Ochráňme naše deti a deti naších deti
Mozno niektori viete, ini nie, nasa vlada v sucasnosti na MZV pripravuje
velmi kontroverzny dokument, nazvany Celostatna strategia ochrany a podpory
ludskych prav v SR. Na ochrane prav by nebolo ic zle, ide vsak o to, ze v
celom dokumente sa zvyraznuju prava homosexualov a rodova rovnost - v zmysle
gender ideologie.
Ide o tento dokument:
http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...
Podotykam, ze v dokumente spominana rodova rovnost, je v zmysle gender
ideologie, teda nejde o rovnost prilezitosti medzi muzmi a zenami. Ide o
velmi pravnicky prespekulovany dokument, takze mnohe veci sa z neho daju len
velmi tazko vycitat, ale ak bude teraz v septembri schvaleny, stane sa pre
SR zavaznym a bude nasledovat uprava legislativy a zavadzanie opatreni,
ktore sposobia:
- zriadenie širokého byrokratického aparátu štátnej správy na masívne
financovanie a presadzovanie záujmov tzv. homoloby
- zmenu slovenskej legislatívy v prospech okrajovej homoloby a
feministických skupín podľa cieľov rodovej ideológie
- monitorovanie občanov, ktorí verejne neschvaľujú sodomiu a rodovú
ideológiu ako šíriteľov nenávisti
- zavádzanie štátnej propagandy a perverznej sexuálnej výchovy na školách v
duchu rodovej ideológie.
Je to tu mozno radikalne napisane, ale, zial, v zahranici sa uz taketo veci
deju, uvediem priklad Chorvatska, kde tento rok zaviedli neskutocne
perverznu sexualnu vychovu na skoly a rodicia rok bojovali so statnou mocou
o jej zrusenie, pricom bola v skolach stale povinna a ktovie, kolko skody na
detoch stihla sposobit:
Tu je zopar linkov, co som o tom nasla:
http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-vychova-det...
http://www.hlavnespravy.sk/bezmocni-chorvati-a-...
Ked sme boli v Chorvatsku, osobne som sa na to pytala niekolkych znamych,
kedze sme s Edim neverili, ze nieco take by bolo naozaj mozne, ale, zial,
bolo.
Velmi ma ako mamu znepokojuje, ze takato manipulacia deti a vlastne vsetkych
obcanov ma byt schvalena vladou a financovana z nasich dani a myslim si, ze
je velkym problemom, ze sa o tom v mediach vobec nehovori, o co v
skutocnosti ide. Naozaj by som chcela, aby sa to rodicia dozvedeli a mali
moznost zabojovat, kym nebude neskoro. Preto som sa obratila prostrednictvom
jednej mojej kamaratky aj na Uniu materskych centier, pricom dufam, ze budu
ochotni sa aj oni zapojit do (medialneho) boja za nase deti.
Inak, k pripomienkovaniu dokumentu boli prizvane aj MVO, ktore napisali
otvoreny list premierovi:
@marika6 vierohodných normálnych inteligentných...mhm
@cecil36 no a ked sme teda uz pri tom, tak robil niekto prieskum medzi detmi, pytal sa ich niekto ci by chceli namiesto mamy a otca dve mamy, alebo dvoch otcov???? bral do uvahy niekto ich postoje a nazory??? to asi nie, ze, lebo by sa nam mozno nepacili ich odpovede, a tak sa ich zase neopytame, a urobime si my dospeli co uzname za vhodne
no ved deti sa to asi netyka, ich sa nepytajme.......
je tu niekto kto ziadal o adopciu? viem ze to nie je celkom lahke vybavit, a trva to zopar rockov.....
