ukázala, že nemáš páru, čo je skrátené legislatívne konanie. To nie je kratšia diskusia v parlamente Ty vasilisamúdra, ale že zákon neprejde odbornou diskusiou a pripomienkami jednotlivých rezortov a inštitúcií. Tomu sa hovorí medzirezortné pripomienkové konanie. A toto Ficovláda obišla, vykašľali sa na odborníkov a trestný zákon pripravili a napísali obžalovaní!!! Total konflikt záujmov. A teda to spravili bez pripomienok odbornej verejnosti, inštitúcií a rezortov. Takže áno, opozícia v parlamente sa snažila naťahovať diskusiu - rozpravu, ale ani tá nikdy nenahradí MPK a pripomienky inštitúcií. Dobré ráno.

aalt
26. jan 2024

@danyelia ze do druheho citania budu uplatnovat pripomienky ... to urcite pripomienky opozicie ... teraz tu o cervenej ciapocke
Toto je generalna amnestia nasim ludom. Premlcane, skutok sa nestal, dat pripady nasim prokuratorom a sudcom, skratit aktualne tresty uz odsudenim a pustit ich na slobodu ...
Kto toto nevidi ... ale teda hlavne ze nas ochranili pred liberalizmom a progresivizmom ...

carolynka
26. jan 2024

@777januska777 Fico zasadne nediskutuje, to je az do oci bijuce ako sa diskusiam vyhyba.

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 Nehovorím len o Ficovi, máme aj iných koaličných politikov, ktorí ten zákon rozoberajú a vysvetľujú dookola...

beataxxx
26. jan 2024

@danyelia na všetky svetové strany? V Davose a v Bruseli minulý týždeň to bola veľká hanba,tento týždeň v Uzhorode a v Nemecku, vieš tak ako Teba voličku niekoho z terajšej koalície nepresvedčím, tak Ty nepresvedčíš tých, čo volili PS, ako napríklad ja, alebo SAS…..ja len jednu otázku: obdivovali si Fica s benovou na zhromaždení smerakov v Nitre pred rokom, keď sa pochechtávali na blahovi a divakoch, ako kričia, že naša pani prezidentka je americká kurva? Ak už nič iné, aspoň toto by Ta mohlo presvedčiť, že sú to naozaj hulvati a primitivi bez štipky slušnosti…..

777januska777
26. jan 2024

@danyelia a mne je úplne kdesi, ze to nejaki politici riešia. Ja chcem, aby to riešili odbornici skutoční. Tých co vládna koalícia vylúčila. Celý Fico a jeho koalícia sú mafia, ktorá sa pokúša o zničenie spravodlivosti na Slovensku a my mu to mame dovoliť? Otvor oči prosím ta.

danyelia
26. jan 2024

@maminaria Ach, tak prepáč milá odborníčka na právo a súdnictvo, že sa tu s Tebou nebudem naťahovať o právnych argumentoch, skrátených či neskrátených legislatívnych konaniach a dopodrobna to tu rozoberať, naozaj mám aj inú prácu, jednoducho ľudia, ktorí si zvolili SMER aj Fica im dôverujú, je im jedno, v akom konaní prejde ren zákon. Potom, ak sa tu začnú zbiehať zločinci z celého sveta a kradnúť nám autá, ,,lebo vyviaznu len s podmienkou,, ako strašia dookola tí Tvoji progresívci, potom bude na mieste tá panika...

danyelia
26. jan 2024

@hanaxxx Tak neviem, či na to treba byť jasnovidec 😁 ale tak dík

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 A kto to tu zachráni, odborníci z PS? 😄

777januska777
26. jan 2024

@danyelia nemusí to nik zachraňovať, keby neprekladali tento zákon v takej podobe. Fakt nechápem prečo tu tahas ps, ide o nás život a o našu budúcnosť. Všetci tu snívate o boji so zlom a o záchrane spravodlivosti a o nejakých morálnych zásadách a potom schvalujete zákon, ktorý ide proti všetkým tymto hodnotám.

aalt
26. jan 2024

@danyelia potom uz panika bude zbytocna ... potom uz len drzat hubu a krok ... ved ale vlastne to uz robite teraz, takze sa vlastne nic nezmeni ...

danyelia
26. jan 2024

@beataxxx Tak neviem, čo sa na tom dá nazvať hanbou - hovoril svoje názory slušnou angličtinou, vlastnými slovami, bez papiera a prekladateľa...pocit prenesenej hanby a trápnosti zažívam skôr, keď si pozriem tie slávne protesty 🤭 Kde hviezdna moderátorka zakričí ,,musíme bojovať proti zluuuuu,, a potom všetci ,,my sme tu domááá,,...Ale zaujímavé, že tu Ti nevadí, keď dav na popud rečníka vykrikuje ,,pelle podržtaška a Fico kretén,,. Či keď sme boli označovaní ako háveď, dezoláti či opice...to bolo v poriadku, nie? A to ako všetci tie svoje prejavy čítajú z papiera 😃 Vedia oni vôbec povedať z hlavy jednu súvislú vetu? Toto je hanba. Ale to je ten váš dvojitý kilometer, ako sa vám to práve hodí...

danyelia
26. jan 2024

@aalt A možno zistíme, že za hranicami nás nečakajú fronty zlodejov a korupčníkov aby tu páchali všetky tie zločiny a všetko bude úplne v pohode a všetky tie protesty sú len stratou času, peňazí a možno aj zdravia (chrípka vrcholí, teraz to nevadí nikomu?)

ivka185
26. jan 2024

@777januska777 to iste robila aj ina , predosla vlada a bude robit aj buduca. Kazdy kto je ori moci robi najpr pre seba a poyom mizno nieco pre ludi
Ale Fico a jeho vlada sa aspon spravaju ako ludia a ne matovicova to uz sa ani neda pomenovat co stvarali. To bolo prr vas normalne spravanie sa politika?

