Objavte najzábavnejšie pravopisné chyby a preklepy
Napadnú vás nejaké obľúbené pravopisné chyby, ktoré vás už naozaj dostali do kolien? Pokiaľ vás teda naopak nevytáčajú 😄 Nemyslím také tie klasické i/y, so/zo, niaký..
Moje sú napr.:
- ďakujem ťy🤘
- rôzdne týždne
- čo si o tom mislíš?
- vi ste tam boli?
@earlgrey ja a pravopis,DES! A predstavte si, dcéra 8 stále jedno y/i zle,ale vynecháva diakriticke znamienka. 🤦🤦 Mám zošit a diktujem podľa toho,čo práve preberajú. Vždy jej vravím, počúvaj v škole,ja ti to nevysvetlim 🤣
Este pernamentka...
Úplne ma dostáva do kolien ,,uš" 🤣
ja som naplanovala pracovne online strtnutie 😀
a my vychodniari sa asi nikdy nenaucime, ze dva piva neexistuju 😅
@mimi3008 nahodou, pernametku mi neber 🙂
@reaan mna sa vsetci pytaju, ze ako je mozne, ze ja to viem a muz nie a obidvaja sme z vychodu.
Je to uplne jednoduche - ten dva, ta a to dve... horsie je, ze niekedy su rody ine - vychodniarsky ten garaz a spisovne ta garaz
@guiseppinka ja si to vzdy v mysli poviem, ci dva ci dve ako mi to znie a potom vypustim do sveta. A poznala som babu, co vravela pockam ta "pri Tesco" chlpy sa mi jezili
dcérine koňe v diktáte ma dostali
jooooj...na túto tému by som pri mojom synovi dokázala napísať aj román 😀 ...tak napríklad z diktátov.... yhličie, myšy, stolyčka ....kým nevedel dobre rozprávať a namiesto R hovoril L išiel s babkou na prechádzku a rozprával jej o tom, ako máme pred domom veľa "zomletých chlobáčikov" ...no a moja mama dlho rozmýšľala, na čo by niekto mlel chrobákov, tak som jej vysvetlila, že to sú zomreté (mali sme vtedy pred bytovkou strašne veľa popadaných chrústov). No a potom ešte z jeho hlášok.... keď chcel ísť na výstavu veterinárov ....rozumej veteránov 😀
ešte som si spomenula, ako niekto používa: je to v pasé (namiesto je to pasé), heftický život (rozumej hektický) a za mňa najlepšie, fotovoltarika 🤭
@majkat12 asi myslel, že : " je to v páse."
Úvodný príspevok 🙈🙈🙈https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/mozem-byt-tehotna-aj-s-muzskymi-hormonmi/
Vlastne, nie len úvodný, všetky autorkine v tejto diskusii. 😲
@gerrwie_girl to ten autocorrect 😁 viem o tom, no neviem si to zapamätať a písala som v pár minútovej pauze, tak som ani neriesila, priznávam. Snáď ta to viac pobavilo a nie vytočilo 😀
Moj nadriadeny v praci pouziva vsade i . o existencii ypsilonu - tak som si myslela - este jakziv nepocul. Az minule, pisal mi nieco a klasika, nepouzivame makcene a napisal mi, "cy by som to vedela spracovat este dnes"...ma skoro vykotilo aj so stolickou.
A este ako deti som si pisala s jednou kamoskou klasicke listy a raz na konci skolskeho roku sa ma pytala, ake som mala vysväčšenie...
Pohoda nevytocilo ma to, to skôr ja s tym opravovanim vytacam moje okolie 😀
@h2 Toto ja tvrdim od zakladky ze cela gramatika je len na to aby jazyk vyzeral komplikovane a tym padom dolezito. Ale to nielen na Slovensku... to v kazdom jazyku.
V Kanade baziruju na tom aby sa pouzivala bristka verzia slov v pisanej forme, aj ked hovorove to je vsetko o americkej anglicktine, Idu ta prizabit ked napises Color namiesto Colour.
Mňa vytáča moja dcéra. Robyť, apsolútne, a podobné skvosty, som zvedavá ako zmaturuje. Musím s ňou ísť ešte na rediagnostiku dys-.
Tu na koni ma najviac vytáča vysačka, súčastnosť a spomínané neaké/niaké. A ešte nechápem tomu. A potom ešte "kebyže ide" a podobné konštrukcie.
Mna strasne vytaca ked niekto vsetky huby vola hriby 🙈
Hrib je huba, ale nie vsetky huby su hriby! 😀
@majkat12 do tejto kategórie patrí aj moja "srdcovka" - fLustrácia
“Vyššý muz”, to raz dal kamos, skoro som odpadla

Dva noce, odber krve