icon

Ochráňme naše deti a deti naších deti

marika6
24. aug 2013

Mozno niektori viete, ini nie, nasa vlada v sucasnosti na MZV pripravuje
velmi kontroverzny dokument, nazvany Celostatna strategia ochrany a podpory
ludskych prav v SR. Na ochrane prav by nebolo ic zle, ide vsak o to, ze v
celom dokumente sa zvyraznuju prava homosexualov a rodova rovnost - v zmysle
gender ideologie.

Ide o tento dokument:

http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...

Podotykam, ze v dokumente spominana rodova rovnost, je v zmysle gender
ideologie, teda nejde o rovnost prilezitosti medzi muzmi a zenami. Ide o
velmi pravnicky prespekulovany dokument, takze mnohe veci sa z neho daju len
velmi tazko vycitat, ale ak bude teraz v septembri schvaleny, stane sa pre
SR zavaznym a bude nasledovat uprava legislativy a zavadzanie opatreni,
ktore sposobia:

- zriadenie širokého byrokratického aparátu štátnej správy na masívne
financovanie a presadzovanie záujmov tzv. homoloby
- zmenu slovenskej legislatívy v prospech okrajovej homoloby a
feministických skupín podľa cieľov rodovej ideológie
- monitorovanie občanov, ktorí verejne neschvaľujú sodomiu a rodovú
ideológiu ako šíriteľov nenávisti
- zavádzanie štátnej propagandy a perverznej sexuálnej výchovy na školách v
duchu rodovej ideológie.

Je to tu mozno radikalne napisane, ale, zial, v zahranici sa uz taketo veci
deju, uvediem priklad Chorvatska, kde tento rok zaviedli neskutocne
perverznu sexualnu vychovu na skoly a rodicia rok bojovali so statnou mocou
o jej zrusenie, pricom bola v skolach stale povinna a ktovie, kolko skody na
detoch stihla sposobit:
Tu je zopar linkov, co som o tom nasla:

http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-vychova-det...

http://www.hlavnespravy.sk/bezmocni-chorvati-a-...

Ked sme boli v Chorvatsku, osobne som sa na to pytala niekolkych znamych,
kedze sme s Edim neverili, ze nieco take by bolo naozaj mozne, ale, zial,
bolo.

Velmi ma ako mamu znepokojuje, ze takato manipulacia deti a vlastne vsetkych
obcanov ma byt schvalena vladou a financovana z nasich dani a myslim si, ze
je velkym problemom, ze sa o tom v mediach vobec nehovori, o co v
skutocnosti ide. Naozaj by som chcela, aby sa to rodicia dozvedeli a mali
moznost zabojovat, kym nebude neskoro. Preto som sa obratila prostrednictvom
jednej mojej kamaratky aj na Uniu materskych centier, pricom dufam, ze budu
ochotni sa aj oni zapojit do (medialneho) boja za nase deti.

Inak, k pripomienkovaniu dokumentu boli prizvane aj MVO, ktore napisali
otvoreny list premierovi:

http://www.zakrestanske.sk/sites/default/files/...

zeriempizzu
1. sep 2013

@evkasus co tym chces povedat teraz akoze??! :-0 to ze na Sk niet seriozneho dennika nema nic s tym ze zdroj clanku je pochybny.
Daily mail je bulvar a brat clanok od nich ako argument ci evidenciu je iste ako povazovat vyhlasenia v novom case za zakon.

evkasus
1. sep 2013

@zeriempizzu Presne to som tym chcela povedat, ze DM sa neda prirovnat Novemu Casu.

syringa
1. sep 2013

@cecil36 doteraz som o rodovej rovnosti ani necekla, tak neviem ako si na to prisla 😀
milujem ludi ktori rozdeluju ludi ciernobielo, na jednej strane ti ktori su za rodovu rovnost a registrovane partnerstva a sexualnu vychovu a su ateisti a na druhej strane ti co su veriaci a su proti rodovej rovnosti, proti sexualnej vychove, proti registrovanym partnerstvam..... 😅

tebe velmi lezi v zaludku Vatikanska zmluva, mne to vrasky nerobi, ziadna zmluva netrva vecne, aj ked je "nevypovedatelna" tak ci tak nic netrva vecne, a ani tato nebude 😵 a ked sme uz pri tej zmluve prosim ta ked tam najdes niekde kde je to konkretne napisane ze nie je mozne aby SR prijala zakon umoznujuci registrovane partnerstva, tak nam tu hod na to link 😉

