Očkovacia lotéria - aký máte názor?
Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈
Prečo nechceš aby sa vyjadrovali neockovani? Ja zatiaľ nie som ale to podplácanie je hnus bez ohľadu na čokoľvek, peniaze chýbajú všade či už v zdravotníctve , školstve... A my chceme vyhodiť 2 milióny týždenne na podplatenie ľudí?
Nie, nie je to normlane. Na chore deti sa skladame zbieranim vrchnakov, zbierok na FB a potom pride nejaky blazon co vymysli take kretenizmus ako ockovaciu loteriu?! Ja som ockovana aj cela moja rodina a sme ockovani kvoli zdraviu, kvoli sebe takze nie, nelutujeme to (tak ako si nelutujem dat si ibalgin ked ma boli hlava), ale toto je absurdne. Bud nech je ockovanie dobrovolne s normalnou a prodiadnou informacnou kampanou, alebo nech ho uzakonia povinnym, ale tato saskaren je cisty grc.
@ajka0207 tak to podplácanie je vždy lepšia alternatíva ako liečba Covidu ľudí čo skončia v nemocnici, prípadnelen platenie karanténnych PN tých čo budú pozitívni.....fakt je, že ak si očkovaná máš nižšiu pravdepodobnosť že budeš pozitívna a tým pádom nižšia pravdepodobnosť že budeš na karanténnej PN čo skončíš v nemocnici....takže či sa ti to páči alebo nie, to podplácanie je lepšia možnosť....veď nikto ťa nenúti očkovať sa.....je to len možnosť....
Ja očkovaná nie som, ani nikto z mojej úplne blízkej rodiny ( rodičia, svokrovci, švagriná s rodinou atď..).. áno, každý má (zatiaľ)slobodnú voľbu, či sa teda očkovať dá, alebo nie... Mne sa rozum zastavuje, čo tým chcú docieliť (mám pocit, že o zdravie ľudí im nejde) - prečo nepovinné očkovanie u detí hradí rodič? A áno, aj tie zbierky pre choré detičky ... Všetko je tu úplne podľa mňa výsmech ľuďom do očí...
Ja som len chcela vedieť, že či očkovaní ľudia zmenili názor na to očkovanie, tou politikou, čo sa robí okolo toho...
to podplacanie mi nevadi, vadi mi znevyhodnovanie neockovanych ako napriklad ze ziadna doolenka bez karanteny nic....vztahuje sa to aj na pendlerov vraj cize od augusta budes ak si pendler bud zaockovany alebo stratis pracu, pripadne budes chodit na drahe 70e pcr testy a to este neviem ako dlho jeden ma akoze platit....
Som zaockovana, nelutujem, podrobne som si nastudovala obsah a fungovanie vakciny. Ale nepaci sa mi polarizacia spolocnosti na zaockovanych a nezaockovanych a rozne hejty bez argumentacie. A co sa tyka loterie, tak ja osobne to povazujem , ze toto uz fakt cez ciaru na cele s p. Matovicom, ale len s udivom zasnem ako mozeme mat tohto cloveka vo vlade a ako to toleruju jeho koalacni partneri. Skor mi chyba taka osveta vysvetlovania preco sa ockovat nie natlak, ale jednoduche vysvetlenie k vakcine, k replikacii virusu a vzniku mutacii.
je to tak aj v inuch krajinach ockovat som sa ale isto nedala kvoli loterii ale preto ze mam ine zavazne ochorenia a covid by mohol byt pre mna fatalny
Ja som za výhody pre ockovanych, hoci sama nie som. Pozitívna motivácia je tisíckrát lepšie riešenie než negatívna. Lotérie a voľné vstupy kľudne, nie znevýhodňovanie nezaockovanych.
To iba dokazuje, ze urcita cast naroda je tak jednoducha, ze treba zaviest loteriu, aby ich presvedcili sa starat o svoje zdravie. Ockovanie je urcite mensie zlo, ako dalsia a mozno horsia vlna. Ak nepreockuju co najviac ludi, bude sa to dalej rychlo sirit. Ti co sa teraz rozculuju, ze preco ockovat, budu potom najviac vykrikovat, ze vlada proti epidemii nic neurobila.
a teda videla som co covid moze narobit so zdravymi ludmi ake mozu mat dlhodobe nasledky a ako ludia sa pripajaju na umelu ventilaciu nie dakujem neprosim
samozrejme plne respektujem slobodnu volbu a pozitivna diskriminacia je za mna v tomto ok
Zdravotníci v Taliansku, ktorí sa nedali zaočkovať, budú musieť ísť na neplatené dovolenky- lepši spôsob ako donútiť? Ja som sa dala zaočkovať aj cela moja rodina a neľutujem- ale nie preto, žeby som z toho mala mat nejaké výhody, ale bohužiaľ veľa Slovákov je nezodpovedných- nedodržiavajú karantény, kašlú na pravidla- jeden mne blízky clovek na covid zomrel a druhý, podotýkam mladý, sa teraz spamätáva na liečení- a prečo? V oboch prípadoch preto, že si niekto povedal, že s teplotou a priznakmi je v pohode ísť do roboty. 😞
Príde mi to celé smiešne, ale to je presne mentalita tohto národa. Slovákovi keby dáš aj raňajky zadarmo, tak stojí v pozore aj na placebo. Hlavne teda, že na toto sa peniaze našli, ale tie príspevky na deti boli problém.
Su neockovaní znevyhodnovani alebo ockovani zvyhodnovani? To je otazka 🙂 Som ockovana, nelutujem.
