Očkovacia lotéria - aký máte názor?
Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈
Ja zaockovana som a dala som sa zaockovat hned, ako to bolo mozne. Nelutujem absolutne nic a dala by som sa opakovane, kludne bez akychkolvek vyhrad, zaockovat znova. Co predpokladam, ze o taky rok aj zopakujem a vobec mi to nevadi 🙂 Chranim si tym svoje zdravie a zdravie mojich blizkych. Je to podla mna uplne normalny postup a absolutne nerozumiem ludom, kt. su proti ockovaniu. Ockovani sme boli uz ako male deti proti osypkam, ruzienke, ciernemu kaslu atd. ak chces vycestovat do exotickych krajin, taktiez sa davas ockovat priloti malarii,... A ake znevyhodnovanie, kazdy z nas ma moznost volby. Ked davas dieta do skolky, tak v kazdej dokladujes, ze tvoje dieta ma vsetky ockovania a tie deti co ich nemaju maju problem. Takze absolutne nic nove. A co sa tyka tej loterie, tak preco nie. Vyhadzujeme peniaze na uplne ine hluposti, ako napr. na referenda ...tak preco nie na nieco zmysluplne 🙂
@zooeynka ten lekar je najlepsi akeho som v zivote stretla, uvedomuje si, ze covid nie je sranda a keby som ho dostala mam s operovanymi cievami 10x vyssie riziko trombozy ako normalne.
Je respektovany po celom svete, pracoval v zahranici. Je mi fakt smiesne, ze nejaky anonymny nick, stavim sa, ze bez zdravotnickeho vzdelania, tu bude kritizovat cloveka, ktory robi cely zivot medicinu a podiela za na vedeckych studiach Tato doba je naozaj na hlavu.
@scorpionflower1 na hlavu je, ze zdravi ludia sa bezia ockovat a dalsi zdravi, ktori sa nedaju su povazovani za hrozbu. Ten tvoj odbornik svojim postojom diskriminuje a to je smutne.
Som zaočkovana a nerozmyslela som si to ani nič neľutujem. Spravila som to pre svoje zdravie. Aj moja blízka rodina je zaočkovana a neviem o tom ze by to niekto ľutoval. O lotérii som sa až z tohoto príspevku dozvedela a nič sa pre mňa nemení stále je pre mňa prvoradé zdravie.
@portret7 1. Prosim link, kde je statistika. 2. Ale musim povedat, ze by som sa, vzhladom na svoje skusenosti s lekarmi a sestrami (a mam ich dost, moja mama cely zivot robi v odbore) necudovala, zdaleka nie su vsetci kvalitni. Ani nasa pediatricka napr. nevie co obsahuju vakciny a ako presne funguje ockovanie. Na poradniach staci jedna otazka "Prečo?" tykajuca sa akejkolvek temy, o ktorej hovori, a je totalne vyvedena z miery. Takto podla mna funguje velke percento zdravotnikov.
@zooeynka on si do svojej sukromnej ambulancie moze pustit koho on uzna za vhodne, to je jeho vec. Ak sa nechces ockovat, chod inde. Toto ma od diskriminacie daleko. On nechce ludi posielat prec na zaklade toho, akej su rasy alebo nabozenstva. To, ze sa nedas ockovat je tvoja slobodna volba, tak ako jeho je, nepustit ta do sukromnej ambulancie, lebo nie si ockovana. Jemu tam chodia aj tazko chori ludia, ktori sa nemozu ockovat, preco by mali doplatit na teba ako potencialneho prenasaca? Len preto, ze veris kravinam z internetu?
A kto sa ma ockovat, ked nie zdravi,? 😀 vsak vzdy sa musia len zdravi ockovat, chori sa nesmu. Co je na tom na hlavu? ockovanie je prevencia. Vyberies sa na preventivku, ked si chora?
@scorpionflower1 a ked mu tam donesie nakazu zaockovany? Aj toho potom vyradi zo svojej evidencie?
@zooeynka zaockovani prenasaju nakazu v mizivom percente. A aj keby - nie, nevyradi - lebo vie, ze ten clovek, co koronu prenasal, urobil vsetko, co mohol, aby nikoho nenakazil.
Kedze mam pocit, ze si tu pisem s 12-rocnym deckom, co vobec nevie argumentovat, koncim s tebou debatu.
@scorpionflower1 ano este nezabudni napisat "pekny den!" to je take typicke....za mna je doktor, ktory odmietne akehokolvek pacienta fuser
A to, ako zaockovani prenasaju nakazu sa dozvieme az pri dalsej vlne, tvrdit ze je to mizive percento je dost odvazne. Asi ako sa spoliehat na rychlokvasnu vakcinu.
@ingrid28 na ake hluposti sa vyhadzuju take peniaze ako na covid? miliony eur... na nakupy testov, na sputnika, na loterie a na "dotovanie" pomocami kadejakymi, kde sa prizivuju casto prave "podnikatelia", ktori ani pred covidom riadne nepracovali, dane neplatili, nezamestnai, ktori na rychlo urobili zivnosti aby si mohli ziadat pomoci atd atd... som uctovnicka, danove priznania vacsine sa roky robia na nulu a zrazu pride kovid a takyto clovek vysmiaty ako leco robi to co doteraz, lezi doma a peniaze dostava. Pripadne dotacie na "vymyslene" najmy. Super socialny stat :D Cela tato vlada je jeden velky omyl.
Co zmysluplne je na tomto neviem.. pojdem sa ockovat, dam dobrovolne zarobit susedovi, len bohuzial v nasom state dam potom xykrat penazi viac na vysetrenia a liecenie tych nasledkov a doprosovania sa lekarov ci naozaj nemaju iny termin ako o pol roka na akutnu vec:D Pre priklad 1000zaockovanych, ktori by sa aj tak dali zaockovat, budu stat stat 50000EUR. To je dobra pomoc hocijakej skole napriklad na prerobenie socialnych zariadeni... alebo opravu interieru skolky... kazda riaditelka by skakala 20m keby im ich matelko poslal.
Zmyslupne by bolo aj tie miliony dat do opravy nemocnic, taka roosvetlka by sa cele dala konecne zrekonstruovat z tychto penazi vyhodenych von oknom a uz by kolos obrovsky mohol byt vybaveni dostatkom lozok a nemuseli, riesit kam daju pacientov (nie len covidovych) a kto sa bude o nich starat, opravene a zariadene tie haraburdarne co tam su na uroven 21storocia atd.... Ockovat by sme sa isli normlane aj tak, v podstate keby nebolo nase zdravotnictvo postihnute neschopnostou lekarov a premudrenostou pacientov, uz by nas bolo zaockovanych viac (ja cakam na vysetrenie, kvoli ktoremu nie som ockovana od marca napriklad :DD doklad nedostanem,vycestovat mam a mam si pos**t polku leta karantenou, lebo musim prekrocit hranice na dva dni?? ) . Ja teda mam pred kovidom respekt, sedim doma na riti, dovolenkujem v lese, homeofficujem, ale teda nepaci sa mi vobec byt vydierana a sikanovana takymto sposobom + su ktomu rozhadzovane peniaze ktore aj ja platim do rozpoctu. Lebo nic ine to nie je.
@vevesh on si hipokratovu prisahu plni kazdy den v NUSCH, co je statna institucia, jeho sukromna ambulancia je jeho vec, ked do nej chces ist, kludne mozes, staci sa dat zaockovat.
@zooeynka moja, on robi aj v statnej nemocnici, tam neodmieta nikoho. Akurat čakačka k nemu je asi tak rok. Ved prave - kludne mozes ist k inemu lekarovi, ked ti tento nevyhovuje. Mas na vyber. On nikoho tymto rozhodnutim neohrozuje, neriesi v sukromnej praxi zivot ohrozujuce stavy.
Skor ti zaprajem vela stastia v tretej vlne, budes ho potrebovat. Neviem, co ti mam este napisat, vsetko, co tu pises su vyvratene hoaxy. Keby si citala nejake relevantne zdroje, mozno by sa dalo debatovat.
@scorpionflower1 prepac, ale ten, kto si vybera pacientov podla svojho kluca-a to je jedno aky je, nedodrzuje hipokratovu prisahu! A je uplne jedno, ci je to sukromny ci vseobecny lekar, pretoze tento status hovori len o tom, ci si JA za vysetrenie priplatim alebo bude plne hradene poistovnou, nie ze ON si bude vyberat, ci ma osetri...si zmylil povolanie...😵😵😵
@vevesh tiez som to chcela napisat.. hippokratova prisaha plati doma v obyvacke rovnako ako v statnej alebo sukromnej nemocnici. Proste prisahal, ze bude pomahat a liecit ludi. povedala by som ze je poslanie a nie.
na druhej strane nie je zakazane to co robi, lebo pocula som o viacerych pripadoch, ci uz testy alebo ockovanie vyzadovali...takze moze to robit. Ci je to ok, je otazne.
@simca06022011 ako teoreticky test pochopim (kvoli cakarni, dezinfekcii, nakaze a inemu- idealne ak by ho spravili tesne pred osetrenim v ambulancii- to by bolo idealne riesenie, ak si da taku podmienku. A kedze je ziadany sukromnik, nemam problem si to aj zaplatit). Ale ockovanie ?!?! To je ako vyberanie si chudych /stihlych pacientov, lebo on je toho presvedcenia, ze len tito sa staraju o svoje zdravie😱😱a ti obeznejsi ci chori nech si robia, co chcu....🤐🤐
@miskaska neočkovaní sú znevýhodňovaní, hádam chodiť do vedľajšieho štátu bez nejakeho testu je úplne normálne nie výhoda
A k téme, platím si každý mesiac zdravotku, idem do nemocnice vyzerá to tam ako na bitunku niekde, keď chce človek normálne prostredie musí ísť k súkromníkovi a pekne si všetko zaplatiť, ale na trapnu na lotériu pre jednoduchších ľudí maju peňazí z našich daní dosť
@vevesh ano, taki nech si robia co chcu, ale nech cvakaju do "spolocneho" a neopovazia sa meskat :D ked kapitalizmus, nech je vsade, chcem paltit poistne budem platit, nechcem nebudem. Ak nebudem platit, testy aj lekara si uhradim. Nepaci sa mi pristup lekara,nezaplatim. Nelieci, nezaplatim. Ale pokym povinne musim nieco platit, nevidim dovod aby sused Ferko dostal nieco zadarmo a ja to musim uhradit (vid testy).
Ak je raz nieco zadarmo, maju to mat vsetci a nie tebe ano, tebe nie.. :D (vid testy)... A tiez je smiesne, ze odidem nespokojna od lekara, nic nevyriesi, nepomoze a aj tak dostane zaplatene za to ze ma "videl". To je totalne ale totalne odveci.
@tanapeta to nie sú žiadne výhody že môžeš ísť na dovolenku, to je úplne normálne a nič extra ako to ty berieš a ohľadne toho podľa teba spoľahliveho očkovania, ja ako zdravý človek mám vacsiu šancu prežiť kovid ako vakcínu 🙂
Moja gynekologicka je za ockovanie proti covidu aj tehotnych, aj tych v prvom trimestri, skoro ma z nej vykotilo ked toto povedala. Dieta v bruchu vo vyvoji a ona by ockovala vakcinou kde ani srnky netusia ako sa podpise na plod. Tak ibalgin tehotna nemoze aj keby chcipala od bolehlavu, ale ockovat to uz ano...absurdne
@simca06022011 na ake hluposti? ...na predrazene tendre, na kauzy ako teta Anka, pan KICURA a xy...dalsich...a samozrejme aj referendu. Mas pocit, ze ked sa k moci dostane Smer, alebo Hlas, ze korona zmyzne, ze budu mat lepsie riesenia ...jedine spravne riesenie je prevencia a teda OCKOVANIE a preto vsetko co pomoze zvysit zaockovanost je podla mna namieste. Pokial ide o stav zdravotnictva a skolstva, co myslis, kto za to moze, kto bol predchadzajuce roky vo vlade nie nahodoy SMER! Preco nechal nase skolstvo a zdravotnictvo v tak zalosnom stave! Preco sme mali sklad statnych hmotnych rezerv vybrakovany? Kde boli vtedy ty ZODPOVEDNI ludia? Netvarme sa prosim, ze pri predchadzajucej vlade bolo vsetko ok 🙂 kauzy postupne vyplavavaju na povrch a stale budu... ak si uctovnicka a ak mas info o zneuzivani systemu podpory, tak nech sa paci preco to nenahlasis? Preco nenahlasis tie vymyslene najmy? ...Prepac, no nasa terajsia vlada sa vobec nenachadza v lahkej situacii, tak ako aj cely svet. Netvarme sa, ze je to len na Slovensku 🙂 A ak by bol pri moci SMER, al. Hlas tak si dovolim tvrdit, ze sme na tom este horsie 🙂 staci sa kuknut na to v akom stave nam nechali uz len to zdravotnictvo a skolstvo ;)
Mas pocit, ze terajsia vlada vyhadzuje miliony eur na kovid zbytocne? Prepac, no kazdy cent, ktory sa vynalozi na boj s koronou ma zmysel! OCKOVANIE je jedina mozna cesta ako sa to da zastavit a normalne zit.
Pises tu kolko nas bude stat zaockovany clovek, no povedz mi kolko nas stoja ludia, kt. ochoreli na koronu, kt. su na pristrojoch? Kolko nas bude stat liecenie postkovydovych pacientov? Osobne si myslim, ze je to neporovnatelne vyssia suma 🙂 ...a prave preto hovorim len jedno OCKOVNIE!
A co sa tyka tej loterie preco nie? Co si myslis, ze ten clovek co vyhra to bude drzat v uschove? Jasne, ze to znova pusti do obehu 🙂
@ingrid28 Ja som o predoslej vlade nepovedala ani ň. A ano pamatam sa a preto sme volili inych ludi, aby nerozhadzovali za chu**viny... !! a nie aby zase robili to iste. Nie nema zmysel davat motivacne peniaze za ockovanie ludom za "prevedcenie". Proste nema. Ked si chcu byt taki isti a silou mocou chcu ockovat, nech to spravia povinne. A nesu nasledky, protesty a nech si stoja za svojm nazorom ze je to POVINNE a odskodnuju a liecia tych ktory maju nasledky a len tych. Na to nech naberu odvahu a nie robit rozbroje a na poslednu chvilu zaviest take povinnosti, ktore nemaju ludia sancu v ramci leta ani stihnut. A skolstvo a zdravotnictvo je v zalostnom stave odjakziva u nas.
