Ochráňme naše deti a deti naších deti
Mozno niektori viete, ini nie, nasa vlada v sucasnosti na MZV pripravuje
velmi kontroverzny dokument, nazvany Celostatna strategia ochrany a podpory
ludskych prav v SR. Na ochrane prav by nebolo ic zle, ide vsak o to, ze v
celom dokumente sa zvyraznuju prava homosexualov a rodova rovnost - v zmysle
gender ideologie.
Ide o tento dokument:
http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...
Podotykam, ze v dokumente spominana rodova rovnost, je v zmysle gender
ideologie, teda nejde o rovnost prilezitosti medzi muzmi a zenami. Ide o
velmi pravnicky prespekulovany dokument, takze mnohe veci sa z neho daju len
velmi tazko vycitat, ale ak bude teraz v septembri schvaleny, stane sa pre
SR zavaznym a bude nasledovat uprava legislativy a zavadzanie opatreni,
ktore sposobia:
- zriadenie širokého byrokratického aparátu štátnej správy na masívne
financovanie a presadzovanie záujmov tzv. homoloby
- zmenu slovenskej legislatívy v prospech okrajovej homoloby a
feministických skupín podľa cieľov rodovej ideológie
- monitorovanie občanov, ktorí verejne neschvaľujú sodomiu a rodovú
ideológiu ako šíriteľov nenávisti
- zavádzanie štátnej propagandy a perverznej sexuálnej výchovy na školách v
duchu rodovej ideológie.
Je to tu mozno radikalne napisane, ale, zial, v zahranici sa uz taketo veci
deju, uvediem priklad Chorvatska, kde tento rok zaviedli neskutocne
perverznu sexualnu vychovu na skoly a rodicia rok bojovali so statnou mocou
o jej zrusenie, pricom bola v skolach stale povinna a ktovie, kolko skody na
detoch stihla sposobit:
Tu je zopar linkov, co som o tom nasla:
http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-vychova-det...
http://www.hlavnespravy.sk/bezmocni-chorvati-a-...
Ked sme boli v Chorvatsku, osobne som sa na to pytala niekolkych znamych,
kedze sme s Edim neverili, ze nieco take by bolo naozaj mozne, ale, zial,
bolo.
Velmi ma ako mamu znepokojuje, ze takato manipulacia deti a vlastne vsetkych
obcanov ma byt schvalena vladou a financovana z nasich dani a myslim si, ze
je velkym problemom, ze sa o tom v mediach vobec nehovori, o co v
skutocnosti ide. Naozaj by som chcela, aby sa to rodicia dozvedeli a mali
moznost zabojovat, kym nebude neskoro. Preto som sa obratila prostrednictvom
jednej mojej kamaratky aj na Uniu materskych centier, pricom dufam, ze budu
ochotni sa aj oni zapojit do (medialneho) boja za nase deti.
Inak, k pripomienkovaniu dokumentu boli prizvane aj MVO, ktore napisali
otvoreny list premierovi:
@sibare Chcela som sa este vratit k tvojim vcerajsim prispevkom.
Otazku, ci je rodov viac, som polozila iba ako vysmech relativizacie, ktora je dnes taka in.
Ale viem, ze skupina LGBT sa uz oficialne rozsirila na LGBTIQA. Takto sa hovori v Europskom parlamente. To je informacia od europoslankyne Anny Zaborskej a ja si netrufam neverit jej tuto informaciu. Myslim, ze to nebude dlho trvat a dostane sa aj do nasich medii. Ale skusim zohant link na oficialny dokument.
I = intersexual (clovek, ktory sa narodi z nejednoznacnymi pohlavnymi znakmi), Q = queer, alebo questioning (niekto, kto nevie kam sa zaradit) a A =asexual (clovek, ktory nepreziva sexualnu pritazlivost k nikomu)
Ty si napisala doslovne, ze clovek si moze vybrat svoj rod. Neviem, ci ta treba citovat.
Vela mojich myslienok je uvazovanie nad tvojimi tvrdeniami.
Zastankyne rodovej ideologie tvrdia, ze rod je iba subor nadobudnutych stereotypov a neviaze sa na pohlavie s akym sa clovek narodi. Tato ideologia chce dat slobodu vabrat si akykolvek stereotyp spravania a tomu chce ucit male deti.