@katulkagajdos no vieš, teraz každý pozerá na to, ako dopadli ľudia s Covidom. Ale to, že vakcína je experimentálna a ako dopadnú očkovaní o pár rokov, to už netrápi nikoho. V mojom okolí je zopár ľudí ktorí už oľutovali že sa dali očkovať, lebo im to spustilo také zdravotné problémy, že do konca života si ponesú následky. Viem, že to aj mnohí po prekonaní Covidu ale nútiť ľudí násilím k niečomu, čo ešte nemáme odskúšané to je svinstvo a brala by som to ako podplácanie a tým pádom ako trestný čin.
Preco by som lutovala, ze som sa dala ockovovat, ked ma to chrani? Som mlada, ale v mojej situacii by som s covidom velmi pravdepodobne skoncila v nemocnici. Tvoja otazka vyznieva, ako keby som sa za to mala citit zle... ved kto nechce, nepojde sa ockovat, nie je to povinne...
@katulkagajdos vidíš, tak to nebolo z dôvodu Covidu ale z dôvodu neliečenia sa. To môžeš aj chripku prechodiť a môže to skončiť fatálne. Veľa ľudí tak skončilo, kvôli tomu ,že sa neliečili a nie kvôli Covidu.
Mne napr nepríde okej stav nemocníc (nie všetky samozrejme), to že na liečbu sa často robia zbierky lebo poisťovne neschvália, to že niektoré sestričky alebo napr pôrodné asistentky majú nižší plat ako predavačky (tým nechcem dehonestovat predavačky ale zdravotníci nato museli študovať, stále sa vzdelávajú atd atď) a podobne iné veci. Fascinuje ma ako na niektoré veci niesu peniaze ale na niečo iné sa zrazu nájde obrovská kopa .
@kvetinka75 o akom nelieceni píšeš??? Nechápem. A je mi ľúto, že si nepochopila môj príspevok- ja nikomu neupieram právo slobodného rozhodnutia- práve píšem, či by bolo lepšie nútiť do toho ľudí sankciami? Je určite lepšie ludi motivovať a nie trestať.
Tak ja som sa teda zle vyjadrila...nie, že či niekto ľutuje, že sa dal očkovať , ale že či niekto zmenil názor na samotné očkovanie, možno aj vďaka tej lotérii a tej celej politike..
2mil. € týždenne ...veď to je kopec peňazí preboha🤯
@kvetinka75 ja som to pochopila tak, ze ten clovek umrel a druhy je na lieceni preto, ze niekto iny nemal problem chodit s priznakmi do prace a nie, ze oni dvaja podcenili covid...
Asi sa vykašlem na posielanie sms do rádia Expres a dám si ešte zopár 💉 ak sa bude dať ... Zvýšim si tak šance? 💁😂
Napíšem to takto, neverím konšpiraciám, 7.7. 2021 idem na druhu davku Moderny. Chapem , ze veľa ľudí berie loteriu ako podplácanie aby nahuckali ľudí na očkovanie a preto očkovaniu neveria a myslia si, ze aj toto je dôvod, že tu niečo nehrá, ale mnohí nechápu, ze sa maju nato pozerať z pohľadu štátu takto: štát to robí preto, že je pre neho ekonomicky únosnejšie pár ľuďom dať napr. loteriu lebo ľudia neveria vakcíne, ako mať ďalšie zaplnené nemocnice, vyčerpaný personál, náklady na liečbu, odložené operácie a následkom toho úmrtia. Ďalej lockdown ktorý zas zničí malé prevádzky, turistické centrá a miliardivé skody na našej na vývoz zameranej ekonomike- hlavne autá. A ľudia zas potom budú na vládu nadávať....v tomto je zmysel lotérie a nie že vás chcú zabiť, či zneplodniť. Za všetkým je ekonomika, ak by ľudí vyvraždili, korporacie nebudú mať odbyt, ani peniaze a skrz peniaze moc, to iste štát, potrebuje ľudí -zdravých ľudí-z nich ma dane a prácu, budujú ho a míňajú peniaze. P.S. youtube, Startitup video, mavaju zaujímavé rozhovory a mali pana z Travelistanu- cestovky, bol v 182 krajinach a v Čade- myslim Čad to bol- miestni veria ze Francúzi za to môžu, že akí Američania....každá oblasť si vytvorí vlastné konšpirácie- boli Fra. kolóniou...
Tieto materiálne/finančné motivácie považujem za degradáciu myšlienky a hluposť. Očkovaná som a ano, dala by som sa aj znova. V rodine sme očkovaní všetci.
Myslím, ze úplne najjednoduchšie by bolo zaradiť covid očkovanie medzi povinné. A bolo by po pandémii, ani lock down na jeseň by už nebol. Inú možnosť ako spoločnosť nemáme.
nie, ja očkovaná som nezmenila názor, som rada, že som sa dala očkovať a "finančná motivácia" je jedna z motivácii ako zvýšiť koletívnu imunitu v štáte - kedže od pracujúcich ľudí je štát závislí či už vo forme daní, dochodkov, ...funkčného školastva a tak isto fungujúceho zdravotníctva. Slovensko ani z daleko nie je prvé, ktoré sa snaží motivovať roznymi cestami kedže tu máme "tak inteligentnú spoločnosť plnú doktorov a virologov a úžasnou imunitou" a ked 50% spoločnosti nepochopilo doležitoť očkovania ale idú štať proti vetru. Mne osobne by to bolo jedno či sa dáky dezolát dá alebo nedá očkovať keby od toho nezáviselo "zdrave a fungovanie štátu"
@ikonica ale to bolo aj pred tým. Koľko chorých chodilo do práce a roznášali vírus. Či už chripkový alebo nádchu. A bolo aj veľa, ľudí ktorí na to doplatili.

ja už by som druhý krát nad tým viac uvažovala či očkovanie alebo nie....a to "podplácanie" vnímam ok - veď vždy máš možnosť neísť sa očkovať....