icon

O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?

9. apr 2023

Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?

zuziiiii
9. apr 2023

@petulda333 🙏🤣🤣🤣🤣neroooob 🤣

miskakyska
9. apr 2023

@petulda333 môže byť 🤣🤣

petulda333
9. apr 2023

@miskakyska
@zuziiiii no ale uznajte,ved to je na smiech. Ja chapem,ze nie kazdy ma rad velku noc a to okolo toho,ci ine sviatky. No robit z takej tradicie tyranie, ponizovanie atd je mimo mojho myslenia

zuziiiii
9. apr 2023

@petulda333 určite ja tiež rešpektujem názor, či pohľad na vec , ktorí nemajú radi Veľkú noc a tie zvyky spojené ...veď ok každý sme iný.... Ale naozaj porovnávať týranie žien s Veľkou nocou a sebaúctou to už je moc 😁🤣

ukulela
9. apr 2023

Ale baby, zasa prr. Jedna vec je, že prídu chalani zo súboru s muzikou v kroji, to už je predstavenie a aj pekné, ok, keď sa dohodnú a sú s tým ok. Druhá vec, keď chalani behajú po všetkých babách v dedine, lebo vedia, že dostanú 5€. A ešte si porovnávajú, kto vysibal 50 a kto 100. Boli sme 3 sestry a teda mama sa vždy plesla po peňaženke. A to sa dávali 5 A10 korunacky. Tiež som nikdy nevedela, ako reagovať na to, že príde takýto zistny kamarát. moji chalani pôjdu ohlásene s otcom po najbližšej rodine a najlepšie kamošky a prísny zákaz brať peniaze.

petulda333
9. apr 2023

@ukulela ja som nikdy nedala peniaze. Pokecali sme,ako starsi dali poldeco. Proste zabava.

mandarinka555
9. apr 2023

@8aslan147 Ja som dnes spala do 17:40...Podotýkam, že od včerajšieho večera...

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
8aslan147
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
9. apr 2023

@mandarinka555 Doháňam spánkový deficit...

anita6666
9. apr 2023

Nikdy!

dzescebuly
9. apr 2023

Tu sa autorka pýta na čas oblievania a nie na to kto to vníma ako niečo ponizujuce,týranie a neviem čo ešte. Ak nemám vhodnú odpoveď na otázku tak rolujem ďalej 🤷 denne sa tu zakladajú rôzne diskusie tak nevidím dôvod aby sa autorka nemohla takto opýtať 🤷každého osobná vec,mne sa páči,patrí to k veľkej noci ,pre mňa je hrozný a neprípustný haloween ale nech si ho slávi kto chce.a k otázke -oblievať sa chodilo hneď ráno,o 11tej bolo po "funuse"😉

domkakvet
9. apr 2023

Tak skor ako o 9 neodporucam.

ninusa221
9. apr 2023

Ono to závisí aj koho všetko idú polievať pretože môj ocino s bratom chodili vždy okolo 8:00 pol 9 lebo kým všetkých obehli boli aj 2-3 hodiny.😁

ropucha6
9. apr 2023

To sa este praktizuje? Ale k veci, o 9 sa mi zda trochu skoro na “navstevu”, aspon o 10 by som ich poslala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anonymous87
10. apr 2023

@elizabet173 to je vsetko v poriadku a mas absolutnu pravdu. Len treba akceptovat aj rodiny a zeny, ktorym tento sviatok nevadi a netrvdit, ze nemaju sebauctu a porovnavat to s domacim nasilim 🤷‍♀️

petulda333
10. apr 2023

@anonymous87 presne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anonymous87
10. apr 2023

@elizabet173 nevravim ze ty. Ale aj v tejto teme to zaznelo a videla som to tu viackrat. Ja tiez tieto sviatky nemusim. Moji chlapi vodu pouzivaju len symbolicky a vedia, ze NIE znamena NIE…

mircalla
10. apr 2023

Za mna nikdy. Niet nic otravnejsie a trapnejsie ako "oblievaci" ci "sibaci". Priserne trapna zalezistost. Ale ako dieta ma otravovali uz o 8 hod a prakticky nebol pokoj do dakej jednej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mircalla
10. apr 2023

@anonymous87 Mne nejde o vodu, ale cely princip sibacky a obtazovania ludi. Mna to vzdy obtazovala, od isteho veku som sa uz tvarila, ze nie sme doma.

anonymous87
10. apr 2023

@mircalla to je v poriadku. Ani ja nemam rada tento sviatok 🤷‍♀️ Ale respektujem ludi, ktori s tym problem nemaju. Mam 2 chlapcov. A oni sa tesia. Ja to vnimam ako sucast nasej kultury. Ked som bola bezdetna, tak som chodila na vylety 🙂 u nas ani otec nikdy nesibal a to sme 3 sestry. Cize u nas sa to nikdy neprezivalo… ale nemyslim si, ze dievcata a zeny, ktore sa tesia nemaju sebauctu. Skusme sa trosku viac respektovat ak chceme ist respektovany
@elizabet173 ja mam svagra, ktory sa v tom vyziva. A to uz ma skoro 50 😂🫣 ale tak co ti poviem. Vecne decko… jedno obliatie prezijem. Vedu z tohi nerobim

cica8
10. apr 2023

@nelca84 je rozdiel vytnut a vysibat, panebože dnešna mládež nevie absolútne nič iba chlastat a sedieť za PC ako všímam... Tradicie? Co to je... Kedysi to bola pocta a dnes... Neviem ako vás teda vychovali rodicia, k čomu vás viedli keď máte takéto nemozne názory na oslavy jari🤮

cica8
10. apr 2023

@petulda333 aké týranie, aké ponižovanie co vám hrabe?

cica8
10. apr 2023

@ropucha6 u nás sa chodilo o 7.00 hodine napr...

petulda333
10. apr 2023

@cica8 hmm? Ja som nic take nepisala. Ja mam velku noc rada

mircalla
10. apr 2023

@cica8 Moje deti za pc nesedia, ale tieto hlupe tradicie neuznavam. Dnes sme boli namiesto otvarania dveri, tvarenia sa, ze ma to bavi a rozdavania vajicok ci penazi na vylete v prirode. Povazujem to za lepsie straveny cas. Ak to niekoho bavi, kludne. U nas dvere otvorene nie su.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal