Očkovacia lotéria - aký máte názor?
Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈
@kvetinka75 kto tvrdí, ze iba očkovaní maju pravdu? Ja som vyjadril iba SVOJ názor, dobre ste si precitala co som napísal? To , ze robite v zdravotníctve a máte taký nazor na lieky ok, moja švagrina tiez robí v zdravotnictve a tiez vie, že nie všetko je ok a dala sa ockovať, lebo si nemyslí, že vakcínou chcú primarne ublížiť. Sto ľudí, sto názorov🤷♂️
@renka30
@scorpionflower1
Odporúčam potom prečítať aj tento výcuc o dr. Jancovi. Bola som jeho pacientkou, no kvôli jeho nevhodnému správaniu som odišla. Veď si urobte vlastný názor 😏
https://dennikn.sk/blog/713698/agenti-plateni-t...
@scorpionflower1 iba 30% zdravotníkov je zaočkovaných, len sa o tom nehovorí…som z odboru, nezaockovana…som za očkovanie starších ľudí, nie celej populácie a vobec nie deti
keby radsej z tych penazi vytvorili fond na odskodnenie pre pacientov, ktori budu mat nejake nasledky po ockovani, mozno by to presvedcilo viac ludi
@felycity starší majú imunitu v horšej kondícii ako mladší, prirodzeným premorenim vstupuje do procesu prvotná imunitna odpoved, ktorú vakcínou nie je možné nasimuloval, tvorba protilátok je až druhotna imunitna odpoved, preto sa teraz vo veľkej miere študujú bezpriznakovi, ktorým sa nevytvorili protilátky alebo vytvorili v miere, ktorú nevieme detekovať. Stale nie je známa protektivna hodnota protilátok, momentálne sa pracuje na štandardizácii stanovenia, ani to nie je ešte dotiahnuté, každý výrobca má iný princíp testu a v iných jednotkách. Nevieme, ak vakcinaciou sa vytvoria špecifické protilátky vo veľkej miere, ako bude reagovať organizmus neskor, kedy bude pravdepidobne prvotná imunitna reakcia a tvorba nespecifickych protilátok potlačená. Imunitný systém je velmi inteligentný a velmi krehký, preto si myslim, že pred očkovaním celej populácie je potrebný dlhší výskum na získanie veľa odpovedi. Samozrejme môže sa stať, že aj mladší ľudia skončili v nemocnici, ale väčšinou to boli zanedbane prípady od všeobecných lekárov, ktorí ich ani nevideli😟deti väčšinou covidom nie su ohrozené, u nich je priam žiadúce, aby sa s vírusom stretli a pamäťové bunky si tento vírus uložili do svojej “databázy”.
@ajka0207 neviem, podľa mba kvôli tomu, že do kampani ide veľa zdrojov a zverejnenie takýchto údajov by malo demotivačný efekt. Určite máš s tým nátlakom pravdu, ja hovorím za svoju profesiu. Myslim, že už aj učitelia boli vyzvaní v týchto dňoch, pritom mali možnosť hneď po zdravotníkoch, tam budú asi čísla obdobne ( o nich sme konkrétne nediskutovali, ale v našej a vedľajšej obci je zaockovany iba 1 pedagóg, ostatní v danom čase odmietli, to viem určite)…
@portret7 neviem si predstaviť pri takej rýchlosti prenášania vírusu nechať premoriť obyvateľstvo, je dokázané, že mRNA vakcíny vyvolávajú silnú imunitnú reakciu pamäťových B -buniek, omnoho silnejšie ako po prekonani covidu. takisto je nutné potlačiť práve vznik rôznych mutácií, ktoré vznikajú vďaka replikácii vírusu ... , ale ďakujem za názor
Ako cela tato saskaren je uplne smiesna,kto sa nechce dat tak sa neda a moze tam dat aj miliardu,debil😤Nehovoriac o tom kolko penazi uz roz...l uplne zbytocne na testovanie a kam inam by mohli ist,do skolstva a zdravotnictva napr.konecne
@felycity a čo NK bunky? Ako sú oni simulované pri ockovani? Nikdy ockovanie nemôže byt účinnejšie ako prirodzená imunita po prekonaní, ockovanie iba simuluje určite procesy, nič viac a snaží sa napodobniť tieto prirodzene mechanizmy, ale nedokáže zastúpiť všetky, na to je ešte veda prikrátka. Mutácie sa nedajú predsa potlačiť, je to prirodzený cyklus života vírusu, obzvlášť u respiračným vírusov.