Pre mna sa rod neda oddelit od pohlavia.
Podla logiky rodovej ideologie ziadny stereotyp nema prisluchat iba jednemu rodu. To znamena, ze skupina A = skupine B. Uz nemoze dalej existovat muzsky a zensky rod. Pretoze uz nikdy nezadefinujes co to je muzsky rod a co to je zensky rod. Prestanu existovat.
Ako potom zadefinujes, kto je zenskeho rodu a kto muzskeho? (nepomahajme si pohlavim, lebo to podla ideologie nema ziadny suvis s rodom).
Zoberme si dva kosiky s ovocim. V jednom ju iba jablka a v druhom iba hrusky. Jeden sa vola KOSIK JABLK a druhy KOSIK HRUSIEK. Teraz niekto premiesa v oboch kosikoch hrusky a jablkami. V oboch kosikoch budu aj hrusky aj jablka. Ani jeden kosik sa uz nebude dat nazvat KOSIK S JABLKAMI.
Zda sa to ako prilis vela filozofovania? Ano ...lebo tato ideologia je AJ filozoficky konstrukt.
Pytas sa ake stereotypy treba uchovat?
Tato ideologia ich chce odstranovat v spojeni s rodom, tak ty mi povedz, ktore su take akutne na odstranenie.
Vies kde je problem? Ze gender ideologia, moze velmi lahko zneistit deti.
Pridam myslienku, ktora nie je moja:
"Pre vývoj človeka, teda i každého jedného z nás sú dôležité pozitívne modely mužov a žien v našej blízkosti či okolí - to podstatne prispieva k tomu, či svoju rolu danú biologickým pohlavím chlapca či dievčaťa, neskôr muža alebo ženy prijmeme, stotožníme sa s ňou, alebo ju vedome či podvedome odmietneme. Ale to je téma, na ktorú by mali reagovať v súvislosti s absurdnosťami v gender ideológii taktiež psychológovia."
@sibare mne to nevadi pouzivat muzsky rod, ved su to detaily 😅 v anglictine nepoznaju ucitel - ucitelka, lekar - lekarka, sofer - soferka...... tak isto nemaju tykanie a vykanie kedze pre ty a vy je jedno slovo, podla mna jazyk netreba komplikovat ale zjednodusovat, a da sa aj tak dohodnut ako vidime v praxi v anglicky hovoriacich krajinach 😅
my zeny sa tu urazame za slovicka a potom ked sa zmeni slvoensky pravopis, decka sa akurat budu musiet viac ucit 😅
@evkasus menejstau som zvykla citat, ked ma brala ekonomika a zasadne, ked si robim danove priznanie 😀 Vtedy mi stat s jeho danovym zdieranim netreba vobec 😵
Dik. Inak ja sa v tejto "juvenilnej teme"- moc neviem orientovat. resp. som dost dezorientovana. Mam zle osobne skusenosti s fungovanim socialky v pripade nasilia a zanedbavania deti u nas. Resp. ani nie so socialkou, ale celym systemom. Ale mam aj nedobre referencie zo zahranicia. Tak neviem 😅
@mizulienka Hej, viem kam tym mieris. Suhlasim. Ano pedofili si mozu narokovat na uplatnenie toho, co povazuju za svoje pravo. Uplatnit si narok- je ich pravo. Podobne homosexualy, lesby si mozu narokovat na uplatnenie toho, co povazuju za svoje pravo. Hetero ludia tiez. A tiez Romovia, narodnostne mensiny a aj klub nespravodlivo plesatych. Ten moze napr. chciet, aby sme nosili vsetci na ulici klobuky, lebo nase vlasy jatria ich osobnost. Blbost? Ale moze sa to stat. Mozu si narokovat na uplatnenie toho, co povazuju za svoje pravo. To je demokracia.
V clankoch je ale prezentovany priamociary vztah medzi schvalenim strategie a zneuzivanim deti pedofilmi. Ak bude strategia schvalena, pedofili budu moct zneuzivat deti.
