Očkovacia lotéria - aký máte názor?
Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈
Loteria mi nepride normalna, ale okamzite treba zrusit vsetky korona davky a rodicaky…vdaka neockovancom tu bude covid este dlho. Tak nech si sedia mamicky doma, ked im decko nezobrali do skolky, ale my pracujuci sa vam mame skladat na davky? To je normalne? Preco vsetci nepoviete, ze ziaden pandemicky rodicak nechcete, lebo ved zdravotnictvo a skolstvo mame v srackach???
@renka30 mýlite sa, lebo práve ten nový delta vírus donesú práve zaočkovaní, ktorí nie sú 100% chránení pred covidom a ktorí nepodliehajú ani kontrolnému testu, ani karantené ako to budú musieť podstúpiť nezaočkovaní. Ja som len zvedavá, na koho zvalia vinu keď to na jeseň opäť vypukne a čísla pôjdu hore. Zase budú na vine nezaočkovaní aj keď boli v karanténe? Vláda týmto dosiahne len dve veci, potvrdí, že vakcína pred covidom neuchráni tak, alo nám vládni politici a ,,odborníci" tvrdia v médiách aký je to zázrak a úplné zdevastovanie cestovného ruchu vďaka nulovej návšteve zahraničných turistov kvôli obmedzujúcej karanténe.
@natalienka12 no niektori neberieme nič a nechceme, niektori to naozaj potrebujú a veľa ľudí to. Zneužíva...
ale tak su tu ľudia názoru že peniaze rozdávane ľuďom zo spoločného sú super investícia ved vrátia to do ekonomiky a do rozpočtu sa ti vrati😁 ako lotéria
Takym asi neprišiel výmer na daň z nehnuteľností o 100% vyšší... Inak by sa zobudili že každé jedno euro vyhodené zbytočne niekto musí zaplatiť. A. Ľudia neplatici nič alebo minimum dane z príjmov, to po väčšine nebudú. Zaťažia iných alebo nejaké iné majetky nám zdania.
A kovid tu nebude kvôli neockovancom, kovid tu proste bude. Vakcina pred kovidom nechráni. Zmierňuje tak max. Príznaky. Ale ľudia ho budú mať, pravdepodobne aj očkovaní ho budú prenášať. A to je veľmi pravdepodobné, keďže nebude ich možno ani nik kontrolovať.
Olutovala som,mohla som pockat a zarobit. Myslim to ironicky Na jednej strane chapem,ze potrebujeme ludi motivivat a nechcem nikoho urazit,ale ti,co najviac kricia proti vakcine,su jednoduchsi ludia bez kritickeho myslenia,takze ich sa da motivovat len peniazmi. Na druhej strane je to ponizujuca forma motivacie. Nie sme jedina krajina,mnohe krajiny rozne motivacie. Len ja sa obavam,ze to bude mat opacny efekt. Ludia budu este viac hoaxovat a roznasat famy o vakcinach
@natalienka12 prečo by mali povedať že žiadny pandemicky rodičak nechcú keď si platia socialku a určite zaplatia viac ako im pošlú a musia sedieť doma? Či si myslíš že len ty chodíš do roboty?
@lilope Zvalia vinu na neočkovaných máš pravdu ako ty teraz dopredu zvaluješ vinu na očkovaných 😅 Boli v karanténe 😊 1,5r. sa tu obchádzajú pravidlá, no zrazu príde leto 2021 a všetci poslušne budú sedieť v karanténe.
@chrumka120 Tie zeny, co beru pandemicky rodicak su prave zeny bez pracovneho pomeru, ktore by museli ist na urad prace vies? Cize tie ziadne odvody neplatia. Zmysel mojho prispevku bol o tom, ze ako tu vrieskate, ze nie su peniaze na zdravotnictvo a skolstvo, ale na davky sa nikto nestazuje. A nie som jedina, ktora chodim do prace, to som kde napisala, ked do mna doskakujes? Ty tiez beries davky, ze? Dufam, ze coskoro sa vsetky nezmyselne davky zrusia.
