icon

Občan za dverami

ahhola
12. feb 2023

To by sa vám ľúbilo, taka konickovska téma. Dolný Kubín, 2 familie na parcele, jeden prístup. Vpredu svokor (svokra neviem ci je, hovorca bol 80+ ročný jedovatý starček) ktorý dal "zadok" synovi, po ňom je vdova nevesta a dcéry, vnučky "pánovi predku a vstupu 🕳️brány pekelnej". Nevesta zufalka ma vecné bremeno na prechod, no starký tvrdí, ze bolo len dočasne, lebo sa jasne dohodli na ceste zozadu, ze to tak plánovala obec. Starosta pripustil, ze to v 80.rokoch mohol predseda MNV prisľúbiť, dnes to však nieje v plane ani náhodou. Starec omladinu velkodusne pusti, ked pekne poprosila, ked nie, chytí vnučku pod krk a zloží na zem... Ja teda neviem, súd vyhrala nevesta, starý tvrdí, ze vecne bremeno vyprchalo, nakoľko sú parcely precislovane a poposuvane, ale aby mi vadilo, ze cez môj majetok bude chodiť "moja krv" moje vnucence??? Ono iste nebolo vypodane všetko, z čoho viní nevestu, ci s nim býva rodina dcéry a hucká deda proti svagrinej.... Ale blázninec statočný.
A otázka?... (predbieham hnidopichov)
Sa tu mnohé sťažujeté-oprávnené, ze starki - vnuci ani ťuk, nula bodov.
Tu tiež a starý ešte vnucke naloží ako kapo v koncentraku🥀💦

Strana
z2
oli18
12. feb 2023

Ved dedo sa sudi uz velmi dlho. Videli ste, kolko papierov tam mal? Pri rychlosti nasich sudov ten spor trva velmi dlho. V r.2018 bol v tv asi tiez preto, ze si nevesta nevedela rady. A je to jednoduchy, az primitivny clovek. Nechape, ze sud nevyhovel jeho odvolaniu. To vyriesi mozno az dohoda medzi svagrinami, ked dedo zomrie.

dianka555
12. feb 2023

Akurát som si to pozrel na FB, chudák ujo, pravdepodobne ho využili vlastné deti, to či napadol alebo nenapadol vnučku môže byť pravda ale nemusí. Urobil chybu že to prepísal na deti to, nemá nič. Teraz už nič neurobí.

marca12
12. feb 2023

@dianka555 Volakedy sa tak stavalo. Pristupy sa riesili vecnym bremenom. Chapem,ze ho stve princip,ale co za cloveka bude branit vlastnemu synovi a neskor neveste a vnucatam v pristupe? Aku škodu mu urobia,ked prejdu po chodniku. Tak ako povedal redaktor v reportazi podla svedectiev viacerych je to zatrpknuty,prchky clovek.

dianka555
12. feb 2023

@marca12 stávalo sa tak a aj často potom boli hádky, nevesta tiež nevyzerala prívetiva, ale ktovie ako je to medzi nimi ak ho ani dcéra nechce, syn ho tiež nechcel. Pre nevestu je to cudzí človek mu švihlo zo samoty.

simsalabim
12. feb 2023

@loginexistuje tak treba urobit plot a dufat v klud.

loginexistuje
12. feb 2023

@simsalabim no skor to vidim ze dedko bude musiet zomriet az potom sa to porieis

marsmykkok
12. feb 2023

@loginexistuje No ak som správne započula, tak v prechode už bráni aj dcéra starého pána-švagriná nevesty. Teda toto nie je asi len o zatrpknutom pánovi, tam zjavne vtedy ak sa prepisovali pozemky a stavalo sa niečo zle pochopilo alebo bolo niečo sľúbené čo švagriná a jej nebohý muž nedodržali.

loginexistuje
12. feb 2023

@marsmykkok myslim ze sa mylis a vkladas len svoje dojmy resp mozno nieco u vas prezite

stary pan dal dcere doma a pozemok a on tam s nimi zije

chodi po sudoch od 2018 porusil podmienku tak hadam ho zavru a budu mat pokoj

mikadooo
12. feb 2023

@ahhola môj pradedo šiel do vojny s tým, že jeho matka, ktorá s nimi žila v jednej chalupe, povedala, že akonáhle sa dozvie, že je mŕtvy či nezvestný, okamžite vyhodí nevestu aj s vnúčatami z chalupy...(povedala to pred vnúčatami, ktoré vtedy mali 5 a 9 rokov, tak si predstav s takouto milou svokričkou pod jednou strechou žiť x rokov). Pritom nevesta jej nikdy nič nespravila, jej jediným prehreškom bolo, že syn sa neoženil s tou, ktorú mu rodičia vybrali...🤷. A to ju neskôr na starobu presne tá istá nevesta doopatrovala, na ktorú milého slova ani vtedy nevedela povedať. Rôzne príbehy píše život.

saraxyz
12. feb 2023

@marsmykkok ja si myslím, že najviac "zla" tam robí dcéra toho pána. A to som nedopozeral celé

ahhola
autor
12. feb 2023

@mikadooo ved to je ako z Červeného vína, od FR. Hecku. Tiež Habdza narukoval do I. ww a Kristína mala božie odpustenie, vo Vlcindole sa hladovalo a o 3km ďalej u svokrovcov v Zelenej mise bolo všetkého, ale nepomohlo sa, nechali jej dvojčatá zhynut...
Lebo najstarší sa vychytil z gazdovstva a kúpil dom s vinohradom na vyhnalove..
Nezobral nevestu, ktorú mu vybrali...
Kristína si opantala zvyšok rodiny, lebo svokrovci ju nenávideli ako mohli. 💔

Strana
z2