icon

"Oblbováky" výrobcov a predajcov

boise
25. nov 2011

Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉

Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅

vierkasteffi
25. nov 2011

@lenocka23 v terne maju lacnejsí práškový cukor 0,39e za 0,5kg 😉

zuuzzz
25. nov 2011

no jednota sa dnes vyfarbila,ze praskovy cukor po 89 centov max.3 ks na nakup,ako je mozne ze akcia je od dnes a o 7,30 svokra zobrala poctivo posledne 3ks a niekto sa tam promenadoval s 10?!?nechapem a co zajtra a v nedelu,uz nikto nic lebo niekto pol hodku po otvoreni balil kartony?

mirka32o
25. nov 2011

@martinkatinka Ja som tak chcela kúpiť body 3ks v 1 balení. V tescu v SR stálo to trojbalenie 150 Sk. Vtedy boli ešte koruny. Deň na to som bola v tescu v CZ. Tam to isté stálo 70 Kč. Nech to akokoľvek prerátate s kurzom,nikdy by to balenie nemalo tu vyjsť tak draho.

magali
25. nov 2011

s tymi cenami v Tescu som si to uz aj ja vsimla a veru si davam pozor, ale zasa to oblecko pre deticky sa tam oplati nakupovat, ked daju akciu, ale treba si radsej overit na tom scaneri.. inak co ste pisali o tom macani parkov a salamov do vody, to je aky humus.. svagrina robila v Tescu pri mase a nikdy nic take nespominala.. bud sa to u nas nerobi, alebo je ona vadna ze nam take nieco nepovedala, my chodime do Tesca dost casto

lenocka23
25. nov 2011

@vierkasteffi to je dobreee.... 😉 nutia nas precvicit si muzgove bunky... 😝 😀

dada1212
25. nov 2011

k oblečku v tescu, ja tam kupujem hlavne pyžamá, papuče, tepláky, ale len ked je to v tej 30 percentnej zľave. tie zľavy majú často a mne tá pôvodná cena príde dosť nadsadená, nie sú tie veci ani úplny šmejd, ale ani nejaké extra. za zhruba tie pôvodné ceny sa dá kúpiť inde aj kvalitnejšie oblečenie.
a hračky, podľa mňa čo som si všimla, aj inde zdvihnú pred vianocami ceny. netreba kupovať pod stromček veľa hračiek, aj tak ked dostane dieťa veľa hračiek, tak sa zo žiadnou nakoniec ani riadne nevyhrá, nič si neužije. radšej treba kupovať priebežne počas roka.
inak dosť často sú takéto témy rozoberané aj na iných diskusiách alebo blogoch a tam často píšu aj zamestnanci, že nie je ich zámer oklamať vás v tom zmysle, že napríklad je cena nižšia v regále ako naúčtujú, alebo že pri pokladni niečo nablokujú zle a viac zaplatíte. ono sú to veľké obchody, zamestnancov málo, takže tie chyby nie sú zámerné.
a ja tomu verím, treba na druhej strane uznať že veľa krát sa aj stane že cena pri pokladni je nižšia ako v regále alebo že vám niečo nenablokujú správne a platíte menej. len na také skúsenosti väčšinou človek zabudne a uchová si len tie negatívne.

boise
autor
25. nov 2011

@dada1212 nuz mne sa nestalo ze by bola cena pri pokladni nizsia...a sice sa mi stalo ze mi zle vydali, ale kedze som sama roky robila v banke aj s peniazmi, vzdy som pokladnicku upozornila...posledne ked mi v bepone nablokovala 24 centov namiesto 24 eur a to mi strhla z uctu.,.,vsimla som si to ked mi dosla sms z banky, tak som sa vratila a opravili sme to...vsetko je o ludoch....

dada1212
25. nov 2011

@boise čo sa týka výdavku, viac mi nikdy nedali, ale stalo sa mi, že ešte nebola daná na tovar akciová cena a bola len pôvodná a pri pokladni mi účtovali akciovú. takisto sa mi stal samozrejme aj opak, že bola akciová a tá už neplatila. a takisto sa mi stalo aj pri pečive, ovocí, zelenine, balených mäsových výrobkoch účtovali niečo iné ako to bolo, niekedy som takto ušetrila inokedy prerobila.
ale dobre viem, že nikdy to nebolo zámerné, sú to len z chyby z nepozornosti, ver mi že manažér ani niekto iný nepochváli dokladača ak nechá akciovú cenu a tovar už nie je v akcii a ľudia sa sťažujú, takisto nikto nepochváli pokladníčku ak ti naúčtuje napríklad zlé pečivo a ty zaplatíš viac.
obchody majú plno iných praktík, napríklad v usporiadaní tovaru, v tom že musíš prejísť okolo kopy akciových zbytočností,aj ked chceš napríklad kúpiť len rožok, takisto pri akciách 3 plus 1 a podobne nie je vždy ten jeden kus zadarmo a tak by som mohla pkračovať...
ale naozaj nikto nekáže pokladníčkam účtovať zákazníkom niečo iné ako majú a ani dokladačom nechávať akciové cenovky pri tovare, čo už v akcii nie je. mnoho ľudí si myslí, že to tak je, ale v tom sa fakt mýlia