a inak viem citat, ten link predtym co som sem dala o sexualnej vychove na slvovensku, tak to preto aby sme boli vsetky v obraze ako je to momentalne, mne osobne sa to paci ze je to volitelny predmet, rodicia ktori maju problem doma s detmi otvorene hovorit o sexe tam mozu deti prihalsit, a ti krori, tak ako ja, povazuju sex a vsetko co s nim suvisi za normalnu sucast zivota a nie je hanba o tom hovorit, ti mozu doma detom vsetko vysvetlit, vo veku v akom je to potrebne a zvolit najprijatelnejsiu formu, a nemusia mat obavy ze by ich dieta bolo pred niekym zahanbene alebo zosmiesnene
a mimochodom hadam si nemyslis ze ked v inych krajinach, v ktorych to uz prekrocilo hranicu normalnosti, zavadzali sexualnu vychovu tak to zacali hned prezentovat formu v akej sa to uci? kazdy na zaciatku zacne s tym vseobecnym blabolom ze sa deti budu ucit o antikoncepcii, pohlavnych chorobach, proces oplodnenia (to sa mimochodom ucia uz vo 4. rocniku na prirodovede 😅 ) , o zdravom zivotnom style, intimnej hygiene....... a ono potom realita a osnovy a to co preberaju - tak to je uz uplne ina kava 😨 hadam si nemyslis ze ked chceli sexualnu vychovu zaviest tak povedali rodicom no budeme sa tam bavit o tom kde mame erotogenne zony, budeme detom hovorit aby masturbovali o dusu kedy sa im zachce, hovorit im ze prilezitostny sex je normalna zalezitost, mozu sexovat kedy chcu a s kym chcu len sa teba chranit, a treba si to skusit aj s rovnakym pohlavim...... ze by sa rodicia nevzburili a preslo by im to??? 😅
alebo sa ti zda byt normlane co sa dialo v chorvatsku na hodinach sexualnej vychovy??? a treba povedat v mnohych inych krajinach to tiez nie je velka vyhra co sa ucia
mozno som staromodna, ale podla mna sa prave tym odlisujeme od zvierat ze nekoname pudovo, neparime sa na zaklade vrodenych pudov..... a ked sa bude snazit niekto presviedcat moje deti ze opak je pravda, a treba sa nechat unasat pudmi a parit sa ako opicky medzi sebou kedykolvek a kdekolvek, ze je to normalne, tak rozhodne s tym nebudem suhlasit

toto tvoje vyjadrenie ma dost prekvapilo: "Co sa tyka stupidnych diskusii pod clankom, tie necitam, nemaju pre mna vypovednu hodnotu.", kedze sama sa zapajas do internetovej diskusie, na net pisu ludia svoje zazory, alebo co zazili... to by som mohla povedat ze akakolvek diskusia o comkolvek inom na akomkolvek portaly na nete je stupidna 😒

cecil36
1. sep 2013

@igiana ae riesia zakony SR, kedze Vatikanska zmluva je momentalne nevypovedatelna zo strany SR, tak sa naaktivity KC skladaju aj ti obcania, ktori nie su krestania katolici. Bolo by Ti prijemne skladat sa na gayov a lesbicky kebyze sa nas stat rozhodne s nejako asociaciou G aL spravit nevypovedatelnu zmluvu? Preco stat prispieva na cirkevne skoly z dani vsetkych? atd.

cecil36
1. sep 2013

@syringa ja ludi nerozdelujem na ciernobielo, lebo ja sama nie som ciernobiela 😀 A predstav si ani ateistka nie som, som katolicka, mam vsetky sviatosti, mam vystudovanu katolicku skolu napriek tomu som realista, mam toho dost nastudovane, aby som sa uspokojila s bulvar- infoskami a tym, ze jedna babka povedala....
A k tomuto:
"toto tvoje vyjadrenie ma dost prekvapilo: "Co sa tyka stupidnych diskusii pod clankom, tie necitam, nemaju pre mna vypovednu hodnotu.", kedze sama sa zapajas do internetovej diskusie, na net pisu ludia svoje zazory, alebo co zazili... to by som mohla povedat ze akakolvek diskusia o comkolvek inom na akomkolvek portaly na nete je stupidna"
A/ Nezapajam sa do kazdej diskusie na MK, iba tam kde mam co k teme povedat a nieco o nej viem.
B/ Ako novinar zo zasady necitam stupidne diskusie pod akymkolvek tendencne napisanym clankom.

