"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...
tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.
Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖
dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....
ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa
Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd
Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom
Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil
Díky jonat jsem musela nakouknout! A teda pomalovaný pes nemá chybu. 😀 😀 😀 Já mám podobné foto s jezevčíkem, jen pomalované zelenou řasenkou. Každopádně mám jen jezevčíka hlaďáka a když tu mám návštěvu s dětmi hlídám si ji. A vyžaduji to taky od té návštěvy si hlídat své děti! Jak pánečci tak rodiče a děti musí vědět, že jsou jisté věci co se nesmí. Např. brát psovi žrádlo, leč svého psa se synem trénujeme, aby nevyjížděl. Nebo,když řeknu nemá ráda moc děti, nevšímejte si ji, vyrážet proti ní dětskou rychlostí, či se k ní tulit ...
Někdo tady psal, jak jsou nejvíc pokousané děti od vlastních. Tak to bych teda oponovala. Spíš často od psů nějakých známých. Blbec majitel, že si psa leč miláčka nejistí a blbec rodič, který si nejistí své dítě! Děcko si taky nenechá vyrvat hračku z ruky, proč by si např. pes měl nechat vyrvat jídlo z huby... neměl by vyjet, ale právo na to má.
A s tím, že velký plemeno má chodit na vodítu plně souhlasím. A i s náhubkem. Každý velký pes na náhubek naučený je už kvůli hromadné dopravě a hlavně proti němu nic nemá, když je na něj naučený od mala. I na cvičáku je mají na hubě a hlavně nemůže sežrat nějaké jedovaté žrádlo venku od milých sousedů...1. mám zkušenost, 2. máme VK v rodině.
jaaaj, to su reci.....KEBY napadol nejaky pes moje dieta a KEBY som mala pri sebe zbran, tiez sa ho budem snazit zastrelit...netusim, ci by som sa ale viac nebala, ze trafim to svoje dieta...dokonca aj KEBY napadol nasu macku, snazila by som sa toho psa vsemozne zneskodnit....
moja mama sa urazila, ked na nu zavolala suseda, matka 2 deti policiu, lebo vencila svojho psa bez voditka...ale nakoniec pochopila...
co sa tyka platenia dani za psov....sorry, ked silou, mocou chcete chovat psov a castokrat nie mini plemena v cinziakoch, musite ratat s tym, ze vybeh zrejme nebude...tieto priestory su primarne urcene pre ludi a ti su radi, ked sa popri parkoviskach najde priestor na detske ihrisko...a ze si z vas mestsky pani urobili biznis...nuz smola...
Každopádně lidi co nesnáší psi či se jich bojí /často to ti psi cítí na dálku a nejsou na ně venku příjemní/ neovlivníme, tak stejně jako psovi vysvětlit měj je rád. To taky máme v rodině a vidím jak reagují moji psi a ti lidi. Vyloženě je svým strachem provokují ...
A neovlivníme, že jsou debilové co si často pořizují psi typu Argentinská doga na hlídání majetku, aniž by psa někdy v životě měli a ani je nenaučí sedni či ke mě. To je pak těžký ...
A hovna byste si teda sbírat měli ... 😀 😀 😀 Ve městě kde stojí popelnice u každýho rohu fakt není problém ho vzít do sáčku a vyhodit. Jednou mám psa, tak si po něm taky uklidím. Uznávám, že hovno od mé jezevčice je pohodička proti naší velké kníračce ... to taky neprožívám. Ale svému dítěti taky prdel vytírám ...
jj ja hovna tiez zbieram a neznasam ked vidim ako sa pes vykadi a pan sa na to pozera a ked dos..ie tvari sa ze nic a ide dalej...normalne ma vtedy ide rozhodit.
Ale ještě bych teda reagovala na název téma. Jak lidem rupne v hlavě a vraždí, tak i psům se to může asi stát. Pak buď opravdu odbouchnout či najít někoho kdo si s tím poradí.
