O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?
Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?
no, tak niekedy sme mavali prve navstevy uz o 7mej 😀
Jednoznacne o 3:30 rano, neskor uz to nebude ono. Ked uz tak uz
9 mi zmoe ok ale.nech si overi. u nas uz aj 7 15 boli..
Ja uz na SK nezijem a nastastie nezazivam tuto tradiciu, ale u nas sme uz po 10. neotvarali. Ak ide sibat babky, tak im normalne zavolaj, o ktorej mozu prist.
Chodia ti ludia do kostola? Chystaju sa rano na omsu? Zavisi to aj od toho.
Prepáč, ale toto sa fakt treba pýtať tu na fóre? Veď kedy chcú, nech idú. Keď budú naranajkovaní, nech sa oblecu a idú, ideálne medzi tým, ako bude malý spať. Alebo si nepoznáte vlastnú rodinu -babky?
Syn ide o 7h starú mamu, a potom okolo 8.30h idú s kamarátom spolužiačky pooblievat
Ja sa o 7mej obraci este len na druhy bok a spim
@martul nekde po rodinach ale po kamoskach malych. A nechcela som kazdej jednej vypisovat o ktorej uz moze prist, myslela som, ze je nejaky “zauzivany” akceptovany cas.
Keby dakdo pride skor ako o 9tej ani mu neotvorim, clovek si aspon cez volno chce pospat a nie hned vyslat dieta este len oci ostatni otvoria, moj syn ide 9:30 k starkym a potom dalsi
Minulý rok sa u nás len o 8.00 zobudzali. A vtedy, zazvonila prvá partia, aj som hovorila, ze dievčatá ešte spia, vrámci dobrých vzťahov som sa nechala presvedčiť, dcéru zliali v posteli, ešteže bolo teplo, komplet sa susil matrac, skoro sa vyskratovala elektrika, lebo dcéra mala nabíjačku v zásuvke. Nikto mi to nevycita, aj sranda bola.
Ale po zvážení všetkých okolností už neotvorim skôr, ako budú dievčatá oblečené a von z izieb. U nás teda az okolo 9.00.
No čo už u niekoho skoro ,u niekoho nie....
My sme naučení vstávať skoro .... Aj vlani chodili chalani okolo 8.30-9h oblievať spolužiačky 😁
To že syn ide starkú obliať o 7h ona o tom vie a čaká to...😉
Však nie je povinnosť dvere otvorit ,veď spite aj do obeda 🙏👋
Ja oblievať nechodím ešte to by mi bolo treba , syn ako sa zariadil so spolužiakmi už je ich vec.... Asi o tom vedia aj spolužiačky, tak je na nich či im otvoria či budú buviskat
K nám chodili spolužiaci ráno o piatej a rodina okolo siedmej ôsmej
Myslím že v dnešnej dobe už nie je vhodné polievať. Cize žiadny čas je je ok na túto ponižujúcu tradíciu.
A baby kedy majú akože chodiť? Ak dievčatá spia do 11tej, o 12tej budú rušiť sviatočný obed a poobede sa vraj chodiť nemá, to rodina môže ísť na prechádzku. Podľa mňa začať o 9tej je ok čas. Však v stredu sa ide do školy, neviem, či je vhodné, aby deti vyspávali do 11tej a v stredu vstávali 06:30...
Pred 20-30 rokmi chodil moj otec s bratom z domu o 6,00 😅 krstnú mamu vždy v posteli obliali. A ešte aj stíhali omšu o 8,00 🤣 Oblievat by sa malo chodiť doobeda. Neviem prečo, ale takto sa to traduje.
@andreakotesova tiež si pamätám že do 10h Max 11h a pozdejšie už nechodili
@marsmykkok nikdy! Ako sa pise vyssie, tato tradicia je prezitok, je to nevhodne a ponizujuce. Ja by som asi dala pastou tomu, co by ma chcel v dnesnej dobe oblievat a sibat. Este pochopim, ze babky su stara skola a od vnuka si to vyzaduju, ale aby chodil syn po spoluziackach 🤦♀️

Nech sa opýta tých koho ide navštíviť.