boise
autor
25. nov 2011

@dada1212 no ono je to tak ze ti ludia na pokladniach atd za tie chybne ceny atd nemozu, ja som skor upozornovala na tie akoze akcie a akoze nove vyrobky atd...to je vzdy v rukach manazera a ludi na vyssich postoch, ti dole si to len odsieraju zial

piacere
25. nov 2011

mojej mame sa v Kauflande minule stalo, že zobrala tatárku hellmans, tú "dvojsáčkovú", nie fľašu... určite viete... a pri pokladni jej nablokovala 0,60€ za jeden sáčok a 0,60€ za druhý sáčok... pomaly viac ako za fľašu.... Vraj, keď to má dva EANy, tak to tak má byť.... samozrejme, že dnes sú už tie dvojbalenia rozdelené a cena nie je ani z lietadla taká...

alebo som minule chcela kúpiť v kauflande ružičkový kel - kilové balenie, ale nemohla som nájsť cenovku (v kauflande dosť bežná vec, že cenu toho, čo hľadáte nenájdete...)... tak reku, pípnem si... aaaaaaaa "tovar nenájdený" 😀 No, tak som nekúpila....

benne
25. nov 2011

@dada1212 dokladači su veľmi často brigádnici, ktorí s cenovkami nepracuju, iba dokladaju,

pokladníčky nevedia meniť softvér, tiež s cenami nič nemaju, na to maju centrá služieb, milujem, ked sa ludia nasrdia a vybehnu na pokladníčku, že vy ste mi nablokovali vyššiu cenu, ale ona len pípne čiarový kod, nedopisuje tam dalšie čiary 😅

boise
autor
25. nov 2011

ten posledny prispevok jak od hotentota, same atd, ale chapeme sa 😀

dada1212
25. nov 2011

@benne no ale ak nablokujú pri nebalenom pečive iné pečivo ako majú, alebo pri ovocí a zelenine si myslia, že je to niečo iné a nablokujú to čo si myslia, tak s tým niečo majú.
samozrejme, že chápem, že často je to kvôli tomu, že len začínajú a je ťažko všetko poznať, to chápem, ale ako píšem vyššie, či vdaka tomu omylu ušetríš alebo prerobíš, nie je to ich zámer a takisto im to tak robiť ani nikto nekáže, je to len obyčajný omyl.

benne
25. nov 2011

@dada1212 jáááj.. tak to určite áno 😅 .. a mna raz jeden mladý 2x "prepočul" ked som hlásila, že decká cestou k pokladni stihli zlikvidovať syrový kroasánt a jahodovú šišku 😕 prvý raz som to ani nepostrehla, a druhý raz som to už nepovažovala za náhodu.. a stále pozerám, kedy bude zase blokovať on 😵 😀 😀 😀 ale už tam nie je.. ktovie prečo 😅

stardust
25. nov 2011

baby, ako riesite platenie pri pokladniach, ked musite predtym s detmi vystat soru a predajca ma pri pokladni vylozene sladkosti od nevidim do nevidim?

benne
25. nov 2011

@stardust tvárim sa že nepočujem a potom dokola opakujem, že už som ti kúpila ...(podla toho, čo) a neustúpim

dada1212
25. nov 2011

@boise chápem, čo chceš povedať, viem dobre, že je to tak ako píšeš, odskáču si to tí čo sú len rádoví zamestnanci a to, že si tie peniaze vrátila, tak to by mala byť samozrejmosť, hoci v dnešnej dobe by tak veľa ľudí neurobilo.
lebo tú stratu by si odskákala len predavačka a určite nezarába veľa a keby to mala zaplatiť, bolo by to pre ňu dosť. ja by som tiež vrátila.

boise
autor
25. nov 2011

@stardust no moje dieta si to vobec nevsima 😅 😅 😅

stardust
25. nov 2011

@benne nezvyknem chodit na nakupy s malymi, ale minuly tyzden som s nimi musela do hypermarketu. Dosla som k pokladni, nevsimla som si, ze si starsi syn otvoril kindertycinku, potom chcel viac a zacal sa hadzat o zem a vyrevovat. Tu cokoladu som ho nechala teda dojest a dalsie veci som mu zakazala a nechala ho revat (moje napomenutia na neho este nie vzdy ucinkuju). Tu cokoladu som sice zaplatila, ale pripada mi to ako hnusny trik od predajcov zvysit si svoj profit a nie som ochotna platit za veci, ktore ani v podstate nechcem.