a hlavne si myslim ze ovela dolezitejsie je zmenit zakony tak, aby deti ktorych sa rodicia vzdaju mohli byt hned adoptovane a nestacilo rodicom ozvat sa im raz za cas a tym akoze prejavia o ne zaujem, a deti sa nemozu dat na adopciu, teda tak to bolo, alebo je to uz zmenene? mozno ma potesite dobrou spravou, ze toto je uz passe 😅
@syringa co sa tyka adopcii netusim, nikdy som ich neriesila. Mam vsak vo svojej praxi vela pripadov, kedy deti doslova kricali a nik ich nepocuval. Konkretne. Otec ich mamu napriklad bil, podvadzal, nezaujimal sa o nich, nikdy sa im nevenoval atd, mali ako tak znesitelne detstvo len vdaka mame. S otcom mali total barieru. A zrazu prisiel rozvod a ocko z pomsty sa zacal domahat svojich prav na dieta. Dieta (podotykam slo o deti väcsie) sa s nim nechceli stretavat, nemali vztah, bali sa ho (dokonca v jednom pripade slo aj o svojim otcom sexualne zneuzivane 12 rocne dievca). A upss, sud ich nevypocul a ked vypocul, nestacilo mu ani xy posudkov psychologov (lebo ocko mal lepsieho pravnika ako mamicka) Verdikt vo vsetkych pripadoch znel- otec ma pravo na dieta. Dokonca Rada pre prava dietata odpisala, ze dieta sa s otcom musi stretavat lebo ho musi respektovat a ked nebude chcieit chodit do skoly tak ho tam nedame? Kuratorka napisala, ze matka je povinna po psychickej stranke pripravit dieta na styk s otcom. Bolo mi na vracanie. Kto tu respektoval prava dietata? Kto ho pocuval? Toto by sa malo riesit.
@cecil36 to je jasne, a verim tomu ze takych pripadov je kopec a deti nikto nepocuva, ako keby sa ich netykalo, nikoho nezaujima co si myslia a co hcu....
a v tomto je to to iste, nikto sa ich nepyta co si myslia, a nikoho nebude zaujimat nikdy ich nazor ci chu ist do rodiny bez mamy a uspokoja sa s dvomi otcami.....
a prave o tom to je, ideme riesit nieco co nie je dolezite, a pritom je tu kopec problemov ktore nemame doriesene, a to sa tyka aj tych adopcii, rozvodov.....
zober si homosexualny par zena + zena, kazda zena ma materske pudy a ak chcu dieta, to nechcu pocitit ake to je nosit v sebe dieta, citit jeho pohyby? porodit vlastne dieta? zena moze a je tu moznost umeleho oplodnenia, tak zeny nie su nevyhnutne odkazane na adopciu....
homosexualny par muz + muz - no chlap nema materske pudy, urcite je tu vela zien ktore maju doma skvelych chlapov - otcov, alebo poznaju aj inych skvelych otcov, lenze to je ich potomok, tak ruku na srdce kolko poznate chlapov ktore by sa chceli starat o hocake dieta, lebo tuzia po detoch a miluju deti a tak strasne ich chcu....
no ja tomu neverim ze taki su 😒 heterosexualny chlap je tlaceny do otcovskej roly spolocnostou, svojou manzelkou ktorou lomcuju materske pudy..... homosexualny chlap tento tlak nepocituje, lebo nema manzelku ktora tuzi po detoch, a nitkto zo znamych sa ich nebude pytat neustale kazdy den kedy budu mat babatko 😅
a o sexualnej vychove pomlcim, to je podla mna chore na hlavu, navyse v krajinach kde to vymysleli a ucia to este deti ktore podla mna o sexe nemaju mat ani paru, a vacsina z nich sa to dozvie v skole a vdaka skole zacne o sexe rozmyslat prilis skoro... tak v tych krajinach maju problem z mladistvymi a ich prilis skorym sexom, co je prirodzene ked im zacnu hovorit o sexe v niektorych krajinach uz v 9 rokoch, co je chore
ja mam 10 rocnych chalanov, a ti o sexe vobec neuvazuju, su to deti, ciste duse, neviem si predstavit ze by im zacali v skole natlacat do hlavy vsetko o sexe...
a inak kolko uz je clovek na svete? ako to ludstvo dofrasa mohlo doteraz prezit ked nikdy nebola sexualna vychova, fakt nechapem, a teraz to musime deti ucit v skole? nezda sa vam to chore? ved vy ste vsetko generacia zien co v skole nemali ziadnu sexualnu vychovu, mate pocit ze neviete vsetko o sexe a ze vam bolo ukrivdene ze vas to v skole neucili? ze vas zivot je niecim ochudobneny???
nemyslim si ze sa musime vo vsetkom opicit po inych krajinach, ked navyse nie vsetko v nich funguje normalne tak ako ma.....
