icon

Objavte najzábavnejšie pravopisné chyby a preklepy

19. nov 2024

Napadnú vás nejaké obľúbené pravopisné chyby, ktoré vás už naozaj dostali do kolien? Pokiaľ vás teda naopak nevytáčajú 😄 Nemyslím také tie klasické i/y, so/zo, niaký..

Moje sú napr.:
- ďakujem ťy🤘
- rôzdne týždne
- čo si o tom mislíš?
- vi ste tam boli?

karolinakr
20. nov 2024

vznútra

karolinakr
20. nov 2024

@mirola a čo si odpísala na singel 😀

karolinakr
20. nov 2024

Adela Banášová: "Vidíme sa v piatok." Doteraz bolo "uvidíme sa v piatok" vidíme sa nevystihuje budúci čas podľa mňa a prebrali to a používajú teraz už všetci

katkaseiner
21. nov 2024

@karolinakr perfektné

sticker
valikasikulova
21. nov 2024

@really8 to ôk píše samé aspoň mne, ja neviem kde sa to dá prestaviť, ale môj telefón od začiatku, co ho mám, ked chcem napísať OK napíše s Ô, tak to musím vždy ja sama prepísať na správne

gerrwie_girl
21. nov 2024

Áno presne to co máš v druhom slove 😀. Napadnu vám, nie vás 😀.

marionete
21. nov 2024

Potom prišla "sanytka"😅

veronicka1901
21. nov 2024

Najviac zo všetkého ma vytáča "vysačka" 😀

veronicka1901
21. nov 2024

@laurika999 Letnou vodou sa skôr myslí vlažná, nie?

bibina27
21. nov 2024

Keď sme si raz pozerali kamarátkine diktáty zo školy, našli sme tam jednu extrémnu chybu - yba 🙂 to ma dostalo do kolien

gumbelanik
21. nov 2024

Slnjecko😂

amadea3
21. nov 2024

Ked bola dcera druhacka, chcela triednej pani ucitelke dat darcek ku dnu ucitelov. Nakreslila obrazok a napisala k nemu podakovanie: Ďakujeme za všetko čo ste nás naučyly. 😂😂😂 Som si vtedy pomyslela ze toto ked triedna zbada, pojde rovno vratit diplom😂😂
A dalej ked dcera napisala slovo “vetvyčka”. Dodnes sa s muzom smejeme ze ta vetvicka asi bola z tvrdeho dreva 🙂

tacika
21. nov 2024

Moj syn, uz davnejsie chodil na konfirmacne vyucovanie. Rozpraval mi, ako si jeden jeho spoluziak pisal tahak na ruku pred pisomkou. Ked som sa ho pytala, co si na tu ruku pisal, tak vraj “byblia”. No sla som do kolien.

bobrina1
21. nov 2024

@oblaacik to je pravopis, nie gramatika😉
Pre mna je toto nepochopitelne, ze mnohi nevedia, co je pravopis, co gramatika.🙈

majkat12
21. nov 2024

priznám sa, mne dlho predlho trvalo, kým som sa naučila, že "medzi" je "i", to bola automatika pre mňa (aj na strednej 🙈) potom som si to napísala veľakrát správne a dostalo sa mi to do ruky 😅 a keď som sa učila prstoklad, tak bežne aj "čy" sa mi podarilo 🤭 a spolužiačka na výške "kôly" 👍🏻

a skvosty sú za mňa: orandžový, úžastne, šialka, šialok, rohlík, kotníky, ľadviny, ľadnička, varianta, záušnice, tácok, a pod., vidíme sa 🙈🙈😳😔 ..."pre zliecť", "po spať" (s medzerou? prečo? 🤷🏼‍♀️)

moderátori by mali mať slovenčinu zvládnutú perfektne a mali by ju aj perfektne používať.. to isté herci, politici a všetci, ktorí hovoria k ľuďom verejne

balkica
21. nov 2024

V sms je obľúbené fakujem 😁🤣

zuzki1
21. nov 2024

8r synátor - dyktát, čýtanie , noveNber, Decenber

karollka21
21. nov 2024

otvorte nejakú skupinu na fb, ked hladate ubytovanie....napr. chaty na prenájom a pod....tam su same dopyty po vYrivkach (snad 90% populacie, a mne dekel odhadzuje). A este skrYňa...to je tiez perla.

lucikos
Autor odpoveď zmazal
kristulkamarulka
21. nov 2024

Moja druhacka ma par topiek v zosite 😂 ale momentalne u mna vedie pri prepise “pes a bobrík” miesto “pes Bodrík” 😅😅🙏🏻

h233
21. nov 2024

“Ohľadne” - na VS ma skoro nas vyucujuci, jazykovedec, kvoli tomu vyhodil zo skusky. 😁 Do konca zivota si to budem pamatat ze sa to nepouziva.

janka1412
21. nov 2024

@reaan Nedávno som sa hlásila do školy na workshop a chcela som napísať, že viem háčkovať,...... Môj mobil to však opravil na viem hnačkovať 😂. Našťastie som si to včas všimla

elbejo
21. nov 2024

Vždy, keď išla dcéra zo škôlky na výlet, písala učiteľka správu, že máme deťom "zbaliť svadčinku do rupsačika" 😁.

zuzki1
21. nov 2024

@h233 to počujem prvý krat že nespisovné , a ozaj https://bratislavskykraj.sk/slovencina24-ohladn...

laurika999
21. nov 2024

@veronicka1901 Neviem, ja som to počula vtedy prvý krát 🤷🏼‍♀️

bibino22
21. nov 2024

Lesné plody sa stali lesné prdy

zuzanalajchova
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
21. nov 2024

Mňa odpáli, keď vidím tieto skvosty: vYdím, kočar, rupsak, zaušničky, vYsačka, ľadnička, kekse, kraťase...je toho veľa, ale asi najviac, nesprávne napísaný nominatív plurál.

abdn16
22. nov 2024

Žyvot ma dostal do kolien.
A "vytáča" ma T alebo N navyše... Na kožeNNé čižmy som vďaka MK alergická.