Můj otec se kdysi díval dogě na mandle. Byl to miláček pes u penzionu na horách. Hrál si s ní každej kdo tam přijel vč. nás děti. Pak jednou stáli 4 chlapi a povídali si. Přestože můj otec se pohybuje jako dítě, dělá průdké pohyby, mluví horzně nahlas a nejeden pes ho nemá rád a bojí se ho, v té chvíli stál a tiše poslouchal. Doga u nich stála a najednou hop skočila mu ho krku. Otec z pudu sebezáchovy sklonil hlavu, pač mu proletěla hlavou myšlenka, že krk to nezvládne. Skončilo to utrženým nosem a 17 stehy na tváři.
Majitelé se pak přiznali, že to udělala podruhé, ale poprvé ji to omluvili, protože netušili zjakého důvodu to provedla. Nebyli tenkrát u toho. Jelikož to byl pes u penzionu, nemohl tam zůstat. A jelikož byli myslivci, měla to spočítaný. Moc nepřemýšleli nad variantou ji někomu darovat. Nakonec ji ukradl autobus poláků ... kdo ví koho nakonec sežrala.
Tím chci říct, že úplně na vině vždy jen majitelé být nemusí...
Jak u lidí se rodí debil, tak i u psů se to může stát si myslím.
Každopádně bychom k sobě měli být tolerantní všichni. Jak my pejskaři ke strašpitlům a nesnášenlivcům, tak ale i oni k nám. Pak by mohl být větší klid...
ahojte, trosku sa zapojim svojou uvahou: ked chce clovek mat zbran musi mat zbrojny preukaz, zlozit psychologicke skusky a mat potvrdenie od lekara (ked uvazujem o legalnej drzbe zbrane), ked clovek chce vlastnit psa "zabijaka" tak to moze hoci kto, kadejaky primitiv. A pritom ten pes je tiez zbran. Nechcem sa nikoho dotknut, ale ked vidim volne pobiehajuceho pitbula, ci podobnu rasu tak v 90 % ho doprevadza jeden a ten isty typ cloveka.
A co sa tyka priestou na vencenie: v nasom meste je niekolko lokalit, urcenych pre volny pohyb psov. Ale psa by ste tam hladali tazko. Az na jedno miesto, ktore je blizko nasho domu. Bohuzial si majitelia nevsimli, kde ta lokalita ma koniec a ich psy volne pobiehaju po okoli. Nechapem, preco by clovek mal ustupovat nevychovanym psom a ich agresivnym majitelom (cest vinimkam). Osobne mam velmi zle skusenosti so psami a psickarmi. Niekolko krat som bola psom napadnuta, nastastie to odniesli len skrabance a modriny. Ale keby som v tom momente mala akykolvek nastroj, ktory by toho psa zneskodnil, tak ho bez vahania pouzijem.
S upratovanim vykalov je to tiez problem, cim vacsi pes, tym lenivsi majitel. Je to az na smiech (cez slzy) ze vacsina majitelov malych psov po psoch pozbieraju, ale po velkych ... ved na co. A to su kopy!
Hoci som cely zivot vyrastala so psami a psov sme mali, mam rada zvierata, dnes vsak psov nemusim.
Medzi najagresívnejšie plemená podľa nejakej štatistiky patria čivavy a jazvečíky. Čivava je NO 1. A jazvečík bol tuším na 3 tom mieste.
jenze kdyz te kousne civava tak to mas tak na max. 2 stehy ale kdyz te kousne pitbul a podobne tak mas nasledky vetsinou na cely zivot 😖
Inak kukám, že som v konverzácii tak stránku pozadu. Ako som dočítavala tak sa mi nerefreshovala stránka. No tak idem zasa dočítať. Snád potom nebudem odveci.
trixi: No tak když se na tím zamyslíš, ono i tu bouchačku má většinou každej debil. ¨tak stejně rychlé auto atd. ... Bohužel to tak je a nedá se s tím nic dělat.
U psů s PP většinou existuje smlouva kupní, kde často jsou podmínky od majite se se psem vídat, mít o něm přehled, v případě problémů klidně ihned odebrat bez finačního odškodnění. Mohla by tam být i povinnost chodit na cvičák. Tak se to dá leda trochu ohlídat. A kdyby chovatelé zjistili, že psa prodali někomu kdo psa cvičí jako zbraň, či necvičí vůbec a zbraň z něj dělí taky, odebrali by ho. Jenže pak je další problém, co pak s ním!?