@syringa poznam vela muzov, ktori nie su do otcovstva tlaceny manzelkou/partnerkov a ich pudy su ovela väcsie ako tie zenske. Moj muz citil otcovske pudy ovela viac ako ja tie materske. Jasne, ze aj ja dieta chcela, ale u neho to bolo ovela silnejsie. A skor on tlacil mna ako ja jeho. Takze v tomto sa mylis. Co sa tyka sexualnej vychovy, my sme sa ju neucili, takze o sexe som nevedela nic, kedze nebol net a takuto knihu soplani v kniznici nepzicaju. Skoda, usetrila by som par trapnych chvil. Roznako trapne bolo aj ucenie sa o menzese spoza cerveneho plexiskla alebo vyhodenim chalanov z triedy. Prosim ta mozes mi sem skopirovat, kde sa v tych dokumentoch hovori o tom, ze si budu moct homosexuali adoptovat dieta, ze sa budu moc homosexuali sobasit ..... ja som to tam nenasla. Apropo primerana sexualna vychova rozhodne neovplyvnuje to kedy deti zacnu so sexom. A ked sa ta 5-6 rocne dieta opyta, ako prislo na svet alebo preco ma ta teta take velke brusko a ako sa do neho babo dostalo, ako mu to vysvetlis? U nas uz v 9 rokoch zacina u deti puberta, vela dievcat v 10-11 rokoch dostava menstruaciu, tak asi je potrebne vysvetlit preco, naco, zaco, nech decko nie je v soku.
@cecil36 ine je podla mna ucit sa biologiu, ako funguje telo zeny a muza a ine je zatazovat deti UZ v skolke sexualnou vychovou...
aj ja som sa o menstruacii dozvedela tak, ze som ju jednoducho dostala, bola som zmatena a nevedela som o co ide, ale taka bola vtedy doba...teraz je to uplne ine, su otovrenejsie vztahy v rodine, v ramci rodiny sa da otvorene porozpravat o sexe a veci s tym suvisiace...ale podotykam v kruhu RODINY....
nepotrebujem, aby mojim detom v skolke citali rozpravaky o princovi a princovi...a ucila neprimerana sexualna vychova...
nebolo by ti proti srstu, keby sa tvoje malicke deti v skolke ucili sexualnu vychovu?
@mizulienka Co si predstavujes pod pojmom sexualna vychova v MS? Videla si uz niekedy nejaky koncept? Ako si predstavujes konkretne aktivity, ktore je mozne s detmi realizvoat?
Ja som v tom dokomente rovnako nenasla nic poburujuce a a ni nic, co by mohlo nejakym sposobom ohrozit moje deti. Je to "LEN" strategia- teda vytycenie cesty, ktorou sa bude Slovensko uberat. Konkretne formy ako sa tato strategia bude realizovat - ci a ako bude prebiehat sexualna vychova v MS a pod., su vo hviezdach. Sexualnu vychovu na skolach sa nedari presadit roky. Vobec, ale vobec sa neobavam toho, ze by sa mohla dostat do MS. Na myslienke , ze by stat vobec mohol uvazovat o tejto strategii sa pracuje uz 7 rokov.
Spochybnovanie konceptu rodovej rovnosti je velmi nebezpecne. Tu vobec nejde o zanedbatelnu homomensinu. Tu ide o 50% populacie Slovenska. V sucasnosti prichadzaju SK velke peniaze z norskych fondov, ktore su smerovane k zenam. Je to prvy krat v historii Slovenska, ked sa tema zien stava nosnou temou, v popredi je hlavne ludsko-pravna otazka- oblast nasilia. Planuje sa narodna linka pomoci obetiam nasilia, vybudovanie poradenskych centier a bezpecnych zenskych domovov. Ide o velmi, velmi velke prachy a skutocnost , ze tieto zdroje su urcene ZENAM. A toto niekoho vydatne serie.
Prosim, prv nez zacnete brojit, citajte, overujte si zdroje, rozmyslatje.
dievcata tak napr tu si mozte precitat, ako sa sexualne vyucuje v skolkach v Nemecku a nie je to jedna krajina, ktora toto zavadza...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2315185...
rodova rovnost nie je ani len zdaleka iba o pomoci smerom k zenam...tak to zacinalo...ale teraz je rodova rovnost uz aj o uplne inych veciach...mozno staci pozornejsie si precitat strategiu, tak sa presne pise o gender ideologii...
aj ja Prosim, prv nez zacnete brojit, citajte, overujte si zdroje, rozmyslatje.