Ako pusti do obehu ten clovek penaize co vyhra? da ich skole? neda. To su penaize kazdeho jedneho cloveka v tejto krajine, a vela z nas by ich radsej videlo tam, kam su urcene. Na verejne sluzby. Nemusim platit dane a odvody, ved tie peniaze predsa minime a pustim dalej do obehu :DDD Boze keby takto ekonomika fungovala a stat sa takto financoval, to by bola spica, vlastne by sme tam ani nic neplatili do rozpoctu, ved pustame peniaze stale do obehu. Lenze 2m budu chybat, napr. lekarom a sestrickam na vyplaty... proste rozdavaju tu milionik, tam milionik ako keby to boli centy a peniaze padali z neba. A este ludia si myslia, ze ako super, pusti to ten co vyhra do obehu spat :DDD Jasne a nam zvysia zase danove zatazenie vsade kde sa da, pre dobry pocit jednoduchsich ludi, ved stat na to rozdavanie ma dost penazi :D
A btw ludia budu na pristrojoch aj dalej, aj zomierat budu na koronu... a budu to ludia nad 50r, a nie 12r deti, alebo 20r mladi zdravi ludia, ktori vezmu "odskodne" a kamos vezme "odporucaciu 50EURovku... V rodine mam 30tnika ktory zomrel na covid a nie kvoli stavu, ani kovidu ale neschopnosti lekarov, keby liecili vcas a nenechali to zajst do sepsy, kym racili zasiahnut, ten clovek by vobec neskoncil na pristrojoch a nezomrel na zlihanie organov. A verim tomu, ze takych bolo viac. Ja nemam nic proti ockovaniu, prave naopak, ale mam vsetko proti rozhadzovaniu penazi na tieto motivacie a tieto sposoby, ktore si tato zvlastna "vlada" vybrala na riesenie pandemie, ked u nas treba riesit nedostatky v nemocniciach. Vacsina z ludi este nie je zaockovana, ale kopec ludi caka, skor nestihaju ockovat ale robia cirkus ako keby sa nik nechcel dat ockovat. A vymyslia zase rozdavanie. Tak najskro nemaju cim ockovat, natahuju cas, teraz ked sa nestiha (realne v mojej rodine su vsetci zaockovani a nik nedostal termin skor ako 1,5t, rodicia cakali cca 3t) lebo prisla nova "mutacia", idu ludi sekyrovat... Kolko nas stoji napr liecba alkoholika, fajciara, alebo cukrovkara? Alebo rakoviny? To sa neda takto porovnavat a vypocitavat. Kazdy pacient s cimkolvek nieco stoji.
@scorpionflower1 je to z neoficialneho zdroja od človeka, čo s tým pracuje. Niekto v diskusii ale spomínal rovnaku info z RTVS.
Je mi to úúplne jedno či je / bude nejaká lotéria. Viac ma trápi to, kedy už budem/e normálne žiť bez strachu o to, čo zas vymyslia a následne ci bude na poplatenie účtov. A tiež ma trápi aký hnus sa strhol medzi ľudmi, ako niektoré ženské klesli na úplne dno. Btw. chudák ten čo niečo vyhrá. Na Slovensku sa to neodpúšta a tu sa závidí aj invladný dôchodok a susedova zelenšia tráva 🙂

Nie, nie je to ok. Zdieraju nás daňami, odvodmi, poplatkami, všetko zvyšujú.. Mame na 💩 zdravotníctvo aj školstvo. Ale musia milioony vyhodit na somariny, motivacie, "úplatky", ktoré ani nepomôžu... zadlzia iba všetkých po uši. Jasne vadiť to nebude tým co dane riadne ani neplatia...
K očkovaniu... Kvôli zdr/akútnym problémom nie som zaočkovaná a vďaka ich vydieraniu, ani nemám chuť na tom čokoľvek meniť. Nedokáže naše zdravotníctvo pomôcť s banalnejsimi vecami, viem ako budú riesit nežiaduce účinky = nijak, neexistuju, výmysel. Je to dačo iné. A vylezte to doma.
Keďže aj keby hneď som sa registrovala na očko, nemám šancu pred termínom, kedy musím pracovne odísť do ČR na dve! noci, splniť podmienky, + vymysleli mi karanténu, ešte okrem mnou platených testov tam aj po návrate. môžem ich okašľať.