igiana
1. sep 2013

@cecil36 skladam sa na gayov a lezbicky, lebo z mojich dani sa plati vybor pre LGTB, z mojich dani sa plati aj sport, ktory ani nesledujem, ani nepotrebujem, z mojich dani sa platia interupcie, proti ktorym som, skladam sa na drahu liecbu fajciarom, ktori dostali rakovinu, skladam sa na liecbu alkoholikom a narkomanom, na vaznov atd.

Cirkevne skoly dostavaju dotaciu tak isto ako aj ine sukromne skoly. Cirkevna skola uci presne to, co statna, nie je to ziadna aktivita Cirkvi mimo statu a sluzi obcanom ako kazda ina skola.

cecil36
1. sep 2013

@igiana no vidis a nepaci sa ti to, tak ako ostatnym sa nepaci skladat sa na cirkev. Ale zaujima ma ako ty prispievas na interupcie? Pretoze tento zakrok si zena v plnej miere hradi sama.

igiana
1. sep 2013

@cecil36 ... a este dodam, ze rodicia deti ktore chodia na cirkevnu skolu platia rovnako dane ako rodicia deti, ktore chodia do statnych skol. Popritom cirkevne skoly dostavaju nizsi prispevok od statu ako statne skoly.

igiana
1. sep 2013

@cecil36 prispievam na interupcie, ktore sa vykonavaju "zo zdravotnych dovodov".
Ako mozes porovnavat skolu, ktora je rovnocenna so statnou skolou? Tak to ja mam protestovat, preco sa z mojich dani hradi statna skola?

Cirkev poskytuje ludom sluzbu, ona nepotrebuje existovat sama kvoli sebe.

cecil36
1. sep 2013

@igiana 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak uz nic 😀

marika6
autor
1. sep 2013

@anatalia77 mhm v sobotu som sa stretla s jedným poslancom, ktorý sa ide do toho obuť, nie je to žiaden mhm......

evkasus
1. sep 2013

@cecil36 Pre mna nesuhlas s rodovou ideologiou neznamena, ze nie som za to, aby mali muzi a zeny rovnake platove ohodnotenie.
Ideologia rodovej rovnosti sa skryva najcastejie za snahu zrovnopravnit muzov a zeny v pracovnej oblasti (a to je pozitivna vec, ktorej asi nebude nikto namietat).

Zdalo by sa ti fajn, keby nam niekto zarucil, ze vsetci budeme mat pracu a bude tu nulova nezamestnanost?
Verim, ze ano. Tak potom by sa ti urcite pacil komunisticky rezim.
Toto tvrdenie som poskladala na zaklade tvojej logiky.

Rodova ideologia je totiz hotovy balik . Ak povies chcem ten balik, tak musis chciet cely jeho obsah.
Organizacie, ktore kritizovali Strategiu, ktora bude 4.9. prejednavana vladou, taktiez suhlasia s tym, aby mali muzi a zeny rovnake pracovne prilezitosti, ale nesuhlasia s ideologiou rodovej rovnosti. Navrhli napriklad, aby bol pouzity vyraz rovnost medzi muzmi a zenami. Iba zmena nazvu je ale nepripustna. Preco? Lebo takyto nazov uz nevyjadruje ideologiu....teda cely balik.

Napisala si:
"Opakujem na SK nebudu nikdy regiostrovane partnerstva, mame zmluvu s Vatikanom a ti by nam to velmi rychlo vysvetlili Tu je velmi mala zakladna, aby preslo nieco."
Myslim, ze mas v sebe vacsiu istotu ako taka Monika Flasikova Benova. Alebo zeby ona nevedela, ze je to na Slovensku nemozne???
http://www.sme.sk/c/3748165/monika-benova-som-z...