@mizulienka ked uz odporucas overovat zdroje daily mail nie je nic ine ako buvar! 😀 a ak by si ten clanok precitala tak by si sa dozvedela ako to v tom nemecku vyriesili
@zeriempizzu mala som aj iny zdroj, len neviem teraz najst ten clanok...ale vies ako to je, bez vetra sa ani listocek nepohne...v nemecku to mozno vyriesili tak, ale uz len predstava, ze sa nieco take dostalo do skolky nie je prijemna, nemyslis?
nemyslim si, ze tu hovorime o nejakych fiktivnych hrozbach...tento clanok hovori tiez dost...
http://www.hlavnespravy.sk/sokujuci-zvrat-v-pri...
hlavne spravy snad maju pre teba vacsiu vypovedaciu schopnost...ak nie, tak potom jedine nejaky clanok z pravdy 😀 😀 😀
Ja by som asi odporucala tym, ktori si myslia, ze sa nic nedeje, aby si to sami preverovali a patrali, ci sa naozaj nic nedeje.
Ak sa vsetky spravy, co sa teraz siria, ukazu ako neopodstatnene, tak budeme len radi. Ale ak nie, a uz bude neskoro, tak co...
Nemusi sa u nas hned zavadzat sexualna vychova v skolkach. K tomu mame asi daleko. Ale v skolach bude. A ak bude, tak je dolezite, aka bude, co bude jej obsahom.
Strategia nie je taka bezvyznamna. Lebo ak raz prejde vladou, tak sa pod nu vo forme roznych projektov moze schovat cokolvek. A ze budu peniaze na take projekty, je dane uz iba tym, ze ide o "ludske prava". Tieto su z EU pekne financovane.
Okrem toho ten dokument nedefinuje rozne konkretne ciele a chyba tam akakolvek analyza sucasneho stavu.
Takze podme menit nieco, co sme ani nezanalyzovali. Pojmy pouziva, ale nevysvetluje.
Je dost ucelovo vytvorena malou skupinkou ludi.
@evkasus Nemam vela casu, len par poznamok.
Ak sa bude v skolach zavadzat sexualna vychova, vtedy bude dolezite pozriet sa na to, co je jej obsahom. "Strasit" verejnost odpudzujucimi clankami o amoralnych knihach v zahranici mi v tomto momente pripada vyrazne manipulativne. Je to ako z rozpravky, kde zena sedi pod sekerou zabodnutou v strope a narieka, ze ked sa narodi dieta a daju ho do kolisky a kolisku do izby pod sekeru, tak sekera spadne a dieta zabije.
Suhlasim, ze strategia nie je bezvyznamna, naopak, jej skutocny vyznam je sirokospektralny a mal by ovplyvnit dalsie smerovanie spolocnosti.
Co sa tyka cielov. V strategii su formulovane na strane 3-4. Ide o strategiu, teda smerovanie, nema urcovat konkretne ciele, ktore treba naplnat. Vyberam:
Jeho cieľom je predovšetkým definovať fundamentálne, prierezové
ľudskoprávne východiská, ktoré sú spoločné pre všetky obdobné strategické dokumenty a mali by sa
postupne premietnuť do všetkých verejných politík a akčných plánov.
Keby som to mala ludsky povedat, tak legislativne zmeny, ktore sa v buducnosti uskutocnia by mali sledovat tuto strategiu a v nej zakotvene ludskopravne vychodiska.
Kedze sme na mamickovskom portali, tak uvediem dva priklady: OCKOVANIE a PORODY. V oboch pripadoch je legislativa a prax nastavena tak, ze v mnohych pripadoch zasahuje az porusuje ludske prava.
@sibare Ja sa nepokladam za odbornika v oblasti, ale pridam par svojich postrehov.
Podla mna nie kazda poplasna sprava, je iba poplasna. Ak by sa v susednych statoch odohravala urcita negativna skusenost, tak je pre mna na mieste o tom vediet. Hlavne ak patrime spolocne do jedneho spolocenstva ... EU.
Vid ...to, co sa dialo v Chorvatsku.
Ak sa bude v skolach zavadzat sexualna vychova alebo vychova k ludskym pravam, tak potom bude logicke, ak bude reflektovat uz schvalenu Celostatnu strategiu. Alebo jej nebude uplne odporovat.
Ja osobne mam problem s ideologiou o rodovej rovnosti. Alebo s LGBT bodom strategie. Uplne logicky, by mi vadilo, ak by sa tieto body pretransformovali do povinnej (akokolvek nazvanej) vychovy na skolach. Je to moj nazor.
