Obyčajné zásielky sa po novom roku rušia
od Januára sa všetky obyčajen zásielky Rušia :( ak budete chciet poslat čo i len tričko uz to pojdecez poštu ako Balík !!!!!! Dnes mi to oznamila Pani pri okienku ked som posielala obyčajne zasielky
@maranco praveze som sa velmi rozculila a pani mi naozaj hovorila o zmene postovych podmienok.
@snehovakralovna a aj ti ukazala na papieri? alebo iba mlela pantom a ty si sa nechala opit rozkom?
Lebo nic take realne (zatial) neplati.
Podmienky su take ake boli doteraz. Cize si mala trvat na svojom.
@snehovakralovna keď mi niečo nesedí zavolám na ich infolinku do BB a tam vysvetlia aký je správny postup
@maranco
@snehovakralovna mne minule pracovnicka otocila 12 rocnu dceru s balickom co mal ist ako list ze je to prilis velke a musi to ist ako balik, pritom ani zdaleka sa neblizil max. povolenym rozmerom listu. Tak som isla ja a zrazu problem nebol. Oni vidia na koho si mozu tie tahy dovolit. Ja kludne vytiahnem z vrecka pasmo a nech mi ukaze kde maju napisane ze to je moc velke.
Ja som bola dnes na poste a pytala som sa na toto. A ze im nikto nic oficialne nepovedal, vzali mi balicky ako doporucene listy a neriesili. Malo to 0.7 kg, rozmer sedel.
vyšlo opatrenie regulačného úradu k poštovnému https://www.teleoff.gov.sk/files/urad/odbory-od...
@maranco Zaujala ma táto informácia, lebo najčastejšie kupujem a predávam hlavne knihy. Na oficiálnej stránke pošty som našla informáciu o maximálnych rozmeroch listových zásielok: lístok 23,5 x 12 cm
listová zásielka plochého tvaru, vo zvitku a nepravidelných tvarov: 25 x 35 x 3 cm.
Z toho som si vydedukovala, že je šanca poslať tenšiu knihu do 500g ako listovú zásielku.
@ollynka nad hrúbku 3cm môžeš poslať ako doporučený list do 500g za 3€ alebo balík na poštu za 3.10€
zľavu na cene získaš ak využiješ zľavu v aplikácii alebo web https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/
@ollynka do 2kg to moze ist ako listova zasielka, dobre ti povedala. To, ze tomu ludia ludovo vsetkemu co nieje list hovoria balik / balicek, je vec druha. V terminologii posty sa moze jednat o listovu zasielku (LZ) alebo balik na postu / na adresu. A to su dve rozdielne veci.
A teraz uz nieje ani tak dolezita hmotnost, ale hlavne rozmery. Ak mas hrubku viac ako 3cm, a hmotnostou a ostatnymi rozmermi sa to zmesti do LZ, tak to moze ist ako doporuceny list.
Za dalsie, zacni pouzivat elektronicky harok, bude postovne o nieco lacnejsie.
Doporuceny list 500g ta vyjde na 3e, balik na postu na 3,10e.
Vsetko nad 500g sa ti uz ako LZ (samozrejme doporucene) neoplati, lebo je to je drahsie a drahsie. Vtedy posielaj ako balik na postu za 3,10e, to v takom pripade vychadza najlacnejsie...

@snehovakralovna bola si málo asertívna 🙂 lebo zatiaľ neboli zmenené poštové podmienky listovej zásielky, tak všetko platí po starom. Len niektorý iniciatívny zamestnanci takto zvyšujú tržby.