icon

Očkovacia lotéria - aký máte názor?

1. júl 2021

Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦‍♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈

kvetinka75
1. júl 2021

@majulino presne tak, všetci klamú a teraz máme veriť že chcú niečo dobré pre nás? Len svoje záujmy si hľadia a na ľuďoch im absolútne nezáleží. LD by bol, ten už je dávno naplánovaný a mám to z overeného zdroja.

majulino
1. júl 2021

@kvetinka75 aj ja to viem bohužiaľ, len väčšina ludi je slepa a hluchá.
Ako ja chápem 12 rokov fico, chceli sme zmenu, no neviem ci toot bola práve zmena k lepšiemu
A tiez s aku mne dostalo, ze sa mam uz teraz pomalicky pripravovať s piatakom do skoly, nakolko sa skoly neotvoria a LD zacne pomalicky uz v auguste

kvetinka75
1. júl 2021

@majulino ja len neviem kto z nich tam je taký, ktorý by tú dobrú zmenu aj priniesol. Asi nikto. Ak by boli aj voľby, obávam sa, že zmena k lepšiemu by nenastala. Možno sa stane to, že zatváranie bude podľa počtu pozitívnych v jednotlivých lokalitách a nie celonárodne. A hlavne, keď sa zase ľudia nad 65 rokov budú rátať za 4 osoby. Celé choré toto.

kaja01
1. júl 2021

Sme zaočkovaná celá rodina okrem malého syna, všetci sme sa hlásili na očkovanie hneď ako pustili naše skupiny. Neoľutovala som, že som sa dala očkovať. Vakcínu považujem za bezpečnejšiu ako potraviny, ktoré sú dostupné v obchodoch a napchaté chemikáliami.

renka30
1. júl 2021

@kvetinka75 toto mna naprikad fascinuje, ze velka cast odbornej obce schvaluje ockovanie experimentalnou latkou, ktora je schvalena na vynimku ale liecba liekom, ktory je uz schvaleny na ine ochorenia (napr. ivermectin) ale hovorilo sa aj o mnohych inych, uz existujucich, tak to nie...preco napriklad pan Matovic (ktory podla vsetkeho tiez este nie je zaockovany ale uz vymysla vyhody pre zaockovanych) dostal predpisany isoprinosine, ktory je bezny liek na nastartovanie imunity pri ochoreniach dolnych dychacich ciest a ja som si ho musela zhanat cez znameho v nemocnici...evidentne sa tu delime na rovnych a rovnejsich...
co sa tyka loterie, urcite sa kvoli nej nepojdem dat zaockovat a je mi uprimne luto ludi, ktorych to presvedci, taketo veci sa nerobia pre peniaze...

mogaa
1. júl 2021

Tak naozaj ma netrápia vyhodené peniaze ak sa niekto vďaka nim dá zaočkovať, veď je to stále jeho slobodná volba a ak to naozaj uchráni pred pobytom v nemocnici, tak tie peniaze nie sú uplne vyhodené.....skôr ma zaráža že v lete bude kopec mamičiek na OČR lebo budú zatvorené škôlky....po iné roky škôlky zatvorené neboli? mamičky školopovinných detí budú makať bez dovoleniek lebo musí niekto robiť a mamičky škôlkárov budú veselo na OČR na kúpaliskách, po dovolenkách.... pandemické rodičáky do kedy preboha chce štát platiť?

kvetinka75
1. júl 2021

@renka30 no ako sa to komu hodí. O to tu ide. O nič iné. Ja sa nemienich ich hier zúčastňovať. Vydržím, kým to skončí. Dovtedy si žijem svoj život bez obmedzení. V tomto teple sa mi aj tak nechce nikam cestovať, do reštiky nechodím, cvičiť v teple - to nie. TAk si počkám.

kvetinka75
1. júl 2021

@mogaa no vidíš, ďalšia vec postavená na hlavu. A my im to žerieme.

lucka_ke
1. júl 2021

@mogaa presne moja reč, na kadejaké pandemické somariny peniaze máme, tak radšej nech motivujú ľudí, aby takéto dávky nemuseli ďalej platiť

ninusa221
1. júl 2021

Mne to pride už choré. Cele postavené na hlavu. A od včera som dobre nasratá keď som videla že dali karantenu po návrate z dovolenky 🥲. Hlavne že pred týždňom sa mohlo ist do Chorvátska bez testu len tak na občiansky. A čo sa tyka očkovania u nas neni nikto len starká. Mama je zdravotná sestra s povedala že ma predtym rešpekt. Ja by som sa aj dala ale keď neurologicka nerobí už rok, ako to mam riesit ? To tiez nedomysleli ze ludia co maju nejakú chorobu tak teraz polka doktorov nerobi 🤦🏽‍♀️ A ludia sa nemaju skym poradit. A zas po 2 a pol úspešných rokov bez epi záchvatov si to dod*bať vakcínou nie ďakujem.