Gender ideologia (okrem toho, ze hlasa rovnost prilezitosti pre muzov a zeny) stiera spojenie medzi pohlavim a rodom.
S urcitym pohlavim sa narodis, ale tvoj rod je vytvorom spolocenskeho posobenia.
Ako to definuje WHO:
ROD
"Gender" is used to describe those characteristics of women and men which are socially constructed, while sex refers to those which are biologically determined."
"People are born female or male but learn to be girls and boys who grow into women and men. This learned behaviour makes up gender identity and determines gender roles."
Ideologii ide aj o rusenie stereotypov v dievcenskom a chlapcenskom spravani a vobec ich prezivani.
Moj nazor...nie IBA davanie rovnakych prilezitosti, ale AJ manipulacia s detskou psychikou...vsetko v mene toho, aby sa nabural stereotyp dievcenskeho a chlapcenskeho spravania.
Tu nieco zo studie, ktora sa da aplikovat pre predskolske deti (experiment):
Based on the gender analysis results with reference to representation, resources, norms and values,
specific gender equality targets will be defined in a third step.
We stay with our example “use of space by boys and girls”. A range of studies refers to gender
stereotypical use of space: While girls prefer playing in small groups, sitting at the table, painting pictures
and staying with the institutionalised rules, boys tend to play in big groups, action oriented and in need of
big space. More often than girls, boys tend to exceed the limits.2 Based on such results, equality targets
may aim for the development of new practices for children, such as encouraging physical activities for
girls and active participation within daily duties (cleaning dishes, moving chairs and tables) for boys and
girls. Boys and girls may be encouraged to participate in “atypical” games.
@cecil36 no to je prave problem co je primerana sexualna vychova, co je pre jedno dieta primerane nie je pre ine, kazde dieta je na tom inak vyvojovo, tak isto ako sa kazde dieta uci inak, jedno rychlejsie ine pomalsie..... nejdu nastavit osnovy tak aby to bolo primerane pre vsetky deti - to je jedna vec, a druha kto to ma ucit tu sexualnu vychovu??? ak ucitel uci biologiu, musi to vystudovat, tak ako matematik matematiku, slovncinar slovensky jazyk....... akykolvek ucitel je v podstate nekvalifikovany, a ktovie mozno jeho sexualny zivot je katastrofalny a odborne o sexe moze vediet akurat co si precita v ucebnici z ktorej ma ucit, nehovorim o tom ze niektori ucitelia mozu mat rozne uchylky.... mozem si byt na istom ze nebudu svoje zvratene predstavy predhadzovat detom??? a teraz nemam na mysli homosexualitu, to nie je uchylka, myslim ozajstne uchylky...... takze ak sa nad tym zamyslime a chceli by sme mat fakt odbornych ucitelov sexualnej vyhovy, zamestnaju skoly prostitutky? 😅
samozrejme je to myslene s nadsazkou 😀
ale ja ako rodic si vyhradzujem vysostne pravo bavit sa s prva s detmi o sexe, a povedat im o sexe co potrebuju vediet, v dobe ked je to aktualne, ked vidim ze im to neuskodi, a vysvetlit im to formou akou je to pre nich v danoum veku prijatelne, co uz sme nejaky ten rozhovor o sexe mali.....
v jednej televiznej diskusii sa bavili o sexualnej vychove, teraz neviem ci to nebolo nahodou v cechach, a hovorili ako priklad jednej ziacky ktora sa vzburila a odmietla chodit na hodiny sexualnej vychovy, pretoze ich tam rozdelovali do dvojic a mali si davat rozne otazky a otvorene odpovedat, napriklad jedna z tych otazok bola kedy naposledy masturbovala.... no a to je uz moc, aj keby masturbovala kazdy den, je to jej intimna zalezitost a nikto sa jej na to nema co pytat.....
tak neviem, ste tu matky, predstavte si ze toto sa pytaju vasich deti v skole, nevadi vam ze zasahuju do ich intimneho zivota? a neopravnene? ze to mozno ich spoluziaci zneuziju proti nim??? ze ich moze neskor vdaka ich uprimnej odpovedi sikanovat? ci ak nejaka takato forma bude tu na slovensku, neviem aka je momentalne, tak ich poucime aby si odpovede vymysleli? naucime ich prijatelne klamat lebo sa ich budu pytat co nemaju?
