icon

"Oblbováky" výrobcov a predajcov

boise
25. nov 2011

Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉

Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅

miminkacik
11. júl 2012

😠 😠 🙄 To aby som si rozbalovala aj originál balenie, aby som si naozaj kúpila to, čo je uvedené na obale 😠

lutia
11. júl 2012

@miminkacik toto sa aj mne stalo, isla som vratit a bez problemov a este k tomu ze bola zla velkost tak este aj rukavy sa nezhodovali 🙂)

miminkacik
11. júl 2012

@ada32 presne pre toto nekupujem melóny pri ceste, aj keď ich milujem tak, že by som zabíjala 😅 Ja keď vidím popri ceste tie ich stánky, tak nadávam ako pohan.. Po prvé, sú tam drzí sopláci, ktorým ten pobyt na priamom slnku udiera na centrum slušného a inteligentného správania. Po druhé, majú neskutočne premrštené ceny, keďže sa spoliehajú na to, že keď im už niekto to auto pri ceste zastaví, tak ten melón vezme už nech je cena akákoľvek. A po tretie, neskutočne odrbávajú. Tiež sa jednej známej stalo, že doma si kúpený melón odvážila a mal o 1,4 kg menej ako zaplatila!! Odvtedy nosí v aute váhu, aby si mohla váhu skontrolovať, keď si ten melón už kúpi. A doteraz ani na jednom mieste neodvážili melon presne, ale minimálne s 0,5 kg navyše. Otrasné

miminkacik
11. júl 2012

@lutia problém je, že sme ich kupovali dávnejšie a doteraz boli nerozbalené v skrini.. Dnes som ich išla rozbalovať a bum.. Prekvapko 😠

lutia
11. júl 2012

@maruska24 to asik v jednote maju napisane ako pravidlo - ze musia lebo aj mne to spravila predavacka naposledy ked som kupovala salamu a este k tomu som ju aj vyhodila lebo bola nejedla (nechutila) a keby sa aspon spytali slusne ze ci mozu dat viac ako si pytas lebo ma koniec - to nie radsej to tam bachne a hotovo...a tak salamu tam uz kupovat nebudem

boise
autor
11. júl 2012

ak si davate na bazos.sk nejake inzeraty ze kupite, a ozve sa vam tento clovek ze vam to posle na dobierku, pozor na to, posle vsetko, len to co ste chceli, nie... http://www.ps3zone.sk/viewtopic.php?f=55&t=41370

svetielkoand
11. júl 2012

@akira13 to zlatnictvo tam stoji - teda slusne za nic 😒 uz cakam kedy skrachuje

najjulinka
14. júl 2012

http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14260826&tab=2 - no nekup to.. Nový som kupovala v Tescu asi za 500 Sk (kupovala som dva dvojčatove Babyborn - jeden bol tesne pod 500 a druhý tesne nad 500 tak si nepamatam ktorý kolko stal presne) , ale 35€ za používaný je dvojnasobok oproti novemu 😝 (a aj tie 50cm babiky tam asi boli riadne narvate, neviem či nad 50cm by sa tam popchali)

http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14064046&tab=3 - dalsi oblbovak... 10,99 som kupovala tento rok v marci v KIK ...

boise
autor
17. júl 2012

@najjulinka nuz niektore dievcence su velmi podnikave.... 😀

ada32
17. júl 2012

veci maju taku cenu za aku sa predaju. kazdy obchodnik niekde nieco kupi a dalej to preda so ziskom. to je princip obchodu. mozno keby mal KIK zasielkovu sluzbu, tak by sa to na mmb nepredalo. ak byva mamicka v hornej dolnej nema pristup k spominanym obchodom, tak si to kupi aj s takou vysokohorskou prirazkou. ma v tom vlastne sluzbu dorucenia az do domu.Nestoji ju to cas ani benzin.Na to ze su tie veci pouzivane je to dost ale ak by nik nekupil, nepredavalo by sa to.

mna by skor zaujimalo preco su u nas niektore znacky aut o 100% drahsie ako napr. v inych krajinach.Nemenovana znacka auta jazdeneho je u nas o statisice drahsia ako vo vedlajsiej krajine to iste auto nove.A preda sa...
alebo ma velmi hneva ked mi predajca predava nieco ine / vacsinou mensie a horsie / ako deklaruje. to uz povazujem za oblbovaky.

