icon

Obete sexuálneho zneužitia

9. sep 2025

Poznáte nejaké prípady sexuálneho zneužitia?

Za mojej puberty všetky kamarátky, ktoré mali takúto skorú skúsenosť, jej samy išli naproti. Obe, ktoré spomeniem, sa vyzývavo obliekali, chodili na diskotéky, posielali fotky, na ktorých boli sporo odeté, opíjali sa s cudzími ľuďmi.

Príklad 1: Baba mala v 13ke frajera a on ju nečakane bolestivo prstoval. Dobrovoľne sa ale pred ním vyzliekla. Netuším, kde sa to odohralo.

Príklad 2: Babu v 12ke pozval dospelý chlap, s ktorým si písala, k sebe domov a tam mali sex. Podľa jej vlastných slov jej „bolo trápne odísť“.

Na rozdiel od náhodne napadnutých žien sa samy dostali do takejto situácie. A nie, hoci sme mali 12, neboli sme už také hlúpe, aby sme netušili... Rovnako aj tá youtuberka, ktorá išla s kamarátmi na dom a týpkovi nepovedala NIE, spali spolu,q pričom on si vraj celé roky myslel, že to chcela.

Čo si o tom myslíte vy?

anonym_9af161
9. sep 2025

@anonym_autor dnes sme sa o tom presne bavili s manželom. Že dnešné dievčatá sú až príliš vyspelé, zmachlené, kratasy v zadku zarezané, holé brucho...cigarety v ruke, energetak...sami provokujú. A áno, veľakrát aj v okolí vidím mladé 13-14r dievčatá s 20r,za ruku, olizuju sa na lavičkách. Dcerina spolužiačka ešte zo základnej sa chválila, ako spala s 24r. Vtedy mala 14r. Dobrovoľne.
Poznam prípad, kedy sa na diskotéke opili dievča tvrdilo že na 18r. On mal cez 20. Pretiahol ju na wc, na druhý deň jej mama s policajtmi kopali u nich, on musel dokazovať, že naozaj nevedel ze je neplnoletá, na tú diskotéku ani nepúšťali pod 18r.
Cize pruser. Vtedy dostal podmienku.

momo00
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty si chorá? Nesplietaj. Ja som sa vyjadrila. Ak si nepochopila, tak si to prečítaj viac krát čo som písala. Ty si tam s ňou bola a videla si to na vlastné oči? Aj tak to nie je v poriadku. Dieťa je dieťa. Preto je to trest do 15 rokov. A po tom to je o niečom inom. Ak žena nesúhlasí, tak je to znásilnenie. Aj pokus o znásilnenie je trestný. Ty si čudná.

anonym_6e026b
9. sep 2025

Mne sa to stalo, keď som mala 15 rokov. Neprovokovala som nikoho, neobliekala som sa vyzývavo, neflirtovala som, jednoducho som existovala. A predsa sa to stalo. Podľa logiky niektorých ľudí je to moja vina… zrejme…

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_6e026b
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Nie je to prvý názor, s ktorým som sa stretla… ale koniec koncov, je mi to úplne, ale že úplne jedno, čia chyba to vlastne bola. Stalo sa to, traumu mám doteraz, vzťah nemôžem mať, deti nemôžem mať, bojím sa všetkého a všetkých, nezávisle od toho, koho chyba to bola… ten pocit je stále rovnaký a nič sa tým nemení

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
9. sep 2025
@anonym_9af161

@anonym_autor dnes sme sa o tom presne bavili s manželom. Že dnešné dievčatá sú až príliš vyspelé, zmachlené, kratasy v zadku zarezané, holé brucho...cigarety v ruke, energetak...sami provokujú. A áno, veľakrát aj v okolí vidím mladé 13-14r dievčatá s 20r,za ruku, olizuju sa na lavičkách. Dcerina spolužiačka ešte zo základnej sa chválila, ako spala s 24r. Vtedy mala 14r. Dobrovoľne.
Poznam prípad, kedy sa na diskotéke opili dievča tvrdilo že na 18r. On mal cez 20. Pretiahol ju na wc, na druhý deň jej mama s policajtmi kopali u nich, on musel dokazovať, že naozaj nevedel ze je neplnoletá, na tú diskotéku ani nepúšťali pod 18r.
Cize pruser. Vtedy dostal podmienku.

@anonym_9af161 tvies co je v skutocnosti chore?
Ze jej ten chalan/chlap nevie povedat: Si decko, bez domov a dojdi, ked budes mat 17.

On sa naopak s radostou s nou olizuje. Ver tomu, ze velakrat velmi dobre vie, ze to dievca ma iba 12-13, ci 14 rokov.

Pretoze sa nad jeho chovanim v spolocnosti privieraju oci: ona to chcela, ona provokovala, ona sa ponukla. A hned je on napoly nevinny a ocisteny.

V aktualnom nastaveni spolocnosti toto uplne staci na jeho obhajobu.

Nikto mu od detstva netlkol do tej hlavy, ze je to chore, nechutne a robi to len odpad spolocnosti a oplutiahodna spodina. Ze normalny chlap je ten, co ju posle prec, ak sa ona nevie este uvedomit, co stvara. Nevyuzije situaciu.
Ibaze toto sa nerobi. Nevychovavaju sa chlapci tak. Takze preto to potom taky chalan/chlap vidi ako prijatelne chovanie k malemu dievcatu a bez problemov.

viestta
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor slovo viktimizovat poznam davno a nie z Dennika N a aj jeho vyznam

anonym_6e026b
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor lebo som túto tému objavila náhodou a vždy sa ma také témy dotknú...nerozprávam o tom a tu som anonymne, takže sa môžem vyjadriť...to, čo sa mi stalo je silnejšie ako ja a boli pokusy riešiť svoje duševné zdravie ale nič mi nepomáha...

