icon

Odišli ste s dieťaťom žiť do Anglicka?

malucqa
1. apr 2012

dobry den chcem sa vas opytat ci ste niektora z vas isli s dietatom a s muzom po dlhom premyslani zit do u.k,len tak na slepo bez prace,bez ubytovania....respektive ci ste uz niekedy boli v u.k vratili sa na slovensko a teraz po par rokov sa chystate spat aj s dietatom.
a ako ste to tam zvladali
diky za odpovede

radlinka
4. apr 2012

Nechcete otvorit sukromnu temu ? tak by som si rada pokecala, mozeme sa aj pohadat 😀 😀 😀 😀

bobocka
4. apr 2012

@radlinka 😀 😀 😀

radlinka
4. apr 2012

😀 😀 😀 😀

malucqa
autor
4. apr 2012

@bobocka akoze sorry,robim pre avon, roznasam obalky,tiez to nieje nic moc,ale cini to aspon 15 eur,tak mi nehovor ze som leniva kurnik,este som mala otvoreny pns stanok ale to uz som nevladala lebo som mala choreho svokra.....tak mi nehovor ze som leniva..a mi povec kto mi bude tu na vychode kupovat mary kay ked tu ludia nemaju ani na chleba

bobocka
4. apr 2012

@malucqa ty sa co hned vstekas??? 😠 nevsimla som si,ze by si doteraz pisala o tom,ze mas aj bokovky.ak ano,tak beriem spat co som napisala. ked si presvedcena,ze ti tu nie je dobre,ze robis maximum pre seba a svoju rodinu a aj tak je vas zivot na svk zly,tak sa zbalte a chodte prec.nechapem ako ti moze zalezat na nazore niekoho,koho si v zivote nevidela? 😕

elise
4. apr 2012

@malucqa ja som v anglicku nebola ale je lepšie aby tam šiel jeden z vás "pripraviť pôdu" ak sa uchyti a bude mať ubytko tak potom by som riešila odchod dieťaťa s druhým rodičom do UK ale možno by som skusila rakusko, nemecko holadsko je to bližšiie. Držím ti palce nech sa vám podari všetko čo budete chcieť, máš môj obdiv ja by som na blinc nešla ani sama nie to s dieťaťom ale chápem že ked nie je práca je to ťažke☹

hajanka
5. apr 2012

@malucqa ja som mala nejake zaklady, ucila som sa len 2 roky na strednej, a potom sama doma, z knih a vela som pocuvala zahranicne TV stanice a anglicke radio bolo zapnute nonstop. Avsak poriadne som zacala az po prichode do Anglicka, za ten cas co sme zili v Londyne. Vtedy som este nepracovala, iba muz. A potom ked som odisla zit do Walesu, tak som u nemala problem sa dorozumiet v beznych veciach, potom ked som zacala pracovat, tak sa to uz len zlepsovalo, ta komunikacia, obohacovala sa o frazy, pohotovost reagovania bola ovela lepsia, zmenila som pracu, sla na pohovor a len vdaka dobrej anglictine ma zobrali, pretoze to nebola moja profesia, ale naucila som sa rychlo, zabehla, ziskala doveru kolegov, nakoniec som si bola panou svojho casu, co kedy ako kde spravim, aky break si mozem dovolit a kedy....

hajanka
5. apr 2012

@malucqa ty si taktiez z vychodu ako ja, ja som doma 2 roky a poriadnu pracu som si doposial nenasla, ako by aj.. ved niet kde. Momentalne som zamestanan na pol. uvazok cez Mestsky urad ako osobna osetrovatelka, takze 4hod. denne a zarobim cisteho cca 150e. Pracu kt. by som chcela robit (kt. som robila v UK) tu nemam sancu sa zamestanat, tu by som na to potrebovala vystudovat skolu a co as tyka toho zarobku v tejto oblasti na SR to nieje nic moc - t. zn. minimalna mzda. A to co som zase vyucena (ekonomika), na to si netrufam, v tomto obore som od skoly nepracovala. Na urade prace denne su take rady, ze ked treba, tak cakas cely den kym sa dostanes dnu, prace je malo, ludi je velmi vela.... ten pomer je sialeny! A kazdy rok zo skoly vychadzaju novi a novi absolventi plni cerstvych informacii a pod. cakajuci ze sa zamestnaju..., ja som u nas uz riadne dlho nevidela ponuku, ze prijmu do zamestnania. Naposledy predavacku v cinaku...
Praca z domu to je len fakt taka posledna moznost, nie kazdy vie hackovat, sit a pod.... a teraz je uz vela vela ludi co to vedia a robia, takze konkurencia je obrovska. Mozno by som vyskuala, ale nejako neverim tomu,z e by to slo... Lepit nejake obalky a pod? Uz som skusila, neprosim, len osalit cloveka... Avon a Oriflame? Tiez ich je tolko ze az... na to by som ja zase nervy nemala, stat cely den na namesti a otravovat ludi... mne samej lezu na nervy uz... kto to kupi??? Ludia ziju od vyplaty do vyplaty. Ako, nemam slov. Som rada, ze si raz za cas mozem privyrobit na nete (webovymi strankami), ale to tak raz za mesiac a vdaka bohu, ze aspon manzel si nasiel pracu, aj ked prvy rok co sme sa vratili sme zili z toho co sme zarobili v Anglicku 😖

