"Oblbováky" výrobcov a predajcov
Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉
Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅
@pipi123 A TO TA NEHRYZIE SVEDOMIE???!!! Vedome kradnut a este sa tym aj chvalit a rozdavat navody! To ti nenapadlo, ze tie chybajuce mlieka mozu byt niekomu zosobnene?! Nezvyknem reagovat na prispevky, ale toto ma dostalo. Nech zije svet, kde kradez robi ludom radost 😠 😠 🙄 😝 A dufam, ze takto zmyslajucich ludi bude len menej.... 😖
inak presne.....priznam sa ku kradezi...hmmm...no fasa.....a na inventure je to strhnute tym chudakom zamestnancom, kt. tam robia za par Eur.......fuj, by som sa sla zakopat....ako toto urobit...
@pipi123 kokos, to sa ako chvalis? typicky slovak?
@pipi123
ty si naozaj pipi. Niečo ti poviem, moja mama voľakedy robila predavačku v potravinách. V práci od nevidím do nevidím, víkendy, sviatky a minimálna mzda.
Vďaka ĽUDOM AKO SI TY sme raz vôbec nemali vianoce, žiadne ovocie, ryba, koláče.
Pretože pri inventúre bol priveľký schodok a toto musia zamestnanci hradiť svojmu zamestnávateľovi.
Takže ti želám pekné vianoce plné pohody v kruhu svojej rodiny a mysli na to, že vdaka tebe niekto iný raz nedostane celú výplatu.
ja mám s TAKKO skúsenosť, zrejme ste si všimli .. na mail mi dojde leták, niekedy aj do schránky .. nová kolekcia a ták .. o týždeň, dva, znížená cena, niekedy dajú že akcia, niekedy nie .. potom ešte ďalšie dva týždne, tak vtedy je ideálna cena, ale už aj tovaru pomenej .. si vravím, že aspoň toho veľa nenakúpim 🙂
ak je čas, tak vybehnem do Poľska do Noweho Targu a tam pochodíme po ich obchodoch, garnier lacnejší aj o 3eurá, tak si nakúpim poriadne kozmetiky, mäso vychádza lacnejšie o euro na kilo, podľa toho aký majú kurz, na trhy nechodím, mne sa oplatí kupovať zatiaľ len nábytok a remeselné výrobky, pretože oblečenie, paradoxne lacnejšie v našich číňakoch a aspoň z 50tich% je tam bavlna, nie 100% akrylový sveter za 14€, nech si trhnú
@nibiru .. čiže brať mäso zospodu v mraziacom boxe? díky a čo sa týka veľkoskladov, tam je vždy oveľa lacnejšie, pretože v predajni si účtujú aj dopravu, aj nájom
@lili_mia no s kozmetikou je problem pretoze aj ta ma zaruku zvicajne od otvorenia °12m.nenavidim ked niekto otvara zablene kremi 😠 😠 spirali make-up a potom ich vrati spat narusuje tym spotrebu preto mam rada bud cisto zabalene,s davkovačom alebo pultovy predaj kde ta obsluzia a nieje tam otvorenych 100kremou.vzdy v obchodoch funguje rotacia tovaru v kazdom a skazdym tovarom ci uz kozmetiko,potravinami proste tovar sa musi posuvat.tiez je dobre si vsimnut na chladiacych pultoch teplotu napr.udene musi mat do 3-4 stupnou ak ma viac uz je problem na to su ale udrzby ktore by to mali min 4xdenne sledovat.
@nibiru veru, ja som tak kúpila, síce už otvorené, ale za 1euro telové mlieko, nesmrdelo a zatiaľ som sa z neho nevysypala 😀 ked som bola dieťa, tak mama kúpila nejakú vlnu v galantérke a doma zistila, že sa jej s ňou blbo háčkuje, tak išla vrátiť, nepoužitú vlnu vzali, ale tú načatú že nevezmú .. pri pokladni, že nech sa kolegyňa neserie, druhá baba to odstrihla a dala späť do regálu .. ked si to tak vezmem, v podstate potom ďalej predávali tovar kratší o niekoľko cm za rovnakú cenu, teraz by ich riadne prešetrila SOIka
na vlastne oci som videla ako cigani /taki nagelovani šraci/ prisli do velkeho obchodaku a na drogerii sa natierali gulickovymi dezodorantmi. Bleeeeeeeeeeee.