U bezpapírových psů je to úplně neřešitelný.
Malé plemená sú najhnusnejšie, oni útočia zo strachu...
Beruška: jojo Jezevčíci jsou svině! Ale ruku neukousnou ... no a taky je většinou nechtějí debilové na hlídání majetků. 😀
Na mého muže často lidi koukají s úsměvem, rádi by asi vedle něj viděli něco jiného. 😀
ema: jo je to tak! Ale třeba Jezevčíci neútočí, ječí a couvají ... ale z mé zkušenosti mají lidi často tendence se k nim furt sklánět a podávat jim ruku. Musím vždy ty lidi okřiknout, aby je nechali být, protože pak si za kousnutí můžou sami...
Čivava je druhý najagresívnejší pes!
LONDÝN, 10.09.2008., 09:58 | tn.cz, zon
ČIVAVA
Londýnska psia poisťovňa prišla so šokujúcou štúdiou. Malinká čivava vám môže zničiť byt viac, než akýkoľvek iný "maxipes". Zákerná čivava v anglickom prieskume zaostala za niekoľkonásobne väčšou nemeckou dogou, skutočne len o psí fúzik!
Vini, tak ty tu nesmieš chýbať, už som čakala kedy sa objavíš 😉
Súhlasím s tým, že pes by mal byť na vodíku.
Ale tiež by som uvítala na sídliskách priestor pre venčenie psa. Ale asi ťažko sa toho dožijem nakoľko mesto nie je schopné ani zabezpečiť koše na psie exkrementy.
Lowike - veľmi trefné pripomienky
Súhlasím aj s názorom, že ľudia čo sa boja psov ich vyslovene priťahujú a akosi dráždia tým, že sa ich boja.
Nesúhlasím s názorom že koho pes pohryzie tak bude mať z toho traumu na celý život. Mna osobne pohrýzol pes ako dieťa. Taká zmeska dedinská - prišiel s jednou babkou na návštevu k našej babke. A ked som ho chcela vyhodiť z chodby tak že som ho ťahala za obojok tak ma kusol do ruky. Druhý krát ma pes pohrýzol pred min rok ked sme na bazár zobrali NO na stráženie. No ale hold sa nepohodol s mojím polomopsom. Ako som sa snažila ubrániť si polomopsa tak mi NO kusol do nohy. No a čo. Neurobil to za účelom kusnúť mna ale chcel kusnúť mojho psa. Akurát, že som mu skočila do rany.
Dnes mám doma psov troch. Teda jazvečíka má mama na poschodí. 😀
No my máme čivavku, a každý sa veru čuduje že je aká je...
Každý sa ju bojí pohladkať že by zákerne mohla kusnúť.
No nasu som vychovala, ako bábo... On lubi byť na rukách, aj keby jej hocičo robili nič nespraví.
Fakt ona je taký trulko 😅
záleží od každého psa jednotlivo. Nedá sa posudzovať že ten pes je agresívny či ten.
Nejde ani tak o rasu, ako o výchovu a spolužitie psa s človekom či inými zvieratami.
Akú má pes dušu. "Pes sa nerodí zabijakom," pokračuje Desenský. Na začiatku každého uhryznutia alebo napadnutia človeka je vždy citová úzkosť zvieraťa, zlá výchova a zachádzanie. Keď sme spravodliví, pes to ocení a je ochotný pre nás urobiť čokoľvek. Hlavne sa nebojí. Keď sa však človek pretvaruje, zviera to vycíti a začne sa báť, pretože tieto vzorce správania sa človeka sú pre neho neprijateľné. A keď si nie je istý a bojí sa, potom môže aj pohrýzť." K tragickým prípadom napadnutia detí a žien má Desenský ešte jedno vysvetlenie: "Postihnutí sa nemusia psa ani dotknúť. Keď má človek strach, stúpne mu v krvi adrenalín a hladina kyseliny maslovej. Pes má taký citlivý čuch, že ucíti jednu molekulu tejto kyseliny v kubickom metri vzduchu. Tak málo mu stačí, aby sa za okamih dozvedel o človečom strachu. Problém je však v tom, že agresia a strach majú rovnakú hodnotu tejto kyseliny a pes nevie jedno od druhého rozoznať. Situáciu rieši tým, že uhryzne ako prvý. Alebo iný prípad: "Keď pes utečie majiteľovi z dvora alebo zo záhrady, je v strese a začnú mu pracovať inštinkty. Chytiť niekoho za hlavu alebo krk je jedno zo starých vlčích gest. Pes si neuvedomuje, že človek nemá srsť."