malucqa
autor
6. apr 2012

@hajanka no ja ten avon v kruhu rodiny a blizskych,ja niesom ten tp cloveka co otravuje ludi dokolecka a prosi sa aby nieco kupili to je pod moju uroven.ja sa pokusam tiez uz dost dlho najkst niejaku robotu ale neuspesne..nemam prax v kadecom aby ma priali.my sme v anglicku robili skladnikov,celkom fajn robota robila by som ju aj tu keby nebola ina moznost,.ale nie za taky smiesny plat.moj muz takisto ako som pisala nemal dlho robotu po prichode teraz robi skladnika ale skoro tristvrte dna je prec lebo musi skoro hodinu cestovat do roboty.hodinu spat a taky smiesny plat je nakoniec.no a moja materska tiez nic moc sak sama vies.takze stale som viac plna pesimizmu co mam spravit ci cakat tu kym si najdem robotu,ale zase ci sa dockam..alebo fakt ist skusit stastie spat do uk 😢

malucqa
autor
6. apr 2012

@hajanka no to si fakt ze sikulka..ja som sa aj chcela zlepsit ale polaci su fakt vsade..tak som sa naucila skor polsky nez anglicky 🙂

hajanka
7. apr 2012

@malucqa no to je pravda, ze su vsade 😀 ako mravce, treba sa co najviac dostat k anglicanom a hlavne sa nehambit pripadnych chyb a pod., treba si verit (ja som tiez neverila na zaciatku, ale potom som pochopila, ze inak to nepojde).

jana0910
15. máj 2012

To je super ze som nasla tuto debatu 🙂
Aj ja sa chystam do uk, pracovala som 5 rokov v Irsku, mam 2 a pol 😠 rocneho syna s ktorym som stravila nadhernu matersku na slovensku.Ale na jesen ked bude mat syncek 3 roky sa chystam do uk.
Dakujem za vsetky prispevky a nazory, aj tie negativne. Ale ani tie ma od mojho odhodlania neodradili.
Len este neviem aku oblast si vybrat, laka ma south east alebo south west. Je tu niekto odtial? 🙂

e_l_e_n_k_a
16. máj 2012

@jana0910 a co tak okolie manchestra?

hajanka
17. máj 2012

@jana0910 @e_l_e_n_k_a ja som vacsinu casu prezila v okoli Chester (cca pol. hod. od Liverpool a hodka od Manchester) a velmi som si tu oblast oblubila. Zije tam vela Slovakov (aj v meste kde som byvala, aj v okolitych mestackach).

e_l_e_n_k_a
17. máj 2012

@hajanka a teraz uz nie si v uk?

hajanka
17. máj 2012

@e_l_e_n_k_a nie, uz som 2 roky na Slovensku

jana0910
17. máj 2012

@e_l_e_n_k_a ahoj, o Manchestri som este neuvazovala, ale urcite popozeram na nete.Moj partner preferuje juh, vraj aj podnebie je ok.Ja som v Uk bola iba v Londyne, ale asi take velke city nie je pre mna.
Ale ako prave citam aj hajanke sa v okoli pacilo, tak to pokukam 🙂

jana0910
17. máj 2012

@hajanka ja som na Slovensku skoro 3 roky, a uz ma to taha prec. Musim ale priznat ze na stravenie materskej dovolenky som si nemohla vybrat lepsie. Su tu moji rodicia a ti nam velmi pomahaju 🙂