@lilope nuz trosku paradox hovorit, zaockovani nie su 100% chraneni a co nezaockovani? Tí maju aku ochranu, povedzme si kolky boli uz v Chorvatsku ked netrebalo nic? Kolky to obchadzali z inych letisk a sli do cierne oznacenych krajin? Pri delte Moderna vytvara 2.1 krat menej ochrannych latok, ale telo nezaockovaneho ziadne.
@chrumka120 máš to trochu pomýlené....žena čo je pandemickom rodičáku - nepracuje, takže odvody si určite neplatí....
Zrazu je tu kolko “vedcov” vsetci na modrom konikovi vedie, koho vakcina chrani, koho nie, kto bude viac virus roznasat, kto nie, vsetci vsetko vedia.
@mogaa Vsak ano, ale ona napisala, ze preco by nebrali pandemicky, ked si platili odvody. Asi nevies citat 😂
@mogaa si precitaj jej prispevok o 9:05 a potom sa obuvaj do toho, kto to napisal, nie do mna
@mogaa a neoznačila si pôvodne mňa? Mne to svietilo, že si ma spomenula v komentári.
@lusyc no to určite, veď sa daj očkovať, ale nenuť nás ktorý nechceme! Môj ocko umrel po očkovaní, zdravý chlap 60 ročný. Ja tej sprostej vakcíne neverím, je kopy dokumentov o Tom kde sa vyjadrujú odborníci že vakcina je pomalá smrť. Tak nech sa páči ockuj sa ak ťa život omrzel. A nepíš sem že deti tiež dávame očkovať proti osýpkam atď. Áno dávame. Ale ak si si ty alebo ešte aj ostatný nevšimli svet už nieje taký aký býval, zem je preludnena, potrebujú sa zbavít obyvateľstva! Najlepšie cez akože neškodnú vakcínu ktorá nesie heslo sloboda! A predsa nemôže byť zlá, keď ju ponúkajú predstavitelia medicíny, ale pozor, ľudia ty sú zlý, štát alebo štáty fungujú inak ako si my obyčajný občania myslíme.. nedávno bol označovaný za konšpiratora človek ktorý tvrdil že bude covid pass..ako to je dnes? Zatváranie očí, a rutine sa rýchlou rýchlosťou do neznáma, ale Vakcina je sloboda!
Tym, ze ludom zaplatime, aby sa dali ockovat usetrime ovela viac penazi, kolko by nas stala liecba a ekonomicke dosledky dalsej velkej vlny pandemie. Ja som sa dala ockovat hned ako sa dalo lebo konecne mozem ako-tak ochranit svojich blizkych a s radostou posuniem peniaze tym, ktorym to rozhodovanie trva dlhsie, len aby sme spolu dosiahli lepsiu uroven ochrany.
No, dúfam, že v tej lotérii vyhrám nejakú príjemnú sumicku. Alebo niekto z mojich blízkych.
Podľa mňa to nieje normálne keď si predstavím koľko ľudí je na Slovensku važne chorých s štát a poisťovňa im vôbec nepomôžu veď je to na hlavu aby si to dovolili tak zbierajú vrchnačiky 😭 a oni dávajú do týchto blbosti neskutočne milióny mne je s toho do plačú 😭
@hellwant paradox je hovoriť že zaočkovaní sú oveľa viac chránení ako nezaočkovaní a vrchol je hovoriť, že nie je takmer žiadna šanca, že covid donesú keďže ochrana je okolo 70%, takže 30 ľudí zo 100 ten covid cez hranice aj tak donesú a nakazia ďalšie desiatky ľudí. Medzi nezaočkovanými je mnoho takých, ktorí covid prekonali a majú dostatočné protilátky, ktoré ich ochránia pred ďalšou nákazou a potom sú tu takí, ktorí sú proti covidu imúnni a jednoducho ho nikdy nedostanú.