Myslim, ze ludia si casto neuvedomuju svoju kompetenciu zaiahnut. Tak ako pedofili si mozu narokovat , tak si mozu narokovat i ti, ktori budu mat pocit, ze uplatnenie narokov pedofilov bude narusat ich prava. Ja budem v prvom rade 🙂
Akoby si neboli vedomi svojich prav, necitili a mali problem si na nich narokovat. Myslim si tiez, ze je to dosledok socializmu, ktory nas v tomto prudko invalidizoval. Preto je dolezite, aby sa deti ucili o svojich pravach v skole, aby tomu rozumeli, ze ano, narokovat si moze kazdy a ja tiez. Netvrdim, ze vcsetko musi vzdy skoncit len dobre, ani ze demokracia je idealny system, ale osobne nepoznam nic lepsie.
Este k tomu Chorvatsku: Ak sa clovek nenecha uniest emociami, tak sa docita, ze ustavny sud v Chorvatsku vobec neskumal, nehodnotil program po obsahovej stranke. Cely program zamietol pretoze jeho zavedenie porusilo ustavne prava rodicov. Nech uz bol ten obsah akykolvek- vhodny nevhodny, ten, kto sa ho snazil pretlacit porusil pravo niekoho ineho.
Dnesne vyhlasenie Jana Figela k Strategii...
A pridavam link na dnesnu diskusiu v radiu Lumen:
http://www.lumen.sk/live-detail.php?id=53
@evkasus Bre ranko🙂 Zda sa mi, ze som pochopila co ti nesedi. Mozno nie, skusim. Predpokladam, ze su dve veci, co ti nesedia.
1. Rod je si mozno vybrat. Pouzila som, asi to nie je celkom najvhodnejsie slovo. Lepsie znie- je sa mozne o nom rozhodovat. Slovo vybrat som pouzila v suvislosti s jednou charakteristikou, ktora je sucastou rodu. Nozenie sukne, nosenie nohavic, pouzitie muzskeho rodu v jazyku u zeny a pod. Robime to bezne a stale sa oznacujeme rodom prisluchajucim nasmu pohlaviu. Tvorba pohlavnej - rodovej identity je zlozity proces. Ty sa obavas, ze rodova ideologia povedia k tomu, ze ludia sa budu masovo hlasit k inemu rodu ako je ich pohlavie, lebo im bude povedane, ze si mozu vybrat, co bude mat za nasledok, ze uplne odmietnu rod prisluchajuci ich pohlaviu, teda, ze muzi sa budu oznacovat za zeny a zeny za muzov.
Ano stava sa to. Robia to ludia, ktori sa "narodili v inom tele". Maju napr. pohlavie muz, ale citia sa ako zena. Ak sa im zadari podstupia legislativne i medicinsky strastiplny proces zmeny pohlavia, aby ich rod korespondoval s ich pohlavim. Tak strasne to chcu- potrebuju, aby ic rod KORESPONDOVAL S ICH POHLAVIM. Naschval to zvyraznujem.
Budu toto masivne robit ludia ak sa im verejne povie, ze sa mozu rozhodovat o svojom rode? Budu sa muzi citit zenami a nasledne si menit pohlavie, aby ich rod korespondoval s pohlavim? Neviem. Nemyslim si.
Ale viem, ze ludia si bezne prisvojuju charakteristiky opacneho rodu bez toho, aby sa s nim stotoznili v celom rozsahu. Je s tym historicka skusenost i kulturna. Vratim sa k nohaviciam. Zeny v arabskom svete nemozu nosit nohavice. Aj u nas su skupiny ludi, ktori tvrdia, ze nosenie nohavic zenami, znamena, strata zenkosti- oslabenie rodu. Zeny si ale nohavice ako muzsku charakteristiku prisvojili. Nosenie nohavic sa stalo charakteristikou pre obe pohlavia. Zanikol stereotyp o tom, ze zeny nohavice nenosia. Ale... Nohavice mame muzske i zenske. Stereotyp o tom, ze zeny nohavice nenosia ale vznikol novy stereotyp, resp. dva. Muzi nenosia zenske nohavice a zeny nenosia muzske nohavice. A kopec dalsich. Muzi nenosia ruzovu farbu. Par rokov dozadu by si moj muz neobliekol ruzove tricko, keby som ho o kol priviazala. Ruzove tricko bolo podla neho urcene pre zzenstelich muzov- teda muzov, ktori nie su dostatocne muzmi. Dnes s tym nema vobec ziadny problem. Dostavam sa k stereotypom a tvojej druhej vyhrade.