K poznamke o tvojej dcerke. Ja neviem o tom, ze by sa doteraz zensky rod na Slovensku klasifikoval podla cistotnosti.
Ze by to bolo jedno z kriterii, ci je ta osoba zenskeho rodu?

syringa
1. sep 2013

@cecil36 to je fajn ze si katolicka a mas sviatosti, ale to este cloveka nerobi veriacim, ja poznam kopec ludi co pochadzaju z veriacich rodin, maju sviatosti a su neveriaci, neznasaju cirkev a kazdy knaz je...... (radsej nebudem citovat)
a to ta teraz nechcem hodnotit ci si veriaca alebo nie, len mi to prislo divne ohanat sa sviatostami ako keby tie sviatosti z teba urobili veriaceho cloveka
ale ine som chcela 😀
mozem pouzit pismenka ako ty? 😅
tak po
A/ niekedy netreba pre zapojenie sa do diskusie vedomosti, ale staci mat vlastne nazory...... nakoniec aj politici by sa mali riadit nazormi nas obcanov, kedze akoze maju konat v nasom mene a zaujme - co je sice pravda ale bohuzial treba sa tomu len zasmiat 😅
B/ no ak tento clanok je pre teba tendencny, tak teda uz neviem ktory nie je.... to uz asi vsetky su 😕
nie vsetci mame rovnake nazory, ako je zrejme aj z tejto diskusie, a aj napriek tomu si nedovolim o naozre ineho cloveka aj ked je uplne odlisny od mojho, povedat ze je stupidny, nakoniec ved je dobre ze si kazdy moze povedat svoj nazor, a ze ho nemame vsetci rovnaky.... 😎

olejka
1. sep 2013

Iba doplnim trochu fakty o zavadzani v pojmoch rodova rovnost a rovnost muza a zeny... 😉

,,.........Nejde o náboženský názor, len o zdravý rozum. Rodová rovnosť totiž hlása rovnosť všetkých (sedem a viac) pohlaví. Rodová teória pracuje nielen s dojmami, ale aj s pojmami. Pohlavie – rod – gender; rovnosť – rovnoprávnosť; muž – mužskosť, žena – ženskosť. Všetky dokonale zamieňa. Takže ten, kto to dôsledne nerozlišuje, si pod odmietnutím rodovej rovnosti predstaví zavrhnutie rovnoprávnosti mužov a žien. Pritom o ich rovnoprávnosti hovorila Cirkev ohlasovaním evanjelia o rovnosti muža ženy pred Bohom v časoch, keď žena ešte nemala nijaké práva a mala zavreté ústa. Aj dnes sa rovnako ozýva, aby mužov a ženy chránila pred absurditami aktuálneho času.

Denník Pravda titulkom Rovnosť pohlaví? Katolícka cirkev to odmieta (http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/286102-ro...) zavádza rovnako ako všetky rodové štúdiá. Znovu sa potvrdilo, že v skutočnosti mu je pravda na hony vzdialená. Cirkev nepoprela rovnoprávnosť muža a ženy, ale nejasnú a nezrozumiteľnú rodovú ideológiu, ktorá sa priživuje na zákonnej a opodstatnenej rovnoprávnosti mužov a žien. Všetky medzinárodne platné dokumenty, podpísané európskymi štátmi, totiž spomínajú rovnoprávnosť mužov a žien, pod genderom myslia iba dve pohlavia. Len lobistické skupiny genderových feministiek manipulujú s prekladmi dokumentov a vnášajú do nich svoje teórie. Vážená verejnosť, ak chcete diskutovať, najprv sa vždy spýtajte na definície pojmov. Či sa slovo „rodový“ vôbec týka mužov a žien.""

http://www.forumzivota.sk/2013/07/08/cirkev-pro...

evkasus
1. sep 2013

@sibare Suhlasim s tebou v tom, ze ludia o ideologii rodovej rovnosti vela nevedia a tak si ju nespravne vysvetluju.
U cloveka, ktory o nej letmo pocuje, moze vyvolat dojem: Muzi a Zeny maju mat rovnake prava.
Preco aj nie. Pozitivna vec.