Hovorím o čase na jeseň, čiže keď začína byť povinná karanténa od 05.07.2021, odvtedy to budú dva mesiace. To je už dlhá doba na to, aby nezaočkovaní doniesli delta a iné varianty, pretože aj tí, ktorí ich teoreticky donesú v júli, v septembri už zabudnú že boli pozitívni. Keď tak ich donesú zaočkovaní nepodliehajúci žiadnej kontrole ako som písala. Už som dnes čítala aj o epsilon variante (na ktorý vraj vakcíny účinné vôbec nie sú).
Tak keď už sa bavíme o šanci, vyššia šanca je že vírus donesie zaočkovaný ako ten, ktorý covid prekonal. Látka je vyvinutá na alfa variant, nie beta, gama, delta, epsilom a kto vie koľko ich ešte bude. Zato prekonanie choroby je vyššia ochrana proti mutáciám ako očkovanie, na to sa akosi zabudlo.
@natalienka12 väčšina z tých ktoré boli na pandemickom normálne pracujú a odvádzajú tiež každý mesiac celé roky peniaze, tak áno, netvar sa že len ty poctivo pracuješ a dotujes nepracujúce ženy ktoré využívajú systém
@mogaa na pandemickom rodicaku nepracuje ale predtým roky určite pracovať musela a odvádzala peniaze tiež a určite pracovať bude znova, čiže na ten pandemicky ma určite nárok, aj keď je to bieda
@chrumka120 no nie mýliš sa, na pandemický rodičák majú nárok ženy, ktorým pracovný pomer netrvá a väčšinou sú to ženy, ktoré nikdy nerobili, netvrdím, aj také, ktoré pracovali, ale aj také, ktoré nepracovali nikdy, lebo to je štátna sociálna dávka, nie dávka nemocenského poistenia.
@chrumka120 ty si evidentne mýliš ošetrovné a rodičovský príspevok, máš z toho v hlavičke guláš 😀
@misinka0611 na nikoho nezvaľujem vinu, kde som to napísala? Píšem ako si myslím, že to bude a keďže tí, čo budú v karanténe nebudú môcť nikoho nakaziť, tak zostávajú jedine tí, ktorí v karanténe nebudú a nevedome nakazia ďalších. Môžeme o tom diskutovať, ale môj názor je, že to bude tak, lebo iná možnosť tu nie je. Veď sa nechajme prekvapiť a neurážajme sa za nič.
@natalienka12 no presne tak maju naň nárok aj tie ktoré pracovali a budú pracovať aj tie ktoré nepracovali a tiež budú musieť pracovať a keď nemohli ísť do prace kvôli opatreniam tak preto nevidím dôvod prečo by nemali chcieť pandemicky
@natalienka12 sama si guláš, viem presne čo je pandemicky rodičovský a nevidím dôvod prečo by nemal byt vyplácaný, keď si niekto robí opatrenia ako chce
@chrumka120 kde je napísané, že budú pracovať? kým to vláda nezruší, tak budú doma aj 10 rokov, lebo válať si doma šunky za vyše 300 eur nie je zlé, aj keď decko už má vyše 4 rokov nie?

Mne nepride normalne, ze uz 2 roky sa platia zo statu kadejake korona ocerky, pnky, pandemicke rodicaky a SOS dotacie…za tie 2 roky tu bolo zalozenych 1000 diskusii ako co najvic penazi vytiahnut zo statu, ako by mohli poberat ocerku obaja rodicia, ako poberat pandemicky rodicak este aspon 10 rokov, lebo ziadnej zenskej sa nechce do roboty. Loteria je nic oproti tomu, co nas stoja tieto nezmyselne davky. Je zaujimave, ze ani jedna, ktora tieto davky poberala, ste sa nad tym nepozastavovala ze beriete peniaze zo statu, to vam ziadnej nevadilo? Ale loteria vam vadi??? Som ockovana, vsetci v rodine sme a som z lekarskej rodiny a vsetci su jednoznacne za. Dufam, ze v tej loterii aj vyhrame, nech vas neockovancov aj roztrhne od jedu.