"Oblbováky" výrobcov a predajcov
Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉
Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅
pozor, pozor 😀 V Kauflande ohrievajú staré pečivo, aby sa tvárilo ako čerstvo upečené 😉
cez víkend sme kupovali v tescu sadu tanierov, také biele porcelánové, mega cenovka 19,90e a pri pokladni narátala cez 30e, som ju na to upozornila, ze ich teda nechcem, aj tak mi ich nablokovala , vraj ak je tam taká cena, tak mi na informáciach vratia rozdiel, na informáciach sme čakali asi 20min, samozrejme cenovka zlá a ziadny rozdiel vrátit nechceli, len plnu sumu
stane sa ze sa cenovka nestihne prehodit, ked končí akcia, ale su ludia ktorí si bloky vôbec nekontroluju, a mam pocit ze to tesco robí zámerne, však kolko sa predá
a v bille sa mi stáva bezne, ze aj pri malom nákupe mi predavačka nahodí vec 2x, takze aj ked platím 3e, tak si vzdy beriem doklad, aj ked sa na mna pozeraju ako na nejaku sociálku, čo je na to odkázaná,
no ja chodim do tesca rada ked mam cas si ceny sledovat pokukat tovar vzdy nieco najdem za skvelu cenu naposledi detcka zvukova hra za 1,50€ ...no uz som mala pre mamu taky mixer vybraty bezna cena 5€ hovorim si uz od leta ze jej ho na vianoce kupim mi ho mame uz 3r a je super no nabehla som do tesca a co nevidim cena 8,99 skoro ma šlahlo pritom tyzden dozadu stal este stale 5€ no co uz tak som si zanadavala čo som ho nekupila skor a kupila ho kedze mame sa velmi zide.
tiez sme boli včera v čínskych velkoskladoch pri zlatych pieskoch a vam teda poviem niektory predajcovia či už bižuterie hodiniek,hračiek atd...su poriadny zlodeji tak napr. nausnice akekolvek 50centou,spirali na oci a malovatka kus 60cent.vonavky hugo boss co predavaju cigani 1,50€ disney daznikypre deti 2€ malej som kupila taky set motylie kridielka,celenka s motilikmi a kuzelna palička za 1,20€nez v oc retre to iste predavaju za 7,90€ sekundove.lep.60cent 6kusou protišmikova podložka do vane 2€ hlavne že u nas na miletičke chceli za nu 7€ no proste take veci co sa predavaju po trhoch burzach a ministankoch a fakt ich hodnota je max. do 1€ upne ma zabili vianočne obrusy ktore stali 50centou az 1€ a ja som za presne taky isty na burze vyhodila 10€a ceresnička na torte bola detcka flasa zo slamkou macko pu za ktoru som ja vyhodila 5€ v obchode a verila že bude nezavadna,bezpečna tak tam ju mali za 1,20€ presne tu istu.takze som sa rozhodla ze na burze,trhu uz nic nekupujem !radcej pojdem do toho velkoskladu. čo ma strasne zarazilo bolo že vela hraciek ake mali tam som videla v alltoys aj v draciku.
@lenocka23 presne oproti tescu palace ked sa postavis na zastavku elektricky zbadas taku modru branu alebo plot do arealu tam vojdes a prva alebo druha odbočka do lava nakoniec ale kludne sa tam v areali opytaj ak by si to nenasla?na konci toho hangaru druhe biele dvere ale to najdes je tam vela ludi mi sme parkovali pri smetiakoch po pravej strane.
ja som dnes bola v soku, Nutrilon ktory kupujem v tescu za 15,90, som dnes kupila v Polsku za 8 eur...nechapem....
@tortelinka krivka dopytu a ponuky...tesco predava za tolko, co su Slovaci ochotni platit 😉
nibiru chcem sa spytat v tych velkoskladoch to ako funguje? musis z kazdeho co chces kupovat vacsie mnozstvo? asi vyzeram ako picino ale ja som tam v zivote este nebola ☹
@sante81 ... mne sa stalo v tescu to iste...uz viac krat..tiez cenovka nezodpovedala skutocnej cene....na blocku bola cena ovela vyssia...nastastie pri informaciach nebol ziadny problem, v jednom pripade mi vratili plnu sumu, inokedy mi vratili financny roziel....ako kedy.....tiez si pre istotu vzdy blocek vzdy poprezeram...
Kedysi ako študentka SŠ som brigádovala v istých potravinách a akcie na tovar sa realizovali pre mňa vtedy zvláštnym spôsobom, no dnes je to úplne normálne a úplne všade, pretože ľudia reagujú na veľký nápis ,,akcia" a nerozmýšľajú ďalej. Takže akcie sa robili a isto robia i dnes tak, že tovar stojí napr. 5 eur, nacapí sa mu ceduľka že akcia a na ceduľke s akciou je napísané, že pôvodná cena 6 eur a teraz len 5,10 eur - no každý si povie, no nekúp to 🙂. Samozrejme tovar, čo sa predával pomaly alebo vôbec teraz zmizol z regálov a predajca vytešený ako nás všetkých zase odrb...... ☹
ja som mala naposledy infarktovy stav, v tescu v masiarni som si dala z "cerstveho masa" odkrojit zo stehna, dosli sme domov, zacala som varit, maso rozbalila, naplo ma asi 15x, sadli do auta, ale v takom stave, ze keby do mna len tuknu bud niekoho zabijem alebo dostanem infarkt.
maso smrdlave, farba pekna, maz som necitila, kedze panko masiar bol za pultom, ale take fukoty, ze na druhy den mali kontrolu! buzeranti!este hovorim tej na reklamacii, ze ovonajte to, nech sa zgrcate ako ja! a pritom podla mna, dobre kazu im ho predavat, boja sa prist o pracu, tak kurna poviem zakaznikovi, viete co, nekupujte to, nie je to cerstve a hotovo. aj koza cela, aj vlk syty.
pred vcerom taky par nakupoval, ocuchavali o 106, ja ako prijemna pani som k nim prisla, povedala nech to nekupuju, kde je problem som vysvetlila, pani volala, vcera som stretla susedu na kontrole😖 Zo SPVS 😝 😝 😝 😝
jaj si ja zgustnem na takychto veciach, nebudem platiti za to co mi daju, ale za to co chcem ja!