@felycity to je skreslená predstava, mutácia môže nastat pri každom jednom prenose. My sa ich snažíme sekvenovanim identifikovať, ale nie je z hľadiska vedy možné zachytiť všetky, databázy obsahujú známe mutácia v desiatkach tisícoch, koľké nie sú ešte zachytené a nikdy v živote ani nebudú? Je to príroda, snažíme sa, ale tých neznámych premenných je tak veľa…
Dva milióny potrebovali tie deti so svalovou atrofiou! Zbieralo sa im na to celé slovensko! A tento pacient chce vyhadzovať peniaze, predpokladám naše peniaze z našich mozoľov, na takéto choré hlúposti. Mna skoro porazilo, keď som to počula. A očkovana nie som a ani nebudem
@kvetinka75 ale aj za tú ťa reálne nikto nesankcionuje, poisťovňa ti očkovanie preplatí ale keď povieš že nejdeš, tak nič sa nedeje.
Podla mna by malo byt ockovanie povinne (od urciteho veku, samozrejme u ludi s diagnozami, u tych NIE, ti by mali byt na zaklade diagnoz oslobodeni). Tak ako je povinne ockovanie deti, kde sa cloveka nikto nepyta, ci chces alebo nechces, tak by malo byt povinne aj proti covidu. Takto sa nedosiahne kolektivna imunita a budeme stale sa tocit v lockdownoch.
@ajka0207 jasné že nie. To len teraz je veľké halooo okolo vakcíny. Prečo asi?
@kvetinka75 tak o Tom by som nerada polemizovať, len som chcela povedať že zatiaľ ma SVK žiadny mechanizmus povinného očkovania nemáme preto spraviť očkovanie povinným nie je právne také ľahké ako si niektorý myslia.
Toto Vas skutocne trapi?Mate starost o nas ockovanych?Evidentne nemate do coho zmysluplneho pichnut.

@alexwarring včera ale upozornovali, že budú tuto skupinu ľudí riešiť, ktorí nemôžu byť očkovaní
@michalka4193 z toho, čo si napísala, mám pocit, že nemáš dostatočné informácie, daj si na misku váh: z 10 pacientov umrú 3 na covid, lebo nie sú očkovaní a zo 100 000 očkovaných pacientov umrú tiež traja - ktorá verzia je bezpečnejšia, čo sa týka utešovania a toho, že aj očkovaní môžu dostať covid - pri očkovaných sa výrazne znižuje riziko nakazenia a takisto replikácia vírusu v tele, to znamená, že sa znižuje aj riziko vzniku mutácii, kdežto pri neočkovanom je vyšše riziko nákazy rovnako aj vysoká replikácia kde v reťazci nastane chyba a nová mutácia je na svete (takisto sa nespomalí a neoslabí tým vírus, práve naopak dávame mu stále väčšiu šancu na prežitie)...takisto si treba uvedomiť, že medicína nie je 100% a vždy je nejaké riziko, ale s vysokou pravdepodobnosťou ak niekto má následky pri očkovaní tak takisto by mal problém s covidom, ak by sa neočkovala populácia, bude sa to šíriť hlava nehlava a to už sa nebavíme o tom, či to dostaneme, ale kedy, takže by to bolo rovnako fatálne...
Ked sa žene narodí dieť s hedicapom v pomere 1:45 000 tak tiež už nikto na svete nebude mať deti?
na strane druhej som zásadne proti polarizácii segragácii spoločnosti na očkovaných a neočkovaných, iba stále mám pocit, že neočkovaní nemajú dostatčné informácie a majú skôr domienky a ako fakta...