boise
autor
11. okt 2012

TESCO- hit mesiaca, detsky notebook http://www.itesco.sk/produkt.html?id=55586 . V Tescu Lamac a Zlate piesky s cenou 13.99, az po dotazovani predali za cenu v letaku. Bohuzial Lamac a Piesky ho maju v cestine. Petrzalka v pohode v svk za letakovu cenu. Tak si dajte pozor co kupujete a za kolko 😉

boise
autor
14. nov 2012

Ziaden novy priprastok do temy? Verim ze nieco musite mat v zalohe 😉

emily_666
14. nov 2012

nuž ja včera, som kúpila v jednote ich mlieko, podľa obalu nové, tak že vyskúšame. Plnotučné 3,5%, ešte ho tu u nás v malom obchodíku nemali, tak som kúpila. Dneska ho otvorím, a vravím si, že má takú blbú chuť, ako trvanlivé. A čuduj sa svete, ono to trvanlivé aj bolo. 😝 😝 😝 😝 Len to bolo napísané takými malými písmenkami na bočnej strane škatule. Jaký odrb. fuj 😝 😝 😝

ada32
15. nov 2012

ja mam skvely novy zazitok s ORANGE.
od prveho dna sme ich lojalnym zakaznikom, takze uz pekne roky, mm ma 300 pausal a ja mam 1000 pausal.
a ked som brala novy telefon , nechutne ma oklamali na predajnom mieste v Poluse / resp. ja to beriem ako zavedenie zakaznika, mozno tam sedel len nejaky nekompetentny nedoskoleny hlupak / ktory mi dal telefon , ktory nesplna najzakladnejsiu funkciu ktoru som dorazne pozadovala. preto mi je telefon teraz na dve veci.

na reklamaciu mi najprv tri mesiace neodpovedali, ked som prisla / to uz sme boli dost nastvani / na predajne miesto, tak nejaka slecna povedala ze kym reklamacia je bezpredmetna ak nebola na papieri ale " len " v ich systeme. A okrem toho to ze tvrdim ze telefon nesplna funkciu a ja som bola informovana opacne, moze byt len tvrdenie proti tvrdeniu. 😲 😕 🙄 cim mi zrejme chcela naznacit ze mozem aj klamat a ked nemam dokaz ze mi dement v predajni nieco povedal, mam smolu.
Nakoniec sme spisali reklamaciu pisomne a nejaka pani inzinierka reagovala rovnako. Vraj sme podpisali zmluvu, ziadna vymena telefonu sa nekona, a mozem ist do teplych krajin. Asi fakt nestaci ze maju verneho zakaznika ktory 14 alebo kolko rokov im plati za sluzbu y penazi za dva telefony a pausal tiez nie najmensi.

Takze som rozhodnuta ze koncim s ORANGE a ich nekompetentnymi hlupakmi a arogantnym spravanim k zakaznikom, necham dobehnut viazanost a nechcem ich vidiet. Nevazia si nic ani lojalitu ani slusnost a klamu do oci.

lutia
15. nov 2012

@ada32 ja som mala tiez problem s orange....bola som po 2rokoch po novy tel...pausal som mala taky ktory bol v podmienkach napisany ze je len na 2roky a potom straca platnost a bude mi po 2rokoch ak nezrusim zmluvu dany predchadzajuci pausal....takze na zaklade toho som bola v predajni kde som bola po novy tel a informovala som sa o novych pausaloch a ci nahodou sa nezmenilo to ze by som si mohla este raz aktivovat pausal ktory som mala predtym aj ked v ponuke nebol....tak sa mi na to slecna telefonicky informovala a povedala ze to nie je mozne lebo ten pausal bol aktivny a platny na tie 2 roky a uz v ponuke nie je tak mi ho nemoze dat....tak ja oki a vybrala som si iny....podpisala som zmluvu a telefon som si zobrala....po mesiacoch sa mi stale nezdali faktury...platila som vela aj ked som vedela ze som ten novy pausal neminula, tak som teda zasla do orange a poziadala som o zasielanie vypisov telefonatov a sms aby som sa pozrela kde je chyba...tam su ju nenasla a tak mi to teda nedalo....nakoniec som sa pozrela na zmluvu a nasla som tam v kolonke pausal - pausal predchadzajuci kt mal len platnost 2roky a kt nemal byt uz platny ale aj tak som ho mala a system to povolil....tak som tam teda zasla ze ako je to mozne nakolko som sa informovala a bolo mi povedane ze to nie je mozne a ako to ze to pustilo system a chcem napravu vratenia penazi....tam ma pekne krasne odbili aj ked som bola uplne nahnevana a nic mi to nepomohlo....tak som si pekne krasne sadla za notebook a napisala som milemu orange reklamaciu s roznymi otazkami ako je napr. mozne mat aktivovany pausla kt v ponuke nie je a system to dovolil....tak ma po prvy krat odbili telefonickym dohovorom a vysvetlenim ze si mozem trhnut nohou a nic mi nedaju....potom mi poslali vyjadrenie reklamacie: vasa reklamacia bola vybavena telefonickym dohovorom atd. no to ma este vyse vytocilo a tak som im napisala dalsi dopis.....bolo to tak na 3stranky 🙂) kde som im popisala v akej predajni som bola co mi povedali a ako sa ku mne chovali atd....a ziadala som o vratenie peniazi (prepocitanie k tomu pausalu kt mi mal byt aktivovany), zrusenie zmluvy....cakala som mesiac a prisla mi odpoved: reklamaciu uznavaju, zmluvu nezrusia ale ako nahradu mi dali mesacny pausal zadara (co bolo zhruba cca tie iste financie co som chcela navratit) a teraz som uz niekde inde.....len vsetci operatori oblbuju ked si clovek zoberie telefon a k tomu pausal....len preplaca a preplaca a oni tak mozu ponukat vianocne vyhry....teraz mam telefon kt som si kupila za plnu sumu a platim len to co prevolam 🙂)))) a odporucam nevzdavat sa a stale im pisat a dopisovat si 🙂)) a najlepsie je to pisomne a este som si vytlacila prava a povinnosti a tam bolo nieco o 3x po sebe nasledujucih reklamaciach kt sa tyka tej istej veci a oni su potom povinny zrusit zmluvu...skus si to pozriet

