Nová vláda - ako to prežiť?
vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.
@belllinka to už ja neviem. Dokonca aj moji starí rodičia ich prestali voliť. Ale bola som prekvapená anketou, myslím, že v správach Markízy - mladí ľudia tam boli nadšení z toho, že Smer vyhral. Tieto voľby sa zvrhli na súboj Smeru a PS (obe sú pre mňa osobne extrémizmus a zlo) a preto to dopadlo, ako to dopadlo. Veľa ľudí išlo voliť Smer, aby PS nevyhralo, rovnako ako veľa ľudí volilo PS aby Smer nevyhral. V týchto voľbách bolo ťažko si niekoho vybrať, ale boli tam určite aj lepšie možnosti.
No nič, idem už radšej z tejto témy, lebo budem mať pokazený zvyšok večera...
To co si pisala tu bolo praveze posledne 3 roky - uplna destrukcia pravneho statu, rozpredanie zvyskov slovenska, brutalne rozkradanie verejnych financii, likvidacia oponentov, brutalna propaganda, cenzura, vrazdy na objednavku. Bolo to neunosne, ani za 10 rokov sa ta destrukcia zial neda dat do poriadku co tu nastala za 3 roky. Treba prestat citat bludy a manipulacie medii, zistovat veci a mat zdravy sedliacky rozum. Kto ma novu vladu za katastrofualebo zlo, tomu zial vytvaraju realitu media a nevie rozmyslat samostatne.
@monichetta 😱😱😱
A myslíš si, že keby vyhral voľby niekto iný ako Smer, že by si sa mala lepšie?? Že ten niekto iný by nekradol, nerozhadzoval? Každý má len plnú hubu sľubov pred voľbami a po voľbách skutek utek. Ja som rada že PS nevyhrali.
@monichetta No, destrukcia pravneho statu? Aka? (teda ak berieme ze prilis vela zakonov sa prijimalo v skratenom konani ci podobne, ano, to nebolo spravne) Rozpredanie zvyskov? Akych? Rozkradanie verejnych financii? Ok, toto beriem ciastocne - ako rozhadzovanie bez rozmyslu -> aj podvodnikom ktori si prisli na pekne miliony. Likvidacia oponentov? Ako zlocincov zo Smeru? Tak mafian a zlodej je po novom oponent? Propaganda? Beriem ze asi ano ale tak da sa porovnat ze asi podobna ako predtym, len z ineho brehu. Vrazdy na objednavku? Tak toto by ma zaujimalo ake?
@hiro keby Ťa to zaujímalo ja som očkovaná, napriek tomu som bola v šoku s ľudí, ktorí si mysleli o sebe, že sú viac, kolegyne doslova boli nadludia keď je ona očkovaná. Ona môže teraz chodiť chorá do práce, lebo ona je očkovaná. Rodiny sa kvôli tomu rozoštvali, kamarátstva a aj tu na MK sa vkuse ľudia hádali kvôli tomu, ako sa hádajú teraz. My sa hádame a ony sa na nás bavia. Nepochopil si.
@chodec15 heh, no ty si ale vtipný, ako sa tu ohradzujes voči diskutujucej, ktorá posiela tých, čo sa im nová vláda nepáči za hranice - a ty kde žiješ posledné dni, prosím ťa? Však je milión tém len tu na koníku, čo som postrehla, o tom, kde, ako sa vysťahovať, milión príspevkov, že si ľudia už balia kufre a ty sa tu smiešne rozhorcujes. Veď oná diskutujúca vám poniektorým len pripomenula, čo tu mnohi už ako pokazené verkliky dookola bliakate tyzden. Pripájam sa, komu sa nepáči, nech si ide! A celkovo nepoužila ona sama žiadnu urážku či vulgarizmus a ty (a nielen ty) tu s prepáčením "grciate" svoje analýzy stavu voličov súčasnej vlády nevyberanymi slovami, to je v poriadku?Tiež som názoru, že voľby dopadli dobre - áno, mohlo by byť aj lepšie, samozrejme, no volilo sa menšie zlo - PS podľa mňa nie je strana, ale pomerne chorá a ešte k tomu neschopná (viď Vallo v BA), hlúpa (viď štvorka na kandidátke, ktorá nevie kedy vznikla ČSR ani nepozná jej predstaviteľov a ešte sa snaží z vlastnej tuposti urobiť prednosť) a arogantná sekta - a len sa nezblázni - keď ty tu môžeš kydať na iné strany (a čo je ešte horšie ani nie strany, ale ich voličov - to si asi odkukal od mega slušnej a korektnej "pani" Vasaryovej) môžu si aj iní povedať na plné ústa svoj názor na ktorúkoľvek inú stranu. A už ma to pomerne dosť udivuje, ako sa práve tí akože "slušní" demokrati tu už tyzden demaskuju, zachádzajú sa zlčou a lejú vedrá špiny na tento národ len preto, ze volil ako volil.
@tiezjedna ty si myslis ze fico ich dal zabit? Jana a Martinu?
@martinka13 presne moja rec, odmietam sledovat spravy a hanbit sa za nasu vladu. Ved tam bude blaha, ten prorusky ..... ktory nema co verejne vystupovat, hanbim sa za to, ze si ho nas narod dokonca prekruzkoval tusim na 5-6 miesto medzi volenmi poslancami 🙈
@dagmarovita to si nemyslím. Ale nerobilo mu problém pozerať sa na to. Každý má v politike svoje záujmy. A zúfalí politici robia zúfalé činy (= otvárajú cesty, tvária sa, že sú slepí, len aby sa zase mali za čo chytiť a drápať hore...). Fico je dno. A podľa toho sa chová.