Mně osobně taky kousnul pes do obličeje! A byl to jezevčík a já jsem se k němu sklonila. Trauma taky nemám a chovám Jezevčíky. 😀 😀 😀
Sesternicu pokusol doberman do ruky.
Išli sme spať ku kamoske (v krvi sme mali pár promile).
Pýtala som sa jej či pes kuse.Ona že nie... tak sme vosli, pes behal v noci na dvore.. nahla som sa k nemu a hladkala ho.. este ma aj lízol na tvár.. A potom napadol moju sestrenicu ktorá bola za mnou. Sme sa potom smiali, že asi z nej vycítil alkohol. (Bola totiž opitá na mol) 😅 😀
jonat: díky za vysvětlení proč pes vždy tak často na ty co se bojí reaguje agresivně. To jsem netušila...
Tak a máte to! Nemáte se bát! 😀 Budete muset na terapii, když chete mít klid! 😉
zbrojny preukaz na psa je podla mna somarina. hoci aky pes moze byt nebezpecny. aj labradorovi moze preskocit... 😒 inak tie bojove psy boli slachtene na boj zo psami a jedince co boli agresivne na ludi boli odstranovane, takze tieto bojove psy boli paradoxne selektovane tak aby ludom neublizovali, ale ich lubili a chranili 😉 ....ale fakt je ze preskocit moze hoci akemu psovi a ani zbrojny preukaz tomu nezabrani. 😔
no len neviem, co tym chcete povedat? Ja sa tych velkych psov bez obojkov ozaj bojim. Co si mam dat tabletky na ukludnenie aby na mna nahodou nezautocil? Tymto clankom si vyjadrila, jonatanka, ze pes by radsej mal mat preventivne obojok, alebo zeny a deti nech nevychadzaju von... 😒
Jonatanka, pekné a rozumné 🙂
Mňa pokúsal nemecký špic, tiež hnusné zviera, no a čo, nemala som byť blbá a dávať mu ruku 😝
Áno baby, ale iné následky má utok kilového psa, a 70kilového psa 😒
Taky jsem byla pokousaná jako dítě...jezevčíkem,ale stejně mám velice dobrý vztah ke psům.Jako dítě jsem měla křížence jezevčíka,byla to,s prominutím, svině 😅 nemusel děti,neposlouchal.Vždycky jsme varovali,že so ho děti nemají haldit.Jednpou vyjel na holčičku,která do něho strkala deštníkem(těch se bál).Nemohl za to,bránil se.(krev netekla,jen modřina byla).
Teď máme labradora(40kg),dám za něj ruku do ohně,nekousl by,vím to(pokud mu nebudete šahat do žrádla).Neposlouchá 100%,ale miluje lidi,děti,chce si hrát,je to blbeček,který si nechá líbit vše.
to je síce pravda, nikoll, ale ten malý pes zaútočí častejšie ako veľký...ale bavíme sa tu o útoku na dieťa a jemu je vcelku jedno, či ho pokúše yorkshire alebo bandog 😝
Ked pozeráte dokumenty napr. animal planet, tak pes ktorý po siahnutí do žrádla zautočí, alebo je agresívny nesplna kritéria na adopciu 😒 a nie je vhodný k detom....
Nasej by som sa v miske mohla prehrabávať, len by kukala ako puk 😅
vero: tak on taky Desenský se musí lehce brát z nadsázkou ... to jonat říct nechtěla neboj. 😉 Ale alespoň víš, že nemůžeš házet vinu jen na majitele a psi, ale i trochu na svůj strach! Vodítko by mít prostě měli ... blbý je, když velkýho hafana vede babka či dítě ... ostatně i děduv hrubosrstý jezevčík s ním umí praštit o zem ...

zuzanka - hej hej mas pravdu a najviac napadnuti ludi ma na svedomi NO a ani to nie je "bojove plemeno" ☹