ada32
15. nov 2012

@lutia diky za obsiahlu odpoved. stazovat sa treba zasadne len pisomne. keby sa dalo tak poslem cely orange do plynu aj hned. takto mozem jedine dotycnej odpovedat a cakat na ukoncenie viazanosti.
kks fakt mam stale castejsie pocit ze sme len nastroje na uspokojenie chamtivosti a nielenze nedostavame za nase peniaze to co kupujeme ale nas bez slusnosti a s prehladom poslu spolocnosti ako ORANGEdo teplych krajin hlavne ze uz maju nase peniaze. nestaci im ze nas nutia platit za nieco co ma byt bezplatne ale bez zakladnej slusnosti k zakaznikovi si myslia ze su neohrozitelni a mozu si dovolit cokolvek. 🙄 ved to nie je len orange ale aj ZSE alebo socialna poistovna.

ada32
15. nov 2012

ja nemam cas si s nimi dopisovat. odpisem im este par teplych slov a nech idu do riti.

simonka1304
23. nov 2012

Som rada,ze som tu nasla taku temu.Nadavno som objednala detom kuchynku,pri ktorej bolo pisane,ze TRUBA SVIETI.Tak som ju objednala a skoro ma porazilo.Su to same nalepky,aj ta svietiaca truba je len nalepka,aj platnicky su len nalepky.Katastrofa,ako mozu tak klamat.Napisala som to na forum Nanic .... a tam som este dostala od takych dvoch mudrych,ze naco to tam pisem,ze to mam riesit s vyrobcom a nie s nimi.Ja som to tam davala len ako skusenost,a ze este aj to bude niekomu vadit,ma nenapadlo...

natalienka12
24. nov 2012

Ja mám nepríjemnú skúsenosť s nejakou firmou courlex ustavične mi vyvolávajú na telefón a otravujú, neviem odkiaľ majú tel. čísla. Minule zase volal, tak hneď som mu povedala "vaše telefonáty ma obťažujú, už si neprajem aby ste ma ďalej kontaktovali" a zložila som, a minule zase nejaký chlap volal, tak som mu povedala, aby sa nenamáhal že nič nekúpim. A takýto otravný je aj zásielkový katalóg KLINGEL minule mi jedna ženská volala 10x sedela som v čakárni u lekára, zdvihla som, keď som ju počula ako sa predstavila zložila som, lebo som nemala chuť sa s ňou hádať pred 10 ľudmi v čakárni a ona na drzovku volala znovu, tak som hovor odmietla a ona znovu a znovu drzaňa potom volala zase na druhý deň a to som už bola taká napálená, že si neprajte vedieť čo som jej povedala. Takže pozor aj na takýchto telefonických odrbávačov.