stardust
25. nov 2011

@boise zavisi od obchodu. Ked idem do nasho krpateho Jibi, tam to blokovanie ide rychlo, syn ani nema cas rozmyslat nad sladkostami.

benne
25. nov 2011

@stardust a tak vieš, moji sú vycvičení, lebo ja s nimi musím chodiť do obchodu, teda väčšinou to musia absolvovať so mnou a tak volím radšej buchtu do ruky na oddelení pečiva, aby som mala potom pri pokladni argument - v kauflande maju pokladne len s tužkovými baterkami, holítkami, strojčekmi a kondomami.. akože, vychádzajú v ústrety takýmto rodičom 😅 ...len či su otvorené vtedy ked potrebujem, to neviem

boise
autor
25. nov 2011

@stardust ja mam to stastie ze si to maly zatial vobec neuvedomuje, on sladkosti neje, a ked, tak z odbaleneho si da hryza, netusi ako to vyzera zabalene 😅 😅 zrejme sa ale nevyhnem tiez niecomu takemu casom, v kazdom pripade je to tah na tie deti cakajuce pri pokladniach a hlavne potom rodicia cvakaju ked nechcu riesit cirkusy 😒

janka79
25. nov 2011

@stardust my sme ich naucili tak, ze im dovolime nieco "precitat"...oni si to akoze precitaju a potom sami sladkost podavaju, ze ju chcu vratit do regalu, ze uz precitali 🙂

teraz je zaujimava akcia v Tescu na salonky Milka, ze super cena tusim 10,99...inde v obchodoch su tie salonky tiez v akcii, ale aj povodna cena je vsade o minimalne 2 eura nizsia...kludne sa daju kupit v akcii za 6 eur a menej
ale stalo sa mi aj, ze ceny oblecenia boli lacnejsie ako na cenovke

stardust
25. nov 2011

@boise moj maly bol tiez taky ako ten tvoj 😉

mandragora22
25. nov 2011

no teda zeny, precitala som si stranu 2 a ze ako dobru chut! som sa chcela ist prave navecerat..... 😀 😀 😀 teda predtym, nez som to citala 😀

luciferkax
25. nov 2011

@jolinka mne sa stalo to isté s tepláčkami, dva kusy - Vypredaj 7,99 🙂 ideme o týžden, reku, celkom dobré, pristanú drobcovi, kúpim ešte jedno balenie - hm, len za cenu 14,99 a Nová kolekcia , presne tie isté tepláčky 🙂

bosacka
25. nov 2011

@maca_p pisala si, ze sa nesmiepredavat konieczo sunky - je to oficialne? nieco vseobecne zavazne? keby ano, bolo by super, mat argument 🙂 u nas maju tie konce podla mna uz vlozene v tych kopkach, casto sa nam nejaky ujde a nie je to postupne zmensovanie, ale hned koncek medzi peknymi platkami

lencici
25. nov 2011

Nám sa už 2x stalo, že sme kúpili v tescu pokazené mäso...Dokonca raz si otec kúpil párky a doma ich dal so sáčkom co chladničky...Skoro som odpadla, keď som ju otvorila. Normálne mi bolo na vracanie...A ešte s tými cenami 🙂 mali akciu na gril 20 e tak sme si ho kúpili (taký veščí s prikrívkou) A o týždeň sme chceli ten istý kúpiť pre strýka na narodeniny a cena bola 49e. skoro som odpadla! nakoniec sme kúpili taký istý v bille za 14,90e 🙂

a ešte jednen príklad, manžel nám objednal laserovú tlačiareň cez internet cena 57e aj s dovozom domov (podotýkam, že to bolo dovezené z maďarska) a takáto istá tlačiareň v NAY stojí 93e...sila!

lencici
25. nov 2011

A ešte jednen príklad, mama robila malinký nákup vo Fresh, kúpila nejaké drobnosti a 7 rožkov a predavačka jej nablokovala 74. Bloček bol skoro biely nebolo na ňom nič vidno. Doma mi hovorí, pozri sa nejak veľa som platila...tak mi povedzte či si to tá predavačka nevšimla?! na druhý deň to mama išla reklamovať a v poho jej to vrátili, ale vraj s tým mala prísť hneď ten deň.

martina05
25. nov 2011

super téma...pridám jeden vtípek z Tesca...to sa vám stalo aby bola "akciová"ena vyššia ako bežná??? a oni blbci nechajú tie dva štítka vedľa seba...normálne sme si to nafotili 🙂 🙂 MM to chcel poslať aj do Lampárne.....