Ja som sa najviac hanbila keď Borisko išiel podať ruku pápežovi a rozprávali sa o jeho rozvetvenej rodinke. Veď taká klasická slovenská rodina, nie?
@dagmarovita takto, na robertkových rukách nie je krv priamo. On nesie svoj podiel viny tým, že vytvoril cesty, bol slepý, hluchý...pohodlné a bezpečné. To je z pozície moci to isté, ako keby stlačil spúšť. K tomu proste nie je čo dodať a jeho obhájcovia, stúpenci, fanúšikovia sa môžu kľudne na prostest odrážať ušami od zeme. Ustievajú zlého boha.
Uz máme novú vládu ?
Súhlasím s autorkou čistá hruza ..je to strašné že 4 roky zas toto. Najradšej vypadnúť idtailto
@tramtada31 sranda, ze som si to bezpravie a rozkazovanie ako mam zit, este nevsimla a to v tej BA zijem uz dost dlho. A vdaka Bohu za sukromne kliniky, nemusim cakat na vysetrenie pol roka a spravaju sa tam ku mne ako k cloveku a nie odpadu. A sukromne skoly dufam deti naucia kritickemu mysleniu, aby v dospelosti si vedeli zvolit lepsich zastupcov ako volia ich rodicia.
Rozhodli demokratické voľby, pri ktorých bude vždy jedna časť voličov spokojná a tá druhá nespokojná...Je tu zbytočné naťahovať sa, či sú Smeráci mafiáni a zlodeji, Matovičovci blázni, Saskári povaľači vlád, PSkári dúhoví slniečkári, ktorí hovoria o ,,tehotných a menštruujúcich osobách,, a LGBTI+ právach, Hlas či je Smer 2, či sú normálni, ako hlásali na bilboardoch Sme rodina, ktorí z nich sú plagiátori, klamári, neschopáci. Ak raz niekto volil Smer, nepresvedčíte ho, že mal voliť PS, lebo je to super strana a naopak...Tak sa prosím Vás rešpektujme navzájom, táto téma je len na rozdúchanie vášní, nedeľme sa tu na ,,dobrých a zlých,, ...každý volil podľa svojich hodnôt a presvedčenia 😉
Ja som z toho dosť smutná. Dúfala som, že sa konečne zbavíme populizmu, tmárstva a vykročíme do pokrokovej budúcnosti. Asi som naivná alebo nepoučená minulosťou, ale fakt som si myslela, že ľudia myslia vlastným mozgom a nenechajú sa presvedčiť ukričaným Blahom a jeho kumpánmi.
Lebo kričal, že PS chce presadiť 5/10/30/150 pohlaví a identít, aj keď to tak nebolo, ale veď čo? Mňa sa to nejako týka? Veď ja sa cítim ako žena a nikto ma neukecá, že som muž/žirafa/tenisová loptička.
Alebo že by na školách nemala byť sexuálna výchova? No teraz je taká aká je a vidíme to tu na otázkach typu,.či sa dá otehotnieť po análnom sexe/bez penetrácie/po prvom styku. Veď je taký problém, keď sa puberťák dozvie, že kondóm nie je len o frajerskom trčaní kúska staniolu zo zadného vrecka? Nie každý rodič vie a chce na všetko odpovedať, ale je naozaj také zlé nechať deti v škole pýtať sa aj na chúlostivé otázky?
Alebo že ON presadzuje mier a odmieta poslať zbrane na Ukrajinu? To si fakt niekto myslí, že sa týmto celý konflikt skončí? Akože Slovensko nás nepodporuje, chlapi, kašlime na vojnu, zbaľme ešusy, je to asi stratené.
Alebo kričali, že COVID je chripôčka a burcovali ľudí na svojich zhromaždeniach, aby ignorovali nariadenia?
Ja som sa 2 roky takmer denne obliekala do skafandra a držala za ruku umierajúcich ľudí na chripôčku. Boli to aj styridsiatnici s tehotnými manželkami. A už sú len tie manželky a deti.
Večer som sedela na balkóne v klbku a plakala. Potrebovala som objatie viac ako čokoľvek iné, ale svoju rodinu som nešla vystaviť riziku.
A ja mám fakt veriť tomu, že tu bude dobre?
Je mi stále smutno, lebo som bola pripravená použiť všetky svoje schopnosti na pomoc slovenským pacientom (aj mojim rodičom), ale budúcnosť môjho dieťaťa je dôležitejšia a doprajem mu ju inde. Hlavne nech vie o tom, že vpadnúť na územie cudzieho štátu je agresia, rozhovory o sexe sú prirodzené, bromhexin a vodka nás nezachránia pred kvapôčkovou infekciou a keby mal pocit, že sa cíti ako lietadlo/žirafa/tenisová loptička, jeho mame je to jedno a bude ho milovať rovnako bezhranične ako doteraz.

Ako to prežiť? Asi zamerať sa na seba, na svoj život, vládu zmeniť nevieš ale svoj život áno. Ja som doteraz deti tlačila dosť do učenia, teraz ich začnem tlačiť hlavne do jazykov a budovať všetko tak aby mohli čím skôr odísť preč. Tiež si robím zadné vrátka ak by som začala cítiť že to smeruje veľmi zlé tak zabalím kufre a odchádzam. Ja mám jazyky, deti už sú staršie som s nimi sama, nemám nikoho takže v podstate nemám problém odísť.