pred casom vymysleli ze sa nebude ucit na skolach povinne cudzi jazyk uz na prvom stupni, lebo nemame dost kvalifikovanych ucitelov......
ano su dolezitejsie veci ktore treba riesit, a my matky mozme vytvarat tlak nech sa riesia tie dolezite veci
nemyslim si ze na slvoensku je velmi aktualne uzatvaranie manelstiev ludi rovnakeho pohlavia, ani adopcia ..... sexualna vychova je uz asi horucejsia tema....
ale dufam ze vzhaldom na to kolko veci v tomto state nefunguje, a nie je dobrych, tak budu mat poslanci tolko rozumu, aby taketo temy preberali ked uz budeme z toho h.vna vonku, a neriesili nieco co nikomu momentalne nepomoze, prave naopak... 😝
@syringa a je ok ak knaz poucuje pary vstupujuce do manzelstva o manzelstve a sexualnom zivote manzelov? Ved o tom vie velke prd, kedze sexualne nezije a ani v manzelstve nikdy nebol. Aj toto by sme mali zrusit, nemyslis? Co sa tyka sex. vychovy na skolach, asi je velmi nepravdepodobne, aby kazdy ziak na akomkolvek predmete v skole mal individualne ucebne osnovy, nie len na sexualnej vychove. A medzi nami u nas ma Vatikan velmi exkluzivnu zmluvu (na nasu smolu), tak on si svoje ovecky co sa tyka sex. vychovy ustrazi.
no ved to som ani nikdy netvrdila ze je to spravne, a pochybujem ze nieco podobne by niekto z mojich prispevkov mohol vycitat, a ani sa nezastavam cirkvi a knazov a ich pripravy na manzelstvo 😀
tak to je trochu mimo 😅
skusme sa bavit nie ze ten je krestan a ten nekrestan....... ja sa na vec nepozeram s pohladu nejakeho nabozenstva ale pohladom matky a zeny a cloveka
inak je to cele smiesne, ideme ucit o sexe v skolach, preco teda neucime o rodicovstve a vychove deti, ved to je este dolezitejsia vec ako sex, a ovela komplikovanejsia....
no keby tak prisli nejaky ludia z minulosti do sucastnosti asi by si mysleli ze ludstvo je uplne padnute na hlavu, ked to oni nepotrebuju, a nepotrebovali generacie cele storocia, a teraz sa musime ucit o sexe, ako sa to robi 😀
a mimochodom teoria je teoria, ak si niekto mysli ze ked sa o tom budu deti ucit uz ich nic neprekvapi, ako niektore ze dostali menstruaciu, tak to ste na omyle, v predstava a realita v praxi budu aj tak odlisne, a vzdy tu budu moznosti na nemile prekvapenie
ink este dodatok ako to dopadlo v tom chorvatsku
http://www.hlavnespravy.sk/sokujuci-zvrat-v-pri...
a este jeden odkaz, hlavne si treba precitat diskusiu k tomu, je to veeelmi poucne ako sa uci v nemecku sexualna vychova len normalnemu clvoekovi musi pri tom prist zle od zaludka
http://www.topky.sk/cl/10/1355470/Sexualna-vych...
podla mna za celou sexualnou vychovou vo svete stoja pedofilne a homosexualne skupiny
@syringa tak si ten clasnok precitaj znovu, napriklad toto.BRATISLAVA – Sexuálna výchova sa ako samostatný predmet nepripravuje. Ako ale pripomína Ivana Gregorová zo Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ), školy si ho majú možnosť vytvoriť vo svojom školskom vzdelávacom programe v rámci voliteľných hodín.
Co sa tyka stupidnych diskusii pod clankom, tie necitam, nemaju pre mna vypovednu hodnotu. Sexualna vychova nie je o tom, ze deckam pustia gay porno, ale o tom, aby nezacali sexovat skoro, ked uz zacnu ake su formy antikoncepcie, kedy ma zena plodne a neplodne dni atd. Opakujem na SK nebudu nikdy regiostrovane partnerstva, mame zmluvu s Vatikanom a ti by nam to velmi rychlo vysvetlili 😀 Tu je velmi mala zakladna, aby preslo nieco ako reg. partnerstva a nasledne vyucba o sexe gyov a lesbiciek 😀
@syringa a este k tomuto: "a mimochodom teoria je teoria, ak si niekto mysli ze ked sa o tom budu deti ucit uz ich nic neprekvapi, ako niektore ze dostali menstruaciu, tak to ste na omyle, v predstava a realita v praxi budu aj tak odlisne, a vzdy tu budu moznosti na nemile prekvapenie " Ja vravim, lepsie byt ciastocne pripraveny ako vobec. A ak by sme prisli ludia z minulostií, tak by sa cudovali inym veciam nie len sexualnej vychove, napriklad aj autam, lietadlam..... lebo vyvoj ide stale dopredu. Ci ty este stale chodis do prace na konovi ci bričke?