renka30
1. júl 2021

ja som len zvedava, koho bude potom v pripade 3.vlny naša vláda obvinovat z nezodpovednosti. Nezaockovani pojdu do 14 dnovej karanteny (pripadne PCR test na 5.den), zaockovani nie (teda ti virus ci jeho delta variant nemozu podla vsetkeho doniest), takze vlastne 3.vlny sa nemusime obavat, ci sa mylim? Kedze teda minuly rok 2.vlna zacala po dovolenkach...

srferreira
1. júl 2021

Neodsudzujem nikoho kazdy ma svoje dovody preco ano a preco nie. Ja zijem v UK. Ale to co na Slovensku s vami zvadzaju je hanba vlady! Dobrovolne. nasilu!!

ajka0207
1. júl 2021

@mogaa akurát tá "moznost' sa platí z mojich daní. Jasné, aj keď niekto ochorie bude to platené z mojich daní, ale toto mi príde o dosť horšie z morálneho hľadiska.

rene007
1. júl 2021

Genocída, fašizmus, ... zavrieť doživotne človeka na psychiatriu čo to to vymyslel , ale však Matelko je už dávno psychický pacient , takže to chce iba silnejšie lieky

hellwant
1. júl 2021

@srferreira no viete, ale to je o ludoch, vy tam mate -predpokladam dobrovolne- zaockovanych vyse 80% ludi, vlada nemusi riesit take veci ako tu kvoli ludom co veria vsetkemu moznemu len ockovaniu nie. Je ale pravda, ze je to tak kvoli spravaniu vladnej garnitury, ich podvodom, prepojeniu na mafianov, klientelizmu atd. sa tak obyvatelstvo sprava

kvetinka75
1. júl 2021

@hellwant neivem prečo si myslíš že len očkovaní majú pravdu. Ja sa očkovať nedám, lebo neverím nielen vláde ale ani vakcíne. Pohybujem sa v zdravotníctve a viem ako to chodí aj s liekmi a s vyšetreniami. Niekedy to s liečbou nemá nič spoločné, ide o zisky, peniaze. Predpíš tento liek, je jedno , čo si o ňom myslíš, ale niečo za to dostaneš. A teraz ver. Komu vlastne? Určite nie ľuďom, ktorým ide o zisky a nie zdravie ľudí.

renka30
1. júl 2021

@hellwant každý máme nárok na svoj názor a myslím si, že v tejto fáze nikto nevie s určitosťou povedať koho názor je ten správny. Každý to robí pre svoje zdravie, jeden sa pre zdravie dá zaočkovať, druhý sa nedá zaočkovať tiež pre zdravie. To že niekto neverí vakcíne, neznamená, že verí všetkému možnému len očkovaniu nie. Čítam vyjadrenia aj lekárov čo sú proti tomuto konkrétnemu očkovaniu, nie komplexne proti všetkým, aj tí veria všetkému možnému len očkovaniu nie?

scorpionflower1
1. júl 2021

@zuvelyn suhlasim, ani mne sa to nepaci, no fakt je, ze v USA ockovacia loteria funguje a zvysila im zaockovanost. V Grecku vyplatia ludom od 18 do 25r. za to, ze sa daju ockovat 100 eur na ucet. Jednoducho existuje skupina obyvatelstva, ktora pocuva len na taketo benefity. Uvidime, ci to bude fungovat aj u nas, sama som zvedava ako sa Slovaci k tomu postavia.

michalka4193
1. júl 2021

@lusyc prečo medzi povinné si uvedomujes že je veeľmi veľa ľudí ktorý majú nežiaduce Účinky doživotne? Kto zato by niesol zodpovednosť? A boli taky co aj zomreli. A možno ty co majú doživotne následky po očkovani by covid ani nedostali. A asi malo o tom vieš keďže aj za očkovaní prenášajú a môžu dostať covid čiže ten nevymizne len sa utesujete aké vy budete mat za očkovaný výhody a nebudete sa testovať no žiaľ uvidíte že nakoniec vás prinútia sa dat preočkovať aj testovať a všetci si budú zasa rovný lebo prídu s tým ze sirite tiež covid a ste nebezpečnejší keďže sa o vás nevie.