jantarsan
28. máj 2012

No kocky dohadujete sa pekne..kazdy ma ine dovody preco odist zo svk. nemali by ste rozmyslat zrje to daleko od ridicov lebo ich uvidite mozjo castejsie
. mysliet treba na to ze ak mate skolopovinne dietky , po roku-dboch nebude mozne sa vratit lebo akolaky system je uuuuplne iny..jedine skoly ktore su podobne na svk su privatne anglicke jedna je tusim v nitre? Ja som odisla v 2004 s 3 detmi ( 4a 9 rocne) a sama!! A prezila som a mame sa fajn. Vsade tteba robit len pomer platu k cenam zakladnych veci je tu iny ako na svk. dokonca som schopna pomahat rodicom k dochodku. najviac ma podrazili slovaci ktori su najziarlivejsi narod zo vsetkych s ktorymi som sa stretla. moj model odchosu zo avk je ze ak sa da popros rodicov nech ti postrazia dietky na 2 mesiace a odit z muzom najdite si hocijaku pracu a mozete byvat len v jednej izbe. okukate sa vyberiete si knde chcete byvat a prinesiete si deti. ak chcete hocijaku radu alebo pomoc daj vediet. byvam v readingu- shinfield.

livika1978
5. jún 2012

@hajanka Ahoj, môžem sa spýtať, v akej profesii ste zamestnaní v Anglicku. My uvažujem, či máme, alebo nemáme niečo začínať. Oplatí sa to ešte v čase krízy ísť do zahraničia? Manžel je lekár a chcel by niečo skúsiť v anglicky hovoriacich krajinách, len akosi nevieme, či už nie je neskoro.

livika1978
5. jún 2012

@jantarsan Ahoj, môžem sa spýtať, v akej profesii ste zamestnaní v Anglicku. My uvažujem, či máme, alebo nemáme niečo začínať. Oplatí sa to ešte v čase krízy ísť do zahraničia? Manžel je lekár a chcel by niečo skúsiť v anglicky hovoriacich krajinách, len akosi nevieme, či už nie je neskoro.

radlinka
7. jún 2012

@livika1978 urcite sa ako lekar uchyti, hladaju vela odbornikov, pripadne zubarov, sestry do nemocnice, dentalne sestry, treba trosku ovladat jazyk. Je to jedno aka krajina, tato profesia je vzdy ziadana, takze no problem 😉

idris
6. júl 2012

kočky radte mi prosím Vás . Dnes som bola na upsvar. a potm som následovne volala a podali mi dve informácie pri osobnej návšteve som sa chcela odhlásiť - pozastaviť poberanie dávok na dieťa a rodičkovského príspevku , no ale chceli odomňa pracovnú zmluvu muža , to som nepochopila načo ... No ale keď som volala tak mi povedali že až keď sa zamestnám v UK tak tam potom si mám žiadať formulár E-medzinárodný ´´Oznámenie o zárobkovej činnosti a to nasledovne poslať na Slovensko ´´ tak ja teraz neviem čo mám robiť 😅 😔 😔

idris
6. júl 2012

@jana0910 ahoj ako čítam sme na tom podobne no ja už mám muža v Uk a teraz 17 letíme s malou mám niečo cez dva a pol roka . za ním po pol roku našiel domček pre nás má relatívne dobrú prácu v Rugby.

jana0910
8. júl 2012

@idris to je super, tesim sa a dufam ze si tam rychlo zvyknete. My sa chystame az po lete, snad v oktobri 🙂

sarifa
8. júl 2012

No ja by som sa sem veru tak netahala .Keby mam moznost vratit sa na Slovensko tak uz som aj tam 🙂

jana0910
9. júl 2012

Moj partner je anglican, a neviem si predstavit ze co by tu na sk robil... 🙂
Ja sa tesiiim ze odchadzame, konecne budeme vsetci spolu 🙂
@sarifa

sarifa
9. júl 2012

@jana0910 No to je samozrejme 🙂 ked je Anglican tak to je ine .Ja mam tiez Anglicana preto nieje mozne sa vratit,len sa mi tazko zmieruje s tym ze mam zostarnut v nejakej inej krajine bez mojej rodiny....

jana0910
9. júl 2012

@sarifa Ja to chapem, nie je to lahke, ale ako vidim ty uz budes mat o chvilku svoju vlastnu rodinku, a ta bude pre teba najdolezitejsia.Drzim palce nech vsetko dopadne ok, a babatko ti robi len radost 🙂

sarifa
9. júl 2012

@jana0910 To dufam 🙂 Dakujem velmi pekne a tiez drzim palce teda ked sa sem chystas