2. Rodova ideologia rusi stereotypy. Obe pohlavia budu mar rovnake stereotypy pre utvaranie svojho rodu a tym vlastne rod ako kategoria zanikne. Neexistuje moznost, aby stereotypy neexistovali. Stereotypy vznikaju a zanikaju. Je to zivy system. Prakticky by sme asi ako ludstvo vyhynuli. Vysvetlim dalej, idem pracovat 😀
@sibare Stereotyp/stereotypy/socialne stereotypy predstavuju stabilny suhrn predstav /o vlastnostiach, spravani, charaktere, roliach/, ktore sa vytvaraju vo vedomi na zaklade osobnych, zivotnych skusenosti....Tento suhrn-subor sa vztahuje k veciam, situaciam, osobam a pod. Pouzitie stereotypov je sucastou kategorizacie, je to operacia nasho vedomia, ktora je nesmierne dolezita. Preto su i strerotypy zivotne dolezite. Priklad.
Po ulici ide clovek. Vidim- maly vzrast, nepomer medzi velkostou hlavy a tela, oble crty tvare...Je to dieta- zaradim cloveka do kategorie dieta. Okamzite mu priradim subor strereotypov. Bezbranne, neohrozujuce, potrebuje ochranu, nedokaze sa samo rozhodovat, musi byt vedene, dieta ma pocuvat dospeleho, dieta nesmie skakat dospelemu po hlave, dieta treba nechat vyplakat, aby sa naucilo......a kopec, kopec inych. Toto priradenie prebehne okamzite- bez konkretnej skusenosti s tymto konkretnym dietatom. Teda este pred tym, nez sa mu na ulici pozdravim. Toto je dolezite pre prezitie. Umoznuje to rychlu orientaciu, moznost okamziteho konania. Vidim vlka- okamzite mu priradim stereotypy- je nebezpecny, moze ma zozrat, zakerny, krvilacny- aktivujem utek.
Tento system ma ale vazne poruchy- resp. negativa. Rigidne pripisovanie stereotypov bez ohladu na kontext, situaciu, okolnosti ma moze stat aj zivot. Vidim dieta- po pripisani stereotypov sa zacnem spravat milo, nepripustam si ohrozenie. Dieta ma zabije. Extrem. S tymto mali problem vojaci v Afganistane. Aj dieta nieslo naloze a mohlo ich zabit.
Menej extremny pripad. Na burani strereotypov o detoch su postavenen sucasne koncepcie o vychove a pod. "Respektovat a byt respektovan"- dieta povazuje za rovnocenneho partnera rodicovi. Bura stereotypy o tom, ze dieta musi pocuvat dospeleho, nevie sa rozhodovat a preto ani nesmie o sebe rozhodovat a pod.
Predsudky- v ich pozadi stoja stereotypy. Vidim Roma- aktivujem: zlodej, smrdi, nebezpecny, nevzdelany, prizivnik, vie hrat na hudobne nastroje......a nasledne sa k nemu potom aj takto spravam. Ak je to tak a tento Rom ma chce okradnut- zachranila som si penazenku. Avsak ak tento Rom len ziada o pracu- dopustam sa diskriminacie.
Rodove stereotypy su stereotypy, ktore sa viazu na pohlavie, teda na muza a zenu. Doplnim.
@sibare ohladne respektovan a byt respektovany len tak na okraj 😉 myslim si, ze dieta by malo posluchat rodica, ze ho nemozme nechat iba tak svojvolne rozhodovat, pretoze ma este malo skusenosti, nevie si plne uvedomit dosledky svojho spravania...nehovorim, ze by sme ho nemali pocuvat, to vobec nie, ale nechat dieta rozhodovat o dolezitych veciach, to asi nie...alebo sa mylim?
@sibare Ahoj 😉
Urcite ti este odpoviem, len nemam cas na obsirnejsie prispevky.
Chcem sa iba spytat, ci v tom poslednom prispevku si cerpala aj z niejakej prirucky o rodovej rovnosti...pripadne skoliaceho materialu. Nepytam sa v zlom, len uprimne.