@evkasus V prvom rade dakujem za tvoj prispevok 🙂 Ak mas problem s ideologiou rodovej rovnosti, je to Ok. Moja skuseost je, ze ludia o tomto moc nevedia a casto si to nespravne vysvetluju. Rodova rovnost je hlavne o zenach a muzoch. Napisem par obrazov, ako to vidim ja.
Pohlavie je biologicky determinovane-pohlavne organy, hormony, sekundarne pohlavne znaky a urcuje, ci je clovek zena alebo muz. Rod predstavuje suhrn vlastnosti, spravania a roli, ktore su pripisovane zenam a muzom. Pricom sa mylne tvrdi, ze vychadzaju z ich pohlavia. Teda ak ma clovek vaginu a je teda zena, automaticky sa predpoklada, ze ma i iste vlastnosti, sprava sa istym sposobom a naplna iste role. Ak to tak nie je a sprava sa inak, alebo ma ine vlastnosti, nenaplna dostatocne svoje pohlavie. Teda nie je dostatocne zenou. Priklad.
Zeny nosia sukne, Muzi sukne nenosia. V skutocnosti neexistuje ziaden biologicky dovod, ktory by muzom branil nosit sukne. Nosenie sukien je spravanie, teda rod, utvarany kulturne.
Ideologia rodovej rovnosti hovori, ze obe pohlavia, muzi i zeny maju rovnake prilezitosti, maju pravo sa rozhodnut o svojom rode. Inak povedane, ze maju pravo nosit sukne, ak sa im bude chciet.
Predstava, ze by muzi mohli nosit odev v tvare sukne, ludi casto desi. Znamenalo by to, ze nenaplnaju svoj rod, nie su dostatocni muzi. Deti by sme totuto ideologiou zmiatli a manipulovali ich psychiku. Nevedeli by, ci su v skutocnosti zeny alebo muzi. Z chlapcov by sme vychovali homosexualov - to su caste argumenty. Tipujem, ze to je asi to, coho sa obavas.
Zaujimave je, ze historia tuto situaciu pozna. Nie je to tak davno, co zeny nemohli nosit nohavice. Podobne obavy a podobne argumumenty rezonovali aj vtedy. Aj vtedy vladli obavy, ze ked si zeny oblecu nohavice, prestanu byt zenami, nenaplnia svoje pohlavie. Ohrozi to tradicnu rodinu a doma budu deti vychovavat dvaja chlapi. Dnes je v nasich podmienkach normalne, ze zeny si oblecu, co uznaju za vhodne, suknu, nohavice, plavky. Stale sme rovnako zenami ako nase prababky. A s pocitom akejsi nadradenej lutosti a stipkou pohrdania nazerame na zeny v moslimskom svete, ze chodia v burke. Je to aj preto, ze v ucebniciach dejepisu sa nikde nepise o tom, ako kedy a za akych okolnosti boli formulovane ludske prava. A ze nohavice, ktore si denne obliekame- moznost volby nasho rodu- bola vykupena smrtou inych zien.
Inak. Nedavno ma jedna prispievatelka presviedcala, ze zeny umyvaju zachod doma castejsie preto, lebo sa narodili s vlastnostami, ktore ich pre tuto pracu predurcuju. Inak povedane. Clovek, ktory sa narodi s vaginou a ma teda pohlavie zena ma zaroven vlastnosti-teda rod, ako zmysel pre cistotu, prirodzey zaujem o citanie etikiet cistiacich prostriedkov a pod. Clovek, ktory sa narodil s penisom a ma pohlavie muz, tieto vlastnosti nema. Presnejsie povedane vo vacsine pripadov to tak je, vynimky su mizive. Preto je spravanie- cistenie zachodu viazane na pohlavie zena. A je prirodzene, ze zeny zachod doma cistia castejsie.