Tato ideologia oddeluje pohlavie od rodu a to zvlastnym sposobom. Pohlavie, s akym sa clovek narodi, nesuvisi s jeho rodom.
Tu by bolo namieste spytat sa, ake rody teda pozname. Ja zatial poznam dva, zensky a muzsky.
Ci aj iny? Zostala by som pri svojom uvazovani pri tychto dvoch.
Ty pises:
"Ideologia rodovej rovnosti hovori, ze obe pohlavia, muzi i zeny maju rovnake prilezitosti, maju pravo sa rozhodnut o svojom rode. Inak povedane, ze maju pravo nosit sukne, ak sa im bude chciet." "V skutocnosti neexistuje ziaden biologicky dovod, ktory by muzom branil nosit sukne."
Ja sa pytam, ak muz zacne nosit suknu, tak sa tym rozhoduje o svojom rode? A teda prebera na seba zensky rod?
Znie to nelogicky, ale to z tvojho tvrdenia vyplyva, ze sa moze rozhodnut pre svoj rod. Lebo podla rodovej ideologie, ziadny "stereotyp" si nema privlastvovat iba jedno pohlavie. Obe maju mat pravo na vsetky "stereotypy".

Ak sa vsak odstrania vsetky stereotypy a typicke role prislusiace k urcitemu pohlaviu (co ako ziaduce prezentuje ideologia rodovej rovnosti), tak sa podla mna slovo rod moze uplne vymazat z nasho slovnika. Lebo uz sa zensky a muzsky rod nebude nicim odlisovat. Oba rody stratia svoj obsah.

Cize to, co sa snazi ideologia dosiahnut moze byt bud:
- aby si si mohol vybrat rod nezavysle na svojom pohlavi. Cize muz moze kludne tvrdit, ze je podla svojho vybraneho spravania zenskeho rodu. (tato moznost je menej pravdepodobna, len nou chcem poukazat na nepravdivost tvojho tvrdenia, ze clovek si vybera rod)
- alebo chce zmazat akykolvek rozdiel medzi muzskym a zenskym rodom, teda odstranit rod ako taky.

Neviem, ako by sa to riesilo s rolou matky, co je rola, ktoru si muz tazko prisvoji. Muz zostava otcom. Ci? Aj to sa da zrelativizovat?

Neviem, ci mam komentovat priklady so zachodmi. Asi ani netreba.

Pises, ze: "Rodova rovnost je hlavne o zenach a muzoch." Ja si myslim, ze je to aj o chlapcoch a dievcatach. Ako p. Pietruchova poznamenala, dnesna spolocnost vychovava z dievcat barbiny a z chlapcov macov, ktori neskor biju svoje zeny.
Ja dodavam: Takze rodova rovnost musi prist na skoly a zacat s detmi d utleho veku. Aby bolo dost casu zmazat v detoch kazdy stereotyp, ktory by ich ocividne viazal k urcitemu rodu.

Ja to uplne zjednodusim, rodova rovnost je feministicka ideologia, ktora chce potlacat v dievcatach dievcenskost a v chlapcoch chlapcenskost. Teraz asi bude namieste, ten strach o zmatok v dusi dietata.
Preto aj rodovo neutralne hracky maju splnit svoju funkciu.

Rovnost muzov a zien, nemoze byt postavena proti prirodzenosti ich pohlavnosti.

syringa
2. sep 2013

davnejsie som sa zapojila do diskusie o rodovej rovnosti 🙂 lenze mam pocit ze vela ludi si myli rodovu rovnopravnsot s rodovou rovnakostou, logicky ked sa nad tym zamysli clovek, medzi muzom a zenou boli fyzicke a biologicke rozdiely, trosku inak fungujeme ako muzi nie preto ze nam niekto do hlavy natlka od malinka ze sme krehke zeny a mame rodit deti a starat sa o ne a nemozme robit to co muz...... ale preto ze nase telo je inak stavane - preto muzi boli lovci, vojaci, vykonavali tazsie fyzicke prace... ich priroda vybavila silnejsim telom, nam dala schopnost vynosit a porodit dieta, a za nase spravanie su zodpovedne hormony ktorych hladinu mame inu ako muzi 😅
feministicke hnutie chce potlacit rodove stereotypy a preto ako jeden zo svojich projektov maju upravene rozpravky pre male deti, teda klasicke ktore pozname len princeznu nezachrani princ ale naopak......
vazne si niekto mysli ze rozpravanim takychto rozpravok a "akoze" potlacanim rodoveho stereotypu, sa zrazu chlapcom a dievcatam zacne inak fungovat mozog a budu mat inu hladinu hormonov ako doteraz?
no keby to bolo take jednodue tak by sme malym chlapcom mohli rozpravat rozpravky ze raz budu vychoavat svoje deti a kojit ich, a im by sa naozaj zacal vyplavovat do tela patricny hormon a kojenie by sme im mohli prenechat 😅

a je inak diskutabilne ci registrovane partnerstva a adopcie takymito parmi sa daju zahrnut do rodovej rovnosti, tam uz podla mna nejde o rodovu rovnost ale sexualnu, ak uz aj citia na sebe krivdu, tak nie kvoli svojmu rodu ale sexualnej orientacii....