michalka4193
1. júl 2021

@renka30 súhlasím

scorpionflower1
1. júl 2021

@renka30 posles mi link alebo mi napis len mena lekarov, ktori su proti ockovaniu? Ja by som si chcela tiez precitat, co pisu a ako to vysvetluju.
Ja som bola teraz na dvoch zakrokoch u znameho a velmi respektovaneho cievneho chirurga, ktory robi v NUSCH a 3x (zakazdym, ked som bola na kontrolu) sa ma spytal ci uz som ockovana a ze sa mam dat. Riziko krvnej zrazeniny je vraj uplne male (a to som bola na zakroku, kde mi operoval cievy) 2 tyzdne po zakroku som nemohla ist, ale po 2 tyzdnoch ma hned posielal. Bol to lekar, ktory nema nijaku motivaciu a nijako nemoze na vakcinacii zarobit, nepotrebuje sa zviditelnovat, on sam je zaockovany, jeho manzelka, tiez lekarka, tak isto. Ja som bola v jeho sukromnej ambulancii a povedal mi, ze ked bude moznost ockovania pre vsetkych, tak bude do nej prijimat iba ockovanych.

alexwarring
1. júl 2021

@thoughtfulweirdo berte to ale aj tak, ze niektori ludia sa zaockovat nemozu dat pre ine zdravotne komplikacie a co s nimi? Automaticky patria do skupiny segregovanych ludi a to sa Vam zda spravodlive? Niektori ludia dlhodobo riesia svoje zdravie a jednoducho ockovanie by im oddialilo liecbu az o niekolko mesiacov, to sa Vam tiez zda spravodlive? Samozrejme, neberte to osobne, ale vsetci ti, ktori hejtuju nezaockovanych by sa najskor mali zamysliet aj nad tymto aspektom skor ako sa zacnu do niekoho obuvat.

renka30
1. júl 2021

@scorpionflower1 linky nemam a nikam si ich neodkladam

renka30
1. júl 2021

@alexwarring verim, ze az tam sme sa nedostali, aby sme diskriminovali ludi, co sa nemozu dat zaockovat kvoli zdravotnym dovodom, aj ked v tejto republike mi uz nic nepripada nemozne...

thoughtfulweirdo
1. júl 2021

@alexwarring koho ja hejtujem? Buď si môj komentár zle pochopila alebo si chcela označiť niekoho iného, lebo ja práve píšem, že neockovani nemajú byť znevýhodnení.

vevesh
1. júl 2021

@scorpionflower1 tak za taketo "vyberanie pacientov" by mal vratit titul. Neskladal hipokratovu prisahu? 😡😡😡Ja to nepochopim na sk- koopec lekarov nerobi, z pohodlia domova vypisuju recepty bez poriadneho vystrenia pacienta, ktoreho vo velmi velkej vacsine ani nevideli..."lebo corona a riziko"... a postihy ziadne.... paradoxne z mojho okolia zomreli ludia nie na neliecenie corony ci coronu, ale na to, ze ich lekar neosetril, lebo sa domnieval,ze "mozno" maju koronu...😨😨

alexwarring
1. júl 2021

@renka30 zial, mam pocit, ze vlada ich hadze do jedneho vreca so vsetkymi nezaockovanymi :(

alexwarring
1. júl 2021

@thoughtfulweirdo nepovedala som, ze vy hejtujete. Napisala som: Samozrejme, neberte to osobne, ale vsetci ti, ktori hejtuju nezaockovanych by sa najskor mali zamysliet aj nad tymto aspektom skor ako sa zacnu do niekoho obuvat. Cize vy ste to napisala pekne a zdvorilo, ja som chcela zareagovat na vas prispevok, ale zaroven ho adresovat aj dalsim. Verim, ze sme sa uz pochopili ;)

terina25
1. júl 2021

@liljana urcita cast naroda je jednoducha lebo sa nedala ockovat? Mozno prave preto sa nedala ockovat lebo ma rozum ...

ajka0207
1. júl 2021

@lusyc my máme momentálne nejake povinne očkovanie pre dospelých? Lebo mňa ockovali len proti tetanu a v pohode sa to dá odmietnuť