boise
autor
25. nov 2012

@simonka1304 a nevratila si to? napis KDE si to kupila, nech sa ostatne vyvaruju 😉 pripadne ak si kupovala cez net, daj link na nu 😉

simonka1304
25. nov 2012

Je to KLEIN detska kuchynka MIELE elektronicka.Nevratila som to,lebo to prislo v demonte a musela som to poskladat,takze som aj sacky roztrhala,potom som uz aj nalepky ponalepovala,nech sa to aspon tvari ako kuchynka.Pisala som aj vyrobcovi mail ale neodpisal mi...

natalii6
27. nov 2012

@ada32
@lutia tak aj ja mam zlu skusenost z Orange a cakam kedy mi skonci viazanost a uz nikdy nechcem mat snimi nic spolocne 😠 mne sa stala taka vec asi tak pred polrokom ze sme boli doma a telefon bol na stole a nikto pri nom a zrazu mi prisla sms tak sa idem pozriet a ze som si kupila prave cestovny listok cez mobil a za chvilu prisli dalsie 2 a tiez stym istym textom tak som tam hned volala ale ani zasvet sa tam dovolat vobec mi to nezvonilo akurat susede montovali internet z Orangu tak som sa isla spytat toho pracovnika ci maju nejaku poruchu a ze nie tak mi dal cislo ale ani nato som sa nemohla dovolat konecne asi po 15 min som sa tam dovolala a povedala ze co sa mi stalo a ze si to pozru a ozvu sa ale nejako sa neozyvali ani vecer tak som tam volala a ze ten co to vybavoval uz isiel domov a tak sa nato pozrel ten dotycny a ze reklamacia vybavena z vysvetlenim ze z mojo mobilu odisli 3 smeky na kupu listku a ja ze ved nikto nebol pri telefone a ze naco by som si ich kupovala ked som doma ved nie som somar 😠 tak ze nech napisem reklamaciu ,tak som zasla do predajne napisla reklamaciu vsetko im vysvetlila a asi nieco okolo mesiaca sa mi ozvali ze reklamacia zamietnuta a ze to musim uhradit ma tak nasrali ze az a tiez som ich verny zakaznik niekolko rokov 😠 aj som im potom volala ze nech mi daju k telefonu toho pracovnika co to vybavoval ale ze to nemozu a tak som tej dotycnej povedala svoje a som sa jej spytalaq ci by ona platila za nieco co si nekupila alebo neobjednala a ze ano to ma tak nasralo ze som jej polozila 😠 a uz ako som pisala cakam ked skonci viazanost a nech idu do........ svine 😠 😠

boise
autor
27. nov 2012

@natalii6 uff no ja som pre nieco podobne odisla z tmobilu...mne na moj pausal pricvakli bez mojho vedomia dalsie telefonne cislo za ktore som mala uhradzat faktury...lebo vsak ten clovek zavolal a povedal ze sa pozname...super ne? 🙄 🙄 🙄

natalii6
27. nov 2012

@boise tak to je uz akoze co za silu tieto spolocnosti si robia co chcu a pritom sa tvaria aky su oni supre a ako vychadzaju ludom v ustrety a ved to co davaju zadara v skutocnosti zadara ani nie je niekto to musi predsa zaplatit 😠

boise
autor
27. nov 2012

@natalii6 no mi hovor, ja som sa stazovala, dala som pisomnu staznost, DO DNES mi neprisla ziadna odpoved na to, len mi volali ze AK CHCEM, tak mi tu sluzbu zrusia....zrusila som ja ich....dnes mam o2 a som max spokojna...teda zatial, snad to tak ostane 😅

natalii6
27. nov 2012

@boise aj ja sa chystam k O2 ale uz bez pausalu kolko si prevolam tolko zaplatim

boise
autor
28. nov 2012

Odporucam v tescu fajn akcia na FB psika http://www.itesco.sk/produkt.html?id=58771 😉

boise
autor
28. nov 2012

FP psika 😀 😀 😀 😀 sorry 😀 😀 😀 ale inak jest mi chuti.... 😀 😀 😀 😀 😀

marcy77
29. nov 2012

Ahojte, ja riešim toto. Kupila som si tovar za 114 eur cez internet na dobierku, prišiel, po 6 mesiacoch sa pokazil. Trvalo mi dlho kým, som ho balíkom poslala naspať do firmy na reklamáciu, ale mal ešte 1 rok záruku. Bolo to v septembri 2012. Balík prevzali a koniec. Nemám peniaze ani tovar. Na emaily neodpovedajú, telefony nefunkčné. Ale ten tovar, predávajú stále veselo ďalej. Čo mi poradíte?

boise
autor
29. nov 2012

@marcy77 mas doklad o tom ze si tovar zaslala prec? pripadne reklamacny formular? Odporucam dat podnet na SOI 😉