Ideologia rodovej rovnosti uci, ze vrodene vlastnosti v polupacii su viazane rozne a nie striktne na pohlavie ako sa to zvycajne vnima. Rozdiely v ramci jedneho pohlavia su omoho vacsie ako rozdiely v tejto vlastnosti medzi pohlaviami. To znamena, ze v skupine zien najdeme omnoho vacsie rozdiely vo vlastnosti zmysel pre hygienu ako medzi skupinou muzov a zien. Su zeny extremne cistotne a su zeny spindirky. Rovnako ako su velke rozdiely medzi muzmi. Su muzi velmi cistotni a tiez su muzi, ktorym nevadi ani osraty zachod.
No a tiez, ze cistenie zachodu nevyzaduje ziadne specificke - vrodene vlastnosti, ktore by zvlast umoznovali tuto cinnost vykonavat. Inak povedane, hajzel skvelo umyje aj 10 rocne dieta, ak za to dostane 10 eur 😀
Myslim, ze deti by mali pocut, ze cinnosti ako umyvanie zachodu, podlahy, umyvanie riadu a vobec starostlivost o domacnost je ROD, teda si ho mozu volit, podla toho ako sa rozhodnu. A zaroven ked chcu s niekym -manzelom, manzelkou tento zachod zdielat v cistote a porozumeni, tak je dolezite, aby spolu nasli cestu a kompromis, kto tie ich spolocne hovna umyje.
@syringa @evkasus kedze ste proti rodovej rovnosti, tak vam asi nebude vadit mat mensi plat ako muz na tej istej pozicii ani to ak by ste stratili volebne pravo a podobne.
@sibare skvele napisane, tlieskam 🙂 Moja 14 r.dcera je podla niektorych potom evidentne chlap, kedze zmysel pre cistou seba ani domacnosti jej nie je vlastny a moj muz je asi zena lebo take kominky v skrini som videla len u malo zien, navyse on vari, perie, zehli a aj ten hajzel umyje 😀
@zeriempizzu Daily Mail je mozno bulvar, ale nieco ine znamena bulvarny platok na Slovensku a ine v UK.
To, co by v UK povazovali za bulvarne noviny, by boli u nas skoro seriozne noviny.
"Opakujem na SK nebudu nikdy regiostrovane partnerstva, mame zmluvu s Vatikanom a ti by nam to velmi rychlo vysvetlili Tu je velmi mala zakladna, aby preslo nieco."
@cecil36
Tak toto je demagogia co si napisala. Vatikanska zmluva riesi to, aby katolici mohli slobodne zit svoje nabozenstvo v SR, upravuje ich pravo na nabozensku slobodu atd. napr.
Osoby s katolíckym vierovyznaním majú vo výchovno-vzdelávacom procese právo uplatňovať svoje presvedčenie, pokiaľ ide o výchovu k rodičovstvu, v súlade so zásadami kresťanskej etiky. Tým nie sú dotknuté povinnosti týchto osôb ustanovené právnym poriadkom Slovenskej republiky v oblasti výchovy a vzdelávania.
Vatikanska zmluva neriesi zakony v SR, pokial sa priamo netykaju Katolickej cirkvi.

@marika6 nenasla som tam nic, co by ma malo vystrasit, sokovat alebo nutit demostrovat, ale ak mi nieco nedoslo, pokjone mi napis, mozno som nieco prehliadla.
@evkasus vlada by mala o tom rozhodovta 30.9 ak spravne citam. Mna vsak zaraza skor to, preco sa nedodrziavaju ani tie prava, ktore mame. Napriklad Článok 12
NÁZOR DIEŤAŤA
1. Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia zabezpečiť dieťaťu, ktoré je schopné formulovať svoje vlastné názory, právo slobodne sa vyjadrovať o všetkých záležitostiach, ktoré sa ho dotýkajú, pričom sa názorom detí musí venovať primeraná pozornosť zodpovedajúca ich veku a úrovni.
2. Za týmto účelom sa dieťaťu musí predovšetkým poskytnúť možnosť, aby bolo vypočuté v každom súdnom alebo administratívnom pojednávaní, ktoré sa ho dotýka, a to buď priamo alebo prostredníctvom zástupcu alebo jeho príslušného orgánu, a spôsobom, ktorý je v súlade s pravidlami vnútroštátneho zákonodarstva.
(Dieťa má právo vyjadriť slobodne svoj názor, jeho požiadavky majú byť brané do úvahy v každej záležitosti alebo postupne, ktoré sa ho týkajú.)