icon

Obyčajné zásielky sa po novom roku rušia

3. dec 2024

od Januára sa všetky obyčajen zásielky Rušia :( ak budete chciet poslat čo i len tričko uz to pojdecez poštu ako Balík !!!!!! Dnes mi to oznamila Pani pri okienku ked som posielala obyčajne zasielky

Strana
z2
maranco
3. dec 2024

@snehovakralovna bola si málo asertívna 🙂 lebo zatiaľ neboli zmenené poštové podmienky listovej zásielky, tak všetko platí po starom. Len niektorý iniciatívny zamestnanci takto zvyšujú tržby.

snehovakralovna
3. dec 2024

@maranco praveze som sa velmi rozculila a pani mi naozaj hovorila o zmene postovych podmienok.

elanor
3. dec 2024

@snehovakralovna a aj ti ukazala na papieri? alebo iba mlela pantom a ty si sa nechala opit rozkom?
Lebo nic take realne (zatial) neplati.
Podmienky su take ake boli doteraz. Cize si mala trvat na svojom.

maranco
3. dec 2024

@snehovakralovna keď mi niečo nesedí zavolám na ich infolinku do BB a tam vysvetlia aký je správny postup

labko
Autor odpoveď zmazal
masinka
4. dec 2024

@maranco
@snehovakralovna mne minule pracovnicka otocila 12 rocnu dceru s balickom co mal ist ako list ze je to prilis velke a musi to ist ako balik, pritom ani zdaleka sa neblizil max. povolenym rozmerom listu. Tak som isla ja a zrazu problem nebol. Oni vidia na koho si mozu tie tahy dovolit. Ja kludne vytiahnem z vrecka pasmo a nech mi ukaze kde maju napisane ze to je moc velke.

muchotrafka298
4. dec 2024

Ja som bola dnes na poste a pytala som sa na toto. A ze im nikto nic oficialne nepovedal, vzali mi balicky ako doporucene listy a neriesili. Malo to 0.7 kg, rozmer sedel.

mayami
4. dec 2024

@barrilla no to už vnímam dlhšie, dakedy bol aspoň ako tak odbyt na tých bazároch, postupne to ide dolu vodou, a teraz to už ľudia môžu na bazároch zabaliť

barrilla
5. dec 2024

vyšlo opatrenie regulačného úradu k poštovnému https://www.teleoff.gov.sk/files/urad/odbory-od...

maranco
5. dec 2024

@barrilla takže listy do 2kg ostávajú a budú lacnejšie doteraz 3€, po novom za 2.50€
ruší sa list do 100g
zdražuje sa list do 500g namiesto 1.60 bude 2€
všetky listy do 50g hrubšie ako 0.5 cm bude za cenu ako list 500 gramov
zlacňuje sa balík na poštu do 5kg z 3.20 na 3.10€.

majka2959
5. jan 2025

@maranco Zaujala ma táto informácia, lebo najčastejšie kupujem a predávam hlavne knihy. Na oficiálnej stránke pošty som našla informáciu o maximálnych rozmeroch listových zásielok: lístok 23,5 x 12 cm
listová zásielka plochého tvaru, vo zvitku a nepravidelných tvarov: 25 x 35 x 3 cm.
Z toho som si vydedukovala, že je šanca poslať tenšiu knihu do 500g ako listovú zásielku.

maranco
5. jan 2025

@majka2959 do hrúbky 3cm môžeš poslať ako bežný list a nad hrúbku 3cm ako doporučený list do 500g za 3€ a nad 500g radšej pošli balík na poštu za 3.10€

majka2959
5. jan 2025

@maranco Ďakujem.

ollynka
5. feb 2025

@viestta Mám oblečko do pol kila. Pri okienku mi oznámila že 3,50 eur. to je doporučená LISTOVÁ ZÁSIELKA. Nie balík. Tak potom sa to neposiela ako balík. Ale ako listová zásielka.! Alebo mi zle povedala?

maranco
5. feb 2025

@ollynka nad hrúbku 3cm môžeš poslať ako doporučený list do 500g za 3€ alebo balík na poštu za 3.10€
zľavu na cene získaš ak využiješ zľavu v aplikácii alebo web https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/

elanor
5. feb 2025

@ollynka do 2kg to moze ist ako listova zasielka, dobre ti povedala. To, ze tomu ludia ludovo vsetkemu co nieje list hovoria balik / balicek, je vec druha. V terminologii posty sa moze jednat o listovu zasielku (LZ) alebo balik na postu / na adresu. A to su dve rozdielne veci.
A teraz uz nieje ani tak dolezita hmotnost, ale hlavne rozmery. Ak mas hrubku viac ako 3cm, a hmotnostou a ostatnymi rozmermi sa to zmesti do LZ, tak to moze ist ako doporuceny list.

Za dalsie, zacni pouzivat elektronicky harok, bude postovne o nieco lacnejsie.
Doporuceny list 500g ta vyjde na 3e, balik na postu na 3,10e.
Vsetko nad 500g sa ti uz ako LZ (samozrejme doporucene) neoplati, lebo je to je drahsie a drahsie. Vtedy posielaj ako balik na postu za 3,10e, to v takom pripade vychadza najlacnejsie...

alienka73
21. feb 2025

@janai1 nie zial ani tak to nejde, dnes som chcela poslat dve tenke bavlnene tie najkratsie detske kratasy , bez problemov to preslo cez ten otvor a pani postarka mi oznamila, ze nie, ze iba doporucene, pritom to rozhodne nemalo hrubku 3cm ☹.

janai1
21. feb 2025

@alienka73 no tak si sa nechala oklamať. 🤷🏽‍♀️

alienka73
21. feb 2025

@janai1 neposlala som to, idem skusit na inu postu, uvidime.

Strana
z2