"Od dnes je v predaji kniha: Gabriele Kuby, GLOBÁLNA SEXUÁLNA REVOLÚCIA, Strata slobody v mene slobody
Zatiaľ v Kníhkupectvách LÚČ v BA - SNP a Križkova, Žiline a v Nitre
Kniha je učebnicou o rodovej rovnosti, ani jedna veta v nej nie je navyše. Na 400 stranách obsahuje fakty a tiež autorkine konklúzie k jednotlivým témam.
Autorka bude v dňoch od 7. do 11. októbra 2013 na Slovensku; V Bratislave vystúpi 7. 10. večer o 19,00 h, pravdepodobne v UPC ."
https://www.luc.sk/
@mizulienka Urcite su situacie, kedy je to nutne- rozhodnut za dieta. Je ich vela a su caste. Ide napr. o pripady ochrany pred nebezpecenstvom. Autoritaticvne rozhodnem za dieta, ze nepojde na cestu. Ale je nutne sa rigidne drzat tohto prescvedcenia- stereotypu bez ohladu na kontext, na situaciu, okolnosti?
Moze napr. 10 rocne dieta rozhodnut, co si oblecie?
Striktne trvanie na tomto stereotype- ja rodic rozhodujem o tebe, lebo si dieta a nevies sa rozhodnut spravne, je casto zdrojom konfliktov vo vztahu pubertak/adolescent - rodic.
Striktne presadzovanie tohto strereotypu vedie v pripade malych deti a ich rodicov k zvyseniu negativistickeho spravania u deti, k znasobeniu odporu, odmietania a pod.
Tu nejde o to, ci je stereotyp spravny. On je spravny- lebo vznikol na zaklade skusenosti osobnych, zivotnych- osvedcil sa, preto si ho ludia osvojili. Ale nefunguje rigidne. Jeho rigidne uplatnovanie bez ohladu na kontext je problematicke- vedie k problemom.
@sibare samozrejme, ze moze rozhodovat v urcitych veciach, priamo umerne jeho veku....a tiez si myslim, ze deti musia mat aj hranice, musia vediet, odkial pokial ale to uz je asi ina tema...
tieto stereotypy o ktorych rozpravame, sa menia tak za pochodu..prirodzenym sposobom....ale niekedy si myslim, ze je skoda, ze tie stare stereotypy padaju...uvediem priklad...
jedna znama uplne potrela stereotyp, ze dieta musi pocuvat svojich rodicov a rozhodli sa dieta vychovavat respektujucou vychovou...co v praxi znamenalo, ze dieta si robilo, co chcelo, kopalo do ostatnych deticiek, rodicia reagovali asi takym sposobom, ze ked sa na to ona tak citi, ze to moze robit a nebudu ju napominat....
uroibli rodicia dobre, ze dali dietatu pravo rozhodnut sa? v tomto pripade uricte nie...
vo vychove podla mna plati zlata stredna cesta...nejako ma neoslovuju moderne vychovne metody, urcite je viac skromnost a pokora aj pri vychove deti.
@evkasus Je to moje uvazovanie. vychadzam s klasickeho definovania stereotypu, streotypov, rodovych stereotypov, co najdes hocikde.
http://www.zdravie.sk/clanok/42408/pohlavie-rod...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Stereotyp
http://glosar.aspekt.sk/default.aspx?ami=1&smi=...
A popisala som len ludsky ako funguju z hladiska organizacie vedomia, vnimania. To je vec psychologie. Ale neviem ti k tomu nic najst. Ale vsak skus sama na sebe, ci to takto robis.
Napr. vidim cloveka, ktory lezi na zemi na ulici, je spinavy, neobriadeny. Pi, pi- aktivuju sa mi stereotypy: pozor, nebezpecenstvo, je opity, nafetovany- moze mi ublizit. Prejdem na druhu stranu ulice. Vo vacsine pripadov to tak je - tento stereotyp vznikol na zaklade skusenosti. Ale je moze, ze si prave obisla triezveho, slusneho cloveka, ktory je po nahlom epi zachvate. Nechas ho tam zomriet no a to sa oznaci ako ludska lahostajnost 😖
@mizulienka Tvoja znama len vymenila stereotypy. Odmietla jeden a rigidne sa zacala drzat druheho. Ma to rovnaku hodnotu. Je to ako minca z jednej strany hlava, z druhej znak. Ale furt mas v ruke len 2 eur.