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_6e026b
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ďakujem

anonym_a5394f
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor pozri, aj ja som sla "dobrovolne" do bratrancovej izby, chcel mi nieco pekne ukazat. A hadaj co?
Alebo potom uz dospela, isla som dobrovolne za jednym muzom do mesta, pozval ma na byt k sebe, dlho som ho chcela, proste s nim byt, ale nie takto, ako to nakoniec dopadlo. Podrobnosti pisat nejdem, nakoniec mi fyzicky extremne ani neublizil, ale psychicky strasne, poznacilo ma to, stale som hladala lasku na nespravnych miestach. Az raz prisiel do mojho zivota muz s velkym "M", kym sme vobec mohli mat sex, presli 2 roky. No, sex, skor milovanie. A to je rozdiel.

autor
Autor odpoveď zmazal
ninusa221
9. sep 2025
@anonym_d84b72

@anonym_f8571b takisto ako pise autor- tie nezletile to tiez robili dobrovolne.

@anonym_d84b72 ale ty si mala 22 a zúfalo si sa chcela s niekým vyspat oni boli sprosté deti.

viestta
9. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty viktimizujes OBETE a relativizujes vinu nasilnika, pretoze tie dievciny tam sli dobrovolne. To, ze boli zneuzite ako mladistve to ti akosi ani nevadi, ved tam sli same🙄

anonym_f0726e
9. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor keď ide chlap bez trička, tak koľko žien má s ním fyzickú interakciu proti jeho vôli? Presne tak, nula. Prečo sa akože vyzývavé oblečenie berie ako nejaký argument? Nie sme zvieratá, ktoré sa nevedia ovládať. Nehovoriac o tom, že tu dievčatá neboli na chybe ale ich rodičia a násilník áno.

@denkabemommy slovne spojenie "na chybe" mi drasa usi. Mne sedi "na vine", prip. "nepochybili", "neprevinili sa". Co na to slovencinarky?

viestta
9. sep 2025

@anonym_autor husta si bola, ked si zacala tuto debatu, teraz si pomazala vsetky svoje hluposti co si tu popisala. Pochybujem, ze si pochopila a pochybujem aj o tom, ze sa za to co si napisala hanbis, takze prezrad dovod

denkabemommy
10. sep 2025
@anonym_f0726e

@denkabemommy slovne spojenie "na chybe" mi drasa usi. Mne sedi "na vine", prip. "nepochybili", "neprevinili sa". Co na to slovencinarky?

@anonym_f0726e ďakujem za nevyžiadanú radu, nepýtala som sa. 😉 Keď nemáš čo k veci, tak nepíš vôbec 🤷🏼‍♀️. Čo na to psychológovia?

kiki68
10. sep 2025

Vacsina obeti tohto nasilia pozna nasilnika, napr cez rodinu, skolu, zaujmy. Potom su ti nahodni a kopec kontaktov sa deje online, kde napr predator predstiera iny vek/ identitu. Aj to som uz videla, zazila to kamoska a tiez par deti, co ich rodicov poznam.

anonym_f0726e
10. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_f0726e ďakujem za nevyžiadanú radu, nepýtala som sa. 😉 Keď nemáš čo k veci, tak nepíš vôbec 🤷🏼‍♀️. Čo na to psychológovia?

@denkabemommy najlepsia obrana je utok, vsak ? Mne to je jedno, ty sa prezentujes. 🤷

denkabemommy
10. sep 2025
@anonym_f0726e

@denkabemommy najlepsia obrana je utok, vsak ? Mne to je jedno, ty sa prezentujes. 🤷

@anonym_f0726e najlepšia je rada, o ktorú nik neprosí, keď ti to je jedno, nechápem načo si to vôbec začala riešiť 🤷🏼‍♀️

zuzkabeuty
18. okt 2025
@enmery

Po 3 témach, že si zato môžu samé. Keby sa obliekli inak, nikto by ich nezneužil.🤦‍♀️

@enmery jednoznačne obeť mladistvý rodič neviem kde lebo mňa by zaujímalo s kým je moja 13 ročná, a určite starší chlapci v tomto veku sú divoký to ich neospravedlňuje in a to poukazuje ako politika nič nerobí na zlepšenie a nezavadza do osnov sex výchovy aj emočnu aj výchovu k súhlasu a prevenciu znásilnení

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
enmery
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Dievča, ty si vážne chorá...a ešte aj nechápáva.

viestta
27. nov 2025
@enmery

@viktoriakrajnakova Dievča, ty si vážne chorá...a ešte aj nechápáva.

@enmery nechaj ju tak, ona ma zas svoju "fazu". Je zbytocne sa nou zaoberat, nic nevyriesis

derdia
27. nov 2025

@anonym_autor pozri si na netflixe Epsteina... Tak hovoria baby ake to. A nie je to dobrovolne. Pretoze tie dievcata ani netusia co ten slizky alebo velmi dobry chlap od nich chce..

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená