icon

Nový reklamný pútač - príliš silná káva

1. sep 2023

Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."

Nie je to už príliš silná káva?

lenka1208
1. sep 2023

Mna stale udivuje ako sa niekto moze zavzdusnovat uz aj nad nejakym obrazkom divadla..vsak nech si tam daju co chcu..ci zase tu na niekoho zaucila potreba odhalit vsetky konspiracie sveta? No povedz, to je hrozne, uz aj divadlo nam tlaci do hlavy teplosov a ukrajincov..keby tam dali putina so sovietskou vlajkou tak tam by uz ziadna konspiracia nebola ze?

mimolimit
1. sep 2023

@triss83 Vidim, ze zrejme inak ako som to myslela, nie moja skoda.

mondolina
1. sep 2023

@lenka1208
Fica s holubicou mieru🙈

triss83
1. sep 2023

A čo tak koláž rodiny matka, otec, deti, pes, mačka. Či to sa už teraz nemôže propagovať? Normálna rodina.

ngl
1. sep 2023

A ty aj vies co tym chceli povedat ci sa len pohorsujes lebo netusis aky to ma kontext?
https://kultura.pravda.sk/divadlo/clanok/679901...

miroslava21
1. sep 2023

Mna zo vsetkeho irituje vlajka cudzieho statu a lgbt. Neviem si spomenut este vlajku ktoreho cudzieho statu malo nejake divadlo, statna instritucia atd. A neustale vytahovanie lgbt, tiez doteraz neviem akoze v com maju byt tito obcania dikriminovani a utlacani 🤷‍♀️

miroslava21
1. sep 2023

@triss83 to sa uz dnes zial nehodi

triss83
1. sep 2023
doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ....napríklad v tom,že si nemôžu právoplatne zobrať svojho partnera za manžela/ manzelku? Že po ňom nič nededia napr? Že im nepodajú v prípade núdze informácie o ich zdravotnom stave?Že nemajú nárok na vdovské? Že nemaju všetky tie práva,pre ktoré sa väčšinou ľudia zenia a vydávajú?

miroslava21
1. sep 2023

@doriiis druh a druzka tiez nemaju vyssie spomenute.

66bublinka66
1. sep 2023

@miroslava21 napríklad francúzsku po teroristickom útoku na charlie hebdo?

doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ...no a to je tiež smutné.Ale druh a družka sa môžu stále legálne vziať,zatiaľ čo homosexuálne páry sa na Slovensku brat nemôžu.Chapes ten rozdiel,že?

miroslava21
1. sep 2023

@doriiis nie, nechapem. Manzelstvo je spojenie muza a zeny, chapes ten rozdiel?

doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ...nie nechápem.Nikdy nepochopím takéto čierno biele videnie.

miroslava21
1. sep 2023

@doriiis preco cierno biele? Manzelstvo je spojenie muza a zeny, cielom manzelstva je zalozenie rodiny-splodit deti. Mozu toto rovnake pohlavia? Nie. Tak nech sa netlacia do manzelstva. Pretoze ciel manzelstva nenaplnia. Ale mozu bojovat za registrovane partnertvo, nie manzelstvo

doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ....takže manželia,muž a žena,ktorí nesplodia deti nespĺňajú účel manželstva podľa teba? A keď sa berú muž a žena,ktorí deti nechcú alebo nemôžu mať.Nemali by sa brať,lebo nesplnia účel manželstva?

lenka1208
1. sep 2023

@doriiis na toto nedostanes odpoved 🙈 takisto asi ani adopcie ludom ktori nemozu mat svoje deti by mali asi zakazat..vsak nech si spravia vlastne, no nie? a ked nemozu nech sa laskavo neberu

doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ...alebo ešte takto. Ja mám dve deti,splodene v nemanželskom zvazku,nie sme manzelia...to znamená,že uz sa nemáme brat,lebo naše manželstvo by uz nespĺňalo účel? Keďže uz žiadne ďalšie deti nesplodime nikdy?

doriiis
1. sep 2023

@lenka1208 ....však áno.Vies,citovať ústavu vie každý blb.

doriiis
1. sep 2023

@miroslava21 ...lebo podľa tejto logiky by potom aj mužovi a žene,ktorí sa chcú brat ale nechcú splodiť deti malo byt zakázané sa brať.Nie?Lebo ich manželstvo nebude spĺňať účel.

mikadooo
1. sep 2023

Akože toho Štúra/Hviezdoslava ok beriem, dajme tomu že sa to dá pomýliť... Ale ten dvojkríž vyhlásiť za slovenský znak, boháča, to fakt????? 🙈🙈🙈 Akože pomýliť si nacistický symbol so slovenským štátnym symbolom, uff tak to mi už príde hodne cez čiaru...

kika193
1. sep 2023

@ngl super rozhovor, fakt ma ta deva pobavila (v dobrom). Kto je romana tabak? :D :D hhaha, like it

mondolina
2. sep 2023

@mikadooo
tak pre niekoho je to to isté....ale budú sa biť do hrude 🙈🙏

luuubik
2. sep 2023

Existuje aj petícia proti tomuto hnusu, včera som sem dávala link, a napíšem znova, čo som k tomu písala: To, že ide o politicky (samozrejme úplne naaaahodou mesiac pred voľbami) motivované "dielo", je jasné každému pricetnemu a kto tvrdi, že nie, na toho vobec reagovať nebudem, lebo sa len tvári (pre ospravedlnenie vlastného názoru), že to nevidí. Politika nepatrí do kultúry (ani do športu, náboženstva a do mnohých iných oblastí)! Opakujem: propaganda v štýle 50-tych min. storočia, len kosák a kladivo nahradili iné symboly - ešte by som pridala heslo: "liberáli vsetkych krajín spojte sa" a bola by to situácia ako cez kopirák. Divadlo je kultúrna inštitúcia platená z našich daní a tu si ju istá strana zneužila na svoju dosť nechutnú predvolebnú propagandu - mimochodom strana, ktorá sa ani do parlamentu nedostala - to už Fico má teoreticky väčšie právo si dať na vitráž, čo chce, on aspoň voľbami prešiel (pre rypave - samozrejme hyperbola - NIKTO nemá čo zneužívať na kampaň niečo, čo sa nazýva kultúrnou ustaviznou). Opakujem, čo som už včera písala - keby vitráž znazornovala napríklad solidaritu do štátmi, kde zomieralo civilné obyvateľstvo v dosledku vojenských zásahov NATO, boli ste s tým o.k.? Lebo tiež je to skvelá téma - obete si treba pripomínať - a je úplne jedno koľko času ubehlo... Samozrejme, že ti, čo teraz bojujú za propagandisticku vitráž by prví otvárali ústa, čo to má znamenať. Pokrytci falošní. To ako sa tu chytáte slamky s krížom, či Hviezdoslavov/Šturom. Fakt už nebuďte smiešni - ved to na podstate veci predsa nič nemení. A posledná vec - Ľutujem Ukrajincov, nemám nič proti LGBT ALE - táto krajina - jej budúcnosť, smerovanie, problémy s ktorými sa borí (na ktoré treba poukázať aj v umeni) - je o niečom inom pre mňa. Sú veci, ktoré treba akútne riešiť - a týkajú sa nás všetkých, nie 4, 6 či 10 percent ľudí, ktorí v tomto štáte žijú. Ta vitráž nemá za cieľ nič iné ako rozostavavat spoločnosť, podsúvať témy, ktoré (žiaľ) rozhodnú voľby a ako hovorím o apolitickosti a korektnosti nemôže byť ani reč.

mikadooo
2. sep 2023

@luuubik a nemáme aj iné problémy ako riešiť jeden reklamný pútač, ktorý by 99,9999% národa ani len nepovšimlo, keby sa do toho neobula premúdrelá p.Tabák a jej podobní, hmmm? Ale vidím, že trafila do čierneho, hurá rýchlo petíciu musíme robiť lebo FAKT to je priorita, ktorú treba na Slovensku riešiť, aby jedno bratislavské divadlo zmenilo pútač 🙄🙄🙄🙄🙄. Lebo tooooooľko z tých podpísaných chodí do tohto divadla, či ho vôbec POZNÁ...

luuubik
2. sep 2023

@mikadooo áno, samozrejme, určite je potrebné riešiť pútač, keď ide o politicku propagandu vo verejnej budove. Ide tu o princíp, o manipulovanie verejnej mienky atď. Nie je občianska spoločnosť a verejná angažovanosť práve o tomto - vyjadrovať sa k takymto témam? Pre teba to možno dôležité nie je, pre iného ano. Určite má omnoho väčší prínos pre spoločnosť podpísať petíciu (či ju zorganizovať) proti niečomu s čím bytostne nesúhlasí, ako stráviť ten čas sledovaním netflixu, kupovanim nových handier a pod. Každého nechaj, nech sa rozhodne, čo mu stojí za námahu a čo nie. A už je trápne aj to omieľanie Tabak a spol. - riešme podstatu veci, nie, ako sa v tom angažovala ona či niekto iný. Môže byť trúba a urobiť milión prešľapov (ktorý súčasný politik nevyrobil nikdy trapas a netrepol blbosť?), to však neznamená predsa, že nemôže mať na nejakú konkrétnu vec zdravý pohľad, s ktorým sa dá výnimočné aj súhlasiť. To je však jednou z tregedii slovenskej politiky, tu sa nehľadí na obsah myšlienky - hneď sa zaskatulkuje podľa toho, kto ju povedal. Akoby sa aj rešpektovaný človek nemohol pomýliť, či jednoduchší mať výnimočné pravdu...

triss83
2. sep 2023

@luuubik včera som v Pravde čítala článok s riaditeľkou DPOH, tak arogantnú osobu, tak arogantné správanie som ešte nezažila. Tá žena tam nemá čo robiť! Je to hnus.

triss83
2. sep 2023

@luuubik pošli mi prosím ťa link na tú petíciu, rada ju podpíšem a posuniem ďalej

luuubik
2. sep 2023

@triss83 to vieš, pokora sa dnes nenosí, krédom tých, čo vytvárajú podobne kontroverzie sú ostré lakte a čím väčšia arogancia a priam zosmiesnovanie iných názorov (čo je dosť paradox, keďže liberál by mal byť k iným názorom maximálne tolerantný, nepoznám však kategóriu ľudí viac netolerantnych k inému názoru ako tych s diagnózou slovenský liberál).