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 Ja ale nebojujem proti žiadnemu zlu, lebo tu žiadne nie je, nebojujem za spravodlivosť, lebo tá tu je, nezachraňujem demokraciu, lebo aj tá je tu. Nikto nikoho nevyháňa z námestia vodnými delami, ale všetci ste strašní bojovníci...proti Ficovi. Lebo Fico.

ivka185
26. jan 2024

@danyelia
@carolynka s nimi sa diskutovat neda lebo idu si svoje aj cez mrtvoly, cisty blazni.🤦‍♀️

aalt
26. jan 2024

@danyelia Slovensko bude jedna velka mafia, koho by si tu pustali ... ked nevidis, ze to je jedna velka amnestia pre nasich ludi, tak tu budem zbytocne pisat ... do konca roka je Kocner na slobode, vacsina velkych kauz, ktora sa poriadne ani nezacali vysetrovat bude navzdy premlcana, odsudeni spatne dostanu nizsie tresty a pojdu na slobodu a do buducna ak sa vobec na nieco pride, tak bude kratka premlcacia doba a ak vobec zacne vysetrovanie tak dostanu smiesne tresty ... a toto sa nebude dat zvratit, uz nijak. Iba teraz aby to nikdy nezacalo platit.

777januska777
26. jan 2024

@ivka185 ina vláda riešila obmedzovali trestný zákon? Fakt akoze nevidíš co sa tu deje? Ficovi na tebe ale ze absolútne nezáleží, využil matovica a radikalizoval sa pred volbami, po volbach už radikálny nie je a schvaľuje všetko co eu povie. Problem je, ze ničí slovensko, lebo schvaľuje aj vec co nás poškodí. Prestaňte veriť každému slovu co povie a všímajte si reálne skutky. Vkuse vytahujte matovica ako keby bol matovic a jeho protipól Fico. Fico je keď už tak ako Mečiar ak chcete nejaké porovnanie.

777januska777
26. jan 2024

@danyelia ty si absolútne neuvedomujes o co tu ide. Jasne, ze ide o demokraciu a ochranu nás Slovákov, slušných Slovákov. Veríš tomu Ficovi všetko a pritom on mení svoj názor podľa situácie a všetko čo vám nasluboval porušil. Ale ze úplne zrušil a ry ho ešte pochvalis. Ja chápem, že je ťažké si priznať, že si verila zlému človeku, ale tak ego nemôže byť silnejšie ako spravodlivosť.

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 A komu z politikov veríš Ty? Nože ma pouč, kto by to tu dal dokopy to naše Slovensko?🫣

viestta
26. jan 2024

@danyelia este pred par rokmi nas sudruh dobrotivy, uz zas pan premier, docent z trestneho prava na pode svojej alma mater viedol diskusiu o novelizacii Trestneho zakonnika a tam sa vyjadril, ze tresty za majetkove a korupcne trestne ciny by sa mali zvysit tak, aby vyska trestu bola vystrahou. A ajhla, teraz uz nebudeme tresty zvysova, budeme ich znizovat.
A penazne tresty, ktore podla jeho vlastnych slov maju byt dostatocnym varovanim pred pachanim trestnej cinnosti, podla tvojho zdovodnenia, ktore si prebrala od neho, su vysmechom kazdemu slusnemu obcanovi tohto statu, ktory dodrziava zakony. Pretoze skor ako by stat siahol na majetok odsudeneho, ten majetok uz nebude jeho. Dopadne to ako ked bol vypratany Ficov byt v Bonaparte, ktory prepadol statu. Zrazu tam nebili ani blbe zarubne...

viestta
26. jan 2024

@danyelia ty si este stale nepochopila, ze cely tan cirkus, ktory robi Fico z trestneho zakona ma len jediny ucel. V podstate je to nenapadnutelna generalna amnestia pre vsetkych jeho ludi aj v pripade, ze by platil co len jeden de. Ak by platil co len jeden den, vsetkym tym proti ktorym sa teraz vedie terstne konanie za korupne trestne ciny bude de facto aj de jure "udelena amnestia" a budu "za vodou".

danyelia
26. jan 2024

@viestta Áno, samozrejme...všetci ,,jeho,, ľudia prijatím tohto zákona ihneď opustia svoje cely, v tom momente, všetky spisy sa spália, roztrhajú, zničia...všetci sudcovia, právnici a advokáti sa prepustia, zbúrajú sa súdy, zrušia policajti...🤪

viestta
26. jan 2024

@danyelia pravoplatne odsudeni a trestne stihani su dve rozne kategorie. Zvysok komentovat nebudem, lebo je to demagogia Bilakovskeho typu

aalt
26. jan 2024

Modelove situacie: https://domov.sme.sk/c/23274317/trestny-zakon-n... aj ked vlastne sme-cko su klamari ... tak sa tomu neda verit ...