icon

Od akého veku dieťaťa treba rúško v obchode?

16. dec 2021

Ahojte,

dnes som bola v obchode upozornena, ze moje deti (obe okrem babatka do 6 rokov) nemaju na sebe rusko. Vraj je teraz povinnost uz od 3 rokov v interieri. Ja som ale na gov stranke teraz nasla, ze od 6 rokov. Viete mi, prosim, povedat, ako to teda je? Je fakt, ze velmi to nesledujem a moze byt, ze mam neaktualnu informaciu.

Vdaka

Strana
z2
autor
16. dec 2021

@lula313 vsak ked mas moznost mat ich vsetky doma, to je super, no nie kazdy ma tu moznost

aceris
16. dec 2021

Pocas prvej vlny to bolo od 3rokov. Predavacka asi zaspala dobu. Potom to zmenili...ako uz pisali vyssie od 6r. Ja som na to ucila syna od 2r a casom pochopil a naucil sa...ma 3,5 a vie, ze v dome mimo bytu, vo vytahoch, obchodoch atd sa nosi respirator.

janulabb
16. dec 2021

@basska_b autorka písala o rúškach, preto som uviedla rúško. ale pre upresnenie, ak už musím decká ťahať do obchodu, kam podľa platnej vyhlášky môžu ísť aj coviďáci dávam deťom respirátor

weggie
16. dec 2021

@slniecko66 samozrejme, ze vtip, ale zamyslam sa, ak sa niekto boji, tak naco chodi do lesa (obchodu), ak nemusi a existuje donaskova sluzba?
ja sa nebojim, preto chodim do lesa, aj do obchodu a aj s dietatom a akceptujem rizika s tym spojene. ale do lesa, a ani do obchodu, dietatu rusko nedavam. Na dusenie este ma cas - ak sa dusit necha, to uz bude jeho vec. Deti nutne potrebuju budovat imunitu a ako to buduju, ak budu izolovane v inkubatore (respiku a rusku)? Samozrejme, pisem o tych zdravych.

weggie
16. dec 2021

@janulabb ti kovidaci musia mat respik, resk rusko, nie ? tak ako by koho nakazili? Ved chrania NAS, "druhych" - tak ako by nas nakazili ?

mia781312
16. dec 2021

Moja ma v máji 7 a nenosí nikde nikto nás nikdy neupozornil v lietadle nemáva popravde ani jej nedám pokedy ma policajt neupozorni

weggie
16. dec 2021

@lula313 Otazka na zamyslenie - vidia Tvoje deti aj inych ludi, alebo su len doma a pozeraju TV? Nehovorim teraz, ze podme sa vsetci pobozkat do obchodov, ale vyznelo to pomerne zaujimavo.
PS: rozky su hnus, tie nepapajte, a dufam ze ich nedavas detom. Aj mimo koronu, nulova vyzivova hodnota, bezcenne, to je moja uprimna rada.

@mia781312 - Tvoje dieta ma stastie na dobru mamu ;)

lula313
17. dec 2021

@weggie a po vonku ľudia nechodia? Starsiu dceru nepoznacilo to, že nechodi po obchodoch. Je veľmi kontaktná a bezprostredná, každý deň sa dá s niekym cudzim do reci a zdravi na ulici aj okoloidúcich😀
Dakujem za upozornenie, deti sú odstravovane na rakuskych bio potravinach, otec je VS profesor v oblasti chémie potravin, čiže nedostávajú nič, čo by bolo pre nich nevhodne a doteraz im aj varim individualne, aby sa stravovali len zdravo😉

prihlassa
17. dec 2021

Jooooj milujem odpovede typu deti neber do obchodu zo sebou ,baby a kam ich mám strčiť ,manžel v zahraničí ,starých rodičov máme ignorovať lebo ich nakazime a predstavte si moje deti zistili ,že jesť treba každý deň a bohuzial pečené holúbky mi z neba nepadnu 😱😱😱😱

stefit
17. dec 2021

@weggie chápem to správne ,že ?🙂

stefit
17. dec 2021

@anjelicek26 budú mať "super imunitu vybudovanú"kľudne si duste svoje deti,tlieskam..

anjelicek26
17. dec 2021

@stefit imunitu majú veľmi dobrú, ale tak ďakujem za sprosty komentár🤣

weggie
17. dec 2021

@lula313 a na uluci uz korona nehrozi? alebo aj na ulici su v respiku? 🙂 len sa pytam 🙂

nevenka
17. dec 2021

@weggie vidis rozdiel uzavrety vs. otvoreny priestor?

weggie
17. dec 2021

@nevenka to je hoax, podla nariadenia treba dodrziavat 3 metre aj vonku.

Strana
z2