tara
2. sep 2013

@syringa velmi dobry nazor. nikdy ma nenapadla takato forma zneuzitia. a to ma ich napadlo uz dost. presne, kto im to dokaze? kto sa verejne prizna, ze je pedofil? no ved to uz bude legalne, takze im bude uplne jedno, ci dieta dostane homosexual, lesba, alebo pedofil. a to je na tom najhorsie. jedine riesenie je, nedovolit a nepripustit, aby sa tato strategia prijala na slovensku. aby nas neodradili ziadnhe skolske vyhlasenia na stranke ministerstiev. lutujem ludi, ktori veria tymto vyhlaseniam a zarovne zavidim, pretoze sa netrapia.

sibare
2. sep 2013

@cecil36 he he, my mame jednu dceru uz dospelu, ale toto spindirske obdobie si pamatam 😀 Ja tomu hovori "bordel v hlave, bordel okolo seba"
@evkasus Hm, ak si sa na Slovensku nestretla s tym, ze vztah k udrziavaiu poriadku, zmysel pre hygienu, poriadkumilovnost, zmysel pre cistotu su sucastou rodu muza, ci zeny, tak to je pre mna az neuveitelne. A potom isto budes suhlasit s tvrdenim.
Ludia maju rozny vztah k poriadku, udrziavaniu cistoty a tiez rozny zmysel pre hygienu a starostlivost o svoje okolie. To ako seba a svoje okolie udrziavaju v cistote, ako vnimaju neporiadok, ci spinu, nezalezi na tom, ci su zena, alebo muz. Tieto charakteristiky su nezavisle na pohlavi, odvijaju sa skor od kulturnych, socialnych podmienok a sposobu vychovy. Neda sa teda v ziadnom pripade povedat, ze by zeny/muzi boli poriadkumilovnejsie/poriadkumilovnejsi, mali lepsi vztah k cistote a vyssiu snahu tento poriadok udrziavat.

Osobne sa denne stretavam s rodovym stereotypom, ze zeny su cistotnejsie, maju vacsi zmysel pre hygienu, a pocituju vyssiu potrebu mat okolo seba cisto a esteticno a preto aj viac energie venuju upratovaniu. Naopak muzom na tom nezalezi, nemaju zmysel pre poriadok, je to pre nich vedlajsie....atd. Preto sa mi zda az nepochopitelne, ze si sa s takym niecim nestretla.

sibare
2. sep 2013

@evkasus Polozila si par otazok. Vraj sa nema na otazky odpovedat otazkou, ale mne sa to osvedcilo, tak skusim 🙂
Je rodov viac?
Ak je slovo rod pouzivane na popis charakteristik zien a muzov, ktore su konstruovane socialne, tak logicky mame rody dva./podla definicie, co si vlozila/ Pre zenu a pre muza.
Ako rozumies tomu, ze sa v clankoch, ktore su tu hojne linkovane pise, ze rodova ideologia tvrdi, ze mame rodov kolko chceme, ako si kto zvoli- bisexual, lesba, neutro/ to vobec netusim, co je 😀 /? Znamena to, ze mame viac pohlavi? okrem zeny a muza este bisexuala, lesbu atd.?

sibare
2. sep 2013

@evkasus Pytas sa. Ak muz zacne nosit suknu, prebera na seba zensky rod?
Ak je rod podla tvojej definicie subor charakteristik, teda je ich tam viac, nie jedna. Znamena to, ze ak muz sa sprava podla jednej charakteristiky, ktora patri zenam /nosi suknu/, a v ostatnych zodpoveda rodu muza, znamena to, ze prebral na seba cely rod zeny?

Stereotypy: Co je podla teba typicky zensky a typicky muzsky stereotyp, ktory treba uchovat?

