Objavte najzábavnejšie pravopisné chyby a preklepy
Napadnú vás nejaké obľúbené pravopisné chyby, ktoré vás už naozaj dostali do kolien? Pokiaľ vás teda naopak nevytáčajú 😄 Nemyslím také tie klasické i/y, so/zo, niaký..
Moje sú napr.:
- ďakujem ťy🤘
- rôzdne týždne
- čo si o tom mislíš?
- vi ste tam boli?
@mirola a čo si odpísala na singel 😀
Adela Banášová: "Vidíme sa v piatok." Doteraz bolo "uvidíme sa v piatok" vidíme sa nevystihuje budúci čas podľa mňa a prebrali to a používajú teraz už všetci
@karolinakr perfektné

@really8 to ôk píše samé aspoň mne, ja neviem kde sa to dá prestaviť, ale môj telefón od začiatku, co ho mám, ked chcem napísať OK napíše s Ô, tak to musím vždy ja sama prepísať na správne
Áno presne to co máš v druhom slove 😀. Napadnu vám, nie vás 😀.
Potom prišla "sanytka"😅
Najviac zo všetkého ma vytáča "vysačka" 😀
@laurika999 Letnou vodou sa skôr myslí vlažná, nie?
Keď sme si raz pozerali kamarátkine diktáty zo školy, našli sme tam jednu extrémnu chybu - yba 🙂 to ma dostalo do kolien
Slnjecko😂
Ked bola dcera druhacka, chcela triednej pani ucitelke dat darcek ku dnu ucitelov. Nakreslila obrazok a napisala k nemu podakovanie: Ďakujeme za všetko čo ste nás naučyly. 😂😂😂 Som si vtedy pomyslela ze toto ked triedna zbada, pojde rovno vratit diplom😂😂
A dalej ked dcera napisala slovo “vetvyčka”. Dodnes sa s muzom smejeme ze ta vetvicka asi bola z tvrdeho dreva 🙂
Moj syn, uz davnejsie chodil na konfirmacne vyucovanie. Rozpraval mi, ako si jeden jeho spoluziak pisal tahak na ruku pred pisomkou. Ked som sa ho pytala, co si na tu ruku pisal, tak vraj “byblia”. No sla som do kolien.
priznám sa, mne dlho predlho trvalo, kým som sa naučila, že "medzi" je "i", to bola automatika pre mňa (aj na strednej 🙈) potom som si to napísala veľakrát správne a dostalo sa mi to do ruky 😅 a keď som sa učila prstoklad, tak bežne aj "čy" sa mi podarilo 🤭 a spolužiačka na výške "kôly" 👍🏻
a skvosty sú za mňa: orandžový, úžastne, šialka, šialok, rohlík, kotníky, ľadviny, ľadnička, varianta, záušnice, tácok, a pod., vidíme sa 🙈🙈😳😔 ..."pre zliecť", "po spať" (s medzerou? prečo? 🤷🏼♀️)
moderátori by mali mať slovenčinu zvládnutú perfektne a mali by ju aj perfektne používať.. to isté herci, politici a všetci, ktorí hovoria k ľuďom verejne
V sms je obľúbené fakujem 😁🤣
8r synátor - dyktát, čýtanie , noveNber, Decenber
otvorte nejakú skupinu na fb, ked hladate ubytovanie....napr. chaty na prenájom a pod....tam su same dopyty po vYrivkach (snad 90% populacie, a mne dekel odhadzuje). A este skrYňa...to je tiez perla.
Moja druhacka ma par topiek v zosite 😂 ale momentalne u mna vedie pri prepise “pes a bobrík” miesto “pes Bodrík” 😅😅🙏🏻
“Ohľadne” - na VS ma skoro nas vyucujuci, jazykovedec, kvoli tomu vyhodil zo skusky. 😁 Do konca zivota si to budem pamatat ze sa to nepouziva.
Vždy, keď išla dcéra zo škôlky na výlet, písala učiteľka správu, že máme deťom "zbaliť svadčinku do rupsačika" 😁.
@h233 to počujem prvý krat že nespisovné , a ozaj https://bratislavskykraj.sk/slovencina24-ohladn...
@veronicka1901 Neviem, ja som to počula vtedy prvý krát 🤷🏼♀️
Lesné plody sa stali lesné prdy
Mňa odpáli, keď vidím tieto skvosty: vYdím, kočar, rupsak, zaušničky, vYsačka, ľadnička, kekse, kraťase...je toho veľa, ale asi najviac, nesprávne napísaný nominatív plurál.
Žyvot ma dostal do kolien.
A "vytáča" ma T alebo N navyše... Na kožeNNé čižmy som vďaka MK alergická.

vznútra