@zuzka1. to v našom ZM tescu?
ja som minule poslala muža kúpiť mäso a dala som ho do chladničky lebo som chcela až na druhý den variť z neho. a ked som to potom rozbalila tak amen tma. to maso už muselo byť pokazené len to ešte nebolo vidieť. hned aj letelo do koša. a myslím že v chladničke by sa za den tak nepokazilo.
ale už som sa poučila a moja mama ked kupuje maso tam tak to hned rozbalí pred tou predavačkou a ovonia to. sice na nu pozerajú ako na blbca. ale v dnešnej dobe málokto kupuje maso na to aby ho doma vyhodil
som tu čítala o tých čínanoch a tak ma napadlo že raz som videla jednu pani reklamovať u čínana rozlepené čižmy. ako pani odišla tak milá malá čínanka zobrala to ich super sekundové lepidlo čo ani sopel o papier neprilepí a chytila sa čižmy lepiť. akože ich opraví. na to jej slovenská predavačka povedala že to nemôže že to musí ísť oficiálne cez opravára aby sa k tomu napísalo stanovisko. no mala som dosť
@poisonblu
máme jednu pani v rodine, čo pracuje priamo pri mäse v tescu a z priameho zdroja máme, tam mäso nekupovať. Koľkokrát im už privezú také smrady, že len vyhodiť. A žiadna kvalita, o slovenskom mäse môžete v tomto obchodnom reťazci len snívať. napr. hovädzie ide len z irska a anglicka, iba sa chladi v boxoch nákladákov, ked si zrátaš, ako dlho trvá, kým sa sem dopraví, tak na čerstvosť zabudnime.
@nanulik tiez som sa takto oklamala na bravčovom stehne, akcia 2,99e no nekup to, na druhy den som robila obed , vytiahnem z chladnicky a mala som dost. od vtedy maso len u masiara, je to síce drahsie, ale mam zaručenu kvalitu, tam sa maso točí kadzy den, kupim aj 3kg, pokrajam na mensie a hodím do mrazáka.
boze toto je tema! taku tazku naladu mam tieto vianoce a konecne ma nieco zabavilo 😝 😅 no idem citat dalej , som len na druhej strane 😀
strasne nieco. uz sa tesim ako si na jar aspon tie rajciny zasadim nech nemusim jest biolitove z obchodu 😝 🙄
ja mam s tescom len dobre skusenosti vždy ušetrim ked idem na nakup..napr: nalozim do kosika 2 kartony mlieka, vyhliadnem si brigadnika na pokladni a na pult vylozim iba jedno mlieko , brigadnikovi je jedno nepozrie do kosika a ja mam zaplateny liter mielka a v kosiku dalsie 2 kartony zadarmo :D
alebo kartony malinoviek podobným sposobom kupujem, ked mozu oni mna a iných odrbavat mozem aj ja ich 🙂
Mna tak naserinkali v carrefoure v ziline.. Mala som cas tak som isla kukat hracky.. Ze akcie jak svina... Ten rozpravaci havko od FP,ceny mam odsledovane lebo som ho zhanala, najlepsiu cenu okolo 33€ mal na nete. dracik pre club kartu, a v pbchodoch do 40€ a v carrefoure ze -32% z povodnej ceny 52€!! Na cenu 35€ !! Ma skoro vystrelo!!! Odpadavam,a neverim uz obchodom ze ake velke zlavy maju,aj u nas v robote..sme kupili odrazadlo macko pu,ze akcia okolo50%-70% a pritom znava bola zanedbatelnych 9€ co sa extra velkou zlavou dri tej sume nazvat nexa 😖
@sante81 A kde mas zaruku ze to mäso od mäsiara je ok 😀 pracovala som v jednom velkoobchode pre podnikatelov a tam chodi polovica mäsiarov nakupovat 🙂 aj z polskych obchodov... A zeleninar stoji rano o 5 a caka tym otvoria postupne metro,kaufland,lidl,tesco, a krasne nakupuje kde je vo v akcii ... Na vlastne oci videnee
pipat vam sice mlieko nebude, ale nam sa uz 2krat stalo v nasom Tescu, ze nas zastavil SBSkar a kontroloval na blocku prave kusy mlieka, co viem, maju prave takto zamerane akcie na takyto drobny tovar, ak sa kupuje vo velkych mnozstvach, ci je pri kase dobre zaratany.....takze bacha...

my chodime tiez najcastejsie do tesca, tiez som si uz parkrat vsimla tie ich akoze akcie, damsky pulover cena 12€ na druhy tyzden v akcii cena 20€, vcera som kupovala malemu taku napodobneninu lega neviem ako sa to presne volalo, poziarnicka stanica, v jednej ulicke cena 24,90 za tu som to kupila ja v druhej ulicke na konci ta ista stanica len cena 39,90 tiez v akcii no nekup to:/