Je tvrdenie muzi nenosia suknu streotyp? Ak ano, je pravdivy? Skutocne nikde na svete muzi nenosia sukne, resp. odev v tvare sukne?

sibare
2. sep 2013

@evkasus Skutocne chce rodova ideologia vymazavat rodove stereotypy a rodove role? Pisala si, ze rodova ideologia tvrdi, ze obe pohlavia maju mat narok na vsetky streotypy.
Mat narok na vsetky stereotypy znamena ich vymazat, aby neexistovali? Alebo to znamena mat pravo zvolit si stereotyp, s ktorym sa chcem stotoznit?

Neviem ti dat ani priklad, lebo netusim, co vnimas pod rodovym stereotypom. Si ma dostala, lebo ak nepoznas stereotyp o tom, ze zeny su poriadkumilovnejsie ako muzi, tak neviem, co je podla teba vlastne rodovy stereotyp.
V zasade to znaci: zeny podobne rovnako ako muzi maju narok vlastnit tento streotyp.

sibare
2. sep 2013

@evkasus Hovoris: Muz moze kludne tvrdit, ze je podla vybraneho spravania zenskeho rodu. /velmi malo pravdepodobne/

Nemoze to byt tak, ze muz o sebe povie, ze je muzskeho rodu, ale v istom ohlade, alebo istej situacii sa stotoznil so spravanim, ktore je pripisovane zenskemu rodu?
Napr. ak sa rozplace, je zraneny, nevladze, je jemny, nezny, citi sa slaby, potrebuje ochranu , bavi ho vysivanie, rad pestuje ruze, ma zmysel pre modu, bavi ho nakupovanie, nerad sedi v krcme pri pive, futbal je pre neho nuda,.....

Zaujimave je, ze zeny casto, ked hovoria o sebe ako o niekom, hovoria o sebe v muzskom rode. Urobila si to aj ty- ked si sa oznacila za neodbornika. Znamena to, ze si si privlastnila muzsky rod?

sibare
2. sep 2013

@evkasus Pises: " rodova rovnost je feministicka ideologia, ktora chce potlacat v dievcatach dievcenskost a v chlapcoch chlapcenskost. "
Je to skutocne tak?

Preco feminizmus apeluje na zeny, aby o sebe prestali hovorit v muzskom rode? Preto, aby v nich potlacil ich zenskost? Preco feminizmus naliehal na to, aby sa v jazyku, v zakonoch, legislative "udomacnil" aj zensky rod? Preto, aby potlacil zenskost, aby zeny necitili svoj rod a dalej sa oznacovali ako administrativny pracovnik, pracujem ako pedagog, nie som na to odbornik, som vystudovany......? Skutocne preto?

Sucasna druha vlna feminizmu na Slovensku sa vezie na teme porodov. To co sa deje/dialo v porodniciach je povazovane za institucionalne nasilie pachane na zenach. A prvymi feministickymi organizaciami na Slovensku boli materske centra. Skutocne sa feminizmus so svojou rodovou ideologiou snazi potlacit zenskost? Skutocne chce, aby sme zeny boli chlapmi. A aby chlapi boli zenami?

olejka
3. sep 2013

Velmi dobra diskusia... 🙂 🙂 🙂

myslim ze je to v nas, slovenskych zenach ...ze same osebe si nevazime rolu MATKY a preto potom tieto prirodzene navyky ktore su pre deti nutne nielen ako starostlivost ale aj ako model, ktoreho sa ma dieta drzat...aby bolo normalne... posobia ako nieco negativne...vychova dietata a starostlivost on do troch rokov je podla nich rodovy stereotyp ale je to chora spolocnost co nas nuti mysliet si ze sme tym menejcenne...udajne to zasa spiskali ti marxisti...

mame daleko od slobodneho naroda...raz nam tu diktuju z vychodu potom zo zapadu..
keby tak Slovaci boli sami sebou...nemuseli by sme riesit zakony proti BOHU a prirode 😉

,, úhrná správa o stave rodovej rovnosti obsahovala aj takúto perličku: “V dôsledku “prirodzeného” rodového askribovania mužov s agresiou hegemonickej maskulinity…” Iný aktuálny vládny dokument zas takto nalieha, aby štát oslobodil matky, ktoré chcú napĺňať potreby svojich detí, od tohto jarma. ,,Miera zamestnanosti žien s deťmi je dlhodobo nízka (od roku 2009 sa pohybuje okolo 55%) aj preto, že na Slovensku chýbajú služby starostlivosti o deti, a to najmä do 3 rokov. Z toho dôvodu zostávajú často práve ženy (aj vzhľadom na pretrvávajúce rodové stereotypy) v domácnosti. V trhovej ekonomike je zaužívané, že trh napĺňa potreby. Ak by boli také rukolapné, tak by podnikatelia zriaďovali súkromné škôlky a jasle. Lenže táto ideológia predpokladá, že každá žena chce pracovať, nechce si užiť svoje malé dieťa, ale chce ho nechať cudzím ľuďom, aby ho vychovávali za ňu. Len jej v tom bráni štát, ktorý sa nechce o jej dieťa v útlom veku postarať a preto by sa to malo stať vládnou prioritou.

