Oblečenie, ktoré ma "prežije"
Ženy, nadpis je samozrejme nadnesený, no jednoducho zháňam kvalitne oblecenie pre seba.
Poradíte?
Asi som uz dospela do štádia kedy ma nebaví stale len nakupovať a vyhadzovať. Keby sa to dalo aspon posunut dalej, ale kvalita vecí isla hrozne dole.
Doteraz som nakupovala v uplne beznych obchodoch od pepca cez HM, reserved atd. ved to asi poznate.
Na jesen som si kupila vetrovku z newyorkeru. Mala.som ju oblecenu ozaj zoparkat a doslova sa rozpadava. Pred dvoma rokmi zas paperovu vetrovku z manga, bola aj drahsia a tiez uz dosluzila.
Chcela by som aby sa moj satnik vyzeral asi takto, 5 riflí/ nohavíc 10 triciek a 5 svetrov... a hotovo 😅
Uz som sa obzerala aj po drahsich veciach cca 30-40€ tricko 70€ sveter ale bojim sa ze zaplatim za znacku a skonci to rovnako.
Dakuje za vsetky rady 😘😊
@marcellka32 ja mam niekolko topanok pepe jeans aj slapky a som velmi spokojna 🙂
Teraz pokukujem po Karl Lagerfeld slapkach, ale neviem ci nebudu tvrde 🤨
Najkvalitnejšie veci predávajú v sekaci ale iba v Humane.
@stanzi no, ten ted baker a karen millen moc neviem. Skoro vsetko maju dry clean only. Ja mam od nich vela veci a vsetko su to veci do cistiarne.
@simca06022011 topánky Geox, ale ja si ich kupujem v Pandorfe či elegantné, športové a za smiešne sumy.Ecco sú tiež mäkké, ale nepáči sa mi dizajn.A za tú cenu mám svoje Geox🙂
@patys123 niečo Zara, ale nie polyester, lebo to nemám rada.Vela veci hlavne pletené svetre, oversize som mala z Promod, ale ten už skončil.
Košele mám TH, tričká Gant minulý mesiac mali veľké výpredaje.Pepe Jeans rifle, tričká, Tom Taylor....ja si prevažne kupujem v Rakúsku nie som ochotná tu kupovať za tie ceny.
Niečo mám z Peek and Clopp.z bežných obchodov občas Mohito a potom z internetu hlavne prechodné bundy zo stránky Allora.sk väčšinou, keď majú výpredaj.Ak nechceš biznis look, tak sa mi zdá, že v bežnom nákupnom centre nič nenájdeš
@kittykat22 Aj ja mam od Teda vela veci a dry clean only je iba kabat…🤷♀️
Ja kupujem na mieru zo Sashe a som dost spokojna 😊
@stanzi ja mam od nich velmi vela veci a vsetko je do cistiarne. Saty letne, pracovne, spolocenske, klasicke nohavice do prace, saka a vsetko je dry clean only 🙄
Dakujem vám zienky velmi pekne za typy. Ja hladam skor nieco na bezne nosenie, na cestu do praca kde sa uz prezliekam cize ziadne paradenie sa nekona. Na behanie s detmi po vonku na dedine. Skor nejake bezne basic oblecenie a najradsej by som sa orientovala na lokalnych vyrobcov. Dakujem velmi pekne za typ na Veronika in urcite vyskusam a tiez ozeta...na to by som bola zabudla a uz mam aj nieco v kosiku.
Co sa tyka znaciak Ralph Lauren, prada a pod. tak to je mimo mojej cenovej kategorie. Nepochybujem ze tie veci su kvalitne, ale dovolim si tvrdit ze aspon polovicu ceny robí znacka. Je mi jasne ze ak si kupim oblecko za stovky eur tak sa mi to po par praniach nerozpadne. Skor som hladala nieco nove "neznackove" ale zato poctive.
@kittykat22 Pri obyc. satach verim, ze je to otravne, ale spolocenske saty a saka bezne zvyknu byt dry clean only…
@patys123 Skus potom pozriet teda aj Lull ako som pisala vyssie, maju fajn veci a siju na Slovensku 🙂
@stanzi prave pri obyc 🙄
No ja som teda z lull paf nebola.. na zaciatku ano, mysim hned na zaciatku, to je hadam aj 10r+, potom som objednala asi 2x a vzdy som to komplet vratila... ale treba vyskusat 🙂) potom - to uz je par rokov, som neskusala.
dalsia vec je to co pise @zara1357, tie veci su casto kadetade povyhrabavane zo skladov, odstate, stare... mne prisiel bonprix napr v decembri, a tricka z toho uz nemam, proste ostali po oprati, par opratiach, dierkate... handry. Rovnako sa mi to stalo s chlapovymi nohavicami, drahymi, znackovymi.. proste kto vie kolko to tam mali. Ked som pracovala v nemenovanom retazci obchodov s oblecenim, rovno pod skladmi sme mali obchod kde som bola, to vyhrabavali kadejake "fajnotky", sa to prezehlilo, suplo na obchod a predalo sa... zbierali sa tam starsie kolekcie aj cele roky, pokym sa nerozhodli ze to predsa skusia niekde predat este.
@patys123 vsetky znacky ktore som napisala maju veci na bezne nosenie :D ja teda ine ani nenosim.
Mne napr. idu na nervy leginy/teplaky na doma.. z decathlonu vydrzia tak pol roka max :D
@summer23456 Ja som najspokojnejšia s nátelníkmi, v bielej mám všetky typy, krátky, trištvrťový, dlhý rukáv malý, veľký aj večkový výstrih. Mám aj basic tričká a tiež spokojnosť.
@kaja01 no tie natelniky myslis tie obtiahnuté tricka? Ja by som chcela nie az take obtiahnute...
@patys123 treba pozerat na materiál, ceny su hrozne, kvalita ziadna, ja mam kvantum veci a uz to ani nevynosim/nepredam zimne vetrovky 4😂 teraz pred nedavnom som "zdedila satnik" kvalitné veci ale nemam sancu to vynosit ani do smrti
Napríklad pozri na Zalande, Answear znacku Marco O polo, Tomy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Levis,Calvin Klein, vyberaj si základne kusky, ktoré sa ti dobre kombinujú, H&M ma kolekciu aj premium kvality, základom su aj dobre kvalitne topanky a kožená kabelka. Vychytávky sezóny doplnil lacnejšími kúskami, ktoré potom ti nie je ľúto zničiť, zahodiť.
@patys123 ahoj, najlepsie basic kusky ma spomedzi dostupnych znaciek COS (co sa kvality aj ekologickosti vyrobnych procesov tyka).
@summer23456 Ja mam tiez bavlnene natelniky a som s nimi velmi spokojna, periem ich stale dookola a su ako nove. Mam aj tricka zo svetrikoveho upletu, tie su tiez super. Akurat na prechodne obdobie.
@summer23456 ahoj, no mne vobec tricko nesadlo, nosim M/L ale poslala som zdarma spat, presili a na ich naklady zaslali znovu. Mam basic tricka - mierne volne, take zakladne kusky do satnika a som velmi spokojna.
@mirage prepac nejako som nepochopila...mas teda od nich tie basic tricka? Ci nejaku inu značku? Ci ti to vsetky usili na mieru?