Super Inak s tým mliekom sa mi raz stalo to isté. Samozrejme nevedomky. Pri troch deckách ešte sledovať či správne on blokuje 😖
Čo sa týka mäsa, tak to iba málokedy kúpim v Tescu, tu na sidku máme super obchod kde chodia nakupovať ľudia z celého mesta.
Iba raz sme kúpili klobásky v mäsiarni, ktoré sú v lidli pred pokladňami, prídeme domov a klobásky krásne šmykľavé a rozvoniavajúce 😠 😠 😠
no dobre tak sa aj ja priznám. mala som asi 12 rokov a mama ma poslala pre mlieko. bolo tesne pred záverečnou. prišla som domov a v jednej ruke peniaze a v druhej mlieko. ale mama mi všetko vysvetlila tak som sa do obchodu vrátila a peniaze predavačke dala.
inak aby nedošlo k omylu bolo to tak že som chcela zaniesť vozík a ono to bolo pri dverách a nejako som bola zamyslená tak som odišla. až doma som pozerala že čo to mám
@isis tie červiky fuuuuuj to je hnus. 🙄 Ja som raz ked som v robila v čechach som bola v Carefoure vyberam si rožky a zrazu parik očiek na mna žmurkalo. Skoro som odpadla .Myši sa hemžili jak sa patri 😠 😠 😠 Kamoška skrykla že su tam myši a motal sa tam nejaky manager a zdrhol odtial len sa tak zaprašilo po nom. 😨
A prednedavnom som kupila plesnive sušene slivky v Jednote aj som to cele vyhodila.
ja už tie písmenka AKCIA ani nevnímam, aj keď niekedy sa idem pozrieť a môže tam byť napísané, že je to lacné aj o 90% a ak keď mi to nevyhovuje tak to nekúpim....jedine na čo vždy pozerám v TESCU je oblečenie pre detičky 🙂) to nemôžem vynechať 🙂) a niekedy sa oplatí napr. predvčerom som kúpila body s dlhým rukávom 5ks za 6EUR zľava 50% z 12EUR a viem, že cena tých bodičiek je tých 12 EUR normál a nakoľko tieto bodíčka v tescu kupujem malému od narodenia a sú OK tak tá cena bola super....to si myslím, že sa oplatilo (ale musím podotknúť, že tam bolo pár kusov a akurát tam bola tá veľkosť, ktorú potrebujeme 🙂) synovi chodievam kupovať oblečenie aj do iných obchodov ale keď sa naskytne možnosť tak prečo ju nevyužiť...veď teraz keď papáme aj inú stravu... lyžičkou... tak niekedy aj za deň prezliekam dvakrát a to už treba mať zásoby 🙂)
@pipi123 tak to je sila... raz na to doplatis... ja by som sa uz len tej hanby bala... a ze ta NESKRABE tvoje svedomie... hmmmm... sorry, ale si horsia ako cigani, uz ked si ti mozu zaplatit a ty nie... fakt nechapem takychto ludi... a uz vobec by som sa s tym nechvalila, to je HANBA!!!!!!
@pipi123 HANBA !!! Odrbávajú nás tak odrbávajme aj my??? Chammurapiho zákonník platil pred cca 3800 rokmi, odvtedy sa to TROŠKU Zmenilo, mala by si o sebe a svojom konaní trošku porozmýšľať. (...a tiež sa kľudne môže stať, že niekto z tvojho mesta môže ísť do Tesca a oznámiť tvoje pravidelné priestupky ;) (kiežby sa to stalo)
@bubinko83 tak to neviem aké boli ceny pred 3rokmi, lebo ja mám len 5mesačné bábatko a poväčšine tam nakupujem tie bodičky, pižamká, ponožky, nohavice - tepláčky (som tam kúpila 2ks za 7,5 a neviem či by som kúpila niekde inde lacnejšie) a tá cena mi vyhovovala a som s nimi spokojná

@pipi123 akoze sorry takto sa verejne priznat ved kradnes.. ja by som sa hambila....