Jednoducho, ,,slovenské chudinky“ si zle vybrali a ideológovia im musia pomôcť lepšie sa rozhodnúť, lebo oni vedia lepšie, čo je dobré pre ženy, ako to vedia ženy samotné. To, že žena kojí (aj do 2 rokov), je verbálnejšia (t.j. jasná predispozičná výhoda učiť dieťa rozprávať) a v milujúcom manželstve možno čoskoro znova tehotná, je predpokladom toho, že žena je tou najvhodnejšou osobou, aby sa minimálne prvé roky života venovala svojim deťom intenzívnejšie doma, nakoľko citové puto je dôležité pre vývoj dieťaťa. Žene v starostlivosti o malé dieťa na rozdiel od muža pomáhajú aj hormóny."
http://www.forumzivota.sk/2013/06/05/odmaskovan...

sibare
3. sep 2013

Pozornemu citatelovi/citatelke tejto temy iste neuniklo, ze vsetky clanky, ktore tu prispievatelky linkuju pochadzaju z jedneho zdroja.

http://pietruchova.blog.sme.sk/c/336544/Zvraten...

mizulienka
3. sep 2013

@sibare tak isto si urcite viaceri vsimli, ze p. Pietruchova viackrat tvrdi, ze toto a toto.... je z pera pro-life aktivistu a miera objektívnosti je tomu priamo úmerná.

to iste mozme povedat o blogoch p. Pietruchovej, ze je do danej temy az prilis zainteresovana a to hovori aj o jej objektivite/resp.neobjektivite.

sibare
3. sep 2013

@mizulienka Akym sposobom su tvrdenia v uvedenych blogov, linkoch /samozrejme vsetkych, ktore su tu linkovane, vratane mojho/ podlozene? Moze si ich bezny citatel/citatelka nejakym sposobom overit? Uverejnuje autor/autorka uvedenych blogov zdroje z ktorych cerpa?

mizulienka
3. sep 2013

@sibare autorka p. Pietruchova jednym smahom ruky spochybnuje zdroje, ktore pouzila "neobjektivna pro life mensina", tak isto ja mozem vyjadrit pochybnost o jej zdrojoch...

preco by ultrakonzervatívna spisovateľka Judith Reisman, nemohla byt spolahlivy zdroj alebo prispievatel, preto ze je ultrakonzervativna? a preto, ze naozorovo "nezapasovala" do liberalnych nazorov p. Pietruchovej?

sibare
3. sep 2013

@mizulienka Judith Reisman je zdroj. To, ci je pre mna spolahliva si rozhodnem sama. Nepotrebujem na to pani Pietruchovu, aby mi to povedala. Rozhodnem sa podla toho, ci to co pise, tvrdi si mozem overit.
Ak niekto napise ze v Australii maju dokonca 22 rodov a autor/autorka je seriozny, ci seriozna, tak ocakavam, ze pod tymto tvrdenim bude link, kde si tuto informaciu mozem overit.
Ak niekto napise, ze v ucebnici sexualnej vychovy urcenej pre chorvatske deti je to a to, tak ocakavam, ze pod tymto tvrdenim bude link na miesto, kde si to mozem overit. Osobne mi je uplne jedno ci je niekto ultrakonzervativny, alebo liberalny. Citam vsetko. Rozhodujem sa sama.

mizulienka
3. sep 2013

@sibare myslim, ze vacsina z nas to robi podobne, ze si cita a vybera si, co prenho ma/resp. nema vypovedaciu schopnost...

urcite si si vsimla, ze nie vsetky clanky maju aj odvolavky na zdroj, ale to predpokladam, ze v dobe internetu nie je ziadny problem, najst a overit si informaciu...
nebudem hned dany zdroj povazovat za neseriozny...