O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?
Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?
@nelca84 Však asi ide k tým, čo chcú. Ak niekto nechce, je jednoduchý recept, nemusí otvárať a je.
@nelca84 boze robit taku dramu z takej veci. 🤮 mne to vobec nevadi,a sebauctu mam. Nic ponizujuce na tom nevidim.
@zuziiiii niektore tu vedia robit take dramy,ze az 🙈
@petulda333 že ? 🤣🤣🤣Že sebaúcta🙏🙏🙏
@petamich tsss, pred mnohými rokmi, keď som ja bola teen, tak to bola prestíž, ked prišli chalani s vedrami 🤣
@petulda333 ráno poviem synovi aj mužovi nech ani kvapku vody na mňa nedajú ani nič také bo prídem aj o posledný zvyšok sebaúcty 🤣
Tak niektore si myslia, ze aj ked ich muz obcas vytne je ok, asi je to vychovou. Ja tuto "tradiciu" teda nepovazujem za normalnu. Ale ak vam to robi dobre...
@zuziiiii no chcela som pisat,ze co mam urobit so synom. Ci volat na neho policiu ci polepsovnu,ze ma zajtra tak hnusne ponizi 🤣🤣🤣
@andreakotesova aj pre nas to tak bolo. Zabavili sme sa,pokecali ,sranda 🤣
@nelca84 pani herečka buď rada že tu na Slovensku ešte mame pekne tradície. Chod sa posrat na západ keď sa ti nepáči
@nelca84 boze moj,sa preber. Miesas jablka s hruskami 🤦♀️
@andreakotesova ze! a ako sme zavideli, ked Jozo bol poliat Jarku a nie nas ostatne a ta nam to este rok trieskala o hlavu (taka ponizena vtedy bola) 🤪
@lenka567899 uzasna tradicia, tak si ju uzite, my pojdeme na vylet so psikom
Juj, kedysi to bola úplne normálka (na dedine), už o siedmej ráno 😅 ale taká zaujímavosť: u nás vôbec nebolo vo zvyku chodiť vodou, ale len tou khm voňavkou, ak sa to dá takto nazvať. Spomínam si, ako sme so sestrou sedeli v obývačke a kukali telku plus na okno, či vojdú, nevojdú chlapci a potom sme museli od tej telky vstať a otvoriť im dvere (btw som kvôli tomuto Fantagiro nikdy nedopozerala do konca, dala sa napokon dokopy s Romualdom, či s Tarabasom? 😃)
@oblecenie99 Romualdom, tolka skoda 😅
@elizabet173 no tak my sme sa tešili veru 🤩 asi preto že sme boli zo súboru ľudového a tak sme nejak s tými tradíciami vyrastali....áno tešili sme sa že sme si zaspievali potom .... atď
@elizabet173 tiez rozmyslam, odkial tieto zeny pochadzaju. Ja mam sice "len" 38 ale mam presne rovnake skusenosti ako ty.
Vsetci vzdy vypadli z domu. Aj teraz to vidim na sidliskach, ze su uplne vyludnene, parkoviska prazdne, ludia maju lepsi program.
@elizabet173 tak ja zas mám takúto skúsenosť a zážitky, vy úplne inú....
Však ale je to v poriadku nemôže byť všetko také isté rovnaké
@elizabet173 presne niekto to dodržiava , iní zas nie veď nech si každý robí ako má zaužívané....ako sa mu páči.
Kto by to bol povedal ešte pred pár rokmi,že sa z Veľkej noci stane sviatok týraných,utrapenych žien..
Nás v detstve zliali všetci chlapi z rodiny, spolužiaci,susedia..suchej nitky na nás neostalo.. a neviem ..nejako ma to psychicky nepoznacilo..to je nejaký mk boom sa predbiehať kto má väčšiu averziu voči Veľkej noci?
@miskakyska ty si to len neuvedomujes, nemas sebauctu 🤣🤣

@nelca84 no ja som dnes bola u nasich a maly brat (13) ide poliat spoluziacky, lebo oni ho volali, on ani ist nechcel 🙂 a sestra (16) je cela stastna, lebo ju pride poliat prvy "frajer" - takze ani niekde sa na to fakt tesia a nevnimaju to ako za trest, my sme sa ako tinedzerky tiez tesili s kamoskami ale tak to je uz viac ako 20 rokov dozadu