icon

O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?

9. apr 2023

Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?

Strana
z4
januska12323
9. apr 2023

Nech sa opýta tých koho ide navštíviť.

annie6
9. apr 2023

no, tak niekedy sme mavali prve navstevy uz o 7mej 😀

martinmmartin
9. apr 2023

Jednoznacne o 3:30 rano, neskor uz to nebude ono. Ked uz tak uz

juliet86
9. apr 2023

9 mi zmoe ok ale.nech si overi. u nas uz aj 7 15 boli..

amelie2017
9. apr 2023

Ja uz na SK nezijem a nastastie nezazivam tuto tradiciu, ale u nas sme uz po 10. neotvarali. Ak ide sibat babky, tak im normalne zavolaj, o ktorej mozu prist.

adri266
9. apr 2023

Chodia ti ludia do kostola? Chystaju sa rano na omsu? Zavisi to aj od toho.

martul
9. apr 2023

Prepáč, ale toto sa fakt treba pýtať tu na fóre? Veď kedy chcú, nech idú. Keď budú naranajkovaní, nech sa oblecu a idú, ideálne medzi tým, ako bude malý spať. Alebo si nepoznáte vlastnú rodinu -babky?

zuziiiii
9. apr 2023

Syn ide o 7h starú mamu, a potom okolo 8.30h idú s kamarátom spolužiačky pooblievat

slavomira236
9. apr 2023

Ja sa o 7mej obraci este len na druhy bok a spim

autor
9. apr 2023

@martul nekde po rodinach ale po kamoskach malych. A nechcela som kazdej jednej vypisovat o ktorej uz moze prist, myslela som, ze je nejaky “zauzivany” akceptovany cas.

nelca84
9. apr 2023

@zuziiiii prepana 🤦‍♀️ je volno, ludia su chcu pospat, by ma trafilo z takej navstevy...

zuzubb007
9. apr 2023

Keby dakdo pride skor ako o 9tej ani mu neotvorim, clovek si aspon cez volno chce pospat a nie hned vyslat dieta este len oci ostatni otvoria, moj syn ide 9:30 k starkym a potom dalsi

zuziiiii
9. apr 2023

@nelca84 tak naša starká je už hore dávno 😁 ona vie o tom že príde vnuk o 7h takže ho očakáva

zuzubb007
9. apr 2023

@zuziiiii tak Vas by som nechcela za kamosov 8:30 by ma slak trafil, ludia si radi pospia v case volna

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
nelca84
9. apr 2023

@zuziiiii aj 8.30 je skoro, ja by som ani neotvorila, nastastie my tieto traposiny nepraktizujeme

bets
9. apr 2023

Minulý rok sa u nás len o 8.00 zobudzali. A vtedy, zazvonila prvá partia, aj som hovorila, ze dievčatá ešte spia, vrámci dobrých vzťahov som sa nechala presvedčiť, dcéru zliali v posteli, ešteže bolo teplo, komplet sa susil matrac, skoro sa vyskratovala elektrika, lebo dcéra mala nabíjačku v zásuvke. Nikto mi to nevycita, aj sranda bola.
Ale po zvážení všetkých okolností už neotvorim skôr, ako budú dievčatá oblečené a von z izieb. U nás teda az okolo 9.00.

zuziiiii
9. apr 2023

No čo už u niekoho skoro ,u niekoho nie....
My sme naučení vstávať skoro .... Aj vlani chodili chalani okolo 8.30-9h oblievať spolužiačky 😁
To že syn ide starkú obliať o 7h ona o tom vie a čaká to...😉

zuziiiii
9. apr 2023

Však nie je povinnosť dvere otvorit ,veď spite aj do obeda 🙏👋

zuziiiii
9. apr 2023

Ja oblievať nechodím ešte to by mi bolo treba , syn ako sa zariadil so spolužiakmi už je ich vec.... Asi o tom vedia aj spolužiačky, tak je na nich či im otvoria či budú buviskat

nelca84
9. apr 2023

@zuziiiii no dievcata musia byt stastim bez seba 🙈 uz ani za mojich skolskych cias sa po cudzich ludoch nechodilo, max. po rodine. Pride mi to nasilu, skodoradostne alebo pre peniaze.

zuziiiii
9. apr 2023

@nelca84 neviem či su šťastné 😁 možno machruju v škole koľkých mali polievacov 😁

bucko555
9. apr 2023

K nám chodili spolužiaci ráno o piatej a rodina okolo siedmej ôsmej

nelca84
9. apr 2023

@zuziiiii machruju? To myslis vazne? Nepoznam zenu, ktora by sa tomu tesila, niektore to pre tradiciu pretrpia, ostatne sa venuju niecomu prijemnejsiemu.

ksebejka
9. apr 2023

Myslím že v dnešnej dobe už nie je vhodné polievať. Cize žiadny čas je je ok na túto ponižujúcu tradíciu.

marsmykkok
9. apr 2023

A baby kedy majú akože chodiť? Ak dievčatá spia do 11tej, o 12tej budú rušiť sviatočný obed a poobede sa vraj chodiť nemá, to rodina môže ísť na prechádzku. Podľa mňa začať o 9tej je ok čas. Však v stredu sa ide do školy, neviem, či je vhodné, aby deti vyspávali do 11tej a v stredu vstávali 06:30...

zuziiiii
9. apr 2023

@nelca84 jasné že nie srandujem ale my sme si zvykli si ako deti rátať koľkí nás vypolievali, ale tak to bolo dakedy ....

Syn čo chodí so spolužiakmi tak zvyknú v kroji aj spievať , vodu len symbolicky naozaj nič také že vedro , korbáčik len jemne ,žiadne tresky plesky

andreakotesova
9. apr 2023

Pred 20-30 rokmi chodil moj otec s bratom z domu o 6,00 😅 krstnú mamu vždy v posteli obliali. A ešte aj stíhali omšu o 8,00 🤣 Oblievat by sa malo chodiť doobeda. Neviem prečo, ale takto sa to traduje.

zuziiiii
9. apr 2023

@andreakotesova tiež si pamätám že do 10h Max 11h a pozdejšie už nechodili

nelca84
9. apr 2023

@marsmykkok nikdy! Ako sa pise vyssie, tato tradicia je prezitok, je to nevhodne a ponizujuce. Ja by som asi dala pastou tomu, co by ma chcel v dnesnej dobe oblievat a sibat. Este pochopim, ze babky su stara skola a od vnuka si to vyzaduju, ale aby chodil syn po spoluziackach 🤦‍♀️

Strana
z4