Pointa je vo flexibilite. To proti comu bojuje rodova ideologia je RIGIDITA v uplatnovani stereotypov.
@sibare mam pocit, ze celu tuto vec ohladne stereotypov vymyslela LGBTI lobby, mne to pripada uplne nezmyselne, co tu piseme....ze uvidim lezat muza a nepomozem mu, alebo zeny obliekajuce si nohavice...co tym sleduju? ze budu deti ucit odburavat stereotypy a zrazu vsetko zmizne? vymyju nam mozog a uz nebudeme mat ziadne stereotypy?
v spolocnosti sa stale najdu ludia, ktori su ohladuplnejsi a ktori nie, ktori maju predsudky a ktori nie....cele toto vsetko je iba odburat stereotyp myslenia vo vztahu k homosexualom, preto taky humbuk...
a ked ti poviem, ze 4% mensina homosexualov na slovensku sa tesi viac ako vybornej pozitivnej motivacii....o com to je? preco na ukor mensiny musime my menit svoje sterotypy? ano, lebo aj oni maju pravo....v poriadku...nech si ziju v legitimnych zvazkoch, ak sa im to paci (ja s tym vnutorne nesuhlasim), ale nech mi nikto nepovie, ze je uplne normlane a ok, ked kvoli mensine sa ubera na slobode vacsine...
Prepacte mi ten vylev, ale pride mi to strasne nezmyselne...cela tato rodova rovnost...rodova rovnost vztahujuca sa k homosexualom.
prepacte OPRAVUJEM....
a ked ti poviem, ze 4% mensina homosexualov na slovensku sa tesi viac ako vybornej pozitivnej DISKRIMINACII....o com to je? preco na ukor mensiny musime my menit svoje sterotypy? ano, lebo aj oni maju pravo....v poriadku...nech si ziju v legitimnych zvazkoch, ak sa im to paci (ja s tym vnutorne nesuhlasim), ale nech mi nikto nepovie, ze je uplne normlane a ok, ked kvoli mensine sa ubera na slobode vacsine...
@evkasus Vies co, vsetko sa da zneuzit. Nic nie je neskodne. Aj rodova rovnost. Aj konzervativizmus so svojim tradicnym vnimanim roly muza a zeny.
Co s tym. Jedna strana bude kricat rodova ideologia nie- zneuziju nas. A druha konzervativizmus a tradicne role nie- vyuzivaju nas.
Uvidime, ako to dopadne. Ja tipujem ze skor ci neskor- konzervativne chapanie cirkvi bude musiet ustupit. Tradicna rodina v zmysle naplnania tradicnych roli muza a zeny je otriasana a ohrozovana uz davno. Aj zeny uz zabezpecuju financne svoje rodiny vratane muza a aj muzi sa staraju o babetko, su na rodicaku. Ich pocet na Sk rastie pomaly ale stale. Rovnako ako rastie pocet muzov- samozivitelov, ktorym su deti zverene do vychovy. A pocet zien na vysokych postoch. Zeny davaju svoje deti do skolok a idu pracovat. Muzi uz nevedia pracovat s lopatou a chodia shopovat.
Ci strategia prejde teraz, alebo neskor, alebo nikdy......tradicna rodina s tradicnym chapanim roly muza a zeny sa bude dalej rozpadat. A nezachrani ju ani vtedy, ak budeme neustale zdoraznovat, ze Boh na stvoril ako muza a zenu, ktori su odlisni. maju odlisne roly, ktore musia naplnat. Zeny su stvorene pre materstvo a muzi pre ochranu a prinos zdrojov do rodiny. Je to nezvratny proces.
Povedala som, co som chcela, dakujem za slusnu debatu bez invektiv a osocovania 🙂 Budem sem nakukat, sem tam prispejem, uvidim ako sa mi zadari, od zajtra uz som pracovne mimo.
Pekny den 🙂
@sibare @mizulienka no vidite aj v chorvatsku boli za tym pedofilne skupiny 😅 a napadlo ma ze pred nejakou dobou sa ohlasili pedofili v nemecku, tam maju svoju organizaciu alebo stranu alebo co to je, uz si nepamatam presne co, ale prisli s tym ze chceli znizit vek pre maloletych, a tym by sa vlastne zlegalizoval ich sex s touto skupinou..... nase slovenske media potom moc neinformovali ako to dopadlo..... ono sa to zda byt hrozne ze sa vobec ozyvaju, lenze pedofilia nie je trestna, len zneuzitie dietata, a oni sa mozu kludne organizovat a tlacit na upravu zakonov tak ako im to vyhovuje... ved aj oni "chudacikovci" maju svoje prava 😠 , a verim tomu ze raz s tym pridu aby sa prijal zakon ze deti od nejakeho veku napr. 10 rokov, sa budu moct sami rozhodnut ci chcu mat sex.... ved aj o to ide v tychto aktivitach a sexualnej vychove, bezpecny sex a pohlavne choroby su druhorade, hlavne ide o to vzbudit v detoch zaujem a odtabuizovat a dat sex na uroven obycjaneho pudoveho chovania = ako zvierata
kazdy clvoek v dnesnej dobe by sa mal zamysliet co je este normalne, postupne sa budu ozyvat dalsie a dalsie skupiny ktore su diskriminovane..... az kam budeme ustupovat? aby sme vysli v ustrety niekolkym percentam, bude vacsina trpiet???
@sibare to ci si pisala nie su stereotypy ale skusenosti, ak ta co len jeden cigan okradne, clovek si to zapamata a a podla toho sa chova, vidis dieta vidis ze nie je nebezpecne, sama si ho zaradis vo svojom mozgu medzi neskodne stvorenia, ..... a tak dalej a tak dalej. To ti nikto nemusi hovorit, staci zazit. A ak nejaku zenu nasilni chlap, zaradi si ho medzi nebezpecnych a bude mat s nimi problem uz navzdy. A tie nestastne deti v afganistane boli kruto zneuzite, vygumovali im mozgy a donutili ich k tomu. Neporovnavaj take nieco.
@sibare az mi je troska luto, ze debata uz skoncila....aj ja dakujem, bolo to pre mna obohatenie o iny pohlad na vec, aj ked musim povedat, ze som sa iba presvedcila, ze stojim na dobrej strane.
V tomto fore mi pozastavili spravu kde som dala linku na peticiu
http://www.cbreurope.sk/peticia.html
Dôvod Nezneužívaj správy na zháňanie hlasov do rôznych súťaží a ankiet.
Co myslite???Je,,Hromadná pripomienka Centra pre bioetickú reformu k Dodatku k Štatútu Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť"
o sutazeni alebo o ankete?
@sibare este ohladne Kinseyho....skus si pozriet toto a mala by si to pozriet aj p. Pietruchova
https://www.youtube.com/watch?v=mtPUTh1BqhAahojte, až teraz som si všimla že sa tu o tom diskutuje,
http://milost.sk/news/clanok/podporme-hodnoty-t...
na tejto stránke je otvorený list, ktorý chcú predstavitelia Matice slovenskej poslať ministrovi zahraničných vecí, aby sa uvedená Stratégia ochrany ľudských práv zásadne prepracovala.
Chorvátsko a Rusko túto stratégiu odmietli.
Nejde tu len o homosesuálov a branie im nejakých práv, ide o to aby sme si uchránili tradičné hodnoty ako je rodina, mama a otec, aby naše deti už v škôlke nemuseli postupovať vyučovanie zvrátenej sexuálnej výchovy, aby sme nedovolili šíriť pedofílu a incest...
čítam, že o tom mala vláda rozhodnúť 4.9.???? tak som to prepásla, ako to dopadlo?
aha, práve som zistila, že rada pre ľudské práva predĺžila termín na vypracovanie a predloženie tejto stratégie do júna budúceho roka....

inac este ma napadlo, ze p. Pietruchova tak vlemi ochranuje Kinseyho institut...tu jeden clanok o samotnom p. Kinsey... Autor je redaktorom amerického mesačníka Chronicles
http://www.impulzrevue.sk/article.php?59